Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Stevia nebudu mít problém aby se dcera malovala když to bude decentní, nemám problém aby šla na zábavu nebo diskotéku. Já tak byla vychována také a budu tak vést i své děti. Lepší než aby se mi malovala někde za rohem a utíkala na diskotéky.
@EvaG to rikas ted. kolik je tve dcerce, to je ta, co ji mas v ikonce? 5-6 let? Vzpomen si na tuhle diskuzi a nazor za 8-10 let a uvidis, jak svuj nazor nerikam, ze uplne zmenis, ale bude tam spoustu otazniku a pochyb, ktere tam ted nevidis, to mi ver. Nemyslim to ve zlem, tak to proste fakt je.
@Stevia máš pravdu je ji šest. Ale tomu já nevěřím. V mém okolí v mé rodině není nikdo kdo by cokoliv zakazoval. Dokonce první kontakt s alkoholem je na rodinných akcích. Nevěřím, že zněním názor.
@EvaG píše:
@Timinka ne to máš pravdu, ale společenský život. Že se člověk cítí dobře. Ale asi ti to nemá cenu vysvětlovat, když to nechceš a pochopit nechceš.
Společenský život?
teď jeli kluci s kamarádama k mekáči, zítra spí dcera u kamarádky o víkendu spí kamarádka u nás.
Pořád nechápu o co byly mé děti okradeny
Navíc tedy dětem nic moc nezakazujeme. Vychováváme je tak, aby měli jiné zájmy, priority a kamarády
@EvaG ja myslim, ze je to spis o zivotnim stylu.Ty vidis „uzivani si zivota mladych“ v tom, jak si to mozna sama zazila. Disko, zabavy, hadry, sminky a vse co k tomu patri.
Druhej pól toho je, ze nekdo to k zivotu nepotrebuje, neni to pro nej ani dulezity ani zajimave a tento styl zivota a smysleni prevzali i jejich deti a neni to nic proti nicemu prece.
Kdo rika, ze kdyz v mladi nevymetes kde jakou diskoteku nebo neco podobneho ze si neprozil kvalitni dospivani i kdyby si k tomu mela byt tak trochu nasmerovana?
@Stevia no máš pravdu, do teď s manželem chodíme na zábavy. Ale mě prostě přišlo divné, že chtěla měla by doprovod a bylo řečeno, že ne. Sama by zkusila a sama by si udělala obrázek.
@Timinka píše:
@EvaG pořád nechápu jaké zkušenosti? Nebo proč se malovat? Jaký mají taková zkušenosti přínos do života? Zajistí jim taková diskotéka či malování lepší studia? Práci? Manželství?pochybuji
Proč se malovat - nestačí ti jako odpověď pohled na paní Darinu? Hehe i když v jejím případě už ani to malování nestačí, tam by to chtělo rovnou vytapetovat nebo už totální rekonstrukci
Jistěže ti upravený vzhled zajistí lepší práci. Každý zaměstnavatel při stejné kvalifikace raději přijme sympatickou a upravenou ženu než hnusnou umolousanou cuchtu.
@Stevia píše:
@EvaG ja myslim, ze je to spis o zivotnim stylu.Ty vidis „uzivani si zivota mladych“ v tom, jak si to mozna sama zazila. Disko, zabavy, hadry, sminky a vse co k tomu patri.
Druhej pól toho je, ze nekdo to k zivotu nepotrebuje, neni to pro nej ani dulezity ani zajimave a tento styl zivota a smysleni prevzali i jejich deti a neni to nic proti nicemu prece.
Kdo rika, ze kdyz v mladi nevymetes kde jakou diskoteku nebo neco podobneho ze si neprozil kvalitni dospivani i kdyby si k tomu mela byt tak trochu nasmerovana?
Zas ode zdi ke zdi.
Člověk, který do svých osmnácti ani jednou nenavštívil diskotéku mi přijde stejně úchylnej jako jeho vrstevník, kterej tam tráví každý páteční a sobotní večer. Co je zlýho na tom, aby to ta holka jednou pod dohledem vyzkoušela? ![]()
@Timinka píše:
Společenský život?teď jeli kluci s kamarádama k mekáči, zítra spí dcera u kamarádky o víkendu spí kamarádka u nás.
Pořád nechápu o co byly mé děti okradeny
Navíc tedy dětem nic moc nezakazujeme. Vychováváme je tak, aby měli jiné zájmy, priority a kamarády
No a pustila bys je teda na tu diskotéku v patnácti, kdyby chtěly?
@Gina108 ne nepustila.
Kluci ale ani jednou zájem neprojevili-DAn (18 letos začal s klukama jezdit na chatu přes noc, nicméně nepije, nekouří, hnusí se mu to)
doufám, že u holek to bude podobné
pochopitelně jsem myslela malování v 13-15ti paní DArina je celkem maso
Holky učím o sebe pečovat (i kluky) kupuji kosmetiku, na ošetření pleti a později u holek přijdou na řadu šminky tipuji že tak od 15ti výš.
@Gina108 píše:
Zas ode zdi ke zdi.Člověk, který do svých osmnácti ani jednou nenavštívil diskotéku mi přijde stejně úchylnej jako jeho vrstevník, kterej tam tráví každý páteční a sobotní večer. Co je zlýho na tom, aby to ta holka jednou pod dohledem vyzkoušela?
ale pod dohledem zodpovědné, dospělé osoby bych ji asi pustila
po 15tém roce
@Gina108 tak s tím naprosto souhlasím..
Buď tady někdo píše extrem- vůbec, a nebo prostě někdo si zase myslí, že někdo vymetá discotéky..
Je jiné, když někdo o to nestojí- já jsem třeba o to moc nestála, ale teda nevím, jestli to tady napsat, ale ano.. Měla jsem kamarádku stejného ražení, jakože škola, domů, jenom spolu, když šly holky si sednout někde na sodovku, některé pivo, nám to nic neříkalo dům, zábavy žádné jenom spolu někde na procházky atd.. No a jednou byl rodičák a sama učitelka říkala naší mámě:,, Neber te to ve zlém, ale vaše.. takto nikde nechodí? Vidím, že jenom je pořád s… a vůbec nejde nikde se pobavit.. A máma, samozřejmě, říkala, že jsme obě takové s kamarádkou, že jenom sedíme doma- venku a vůbec nechcem mezi lidi…
A to mám teda bylo 18, což z toho tak předpokládám, že takový 17 dospívající má právo! jít mezi lidi
Výměna manželek VI
25. 10. 2013, 20:20 - Nova
Zábava, ČR 80 min, Premiéra, Skryté titulky, stereo vysílání
Režie: J. Rezková
Nová řada úspěšné reality show, ve které si dvě ženy vymění domácnost na dobu deseti dní, které stráví pod dohledem nového chotě, nových dětí a hlavně televizní kamery! Dnes uvidíte, jestli vydrží maminka Petra z ostravského paneláku na vsi, kde se vše točí kolem pořádku. A jak se přizpůsobí Martina z pedantské domácnosti poněkud volnomyšlenkářskému životu ve městě?
Nová řada úspěšné reality show, ve které si dvě ženy vymění domácnost na dobu deseti dní, které stráví pod dohledem nového chotě, nových dětí a hlavně televizní kamery! Dnes uvidíte, jestli vydrží maminka Petra z ostravského paneláku na vsi, kde se vše točí kolem pořádku. A jak se přizpůsobí Martina z pedantské domácnosti poněkud volnomyšlenkářskému životu ve městě? Režie J. Rezková ml. a J. Hornych.
Tak tady bude pani, co psala o par stranek driv, myslim ze Tomikate
Ahoj, našla jsem odkaz na dnešní díl:
http://www.ahaonline.cz/…duchodu.html