Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kallkapa píše:
A ještě se zeptám, je pro Vás důležité jak se k jednotlivým kandidátům vyjádří Ti kandidáti, které jste volili? Nebo na to vůbec nekoukáte?
@Kallkapa Já to v úvahu částečně beru, protože jsem bezradný.
Ach jo, tak mamky, holky, ženy, když vám není jedno, jak to tu vypadá, tak vám vůbec nic nebrání se zapojit do politiky, ne? Začněte na komunální úrovni, třeba budete chtít vystavět hřiště pro svá batolata, čuchněte k tomu, vyzkoušejte si to. Dokázaly to jiné ženy, tak směle do toho… Je to náročné, věřte mi.
Je únavné, jak někteří/některé argumentujete. Jsme v demokratickém státě, tudíž mi můžete říct svůj názor, já si ho poslechnu, ale v žádném případě mi nemůžete nadávat do tupců, protože nevolím toho, kdo se vám líbí!!! Začněme s tou demokracií nejprve u sebe, pak můžeme kontrovat ostatní…
@elanaa A mám se rozhodnout podle shody v tématech, byť za cenu něčeho shnilého v pozadí (co se může táhnout i do budoucna), anebo podle slušného vystupování, za cenu neshody v tématech a nečeho shnilého v současnosti (co se může táhnout do budoucna)?
Pro mě tahle rovnice prostě nemá správné řešení. ![]()
Uklidňuje mě jediná věc: ať to dopadne jakkoliv, pořád to (snad) bude lepší než teď. S VK nejsem ve shodě ani v tématech, ani v kultuře projevu (v podstatě jde jen o sofistikovanější hulvátství).
@Wiolla Nezaměňuj téma pro prezidenta a téma pro vládu. Ve vnitřní politice prezident moc témat nemá.
Jmenuje soudce včetně ústavních) či profesory, členy ČNB.
Takže nepřímo může ovlivnit, jak spravedlivě bude soudit justice.
Pověřuje sestavením vlády. Na výši zdanění a sociálních dávek (natož mzdy, leda tedy mzdy soudců) přímý vliv nemá. Může trochu zdržet schválení zákona (tím že ho nepodepíše a vrátí parlamentu, načež je jeho veto přehlasováno).
Větší slovo má v zahraniční politice, protože jako hlava státu zastupuje stát navenek.
Vynechal jsem něco?
Samozřejmě, je autoritou (ať už konstruktivní, či destruktivní).
Tak já vám to tady dámy shrnu, ať tak nebo tak, jsme totálně v řiti.
@terinka4444 píše:
njn ![]()
@eumedon Ale pro mě osobně jsou ta témata důležitá i u prezidenta, protože určitý vliv na ně má! Přece je rozdíl, jestli něco (nový zákon) podepíšu hned (protože souhlasím), anebo k tomu mám odmítavý postoj, vetuji ho, musí znovu projít parlamentem, musí k jeho schválení být větší shoda atd. nebo ho dokonce napadnu u Ústavního soudu (viz Havlova stížnost u Ústavního soudu na některá ústanovení zákona o ČNB (z dob opoziční smlouvy, rok 2000/2001), která nakonec ÚS skutečně zrušil jako protiústavní - viz např. zde ).
Tohle prostě je zásadní ovlivnění domácí politiky. ![]()
@eumedon píše:
@Wiolla
Vynechal jsem něco?
Jen bych doplnila, že bych se nerada dožila okamžiku, kdy bude prezident mého státu poučovat zahraniční novináře o tom, jaký že jsou hnůj, póvl a prodejný hanbinec.
Nebo že zahraničnímu novináři polichotí:„Ježto průměrný novinář je debil, příjemně mne překvapuje, že právě vy jím nejste“.
To ať raději tomu druhému není rozumět a leccos prospí.
U kterého z nich je větší jistota, že nebude prodávat milosti a místa v ústavním soudu, popř. v bankovní radě?
To jsou moje dvě kritéria, podle kterých budu volit.
@terinka4444 píše:
jak výstižné
absolutně promarněná šance něco změnit.
@marye píše:
jak výstižné![]()
absolutně promarněná šance něco změnit.
Co přesně by se změnilo, kdyby byla prezidentkou kupříkladu Táňa F.? Chleba by byl levnější? Padla by vláda? Měli bysme se lépe? Nebo co konkrétního máš tou změnou na mysli?
@Naima asi aby prezidentem nebyl nikdo z vysoké politiky, tím méně aktuální, ale někdo kdo má morální kredit, stojí více mimo, je alternativní..jenže to je třeba pro mě málo, ač T. F. vysoce ctím.
@Kallkapa píše:
A ještě se zeptám, je pro Vás důležité jak se k jednotlivým kandidátům vyjádří Ti kandidáti, které jste volili? Nebo na to vůbec nekoukáte?
Pro mě je spíš důležité, jak se k jednotlivým kandidátům vyjadřují lidé, kterých si vážím a naopak koho budou volit Ti, které z duše nenavídím
A světe div se, většina mých oblíbenců smýšlí podobně jako já ![]()
Pujdu-li volit, pak proti Schwarzenbergovi a budu muset nejak prekousnout, ze neni jine volby, než Miloš z Vysociny. To jak TOPka predvolebne lechta narodu IQ je celkem nechutne a chytne se na to kdejaky… doplnte si sami.
I já, pokud půjdu volit, tak z důvodu proti KS, jen ten druhý kandidát je taková hrůza, že si nejsem jistá, že mu dokážu dát hlas a že se na to raději nevydlábnu.