Výpomoc při hlídání dítěte - babička nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
746
15.3.16 17:31

@Cuddy jj já za 3 hoďky budu mít min 1000 Kč :)
a od kolika let je tak bezpečné mít chůvu? Přes agentury jsou to prověření lidé ne? S kursem první pomoci a tak?

@Althya no je fakt, že když mi to řekla „tchyně“ tak jsem příteli oznámila, že jestli bude chtít mimčo vidět musí přilézt ona XD XD dost mě naštvala jelikož ona sama měla mého přítele když jí bylo 16 a bez babiček by to fakt nezvládla :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
15.3.16 17:33

@inkakřivák Ty jo, ty jseš drsná :D Jako ne, prarodiče nemají povinnost hlídat. Ale za stávajících okolností, když se jedná o takhle výjimečnou jednorázovou slavnostní událost, a bez jasného důvodu by byla moje prosba o hlídání odmítnuta, nakrkne mě to teda taky. Dítě bych asi na základě neupírala, ale vztahy by určitě ochladly. Já hlídala sestře i bratrovi děti, než jsem odešla studovat, hodně, ráda a nenapadlo mě to odmítnout. Asi jsem divná :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.3.16 17:39
@Anonymní píše:
Vím, jaký to je, taky dělám ve školce. :mrgreen: Jak jsem psala, máma mi nikdy nehlídala. NIKDY, chápeš??? Tohle je výjimka. Dostala jsem darem lístky do divadla od manžela. Prosila jsem jí, půl roku dopředu. Čas má, zkušenosti má, je mladá. Hlídání by trvalo asi 4 hodiny po obědě. Nikde bychom se nezdržovali. Jak jsem psala, jde jen o zásek, naschvál, nic víc. :roll:

Není to její povinnost, ale pokud jde o nějakou mimořádnou věc a já ji slušně požádám, navíc s tak obrovským časovým předstihem a stejně řekne, že ne a basta, je to smutný. Trvám na tom, že rodina by si měla pomáhat. Já se přece nejdu jen tak s plezíru někam ožrat. 5 let jsme nikde nebyli vždy si hlídáme s manželem a z „hnízda“ vyletí jen jeden z nás. Tady šlo o pár hodin.
Podívej, tak dobře, jestli se jedná o jedno hlídání kvůli divadlu, tak jo, je to divné. Tady člověk v těch anonymních zabloudí, je vás tu moc. tak se třeba číslujte, at víme, kdo píše co. Jinak fakt si myslím, že at se vám to líbí nebo ne, není tu povinnost hlídat, je to jen a jen dobrá vůle. A vykřikovat, že vy se pak nepostaráte - to jako vás rodiče nevychovávali a proto vůči nim nemáte žádný závazek? takže i když vy si své děti vychováte, tak pokud nebudete hlídat vnoučata z jakéhokoliv důvodu, můžou se na vás ty vaše děti vykašlat? O tomhle mluvím, o těchto názorech, které mi přijdou neuvěřitelně sobecké.
Jinak ano, v tvém případě je to podivné, hlavně to divadlo, ale těžko zjistíš, proč se tvoje máma chová takto zde, na emiminu. Musíš se jí zeptat. Tady nikdo neví, proč to tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
15.3.16 17:50

@inkakřivák mě třeba přijde sobeckè vychovat dêti s pomocí babiček, nebo prarodičů vůbec a pak poslat ty děti i s vnoučatama dokamsi protože chci žít a mít svůj program atd atd. Mě třeba mamka taky nehlídala, ač mě s bráchou k babičce odkládala bêžně. A to byla doma.Zato táta hlídal i když do práce chodil.Sam a ochotně. A o tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.3.16 17:52
@Stánina píše:
No mně to uplně normální nepřijde. Pokud je vše, jak má být. Vztahy v rodině, zdraví a tak. Proč nemá zájem o vlastní vnouče. A ještě by si o něj řekla, kdy by se to hodilo jí. A ne jen, když je to potřeba.

Takhle to ma ta moje macecha. Zavola a rekne, ze by si rada vzala dceru na vikend, ze ma pripraveny ten a ten program…za me je to super, mala si to u nich vzdy uzije, macecha jeste dekuje, ze ji dcerina spolecnost moc pomaha (je vazne nemocna). Opravdu rozdil oproti tchyni, ktera nam pred rokem po dni s dcerou cela rozcilena volala, at uz si pro ni jedeme…tak me nastvala, ze od te doby jsem ji o hlidani nerekla a nereknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 17:57
@inkakřivák píše:
No tak já tedy nevím, ale jestli je podle tebe hlídat 25 děcek taková sranda, tak jak můžete být vy úplně odvařené poté, co se staráte na mateřské o jedno či dvě děti? já jsem z vnoučat celkem grogy - a když to řeknu jednoduše, tak gynekolog doma nedělá vyšetření a navíc mu tam po ordinaci nelítá s jekotem 20 pacientek. Asi tak. A když tak čtu tyhle vaše příspěvky, tak jak jsem se právě vrátila z každodenního hlídání (skoro každodenního), tak některým z vás bych tedy nehlídala určitě. Už jenom to vaše pobouření nad tím, že si někdo dovolí nechtít a proto ho potrestám tím, že mu vnoučata upru - no potěš koště. Jezdím hlídat, protože chci a navíc v současnosti je to nutné, není jiná možnost. A přesto se mne dcera pokaždé zeptá, jestli se mi chce - a klidně můžu říci ne, a nezatrpkne. Protože mám přece i svůj život, a své povinnosti.
A už jednou jsem se ptala - proč se nezeptáte vy svých rodičů, proč to dřív šlo, to hlídání, jak jste to zažily vy jako děti, a proč to nejde ted? jestli ono to taky nebylo tím, že ta babička a děda byli v důchodu ( těžko byste tam jinak mohli strávit celé prázdniny, že? Kdežto dnešní prarodiče na důchod jenom plánují.

Co se zakladatelky týká, tak jde o výjimečnou situaci, přečti si její příspěvek. A jelikož ji zná, ví, že to je naschvál.
Co se týká mě, moje mamka v důchodu je. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
15.3.16 17:58
@Silia píše: :nevim:
No, to je fakt zvláštní přístup k jednorázovému hlídání. Taky bych byla nastvana a resila to dal uz jen pres chuvy. Dnešní babičky už holt nejsou, co bývaly ty naše. :,( Moje babička nás mela všechna vnoučata cele prázdniny nakyblovany v baráku. Starala se o nás, když jsme byly nemocní, aby rodiče moc nechyběli v praci. Mela nás ráda a nikdy nikomu nic nevycitala, ani naschvály rodicum nedělala. A to ještě v důchodu chodila na brigády a doma mela na úklid velký dum a dost prace na zahradě. Taky si mohla hodit nohy na stůl a říct dcerám, at se starají o své děti samy. Je to o lidech - někdo ma svoji rodinu rad, umí se postarat a místo cuceni na nekonečný seriály v TV věnuje svůj cas vnoucatum. Druhy se s výmluvou na kde co svali na gauc a ovenci svuj nezájem nějakým moudrem o tom, jak už se nadrel jindy a jinde. :zed: Pro mne je takové chování prostý nezájem a pohodlnost. Obce naše soucasne babičky /tchyně i máma/ vědí vše o kdejakem seriálu, ale vnučku vidaji malo. Joo, ale fotky vnučky to zase ukazují všem moc rady. Jo, odsuzuju to, neb jim jejich rodice pomohli a oni se jen vymlouvaji. :roll: Já své sestře hlídala děti často, než ji odrostly. Nevím, co by se muselo stát, abych řekla, ze se mi nechce. To bych se musela stydět sama za sebe. A bavim se o hlídání několikrát týdně, když bylo třeba. A vůbec jsem to nebrala jako službu, prostě jsem si s detma rada hrála a travila s nimi cas. Ani mi to nepřišlo, jako nějaké extra hlídání, natož námaha. Sestře tech par hodin pomohlo a já na to rada vzpomínám, jak jsem si jich uzila, a co všechno jsme s detma zažili. Je to znát i na vztazích dnes, když jsou velcí. Jak si jako nehlidaci babičky představují, ze ty vztahy s vnoučaty budou vypadat, když s nimi temer nic neprozivaji? To já chci byt stejne hodnotná babička svým vnoucatum, jako byla ta moje nám. Tak snad se toho ve zdraví doziju. :mavam:

To si napsala moc pěkně! Jen chci dodat, že to není ani tak o pomoci (i když by to bylo někdy milé) ale hlavně o vztahu či nevztahu mezi dětma a prarodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
15.3.16 18:14

@Shana No k prvnímu dotazu, je možné, že po spatření miminka zatouží obě babičky po hlídání vnoučete, ale jelikož to bylo první co je napadlo místo nějaké gratulace a radosti tak bych si iluze nedělala :)

Jinak pokud budeš hledat chůvu s certifikátem o první pomoci atd. tak počítej že agentury si nechají za zprostředkování zaplatit např. 30 000 a částka na hodinu co pak budeš platit taky nebude stovka (něco pro chůvu a něco pro agenturu).Jinak chůvy běžně hlídají miminka od narození, v půl roce už dítě vydrží na příkrmech a je méně kojení, takže je to samozřejmě lepší než dřív. Všeobecně půlroční miminko je opravdu malé. Ale je to kus od kusu jedno může celou dobu proplakat druhé spokojeně prokoukat tohle dopředu nevymyslíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
15.3.16 18:55

@Fofrník - díky a souhlas. Pomoc je milá, o tom zadna. :-) Mne spis mrzi, ze dnes se hlídání používá spis jako technicky termín pro par hodin týdně, které budou nehlidacim babickam někde desne chybet…a ony přece nemají povinnost, apod. vymluvy. Ale kdy a jak tedy chtějí sva vnoucata poznat, něco s nimi prozit a vybudovat si hezké vztahy? Naši milovanou babičku jsme pohřbili před dvěma týdny. Znali jsme ji, věděli o ní spoustu veci, měli hodně zážitků. Bude nam chybet, jako clovek, kterým byla. Az jednou bude moje dcera na pohřbu některé svoji babičky, ani nebude vědět, proč brečet. Pokud se tedy některá nevzpamatuje, což pochybuji, ale byla bych za to rada. To mi na tom nehlidani přijde smutné. Ze argumentu, proč nemusí/nemůže hlídat ma každý hromadu, ale jiným směrem už neuvažuje. No nic, každý svého štěstí strůjce. Nemohou si pak v budoucnu stěžovat, ze za nimi dospěla vnoučata nejezdí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
15.3.16 19:09
@Silia píše:
@Fofrník - díky a souhlas. Pomoc je milá, o tom zadna. :-) Mne spis mrzi, ze dnes se hlídání používá spis jako technicky termín pro par hodin týdně, které budou nehlidacim babickam někde desne chybet…a ony přece nemají povinnost, apod. vymluvy. Ale kdy a jak tedy chtějí sva vnoucata poznat, něco s nimi prozit a vybudovat si hezké vztahy? Naši milovanou babičku jsme pohřbili před dvěma týdny. Znali jsme ji, věděli o ní spoustu veci, měli hodně zážitků. Bude nam chybet, jako clovek, kterým byla. Az jednou bude moje dcera na pohřbu některé svoji babičky, ani nebude vědět, proč brečet. Pokud se tedy některá nevzpamatuje, což pochybuji, ale byla bych za to rada. To mi na tom nehlidani přijde smutné. Ze argumentu, proč nemusí/nemůže hlídat ma každý hromadu, ale jiným směrem už neuvažuje. No nic, každý svého štěstí strůjce. Nemohou si pak v budoucnu stěžovat, ze za nimi dospěla vnoučata nejezdí. :nevim:

Jak říkáš. :( Jednou budou sedět a koukat do čtyř stěn. Já budu v práci a vnoučata je budou mít na praku, protože to pro ně budou v podstatě cizí lidé. Babička, dědeček ale naprosto prázdná neosobní slova. No a já to dětem nebudu mít ani za zlé. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 19:17
@Fofrník píše:
Jak říkáš. :( Jednou budou sedět a koukat do čtyř stěn. Já budu v práci a vnoučata je budou mít na praku, protože to pro ně budou v podstatě cizí lidé. Babička, dědeček ale naprosto prázdná neosobní slova. No a já to dětem nebudu mít ani za zlé. :,( :,(

A to je slovo odborníka, který bude mít vnoučat stádečko :mavam: už se těšíš, viď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
15.3.16 19:24
@Stánina píše:
A to je slovo odborníka, který bude mít vnoučat stádečko :mavam: už se těšíš, viď :kytka:

No vzhledem k věku dětí to bude ještě chvilku trvat. :D Prostě tohle se naplánovat nedá. ;) Ale každopádně toho víc udělám než nakecám, tak z toho snad nevyrostu. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
15.3.16 19:31

@Fofrník No, ale pravděpodobnost hojného počtu vnoučat máš značně vyšší, než je průměr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.3.16 19:37

@Silia A proto aby měli děti s prarodiči vztah je snad ti prarodiče musí hlídat? Naši třeba nehlídají, ale to přece neznamená, že se tam tak jednou týdně až 1 za 14 dní nezastavíme a nezablbnou si spolu, děti je znají, těší se na ně, mají s nimi vztah a nehlídání v tom nehraje žádnou roli. Jo, je možný, že časem třeba s nima budou i podnikat něco sami, ale zatím se na to prostě necítí, tak nevidím důvod, proč to nerespektovat.

Příspěvek upraven 15.03.16 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
15.3.16 19:37
@kattie píše:
@Fofrník No, ale pravděpodobnost hojného počtu vnoučat máš značně vyšší, než je průměr :D

To rozhodně. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová