Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zeman5
15.1.13 20:03

Volím Zemana

http://www.facebook.com/…207237889771
To, že nám tady budou média a „osobnosti“ servírovat pravdu, přeci nemůže rozhodnout volby, i když to vlastně odhadoval sám prezident, že vyberou prezidenta média. Tak prosím, alespoň mrkněte na argumenty, proč Karla nevolit. Díky. 8)

• Citovat
  • Upravit
17581
15.1.13 20:22

Tohle hodně vystihuje můj názor

http://www.ceskapozice.cz/…rsus-taticek?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
15.1.13 20:35

Zeman 5 díky za info i názor, respektuji. Ale řekla bych to trochu jinak.
Média mají značný vliv, vytrhávají z kontextu, blbé je, že to vyzní pak úplně jinak, dávají lidem různě dlouhý prostor k vyjádření, ovlivňují názory i výběrem dotazů, které moderátoři pokládají a i výběrem témat. Nyní samozřejmě jde o volební boj a i Zeman hraje. Takže se snaží voličům něco natlačit do hlavy, nějakou představu o KS, plete do toho i současnou vládu, dává svým voličům zkreslený seznam argumentů proti KS. To je pouze volební strategie, nic víc. :idea: Jsou to zavádějící informace. Schwarzenberg nemá tak negativní kampaň, ten jí vede zas úplně jiným stylem. Hodně se mluví o slušnosti, fér hře, podpoře osobností (nikoliv „osobností“), o názorech dalších politiků mluvících proti zvolení Zemana, využívá sociální sítě a pro mladé i tak trochu zábavnou kampaň.

Ty stránky v odkazu jsem viděla a jsou o ničem. I někdo pro KS může podobné vytvořit a videí, článků, karikatur, bublinek s vtipnými texty atd. by taky dal dohromady celý štos. U Zemana to opravdu není problém.

Většinou se odkazuje na dokument Vládneme, nerušit. Ale jsou i další dokumenty, a hlavně také záznamy diskuzních pořadů s politiky, dávné politické střety Zemana s někým.. Tam pak jsou vidět důkazy o chování, názorech, ekonomických problémech té doby a to slovo od slova.

A z toho se nedá vykecat - lidi vyjádřili mimochodem velký nesouhlas postupně s Klausem i Zemanem. Nechodili k volbám, ve sněmovně měli přes 40 křesel komunisti, řešily se velké finanční problémy, neprůhledné operace.. Zeman musel odejít a vždy, když se pokusil vrátit, tak ho lidi opět poslali zpět (např. volby sPOZ před 3 lety, kdy dostal jen 4%, jeho návrat nebyl vítán). Vzpomínáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tomdrap
15.1.13 20:48

Někdo mluví tak, že mu sice rozumím, ale v podstatě vůbec ne, a jiný tak, že sice zadrhává, ale tomu člověku rozumím a je to osoba vážená a respektovaná. Jen jestli si jej zasloužíme?!,´´malí čecháčkové´´.

• Citovat
  • Upravit
14552
15.1.13 20:51
@Lalli píše:
Lepší chlapa české krve než nějakého LEVOBOČKA kterej sprzní i českou hymnu a tím svým chrápáním nám dělá eště větší ostudu

Pan K. S. je Čech jak poleno, mimochodem.
Rakouské občanství nikdy neměl. Má švýcarské z titulu svého rodu, které jim je udělováno již od 17. století.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.1.13 12:50

Tohle je tak strašně těžké. Z louže pod okap. :? Já měla problém si vybrat už v 1.kole, nakonec jsem si vybrala (byť s výhradama) mladého Dienstbiera. Jak budu volit ve 2.kole vážně nevím. U každého z nich je tolik proti a tak málo pro, že jsem z toho zoufalá… :nevim:

(pro pořádek, mám VŠ ekonomického směru, jsem z velkého města a žijeme si nadstandardně dobře, takže si na nic nemůžu stěžovat - statisticky bych měla být rozhodnutá, co? Ale nejsem…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
16.1.13 12:53

@Wiolla
protože k tomu přistupuješ opravdu zodpovědně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.1.13 13:04
@marye píše:
@Wiolla
protože k tomu přistupuješ opravdu zodpovědně :kytka:

Já chci využít svého volebního práva a dostát občanské zodpovědnosti. A neskutečně mě štve, že si musím vybrat mezi těmato dvěma. Variantu „nejít k volbám“ jsem také už párkrát zvolila, ale to se člověk necítí o nic líp, navíc teď to nechci udělat i z výchovného hlediska, děti beru s sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
16.1.13 13:09

http://www.parlamentnilisty.cz/…vlade-259628

Myslím, že spousta lidí vůbec neví, koho volí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
16.1.13 13:10

@Wiolla
cítím to hodně podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.1.13 13:25

Není mi jasné, jak si někdo může nevybrat.
1. Nebudu se stydět hulváta na hradě, který bude zahraničním dopisovatelům vysvětloval, jací že jsou pitomci a debilové? :lol:
2. Chci na hradě lháře? Tak se rozhodnu na základě faktů:
http://demagog.cz/…-milos-zeman
http://demagog.cz/…chwarzenberg
3. Jsem spíše levicově orientovaný? Potom musím vzít v úvahu, že Zeman Bojoval s každým předsedou ČSSD. Chci ho na hrad aby ji rozštěpil, kritizoval? :cert:
4. Chci na hradě (pravomoc udělovat milosti a amnesite) člověka, který se pokoušel v Bambergu prodat podnikateli Vízkovi ministerská křesla za pouhé miliony Kč, aby měl na předvolební kampaň?
5. Bude vadit, když president něco zaspí, ale bude se chovat slušně?
6. Zeman měl skoro vždy špatnou ruku při výběru svých spolupracovníků, počínaje místopředsedou kterého vzal na pět jednání do Banbergu a který to potom vynesl,
přes jedinečného ministra zahraničí Kavana (neznámých 100 tis v trezoru, které nikomu nepatřily), ministra financí svobodu, který byl zavřen v akci čisté ruce až po pana Šloufa. Proč by mděl mít šťastnou ruku při výběru členů bankovní rady a soudců?
7.Pokud mi nevadí, že mému prezidentovi zaplatí volební kampaň Gazprom, volím Zemana.
Na jeho protikandidátovi mi může také vadit mnoho věcí, ale co můžě jmenovaných 7 bodů převážit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
16.1.13 13:32

Pro mě zůstává záhadou, proč člověk ražení KS, jak je jeho voliči představován, vůbec cítí potřebu dostat se do politiky, a to za každou cenu.
v roce 2002 v mém tehdejším volebním obvodu neuspěl při volbách do senátu. a mojí kolegyni v malém píseckém rádiu si tenkrát při rozhovoru postěžoval, že ho tu lidé nemají rádi, protože mluví špatně česky. o dva roky později už byl v Praze úspěšný, protože tam nakonec voliči nejsou tak „úzkoprsí“… stačilo to prostě zkusit jinde.
ale být senátorem zase tak zásadní není, lepší je se dostat do vlády… dokonce i za tu cenu, že se stane maskou před obličejem nejhoršího z nejhorších, tedy Koďouska. ten by ve vylbách samostatně neměl absolutně žádnou šanci poté, co ho vyhodila domovská lidovecká náruč. vlastně ho měli (a mají) všichni dost… takže vlastně oboustranná služba, ne?
je mi opravdu záhadou, proč má tak „slušný a bezúhonný“ člověk tohle zapotřebí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
16.1.13 13:37

Co je jen manipulace v rámci volebního boje o hlas a co je celá pravda? Teď budou v médiích volební duely a strategie obou kandidátů budou jasné a průhledné jak sklo.

Spíš než papouškovat to, co je součástí volebních strategií, by se voliči měli ptát.. Je KS opravdu tak slušný a jak vedl pár let zahraniční politiku, chyboval? Nebyl to i Zeman, kdo se držel s Kalouskem a Topolánkem družně kolem ramen (a opakovaně se jich slovně zastal a podpořil je)? Jak je to opravdu s těmi daněmi? Volím do parlamentu nebo prezidenta? Proč jsou někteří členové ČSSD proti volbě Zemana. A proč Sobotka před nějakým časem trvrdil, že návrat zemana na hrad nepřipustí? A je průšvihová jen tato vláda nebo byla i ta Zemanova?
Na internetu lze dohledat jak novinové články z příslušné doby, tak záznamy i dávných diskuzních pořadů. Fakta, ne dojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.1.13 13:45
@Zeman5 píše:
http://www.facebook.com/…207237889771
To, že nám tady budou média a „osobnosti“ servírovat pravdu, přeci nemůže rozhodnout volby, i když to vlastně odhadoval sám prezident, že vyberou prezidenta média. Tak prosím, alespoň mrkněte na argumenty, proč Karla nevolit.8)

Díval jsem se. Ale já ho nevolím proto, že je (nebo není)„in“, ale protože není hulvát. Osobně jsem uplácet nemusel (a jsem za to vděčný), ale těžko se mi ktitizuje. A on jaksi nedával peníze, ale také neco vyřídil dříve… To ovšem diskutér přehlédl. O vyrovnání s církvemi diskutér lže, před rok nepůjde a vlastnictví církve musí prokázat u každého objektu!
Nevybírám si mezi ideálem, ale mezi dvěma osobnostmi.
Miloš se narodil jen 7 let po Karlovi. No tak budeme mít státní pohřeb a volby nového prezidenta budou dříve. Ale prodané amnestie se dožít nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
16.1.13 13:50

@Kůň No vidíš, mně zase na druhé kandidátovi vadí tolik věcí (a nejsou to rozhodně povrchní věci jako vzhled, věk či špatná srozumitelnost).
Pro mě jsou podstatné zcela jiné věci, které absolutně odmítám.
Navíc, zdá se, že jsem jedna z mála VŠ a dobře situovaná, která má hluboké sociální cítění.

Ještě jsem chtěla podotknout - mnoho z Vás se zde ohání tím, že prezident nemá pravomoce. Takže - i když by byl najednou nadstranický, jak už jsem psala, proč by ho určité strany už nyní tolik podporovaly? V politice to chodí úplně jinak.
A dejme tomu, že by byl skutečně nestranný, mně ovšem zajímá, jaké názory a postoje má, s kým jde ruku v ruce. Tedy já mám jasno.
Rozprodat republiku skutečně nechci, nemohu věřit člověku, jež NIKDY nepoznal život normálního občana, jež se vrátil do vlasti především kvůli restitucím… To je minimální výčet věcí, které jsou u mě neakceptovatelné.
Nějaké spaní či drmolení je až na posledním místě.

Kalousek je pro mě jeden z největších zlodějů této země, předevbším kvůli němu naše země spěje tam, kam spěje. A on má tu drzost nás nazývat dlužníky! Člověka, který s ním peče za jedno, nikdy volit nemohu.
Opravdu jsem smutná z toho, jak ti, kterým se daří, jsou přesvědčeni, že si ti dole za to mohou sami nebo by snad měli víc makat.
Pak přijde do takové rodiny úmrtí či nehoda a pak sami dřou hubou o zem. Bez pomoci, vysílení, ale hlavně že platí například ve zdravotnictví dvakrát. Nebo viz. zde nepochopitelné příspěvky o školném - nemáš na to, tak nestuduj. Nezabereš tak místo těm, co na to mají. Vždyť studium je nadstandard.
Tyto příspěvky mě dostávají na kolena a chce se mi plakat, jak hloupé a nevědoucí (a sobecké) jsou.
Jak už jsem jednou napsala, tito lidé se rouhají, neví absolutně o čem mluví, ale ono se to může stát komukoliv. Jako nám před časem (ne naší vinou). Od té doby jsem v kritice podobných věcí velmi opatrná.
A ještě jednou opakuji, že žádné reformy v naší zemi nutné nejsou. Zalepí minimum, ale nadělají víc škody než užitku.
Peníze se ve velkém ztrácejí zcela jinde.
Ony ty miliardy na účtech některých představitelů jsou zajímavé…

Příspěvek upraven 16.01.13 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová