Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Tiger-lily Souhlasím, jsem z oboru a v textilu se chemie používá na všechno.
Ekologické pro mě je, nekupovat zbytečně moc oblečení a nevyhazovat to po chvíli, protože mě omrzelo. Ale mě se to mluví, nemám peníze, tak si koupím jen to, co potřebuji a rifle nosím do roztrhání.
Jinak s tím zdražením jídla neee. Jako existují lidé, co plýtvají, tak jsou lidé co kupují to nejlevnější a navíc nemají.
V Albert magazínu jsou hezké recepty, chtěla jsem je vyzkoušet, oživit tu naši nudnou klasiku. Ale když jsem si spočítala ty suroviny, byla bych za 2 týdny bez peněz. Takže max. jedno jídlo týdně?
@Lidym Ty recepty se mi taky libi, ale presne, byli bychom brzo o hladu.
Na jednu stranu lidi, kteri nemaji penize setri a nekupujou tolik jidla (tim padem nevyhazuji), na druhou stranu zase nemaji penize na to, kdyz je eko vyrobek drazsi. A ono to casto je. Proste kdyz koukam po cene, uz nemuzu koukat po obalu. Jo, a kdo mate nejaka zvirata tak urco dejte ceduli na plot, ze vezmete zbytky. My uz ji mame rok a jsme moc spokojeni. V zime nic moc, ale v lete chatari nanosi tolik sucheho chleba, ze staci i na zimu
usetrime a mam i dobry pocit ![]()
@Mercury Já myslela obyčejné - Parmazán, hromady špenátu, avokáda a tak. Ono to nevypadá špatně, ale při tom množství a sem tam něco dražšího.
Když jsem měla zvířata, tak jsem zbytky nechtěla. Nepotřebovala jsem. Někdo nám přes bránu házel zbytky pro kočku - jo, ve vjezdu jsem měla naházené zbytky jídla. A slepice chodily do sousedovy opuštěné zahrady na jablka a červíky ( nikdo tam nebydlel a ni se o zahradu nestaral, tráva metr vysoká), ty byly krásné a měly super peří. Jinak měly zrní a vařila jsem jim naše minibrambory s kopřivami.
Teď máme jenom morčata a ty mají v sezónu přenosnou ohrádku na trávníku.
@Lidym píše:
@Tiger-lily Souhlasím, jsem z oboru a v textilu se chemie používá na všechno.
Ekologické pro mě je, nekupovat zbytečně moc oblečení a nevyhazovat to po chvíli, protože mě omrzelo. Ale mě se to mluví, nemám peníze, tak si koupím jen to, co potřebuji a rifle nosím do roztrhání.
Tak dneska skoro každý, i ty největší a bohatý hvězdy, nosí rifle do roztrhání. ![]()
@Káťa19 Jenže podívej se, jaká je doba, stačí pročíst diskuze na emiminu, že na dítě, které má tepláky s latou na koleni je téměř zralé na zavolání sociálky
nehledě na diskuze o matkách šmudlách v opraných riflích
.
@Lidym Tak jo, ale technologickou chemii těžko nahradíš, protože by ten materiál nikdo nezpracoval. A i když všichni volají po bio eko, tak v reále třeba o materiály barvené přírodními barvivy zájem není. No a co si budem nalhávat, přírodně nikdy nedosáhneš tak jasných a výrazných barevných odstínů. ![]()
@Tiger-lily píše:
@Káťa19 Jenže podívej se, jaká je doba, stačí pročíst diskuze na emiminu, že na dítě, které má tepláky s latou na koleni je téměř zralé na zavolání sociálkynehledě na diskuze o matkách šmudlách v opraných riflích
.
Nedejbože v teplácích!
Ono by to v dnešní době ani nešlo. S tím jak žijeme. Někdy mi ten náš svět připadá strašně umělý a na hlavu. Posledně mě dostal švagr. Obnovuji zahradu, takže je půl zatravněná, na zbytku mám rozdělaný záhon na zeleninu a zatím jen 4 stromy. A on říká, že je ta zahrada konečně krásná, když vypadá jako fotbalové hřiště
. Snad je zahrada od toho, aby na ní něco rostlo.
@Lidym A já už myslela, že monokulturám v podobě trávníků a tújek okolo už odzvonilo. ![]()
@Tiger-lily Zlatý voči, zahrada typu rozptylová loučka pořád frčí. Ve velkém, a bohužel i na vesnici. První, co udělá přistěhovalec, že vykácí sad, nasází kolem tůje a pak se poptává,kdo prodá jablka.