Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
17.1.13 09:16
@marye píše:
Koni, pro mě člověk, který táhne za jeden provaz s lumpem, je taky lump. těžko totiž může ten provaz táhnout na jinou stranu…

@marye češtiha je hezká řeč. Já jsem psal o jednorázové výpomoci a měl na mysli to, že KS přitáhl hlasy do TOP při volbách a měl svoje ministerstvo. Tvoje formulace vyvolává dojem spolupráce s lumpem na lumpárně. Další věc je, co považujeme za lumpárnu. Snižování výdajů státu a každoroční snižování deficitu považuji za užitečné. Problém je, že to nedělala žádná vláda během tučných let (zde má svoji spluvinu MZ), ale že se k tomu muselo přistoupit v těchto hubených letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
17.1.13 11:00

@Kůň
když podepíšu smlouvu s ďáblem pro „dobrou věc“, je to pořád smlouva s ďáblem. navíc snaha dostat se do vlády z mého pohledu dobrou věcí není ;)

proti utahování opasků bych tak moc neměla, kdyby mělo skutečný efekt. ale opatření této vlády smysl nemají, ba se přímo míjí účinkem. když na zvýšené spotřební dani nakonec vláda vybere méně peněz než předchozí rok, protože lidé šetří, nedá se to považovat za úspěšné opatření. a odborníci to říkali předem. trochu se mi krade na jazyk (pardon na klávesnici) výraz neschopnost… ale spíš je to naprostá ignorace odborných názorů… to, že se to lidem nelíbí, je logické, je to nepopulární… ale s tímhle výsledkem je to navíc i absurdita. a sobě samým zákonodárci přidali. aspoň budou mít na ty zdražené věci a netratí na tom… no, není to výsměch obyčejným lidem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
17.1.13 11:28

@marye výsměch to je, ale vážně si myslíš, že kdyby byla u vlády levice, nebylo by to taky tak? (mluvím konkrétně o tom zvyšování platů, které je naprosto ostudné v této době). Vždyť jestli někdy najdou mamelukové z jakéhokoli křídla pro něco podporu širokým spektrem, je to právě když se to týká teplýho místečka pro ně samotné :zed: Třeba SPO (Zemanovci) mají v programu sice snížení DPH na základní potraviny a léky, ale hladinu 25% na to ostatní (už to tam není vyjmenováno, ale jsou v tom i služby…to je přece taky šílenost).

ale to odbočujem, i kdyby se na Hrad teď MZ dostal, tak toto nezavede (jiná věc jeho strana, která má teď už podle průzkumů (haha, zas ty debilní průzkumy) šanci se do sněmovny dostat a pak, s MZ na Hradě…ojojoj. A to nemluvíme o nějakých časových extra horizontech, ale o 17 měsících (ne-li dřív).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.1.13 11:33

Tedy povím vám, mimo naše dva kandidáty, jak tak koukám na tu naší potenciální hraběcí dámu, tak těch drahých státnický pohřbů asi zažijeme víc, jen konstatování, že ta funkce prezidenta by měla být věkově omezena, sice to nezaručí pevné zdraví a dožití se konce volebního období, přesto statistika mluví jasně, co se věku týče.
A abych byla spravedlivá, tak ta mladá slečna Zemanová, tak ta se tedy na to prezidentování klepe jak neoblečený ratlík v zimě, prý si jistá, že zvládne maminku, která o post porvní dámy extra nestojÍ, v pohodě jako první dáma zastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.1.13 11:45
@Wiolla píše:(pro pořádek, mám VŠ ekonomického směru, jsem z velkého města a žijeme si nadstandardně dobře, takže si na nic nemůžu stěžovat - statisticky bych měla být rozhodnutá, co? Ale nejsem…)

O tom nemluví žádné statistiky, s tou domněnkou, že možná bude záviset na druhu vzdělání jsem přišla já, protože mám kolem sebe lidi vzdělané ve stejném směru a mají podobné názory. Přišla jsem však na to, že to nebude ani tím zaměřením, spíš je to opravdu okruhem lidí, se kterými se stýkám - že smýšlíme tak nějak podobně. Ale jak se to začalo více rozmazávat všude, zpozorovala jsem už i odlišné názory na danou věc ve stejném oboru ;). Názor ostatních respektuji, spíš jsem reagovala na to, že ten kdo volí Zemana je asi hloupý a nevzdělaný - toto není pravda, napadlo mě, že může být odlišnost v zaměření lidí, protože jinak vzdělaní lidé vidí do hloubky jiné věci..- ale jak říkám, i toto padlo. Prostě každý uvažuje jiným směrem jako v každých volbách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.1.13 11:48

A ještě se zeptám, je pro Vás důležité jak se k jednotlivým kandidátům vyjádří Ti kandidáti, které jste volili? Nebo na to vůbec nekoukáte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
17.1.13 11:49

Nojo, ale Karel se za svou manželku aspoň nestydí (nebo ona za něj), tu fotku (mluvíme asi o té samé, co je teď na Novinkách, viď?) fakt zvolili nešťastně, nevím zda ze zlomyslnosti nebo proč, ale tak proč ji hned pohřbívat. A i kdyby, tak Olga Havlová umřela taky za prezidentování svého chotě a žádný velký poprask kolem toho nebyl a státní kasa se díky tomu taky neotřásla.

to mi na té Katce Zemanové taky právě hrozně vadí, jak se tam vyloženě cpe…je to hezká holka, ale první dáma? (i když třeba Berlusconi by to jistě ocenil :D ) Kdoví, jak vypadá ta Schwarzenbergova dcera, ta už na to aspoň má věk dámou být :)

Příspěvek upraven 17.01.13 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
17.1.13 11:50

@marye a co vše by se vyčítalo panu zemanovi, kdyby byl aktivním politikem? Má proti Schwarzenbergovi výhodu, jemu se to argumentuje. Na něj se musí kritika dohledávat podstatně složitěji. Ale že jí je! a nejde jen o šloufa, olovo atd., ale právě i o to hospodaření, o kritiku vlády, jeho strany. To je přece furt dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
17.1.13 12:37

@kaminky
a mě už nebaví pořád dokola psát, že nefandím ani jednomu…

ale vnitřně jsem si sestavila profil voličů obou kandidátů… a u voličů KS se většinou jedná o lidi, s nimiž se na v drtivé většině věcí neshodnu. plus další a další věci. takže ta rafička se u mě pomalu posunuje k MZ, i když ho taky nemám ráda.

osobně bych preferovala debatu KS vs MZ jen mezi lidmi, kteří je nevolili v prvním kole. takhle je to jen filipika příznivců KS, protože voliči MZ většinou jen přispějí a zase se zdekují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
17.1.13 12:45

@Kallkapa
Mě to zajímá z čisté zvědavosti, ale jelikož jsem rozhodnutá, tak to na mě vliv nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
17.1.13 12:48

@marye vím, že jsi proti oběma. Já mám důvod zemana nevolit např. proto (mimo jiné), že voliči pro něj byli dobytek. Vzpomínáš?
To výrazivo jako póvl, hovada atd. Já si to vybavuju živě, ve své paměti. Nepotřebuju vysvětlení voliče kohokoliv.

*Miloš Zeman se už dříve nechal slyšet, že ho půlka národa nenávidí. Podle něho přední čeští psychologové tvrdí (pramen neuvádí), že „30% české populace jsou pitomci. A těch 20% jsou zastánci jiného životního názoru." Ale zbývající půlka národa prý na jeho zvolení úplně stačí. Na setkání prezidentského kandidáta s podnikateli v prestižním Golem klubu 12.12.2012 svůj pohled ještě zpřesnil - podle něho je prý nejméně polovina tohoto národa dobytek.

Zkuste si propočítat kdo ho tedy bude volit. Skupina 20% zastánců jiného životního názoru a ani 30 % „pitomců“ ho podle něho volit nehodlá. Pak už zbývá na jeho zvolení právě jen těch 50% dobytka.*

Pro odlehčení :) :kytka: výroky několika kandidátů s odůvodněním, proč je ten který výrok hodnocen jako pravda, nepravda, zavádějící apod. Odůvodnění lze rozbalit u každého výroku.
 http://demagog.cz/prezident

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.1.13 12:58

@Kallkapa Vliv to na mě nemá, protože mi to v ničem nepomůže. Já volila ml. Dienstbiera a jeho důvody, proč je pro něj MZ nevolitelný chápu, resp. jsou mi známy (tzn. na miskách vah v rozhodování už je mám). Kníže je pro mě nevolitelný zase z jiných důvodů, takže jsem tam, kde jsem byla.

To proč se však JD rozhodl takto, považuji z jeho strany za politický tah.

Podpora ostatních osobností u jednotlivých kandidátů na mě vliv také nemá, protože nevím, jakou vnitřní úvahou ke svému závěru došli, podle čeho se rozhodovali. A já mám prostě témata, která jsou pro mě naprosto zásadní. Jenže rozhodnout se jen podle nich je pro mě těžké, kvůli té vší špíně okolo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.1.13 13:01

@kaminky To je přesně ono. U MZ se shodnu na většině témat. Ale ta „kultůra“ a minulost je děsivá… U knížete je zase kultůra OK, ale nelíbí se mi jeho postoje a současná „spoluúčast“ na vládnutí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
17.1.13 13:06

Jenže podle této logiky si fakt nepomůžeš ničím…protože MZ se nezměnil, takže až tam bude zpátky, tak kultůra bude děsivá stále, minulost se stane přítomností a budoucností na dalších pár let dopředu a nehne se to z místa, novináři budou nadále hovada a lidi dobytek. Když tam bude KS, tak kultůra ok zůstává a přítomnost bude stále jen přítomnost a budoucnost, akorát může dělat trošku opozici budoucí levicové vládě a staronovému levicovému Senátu.

samozřejmě, pokud máš zásadní výhrady k názorům KS a jsou Ti bližší názory MZ, tak dej hlas Zemanovi…proto se volit jde. Ale pokud takto osciluješ spíš na té morální rovině, tak to do úvah taky zahrň, který z těch dvou je pro Tebe „lidsky“ (nikoli politicky) přijatelnější, když jeden z nich na tom Hradě prostě tak jako tak usedne.
@Wiolla píše:
@kaminky To je přesně ono. U MZ se shodnu na většině témat. Ale ta „kultůra“ a minulost je děsivá… U knížete je zase kultůra OK, ale nelíbí se mi jeho postoje a současná „spoluúčast“ na vládnutí. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.1.13 13:11
@Kallkapa píše:
A ještě se zeptám, je pro Vás důležité jak se k jednotlivým kandidátům vyjádří Ti kandidáti, které jste volili? Nebo na to vůbec nekoukáte? :)

No, ano, zajímalo-jsem zvědavka :-)
Ale vliv to na mne nemá. A už vůbec ne, když se do druhého kola dostal KS.
Už v prvním jsem nevěděla koho vybrat jen jsem věděla, že nevyberu KS. Takže za mne to bude ten kdokoliv druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová