Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17581
15.1.13 16:48
@maxi2408 píše: :think: Gott mit uns!! :mrgreen:
:lol:
právě mi na fb přišla pozvánka, ať volím Táňu Fischerovou i v druhém kole :lol: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
15.1.13 16:51
@marye píše: :lol:
právě mi na fb přišla pozvánka, ať volím Táňu Fischerovou i v druhém kole :lol: :pankac:
:pankac: :mrgreen: :pankac: no, krása střídá nádheru, příště navrhuji Krtečka! :zed: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
15.1.13 16:54

Hele, bez pomluvy nebo tak, mám se seniory bohaté zkušenosti a také rodové predispozice prý nic moc - sám KS prozradil na začátku své politické kariéry, jen aby nám jednou nezačal novoroční projev slovy - Ich bin Ben Lád..n :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.1.13 16:58
@marye píše: :lol:
právě mi na fb přišla pozvánka, ať volím Táňu Fischerovou i v druhém kole :lol: :pankac:
:lol: Někdo je prostě v obraze. :pankac: :mrgreen: Nebo pod obraz? :think: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
15.1.13 17:03
@Nelisa píše: :lol: Někdo je prostě v obraze. :pankac: :mrgreen: Nebo pod obraz? :think: :lol:

no, myslím, že je to jen způsob vyjádření svého názoru ;) volila bych ji tisíckrát radši než tyhle dva „reprezentanty“ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
15.1.13 17:12

@yum-yum26
O tom něco vím, v červenci jsem se přestěhovala za přítelem 2OO km od mého rodného města. Doteď nemám žádnou „kámošku“ na kafčo apod.
No, s malým mimčem na meteřské se známý hledají těžko :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
15.1.13 17:17
@blanula19 píše:
@yum-yum26
O tom něco vím, v červenci jsem se přestěhovala za přítelem 2OO km od mého rodného města. Doteď nemám žádnou „kámošku“ na kafčo apod.
No, s malým mimčem na meteřské se známý hledají těžko :-(

jsem jen 100 km, ale mám to podobně. kámošku mám jednu, s kterou jsme se seznámily v těhu při GGT. ale ta toho má sama hodně, takže se moc často nevídáme. jinak za kamarádkama „dojíždím“ k našim - jezdíme tam na all inclusive rekreaci :mrgreen: skoro každý měsíc. v práci se člověk seznámí mnohem snáz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalli
15.1.13 19:24

chrrrrrrrrrr

Lepší chlapa české krve než nějakého LEVOBOČKA kterej sprzní i českou hymnu a tím svým chrápáním nám dělá eště větší ostudu

• Citovat
  • Upravit
4885
15.1.13 19:26
@Lalli píše:
Lepší chlapa české krve než nějakého LEVOBOČKA kterej sprzní i českou hymnu a tím svým chrápáním nám dělá eště větší ostudu

Tak k tomu nemám, co napsat, jen mi přijde, že jsi omezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
15.1.13 19:29
@Lalli píše:
Lepší chlapa české krve než nějakého LEVOBOČKA kterej sprzní i českou hymnu a tím svým chrápáním nám dělá eště větší ostudu

Obvykle na podobné příspěvky nereaguju, ale tohle je fakt neuvěřitelný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2299
15.1.13 19:34
@Lalli píše:

Já nevim, že se s takovýma příspěvkama vytasí vždycky někdo poloanonymní. To má váhu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
15.1.13 19:35
@Lalli píše:

Prznitel krve Masaryk měl maminku německé národnosti a dokonce i jeho manželka si dovolila být cizinkou. Hrůůza! Nemluvě o tom, že prý i o odchodu z naší země uvažoval, neb mu tu cosi vadilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
15.1.13 19:55

Souhlasím - a taky chci zmínit to, že studující nepřispívá do systému a my nejen, že platíme školné za studující, ale ještě platíme ty, kteří v tom systému nejsou, protože studují.

Nezapočítává se jim náhodou studium do důchodu :?: :think:. A o významu studia se po těch všech aférách, kdy má titul kde kdo můžeme také dohadovat. Zkrátka tvůj příspěvek, se mi líbí a souhlasím s ním ;).

@elanaa píše:
K tomu školnému…pokud by to byla rozumná částka (padají tu sumy 10 000/rok), tak s ním naprosto souhlasím

nikdy nic nebude stoprocentně spravedlivé, nikdy…to je čistá utopie a už z principu věci to nejde, záleží pouze na úhlu pohledu.

teď je oblíbený argument, že platit školné je nespravedlivé, protože chudé děti doplácejí na to, že peníze nemají a tudíž nemohou studovat (možnost brigád, stipendií, výhodných půjček na školné pro opravdu soc. slabé, které splatí až začnou být výdělečně činní atd. se příliš nezdůrazňuje).

a NEplatit školné (tj. platí ho stát, tj. my všichni) spravedlivé je?, když „méně chytré“ děti, resp. rodiče dětí, které nemají kapacitně na to vystudovat VŠ, doplácejí na to, že někdo má děti co mohou a chtějí studovat? Platí tak vlastně ze svých daní vzdělání jakýchsi cizích dětí, do kterých jim není vůbec nic.
  • Citovat
  • Upravit
Larr
15.1.13 19:59

Dnes si všichni bereme půjčku, na ono a na tamto :roll:.

@suwari píše:
Už jsem se do téhle diskuse zapojovat nechtěla, ale nedá mi to. S tím školným – ono deset tisíc se nezdá tak moc, ale je to jen zdánlivě. Protože že se momentálně mluví o této částce neznamená, že je to konečné. Tady jde o to prolomení, aby si lidi zvykli. Pak přijde zvyšování, tak, jako se zvyšují ceny úplně všeho. A z desítky může být za deset, patnáct let klidně padesát nebo sto.S tímhle naprosto souhlasím. Nejdřív to bude pár let 10 000,pak 13,pak 15,20 000.Bude se to jen zvyšovat!!
Každému studentovi to nezaplatí rodiče a ti, co si na to budou chtít vydělat, zase budou muset pracovat na úkor studia. Já jsem hned po škole šla do práce, ale taky jsem se pak nestáhala učit. Přišla jsem domů a totálně vysílená padla do postele.
Ti, co si vezmou půjčku, tak se zadluží na několik let předem :poblion:
  • Citovat
  • Upravit
Larr
15.1.13 20:02

:palec: Taky v placení volím raději - na důchod - než-li - někomu vš ;).

@elanaa píše:
@suwari já Ti rozumím, určitě to nemáš jednoduché…ale studovat VŠ bylo Tvoje rozhodnutí, je to investice do Tebe samotné (do Tvé rodiny, do budoucnosti Tvých dětí…stále se to točí jen okolo Tebe)

jak jsem psala-škola (myslím studium) není zadarmo ani teď, platíme to my všichni, jde to z našich daní, z daní těch, co mají nadbytek a posílají své děti studovat do Tramtárie, ale i těch, co jsou na tom i bez studií ekonomicky mnohem hůř než Ty, i oni na Tvou školu přispívají. To je spravedlivé? Není. Nemluvě už vůbec o tom, že v systému jsou i lidé, co mají děti retardované, nemocné, které se nejsou schopné ani vyučit-a i tito lidé platí někomu cizímu studium. To není spravedlivé už vůbec.

jasně, mě by se taky líbilo, kdyby vše bylo bezplatné, komu ne…ale to je dlouhodobě neudržitelné. Solidarita musí fungovat, to je úplně v pořádku, ale já bych teda radši platila aby naši rodiče a jednou my měli vyšší důchody než aby teď pár lidí vystudovalo zdarma VŠ :roll: Kdyby to šlo jinak, bylo by to fajnn, ale ono nejde, pořád je to jen přesýpání peněz z hromádky na hromádku.

nechápej to tak, že útočím na Tebe (i když stále toto zájmeno používám), jen dávám příklad tak, aby to bylo hodně adresné. Týká se to samozřejmě VŠECH studentů VŠ. Je to prostě nadtandard a investice do sebe samé (jasně, i do společnosti jako takové, potřebujeme lékaře, učitele, architekty, z nich bude profitovat celá společnost a jinak, než že vystudují danou VŠ se jich nedoberem, ale když bude kasa volnější, budou mít pak třeba vyšší platy a půjčky se jim splatí snadněji).
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová