Vykání s tchánovci - nepřijali mě do rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
29.7.13 18:32

Pravda je, že to, že mi někdo začal tykat mi nevadilo v 18-ti, dnes už jo. A tak, když mi mamčin přítel začal bez dovolení tykat, začla jsem mu tykat bez dovolení i já.

@majdajitka píše:
Jelikož se už nestýkáme, popíšu jak to bylo když ještě jo. Já vždy vykala a tykání mi nebylo nikdy nabídnuto. To mi nikdy nějak nevadilo, asi by mi to nešlo, ale co mě štvě, že mě hned tykali aniž bychom se na tom nějak dohodli. :nevim: a Vzhledem k tomu, že naše vztahy nebyli nikdy vřelé, tak bych byla raději aby mi taky vykali. No a manžel si s mojí mamkou potykal na svatbě a s tátou za nějaký čas. Moje rodina ho přijala moc pěkně a mě zase přijala babička s dědou od manžela. Ty mi tykání nabídli hned a jsem za to moc ráda :dance:
  • Citovat
  • Upravit
854
29.7.13 18:34

Vykám jim a stejně tak manžel vyká mým rodičům. A bude to tak asi vždycky a už napořád :) Tchýně mi řekla, potom co jsem ji oslovila „paní Kxxxová,… ", že jí tak říkat nemám, ale mám ji oslovovat "mami“ nebo „babi“ (už si nepamatuju, řekla jedno z toho, ale já jí tak stejně neříkám, přijde mi to blbé - mamku jednu už mám a babičku taky :D). Už jsem v rodině nějaký ten roček, ale nikdy by mě nenapadlo, že když nebudu tchánům tykat, tak jsem jako mimo :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
29.7.13 18:37

Tchýni vykám a nic bych na tom neměnila (tchán již nežije) Manžel si s tchánem tyká a s tchýní vyká. (s otcem občas pracuje) nevadí nám to - přijde mi to normální. Je fakt, že nevím jak bych se cítila kdyby švagr mohl tykat a já ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
29.7.13 18:39
@rajada píše:
Vykám jim a stejně tak manžel vyká mým rodičům. A bude to tak asi vždycky a už napořád :) Tchýně mi řekla, potom co jsem ji oslovila „paní Kxxxová,… ", že jí tak říkat nemám, ale mám ji oslovovat "mami“ nebo „babi“ (už si nepamatuju, řekla jedno z toho, ale já jí tak stejně neříkám, přijde mi to blbé - mamku jednu už mám a babičku taky :D). Už jsem v rodině nějaký ten roček, ale nikdy by mě nenapadlo, že když nebudu tchánům tykat, tak jsem jako mimo :))

Panímámo, to je to správné oslovení :think: já tchyni sic tykám ale říkám babi :D od té doby co má vnoučata :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
29.7.13 18:42

Já tchánovcům taky vykám. Tchán hned na svatbě prohlásil, že mu mám říkat dědo nebo tati. Tchyně nic. Proto vykám a říkám dědo, babi (ale dlouho trvalo, než jsem to řekla :? ).Naši manželovi nabídli tykání, ale manžel vyká a říká mami, tati. Mě by tykání asi nešlo přes pusu, hlavně tchyni, nevycházíme spolu zrovna dobře. taková doba ledová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
29.7.13 18:43

Mě bylo nabídnuto tykání asi po zhruba třech letech co jsme byli spolu, ale za tu dobu jsem si tak zvykla na to, že vykám, že mi to doteď nějak nejde přes pusu… Když mi po xté vytýkali, že mám tykat, tak jsem se oslovování začla tak nějak vyhýbat.. a doteď když se tomu vyhnout nejde, tak vždycky říkám něco jako „Dědo, pomoz nám“ nebo tak nějak :) V praxi to zní lépe :lol:

EDIT: Asi bych mu nemohla říct něco jako „Ahoj Tome uvař mi kafe“ :roll: :)

• Citovat
  • Upravit
8818
29.7.13 19:01

@Sunnyess Ahoj, vykám jim ale oslovuji jménem: Irenko, prosím Vás… a měnit nechci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.7.13 19:04
@marfra píše:
Moji rodice nabidli manzelovi tykani hned na svatbe a mne nabidla tykani jen tchyne. Takze tchyni tykam a tchanovi vykam :roll:

Pokud chceš, aby ti tchán tykal, proč čekáš??? Tak mu to jako žena nabídni, ne??? Jsi na společenském žebříčku výš než on…on není tvůj nadřízený, tedy nabízíš tykání ty jemu!!! U tchýně je to naopak, ona jako starší nabízí tykání tobě…což proběhlo… ;) Teda…jestli o to stojíš…??? :nevim:

Příspěvek upraven 29.07.13 v 19:11

• Citovat
  • Upravit
941
29.7.13 19:10

Pritelovi rodice mi tykaji, ja si s nimi vykam. Naopak s mymi rodici si pritel tyka. U nas je to ale hodne dane vekovym rozdilem - jsme o 15let. Jeho rodice uz jsou v duchodu a pro me jsou spis jako babicka s dedou. A mama je o 7let starsi nez pritel :)) naivne jsem si myslela, ze mi po porodu nabidnou tykani a nic :) ale nijak si na tom nezakladam, nevadi mi, ze mi tykaji a ja jim vykam, a jsem rada, ze maji nasi pritele tak radi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
29.7.13 19:28

Tchanovcum vykam a manzel tez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
29.7.13 19:29

Já tchánům tykám, nabídli mi to 3 roky po svatbě. Manžel mým rodičům tyká, ti mu to nabídli hned po svatbě. Ale jinak by mi to bylo celkem jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
29.7.13 20:24
@Larr píše:
Pravda je, že to, že mi někdo začal tykat mi nevadilo v 18-ti, dnes už jo. A tak, když mi mamčin přítel začal bez dovolení tykat, začla jsem mu tykat bez dovolení i já.

tuhle taktiku volím u některých lidí také. :lol: u tchýně a tcháne ne-e.. i když někdy mi to „ujede“. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
29.7.13 20:51

Nedokážu si představit, že bych měla budoucí tchýni tykat nebo ji říkat mami! Maminku mám jen jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
29.7.13 20:59

@Sunnyess je mi jasné, že ti je jedno že jim vykáš, ale hlodá tě, proč švára jim tyká a ty nemůžeš, že?
Mám to podobně. Tchánovi tyká snad každej kromě me. Tchyni teda tykáme všichni. Divné mi to přijde, ale neřeším :D A že mě nepřijal do rodiny? - tak to má blbý, páč já se vyštvat nenechám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
30.7.13 07:11
@atominnka píše:
Tchanovcum vykam, vykam i manzelovo babi. Nikdo z jeho rodiny mi tykani nenabidl a vcelku mi to je i jedno, mam tim od nich urcity odstup. Oni mi tykaji. Svarovi tykani nabidli vsichni. Manzel mym rodicum i babi taky vyka, oni mu tykaji. Je to fuk, hlavne, ze si jinak rozumi.

u nás mě nabídli tykání až někdy po 15letech co jsme spolu a stejně mě to nejde takže jim pořád vykám. Táta manželovi tyká od prvního dne a nabídl to i manželovi, ale i ten pořád vyká..si vyber no :roll: Řekla bych, že je to ale lepší, prootže je tam pořád taková ta vzájemná úcta nebo nevim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová