Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sajinkax píše:
No s barákem to jde pomalu, ale jde to, ted dělají střechu a vodu.Jinak na ten Baťov jdeme půlce září.A co ty? co nového?
U nás vše při starém. Dneska jsem byla na UTZ a všechno v pohodě, mimčo už je otočené hlavičkou dolů, takže spokojenost ![]()
Ale Tobě už se to začíná pomaličku blížit, co?! Už máš sbalenu tašku ![]()
Olii, tak to je krásná princezna, my se tady o tebe báli, teda já na tebe myslela!!hlavně že jstet obě v pořádku!!
Alenko, já už tašku do porodky ,,radšši''sbalenou už mám, ael je mega:)
Sajinkax píše:
Olii, tak to je krásná princezna, my se tady o tebe báli, teda já na tebe myslela!!hlavně že jstet obě v pořádku!!
Alenko, já už tašku do porodky ,,radšši''sbalenou už mám, ael je mega:)
To je potřeba. už se to blíží
Ale víš, jak Ti budu závidět, že už to máš za sebou
Pak se musíš přijet pochlubit s kočárkem ![]()
Ahoj holky,
hlásím že už máme odrozeno, Alžbětka se narodila 16.8. v 8:40
Přikládám jednu fotečku z dnešního spinkání v ďulíku kojícího polštáře (jinak to nešlo, bojujeme s prdíkama a já jsem vděčná za každou chvilku kdy usne, takže tam kde usne tam jí nechávám, při přenášení do postýlky se mi vzbudí a přímo v postýlce teď neusne).
To je srdíčko… Úplně Vám závidím, že už to máte za sebou… Mně to čeká za 6 týdnů, tak se snažím užít si každé volné chvilky, kdy to jde, protože pak už nebude na nic čas.
Ahoj holky, prosím o radu…jsem v 9tt, takže mě cca za 3 týdny čekají genetické testy a nevím co všechno. Dr. mi dal na výběr, jestli chci jít na ty testy do nemocnice, kde je to bezplatné, nebo do Predika, kde se to platí. Jenže vůbec netuším, jaký je v tom rozdíl, ani vlastně nemám představu, co mě tam čeká a podle čeho se teda mám rozhodovat…vy jste to měly jak?
locika píše:
Ahoj holky, prosím o radu…jsem v 9tt, takže mě cca za 3 týdny čekají genetické testy a nevím co všechno. Dr. mi dal na výběr, jestli chci jít na ty testy do nemocnice, kde je to bezplatné, nebo do Predika, kde se to platí. Jenže vůbec netuším, jaký je v tom rozdíl, ani vlastně nemám představu, co mě tam čeká a podle čeho se teda mám rozhodovat…vy jste to měly jak?
já byla na Baťovce - poslali mě tam v rámci pojištění, vzali mi krev a pak jsem čekala asi 3 hodiny na UTZ. Ale zážitek z toho máme do dneška a to mě za 3 týdny čeká porod… Užívej si to, strašně to utíká
locika píše:
Ahoj, my jsme byli na prediko (na baťovce nám nevyhovoval termín) - a je to všude stejné - vezmou ti krev a potom jdeš na UTZ, kde doktor prohlídne - jestli má mimčo v pořádku srdce, jestli má obě ruce, obě nohy atd. Prostě ho dokonale zkontroluje od hlavy až k patě
. Pak půjdeš ještěna jeden tento UTZ - ve 20 týdnu a tam udělají v podstatě totéž, už ti řeknou i pohlaví, zkontrolují jestli nemá mimčo rozštěp rtu a zase ti ho ukážou od hlavy až k patě. Nám dokonce dr ukázala jak nám to miminko krásně čůrá - protože na tom UTZ viděla plný močák a prázdný močák - já jsem viděla jen flek ![]()
prediko se platí asi 1000 kč batovka je zdarma s prvním těhotenstvím jsem byla v batovce a vyšli mi špatně vysledky tak jsem šla do predika tam bylo vše ok (nakonec jsem potratila ale to nikdo ovlivnit nemohl) ted při druhém jsem byla zase v batovce a vše bylo v pořádku takže je vyběr na tobě jo a v prediku stojí dvd 600kč a v batovce 270kč
Moc díky za rady holky, nejdřív jsem byla přikloněná k tomu Prediku, ale teď jsem spíš rozhodnutá pro Baťovku…Ještě jednou díky, docela jste mi pomohly, ono se fakt blbě rozhoduje, když o dané věci nic nevím…
Mám takový dotázek - za 3 týdny mám termín porodu a chodím k Azzamovi. Odesílal Vás taky v této době do porodnice? Dneska jsem byla na kontrole a říkal, ať si zajdu ve středu ráno do Baťovky na rizikové…
locika píše:
Moc díky za rady holky, nejdřív jsem byla přikloněná k tomu Prediku, ale teď jsem spíš rozhodnutá pro Baťovku…Ještě jednou díky, docela jste mi pomohly, ono se fakt blbě rozhoduje, když o dané věci nic nevím…
a zvykej si, to během těhotenství zažiješ ještě spoustukrát, třeba kdy si nechat dítě naočkovat proti TBC a podobně
Jako matka máš rozhodovat o tom, nad čím se nemůžou domluvit ani doktoři… NO COMMENT