Život není fér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2033
14.1.22 12:17

Ja se teda nechci té švagrové zastávat, ale on je každý fakt jiný. Já budu u někoho asi taky za socku. Já třeba moc nejsem „krabičková/křupková“ maminka, abych s sebou všude nosila nakrájená jablíčka, sýr a nevím co všechno. A už vůbec neberu svačiny pro cizí děti. Moje sestřenice třeba je taková ta hospodyňka, co vždycky má ovocnou kapsičku i pro cizí dítě. Křupky nekupuju ráda a moje dítě na hřišti somruje. Takže pro „krabičkové maminky“ jsem taky mimoň. Samozřejmě, když přijde návštěva k nám, něco ji nabídnu, to zas jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 12:22

@Santa Juana To já jsem taky nebyvala. Moje děti to ani nejedly. Ale je jim už 4 a 8, tam s krabickami neobstojís. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3817
14.1.22 12:32

Švagrové závidíš a děláš z komára velblouda. Snad se toho tolik nestalo, že děti u ní nic nedostali k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
14.1.22 12:47
@Anonymní píše:
@guineapig Jinak mimo tema: Ty chováš morčata? Je to náročný? Děti zadoní, ale já nechci, máme už hafana a papoušky.

Ano ano, já jsem milovník a dlouholetý chovatel :D Náročné to není - hlavní zásada : morče musí mít stále co jíst :mrgreen: U tvé švagrové by velmi strádalo :mrgreen: Základem jídelníčku je hlavně seno, nebo v létě i čerstvá tráva, je asi fajn mít nějaký zdroj domácího sena, např. my máme od tchána, který suší pro králíky. Seno se dá sice koupit, ale jednak je tedy škoda peněz a hlavně často nebývá kvalitní, nedávno z něj mělo sestry morče nějaké zdravotní problémy, už podruhé (ona má většinou seno taky od nás, ale když jí dojde a nějakou dobu se nevidíme, koupí ho a už dvakrát to takhle dopadlo). A co jsem si všimla, morčatům to koupené seno nepřijde si ani tolik chutné :mrgreen: Ale možná jsou jen rozmazlená :lol: Jinak mají rády ovoce, zeleninu, kukuřici, sem tam nějaké zrní, suchý chleba. Jsou společenská, takže je dobré když nejsou v nějaké místnosti, kde se často nechodí - ale děti je stejně budou pořád tahat, takže kontaktu by měla určitě dost.
Poměrně často se jim musí čistit klec, protože tak jak stále konzumují, tak produkují z druhé strany v jednom kuse bobky :mrgreen: A vůně to v kombinaci s počuranýma pilinama opravdu není :lol: Ale jsou to mazlíci :srdce:
My máme ještě křečka a musím říct, že z toho je teď dcera nadšená víc. Je určitě akčnější, připadá jí strašně legrační (je jí 5). Ve srovnání s ním je morče takové pasivnější. Ale zas ten křeček často přes den spí a je zalezlý…ona si ho teda dcera stejně probudí. :mrgreen: Určitě je ale křeček výhodnější v tom, že tak rychle neznečiští klec, takže mu čistíme podstatně méně často. Možná by ten křeček byl pro tebe takový dobrý kompromis…

Ty jo, koukám jaký elaborát jsem schopna vyprodukovat na téma morčata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.1.22 12:57

@Santa Juana ale o to jde ne.. dítě je taky návštěva :mrgreen: A o nakrájená jablíčka a sýr, nejde, je pravda, že jsenm nezažila, nikdy když mi někdo přijel na celý den, že by někdo nedonesl- pozornost..
Samozřejmě je to fakt o cítění, ale asi i ta švagrová prostě je ten typ, ž si řekne- mají se najíst doma.. :mrgreen:
Pro cizí děti teda ne, to sjem nikdy nenosila někde na hrřiště, ale rodinu beru jinak

Příspěvek upraven 14.01.22 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
14.1.22 12:58

*Mělo tam být, že jí (dceři) připadá legrační, chtěla jsem to opravit, ale nechce se mi uložit opravená verze :think:
Mě tedy taky přijde legrační, ale jistě ne tak jako 5 letému dítěti :mrgreen: Ona je z něj úplně na větvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 12:59

@guineapig :lol: :lol: :lol: :palec: Super, díky moc. Mně se právě morčata moc nepozdavala nikdy :oops:, asi ty větší zoubky, mívali jsme max. křečka. :oops:

• Citovat
  • Upravit
13320
14.1.22 13:06
@Anonymní píše:
Mám hrozný vztek!

Celkove se mi poslední dobou příliš nedaří. Kariéra nula, potíže v blízké rodině. Přitom vždycky jsem byla ta hodná holka, co by se pro druhé rozdala, mám chyby jako každý, ale fakt myslím, že dobre :srdce:.

Moje svagrova je lakoma, neprejici, falešná zenska.

A v čem je problém? Děláme ve stejném oboru, každá jinde, já plat doslova poloviční - nekecám! (ona v Praze, já na malém městě 120 km odtud, takže to je ten duvod), jenže dojíždět nemůžu, manzel pracovně přes týden pryč, hlídání nemame, vše je na mne.

V sobotu byli manžel s detma u svagrove na návštěvě, přijeli hladoví, že teta prý neměla ani rohlík, když ji poprosili. To se nestalo poprvé. Tak jsem začala vážně uvažovat nad tím, že buď jim s sebou budu dávat jídlo, nebo by bylo lepší, kdyby jezdili spíš oni sem, protože u nás vždycky dostanou všecko. Děti se chtějí vidět. Jenže mě to z principu začíná žrát. Baba, která má peněz jak slupek, nedá svým neterim ani malou svacinu, zatímco její děti u nás bezne snídani, obedvaji, večeři. Prý nakupuje jen v týdnu a jen to, co její rodina sní. Když přijede sem, nedá detem ani lipo. Nic.

Jsem vztekla. Na svůj život, že jsem neschopná taky vydělat dost. Že ti, co mají nejvíc, jsou takoví skrblici. Ze vždycky jak blbec chci, aby návštěva měla pohodlí a vše, zatímco pro moje děti to nikdo ochotný udělat není. Proste na sebe, na ni. Je mi smutno. Proč je to tak zařízený?

Prostě změn svůj přístup, přestaň vinit všechny kolem a bude ti líp…
Jdu dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
14.1.22 13:10
@Anonymní píše:
@guineapig :lol: :lol: :lol: :palec: Super, díky moc. Mně se právě morčata moc nepozdavala nikdy :oops:, asi ty větší zoubky, mívali jsme max. křečka. :oops:

Jo, zuby mají větší, ale jsou v naprosté většině hodná - měli jsme za celá léta jen jedno lehce kousací.
Jinak ale myslím, že křeček je rozhodně daleko nenáročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.1.22 13:16

Zakladatelko, tvoje švagrová je asi pěkná držgrešle. Ale její děti za to nemůžou. Já jsem pro spoustu dětí byla taková ta hodná teta na hraní a blbiny, všechny kamarády nebo sestřenice a bratrance dětí jsem hlídala, nakrmila, brala na výlety, zmrzku, do kina a podobně. A víš co? Jsou už dospělí a rádi vzpomínají, jak jsme jim udělali třeba stezku odvahy nebo jak jsem jim upekla koláč k svátku. Do švagrové bych si pěkně zarejpala při každé příležitosti, ale děti bych z toho vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.1.22 13:29
@Anonymní píše:
@Santa Juana To já jsem taky nebyvala. Moje děti to ani nejedly. Ale je jim už 4 a 8, tam s krabickami neobstojís. :lol:

Dát jim svačinu sebou není řešení, když její děti nic nedostanou a sama víš, že bývají hladové…no švagrová mi přijde, že se o ně nějak extra nestará, je jí to jedno…aby byly děti hladové a doma nic moc neměly, to je prostě o prioritách…na děti podle mě kašle…ještě když si připsala, že nedostanou venku pomalu ani zmrzlinu…ale mě by jich bylo líto a když by byly u nás, tak bych je prostě nakrmila… ;)…švagrovou nezměníš…a děti za svojí matku nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
14.1.22 15:55
@stinga píše:
tak to si zas myslím, že slušně vychované děcka na návštěvě o jídlo nežebrají

Když má náše pětiletá hlad, klidně by si řekla. Navíc já tohle nepovažuji za žebrání. Prostě má hlad, tak to řekne. Zejména v rodině. I když teda u nás neříká, u nás jde a vezme si. Navíc tedy mají dávku na stole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.1.22 15:58

@inkakřivák Nejde o výchovu, ale o povahu…některé děti si prostě neřeknou, jiné úplně v pohodě…i v rodině…ale za žebrání to teda taky nepovažuju…normální věc…navíc teda já jsem se vždycky ptala a nabízela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7709
14.1.22 17:22

Pošli svačinu i jejím dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
14.1.22 18:50
@AjaF píše: