Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
26.8.11 16:13

Ja moc ceskou kuchyni nevarim,takze mi tu nic moc nechybi,varim spis italskou
z britsky jsem si oblibila Jacket Potatoe,protoze je to rychly,bezpracny a pro hodne krku,jinak hodne kontinentalnich potravin i chleba podobny nasemu se da koupit ve Waitrose,maji tam dokonce u pultu i strudl,

• Citovat
  • Upravit
mmonica
26.8.11 16:14
barique píše:
Tak ono to není úplně řůžový, hlavně na začátku :-)
IvkaH píše:
Holky, vy to tak krásně píšete, že ještě chvilku budu číst Vaše zážitky a začnu litovat opravdu, že žijeme a máme rodinu v ČR :think: :nevim: . Kdybych dokázala manžela přemluvit, tak bych šla hned.

presne,zacatky jsou krusne

• Citovat
  • Upravit
1768
26.8.11 16:15
mmonica píše:
holky co se ucite jazyk,dobry jsou stranky http://www.helpforenglish.cz/,jinak je dobry sledovat anglickou televizi a k tomu si pustit titulky a me nejvic pomohlo prave,kdyz jsme museli jednat a zarizovat,clovek si vzdycky musel plno veci v anglictine pripravit dopredu

jee dekuju to je skvela pomoc.ja mam jeste moznost od zari chodit sem v BIRMINGHAMU na kurz aj do detskyho centra je to bezplatne takze mam v planu to vyuzit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
26.8.11 16:31

nejak mi ta stranka nefunguje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
26.8.11 16:33
  • Citovat
  • Upravit
74217
26.8.11 16:35
mmonica píše:
http://www.helpforenglish.cz/cz/

děkuji za ten odkaz stránek, vypadá to dobře :palec: už jsem jich našla spoustu, ale tenhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
26.8.11 16:44
IvkaH píše:
mmonica píše:
http://www.helpforenglish.cz/cz/
děkuji za ten odkaz stránek, vypadá to dobře :palec: už jsem jich našla spoustu, ale tenhle ne.

je uz to funguje,souhlasim s Ivkou vypada dobre.dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
26.8.11 17:56

Holky není tady ještě některá z Birminghamu?Mohly bychom se scházet i ve více lidech,bylo by to fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 07:39
IvkaH píše:
mmonica píše:
IvkaH píše:
mmonica píše:
holky ,ja vim,ze britska kuchyne neni zadny vykvet,ale mate neco co vam tu moc chutna? :wink:
my mame moc radi Cider a humus, a na vanoce si kupujeme mince pies
Takové ty lassagne co se dají koupit předvařené a ty je dáš jen do trouby dopéct a k tomu ten toastový chléb :palec: kdybych se posr. tak ty lassagne nikdy tak nepřipravím. Máte tam skvělé, že se dá koupit ta bílá omáčka a ta tomatová. Nikdy to tak nechutnalo, když to doma vařím, jak tam ty koupené, myslím v Tesco se kupovali. Na to mám hroznou chuť a na gyros, ten jsem tam jedla a byl famózní, mňam.
jo tady koupis polotovaru,z toho jsem byla ze zacatkuv soku,nekteri lide vubec nevari,ale kdyz varit chces tak tu taky sezenes vsechno,takze jsou spokojeni vsichni :-D
šak já si myslím, že se tam dá vybrat spousta věcí se kterých se dá vařit výborně a ty polotovary taky ulehčí dost život. Ty dáváš svým dětem, jak Martina na svačinu, taky nějaký ten sendvič a k tomu ty křupky?
Mě tam třeba nejvíc uchvátily ty papírky na praní, že to dáš k barevnému do pračky a ono se to nezapere. To je pro mě dokonalý vynález. I ty prášky na praní, když se u Vás koupí, tak hezčí perou. Jo a ta voňavá voda do žehličky se mi hrozně líbila, to v ČR taky neseženeš :roll: . Toho je víc co tam máte skvělé.

Tak o tech papirkach slysim poprve a to uz tu ziju nejaky ten patek 8-o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 07:50
katerina2095 píše:
ahojte Holky,ja jsem tu v Uk teprve a to prerusovane tretim rokem.ja jsem tu ze zacatku jsem tu byla hrozne nestastna…jela jsem sem pracovat na sezoni praci-sber jarni cibulky.po prvnim tydnu zde jsem poznala meho pritele,a po trech jsme oba vedeli ze chceme miminko :mrgreen: no a bum hned prvni mesic snazeni se nam to povedlo a otehotnela jsem.Jenze me bylo hrozne zle,ja nemohla ani videt ten toastovy chleb :poblion: to jsem rostla.prakticky poradne nic normalniho tu nenajdete.tak jsem jela do Cech a tam jsem mimco donosila.pritel zustal tady jeste dva mesice a pak prijel za mnou.narodila se nam Vaneska a sup sup zpet.ted uz jsem si tady tak ejak zvykla.hlavne na ten komfort tady.muzu rict ze si tu clovek vpodstate muze zit na vysoke noze s poravnanim zivota v Cechach.ted pracuje jen pritel a ja jsem z malou doma.zatim neberu zadne benefity.ale mam zazadano o child benefit.jeste pritel bude zadat o child tax credit.co se te kuchyne tyka ja jsem byla hrozny strevo :oops: ale postupem casu jsem se to musela vse naucit.ja prakticky z anglicke kuchyne nejim nic.varim vylozene Ceska jidla.je pravda ze tady je docela problem nektere suroviny sehnat.jezdime do Cech autem takze si vse co takhle potrebuju dovezu.zase je pravda je tu spousta polskych obchodu kde se to da koupit ale ne zas vse.co se tyka zivota tady je to padesat na padesat.treba medicina to je na bode mrazu :pankac: ted se snazime o druhe mimco a ja mam popravde strach tu vubec tehulkovat :roll: zase pristup lidi tak vseobecne,nadhera.lide jsou tu mili a ochotni.jen co me tu stve ze jsem tu v podstate sama.zadne pratele da se rict.ja Jazyk v podstate neumim kde se ho taky naucit kdyz vecne sedim doma.pracovat tu tak se ho jiste naucim.ale popravde z knih to me takhle nejde a ani nebavi :think: takze zatim jen tolik :mavam:

Taky jsem otehotnela hned napoprve, i kdyz mi tu diagnostikovali syndrom polycystickych ovarii :zed:. A i mne bylo tak zle, ze jsem malem skoncila v nemocnici. Nebyla jsem schopna v sobe udrzet ani suchy chleba a vodu a uz jsem zacala byt hrozne dehydrovana. Ale zazvorovy caj byl zazrak, diky nemu jsem pak zvladala snist aspon bagetu s maslem. A taky mi pomohl na nachlazeni.

Ja jsem tu byla zezacatku tehu nestastna, mela jsem pocit, ze se tu nic neresi, ze se musi nutne neco zanedbat, ale pak jsem konecne pochopila jejich system a mela jsem uzasnou porodnici, ten pristup, podpora a pece se slovy ani nedaji popsat, jinam bych rodit nesla a uz vubec ne do CR. Ale asi hodne zalezi na porodnici. A treba GP doktori jsou uplne beznadejni, ja toho vim vic, nez oni :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 07:51
mmonica píše:
IvkaH píše:
mmonica píše:
holky ,ja vim,ze britska kuchyne neni zadny vykvet,ale mate neco co vam tu moc chutna? :wink:
Takové ty lassagne co se dají koupit předvařené a ty je dáš jen do trouby dopéct a k tomu ten toastový chléb :palec: kdybych se posr. tak ty lassagne nikdy tak nepřipravím. Máte tam skvělé, že se dá koupit ta bílá omáčka a ta tomatová. Nikdy to tak nechutnalo, když to doma vařím, jak tam ty koupené, myslím v Tesco se kupovali. Na to mám hroznou chuť a na gyros, ten jsem tam jedla a byl famózní, mňam.
jo tady koupis polotovaru,z toho jsem byla ze zacatkuv soku,nekteri lide vubec nevari,ale kdyz varit chces tak tu taky sezenes vsechno,takze jsou spokojeni vsichni :-D

Jo, ty polotovary uz jsou na docela dobre urovni, zadny glutaman, apod. a cloveku to aspon obcas usnadni zivot :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 07:53

Nelliss, my zijeme v Dorsetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 07:57
mmonica píše:
Ja moc ceskou kuchyni nevarim,takze mi tu nic moc nechybi,varim spis italskou
z britsky jsem si oblibila Jacket Potatoe,protoze je to rychly,bezpracny a pro hodne krku,jinak hodne kontinentalnich potravin i chleba podobny nasemu se da koupit ve Waitrose,maji tam dokonce u pultu i strudl,

Jacket potatoes mam taky rada, chleba kupujeme u Polaku a o tom strudlu teda nevim, Waitrose tu mam kousek, tak musim mrknout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.8.11 08:52
Mondík píše:
IvkaH píše:
mmonica píše:
IvkaH píše:
mmonica píše:
šak já si myslím, že se tam dá vybrat spousta věcí se kterých se dá vařit výborně a ty polotovary taky ulehčí dost život. Ty dáváš svým dětem, jak Martina na svačinu, taky nějaký ten sendvič a k tomu ty křupky?
Mě tam třeba nejvíc uchvátily ty papírky na praní, že to dáš k barevnému do pračky a ono se to nezapere. To je pro mě dokonalý vynález. I ty prášky na praní, když se u Vás koupí, tak hezčí perou. Jo a ta voňavá voda do žehličky se mi hrozně líbila, to v ČR taky neseženeš :roll: . Toho je víc co tam máte skvělé.
Tak o tech papirkach slysim poprve a to uz tu ziju nejaky ten patek 8-o.

Martina nám je vozí už druhý nebo třetí rok, teď mám už poslední jeden a oni dojedou až za rok na dovolenou :cry: :zed: tady je odkaz, jak to vypadá http://www.colourcatcher.co.uk/ v ČR seženeš Německé papírky, ale ty jsou k ničemu. Hodí se to hlavně, když jsou malé děti a hodně barevné věci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 16:03

Ivko, diky, jo, to si pamatuju, ze jsem v obchode videla, ale nekoukala jsem, co to je. Takze kdyz das do hromady svetle a barevne pradlo, tak se to nezabarvi? Tak to je teda vynalez i pro me :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová