Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
6.7.18 23:16
@Mercury píše:
@Evulina Mozna by bylo nejjednodussi a nejlevejsi koupit mu tech pa dzusu ve skle :lol:Sice to sem asi nepatri ale ted jsme se zamerili i na plytvani jidlem v nasem okoli. Dali jsme na plot ceduli ze prijmeme jakekoliv zbytky jidla pro zvirata a k tomu kbelik a denne tam lidi ze sousedstvi nahazi spoustu peciva, ktere by se jinak vyhodilo. Tak mam radost.

Geniální nápad. To zavedu! Díky :pankac:

Jinak jestli nemáte těch džusů větší spotřebu, tak asi fakt bych koupila pár ve skle..
Já mám šnekový odšťavňovač, ale odšťavňuju na něm všechno možný ze zahrádky, i zeleninu jako červenou řepu, mrkev atd., plus i byliny, zelené natě atd..po smíchání vznikne vitaminová bomba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
7.7.18 06:10

@Evulina Me prijde lepsi a zdravejsi jist vse jak je. Tedy misto odstavnovani mrkve si dat treba strouhanou, jablko pomeranc snist jak je. Akorat bude trvat nez to naucim i dite. Zatim ani nemame zuby.
Ale chapu ze u deti je vetsi zajem o stavu nez o chroupani repy:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
12.7.18 15:09

Tak jsem byla opět v tom bezobalu a chtěla dělat lasagne,tak ty tam neměli :( Taky tam nemají moučkový cukr,krupicový. Potěšili mě,že mají obyč. sůl. Zkusili jsme i ty jejich sušenky a nejvíc nám chutnají ty kokosky :) Už by ale mohli zlevnit,fakt to je dražší i ta obyč. sůl,která v krámě stojí 1 kilo pár korun,tu kilo stálo 18 korun :roll: a to nebyla položka tato ta nejdražší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
12.7.18 15:36

@sharunka03 Nas teda testovniny vyjdou nejlevneji domaci (je teda pravda, ze mame vlastni vejce, ale i s kupovanych to nevyjde draho). Jen smichas vajicko s moukou a vyvalis. Nudle rozkrajet, na lasane si usetris praci s krajenim .)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
13.7.18 20:58

@Mercury no, dělala jsem takhle nudle a aby to bylo na tenko,tak je to docela fuška to vyválet a ten váleček na kličku nemáme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
13.7.18 22:16

@sharunka03 My valecek na klicku taky nemame (ani nevim co to je). Mame normalni dreveny. Mas pravdu, chce to trochu sily. Ale zase nemam zadnou super fyzicku a ziju i kdyz to ted delam denne (je hodne vajec tak susime na zimu).

Dnes mam spatne svedomi ze jsem nakoupila malymu takovy ty krupky pro deti z pohanky. Vse balene v plastu (i kdyz pujde dobre pouzit opakovatelne, ale stejne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
14.7.18 11:38

@Mercury no,nevím jak se to jmenuje,prostě takový strojek,kam vložíš těsto a ono se ti to postupně vyválí na tloušťku jakou požaduješ ;)
já vím,tak to dřív dělávaly o naše babičky a taky to zvládly :)
tak pokud si nesehnala jiné,tak si z toho nic nedělej,pořád jde o to,že jsi mu koupila něco,co není závadné a není to nic špatného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.7.18 14:03
@Mercury píše:
@sharunka03 Nas teda testovniny vyjdou nejlevneji domaci (je teda pravda, ze mame vlastni vejce, ale i s kupovanych to nevyjde draho). Jen smichas vajicko s moukou a vyvalis. Nudle rozkrajet, na lasane si usetris praci s krajenim .)

Ahojky, domácí těstoviny, na ty se chystám..a když mi půjdou nudle růčo fůčo, tak přikoupím ještě k robotu výrobník i jiných tvarů těstovin.
Prosím tě akorát nějak nepobírám to sušení - aby to nebylo málo, ale ani moc.. jak dlouho asi sušíš ty placky těsta? A dousouší se pak asi ještě i ty hotové nudle, už rozkrájené, když je chceš uskladnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.7.18 14:06
@sharunka03 píše:
Tak jsem byla opět v tom bezobalu a chtěla dělat lasagne,tak ty tam neměli :( Taky tam nemají moučkový cukr,krupicový. Potěšili mě,že mají obyč. sůl. Zkusili jsme i ty jejich sušenky a nejvíc nám chutnají ty kokosky :) Už by ale mohli zlevnit,fakt to je dražší i ta obyč. sůl,která v krámě stojí 1 kilo pár korun,tu kilo stálo 18 korun :roll: a to nebyla položka tato ta nejdražší :cert:

Víš, ona ta obyčejná sůl je ale hroznej sajrajt. Je rafinovaná, přidávají do ní chemii. Nedávala bych jí do jídla, ani kdyby mi jí dávali zadarmo popravdě. Kupuju (bohužel teda v plastu, jinak to nemají) od Dudmanových z „vyživující tradice“ bretaňskou keltskou mořskou sůl, je nerafinovaná a plná minerálů (a taky je slanější, než obyč. sůl, stačí jí mnohem míň a kupuju to obří balení a ten pytel je takovej pevnej, ještě ho vždy vymyju a používám, vydrží hodně) + občas koupím růžovou himalájskou v bezobalu.
Jinak cukr - takovej fígl - když chci moučkovej, tak vezmu krupici nebo krystal a proženu ho tříštivým el. mlýnkem na kafe a mám moučku hned..dělám si moučkovej třtinovej, ten stejně není k sehnání ani v obalových krámech většinou..a navíc ho máš doma bez protispékavých látek, které jinak do moučky přidávají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.7.18 14:11
@Taciras píše:
Tak já objednala na netu výbavičku pro prvňáčka, ještě jsem koukala, ať to není zbytečně v plastu. Tu větičku, co tu někdo radil, jsem tam napsat zapomněla. Otevřu krabici, vystláno papírem, tak si říkám super, dám ho pryč a tam fakt každej jednotlivej kousek zabalenej ve fólii, to snad není možný, i zvýrazňovače, co jsou v plastový krabičce byly ve fólii a ne tý tenký potravinářský, ale tý tlustší, co používaj stěhováci. :nevim: To fakt někdo nezapojil mozek :roll: . Příště si fakt dám bacha, ať to tam napíšu.

Jo, něco podobnýho se mi taky stalo - obilí, prý mi ho zabalí do papírového pytle na přání. Tak mi přišly plastový pytlíky zabalený ještě navrch do papíru :roll:
Ale jinak mívám spíš dobrý zkušenosti..
Výbavičku do školy ale nejde úplně celou sehnat bezplastově, to už jsem zkoušela a taky pohořela. Ale je fakt, že část jo, ale člověk musí spíš oběhnout nějaká papírnictví, supermarkety atd. a tam kupovat kusovky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.7.18 14:16
@Mercury píše:
@Evulina Me prijde lepsi a zdravejsi jist vse jak je. Tedy misto odstavnovani mrkve si dat treba strouhanou, jablko pomeranc snist jak je. Akorat bude trvat nez to naucim i dite. Zatim ani nemame zuby.
Ale chapu ze u deti je vetsi zajem o stavu nez o chroupani repy:)

No já právě hlavně kvůli dětem. Třeba červenou řepu nedostanu do starší dcery ani heverem, ale když jí odšťavním společně s jablkem například, pak přidám banán a rozmixuju, tak jí to jede. Taky různé natě a plané byliny a jedlé plevele přidávám k těm šťávám, normálně by mi to nasekané ani jedna z holek nesnědly, bohužel většinou ani v pomazánce atd..v pomazánce tolerujou max. pažitku :roll:
Ale nebyli jsme asi jiní jako malí. Příklad mají dcerky doma dobrý, jíme všechno, tak si snad z toho do budoucna něco vezmou..a když ne, tak holt ne, snaha byla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
14.7.18 21:22

@Evulina aha,tak děkuji za informaci,a tak myslíš,že by to šlo prohnat ponorákem? Zas,abych neměla pak všude kolem z toho nepořádek? :think: Tak ale za pokus to stojí :) Chtěla jsem zkusit tu himalájskou tak příště udělám test,koupím jen trochu a pokud budu spokojená,tak ji koupím příště víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
14.7.18 21:24

Mám teď nově doma arganový olej,můžu to použít do podpaží po oholení? Aspoň bych měla náhradu přírodní za ten dětský olej,který dodělám,tak jsem chtěla nějakou přírodní variantu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.7.18 22:03
@sharunka03 píše:
@Evulina aha,tak děkuji za informaci,a tak myslíš,že by to šlo prohnat ponorákem? Zas,abych neměla pak všude kolem z toho nepořádek? :think: Tak ale za pokus to stojí :) Chtěla jsem zkusit tu himalájskou tak příště udělám test,koupím jen trochu a pokud budu spokojená,tak ji koupím příště víc :D

Holka ponorňákem bych to radši nedělala, budeš mít prášek všude. Já to nasypu do toho mlýnku, zaklopím, umelu a pak ještě chviličku počkám, než opadne ten prach, pak teprve otevírám a i tak jemňoučce se z toho ještě zapráší. Ještěže je tam to víčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.7.18 22:04
@sharunka03 píše:
Mám teď nově doma arganový olej,můžu to použít do podpaží po oholení? Aspoň bych měla náhradu přírodní za ten dětský olej,který dodělám,tak jsem chtěla nějakou přírodní variantu :think:

Já bych to prubla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.