Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CokeLady píše:
Tos vystihla naprosto přesněKdo bydlí s rodiči, tak s nimi bydlí proto, že je to finančně velmi pohodlnější. Zajímalo by mě, kolik dělá % těch, co bydlí s rodiči nezištně, protože je mají tak rádi a mají všichni tak bezva vztah, že jsou spolu, i když by měli pár mega na vlastní bydlení, případně kdo bydlí u rodičů jen proto, aby se o ně mohl starat.
Lidský jedinec by se měl zapojit do společnosti, vydělávat si sám na vlastní jídlo a bydlení. Dokud není schopen se osamostatnit co se týče bydlení, je tedy závislý na rodičích a stále tak zůstává závislým harantem, kterému by maminka měla poradit, jak se koupe dítě.
Drtivá většina lidí, co bydlí s rodiči jsou vychcánkové, kteří jsou moc líbí na to se osamostatnit, více pracovat aby měli vlastní bydlení a soukromí. Jestli to ti rodiče chtějí a vztahy jsou dobré, je to fajn. Ale tyto situace, kdyse mladí ještě otvírají hubu jsou brutální.
supér napsaný
![]()
Pamatuji si, jak tak sedíme s kámoškou u skleničky vína a bavíme se o našich drahých synáčcích. A ona říká už teď ji nemám ráda a to ještě ani nevím, koho si přivede. Tak jsme se zasmáli byla to samozřejmě legrace, já zatím s jeho nynější přítelkyní mého syna celkem vycházím, uvidíme kolik jich ještě domů přivede. ![]()
@Lejaa píše:
No právě.. Ale předchozím příspěvku jsi psala tvůj dům = tvoje pravidla. S tím souhlasím. Ale názor na koupaní mimíska přece nemusí řídit..:-)
Jinak já mám sice dům, ale na moje pravidla každej se*e
můj dům, nějak žiji dejme tomu 30 let, a pak najednou mám uplně změnit svůj život, své zvyky? koupání byl příklad, já koupu, vždycky jsem koupala každý den, i před 20 lety. Snacha/dcera nebudou chtít koupat každý den, tak logicky mi to přijde divné ![]()
Víš co vy jste tady většinou „postižený“ tím, že nějakou tchyni/mámu máte. Tak máte horkou hlavu, vrací se třeba vzpomínky, já ne, já na to koukám jako dospělá, postarší matka a potencionální tchyně. Kdyby byl synek po svém otci, tak už jsem bába. Já neříkám že bych jim kecala co mají mít k večeři, jakou barvu kočárku, kde má stát postýlka, ale vím že budu taky radit. Prostě to tak je po generace a nic se na tom nikdy nezmění.
@Litta píše:
@Lejaa Když tak přemýšlím, rodičům jsem do čajů už několikrát kecala.Do aviváže taky.
Zeptám se dneska mámy, jestli se koupe každý den.
Na mě to máti taky párkrát zkoušela.. Normálně jsem jí řekla, že nechci, aby to dělala, že jí taky neříkám, co má jak dělat a ať si vzpomene na sebe, jak ji to štvalo od babky… A od té doby mám klid
Ale s tchýní je to jiný, tam se to hůř říká, no.. Tam musí meze vymezit ten syn..
@Lejaa píše:
Asi začnu přemýšlet o tom, jestli má dobrosrdečnost nepřesahuje nějaký meze maminek na emiminu
No zakladatelka mně nepřipadla zrovna dvakrát dobrosrdečná ![]()
@Paji85 píše:
Já myslím, že tchýně můžou dělat mnohem horší věci než nuchňat dítě a nechat u sebe bydlet mláďata, co majá prcka![]()
je, třeba ta tchýně předevčírem, ta taky byla na pěst, myslím ta, jak líbala to dítě. Když jsem se zeptala kam, tak prý na hlavičku, na bříško a na nožičky. Takže další svi. ně thcýně pod sluncem.
Asi by je měli někam zavírat, ideálně do pár měsíců od seznámení mladých, někam by je měli separovat, samozřejmě případné majetky zůstávají mladým, to je jasné.
Nějak nestíhám? Takže byla v pohodě a teď v pohodě není, když nechápe, že bys babku nejradši kopla do zadele i když bydlíte s ní?
Ne, neznám to, nikdy jsem s tchýní nebydlela, protože jsem nečekala, že mě někdo obstará, až si pořídím dítě.
Ve třech si bydlete, ale asi až na to budete mít. Nebo čekáš, že ta strašná ježibaba bude od porodu tichým podnájemníkem ve svém domově?
@Anonymní píše:
Raději anonymně..
Zajímalo by mě, jestli to má někdo podobný jako já
Před rokem jsem otěhotněla a tchýně se mohla zbláznit. Říkala, že neexistuje jiné řešení, než interupce, že jsme mladý a že nevychovala svého syna proto, aby měl tak brzo potomka
Já jsem si dítě nechala, pak se to všechno nějak uklidnilo (mimochodem bydlíme s ní)
Celou dobu pak byla celkem v pohodě, pak se ale prcek narodil a já jsem najednou chtěla žít pouze ve třech jako rodinaTo bylo samý ťuťuňuňu, chováníčko a otravování
Přijde mi to takový smutný, že jsou ty tchýně takovýNechtějí, aby se prcci narodili a pak se to najednou celý obrátí
Je mi z nich zle
Má to někdo podobný?
Stejně si nedokážu představit, že syn mi jednou dovede domů přítelkyni, já si na ní zvyknu. Budu jí mít dokonce i ráda ( chci být hodná tchýně
)a oni se pak rozejdou a za půl roku třeba příjde s jinou a zase si zvykat na novou. Mít jí ráda. No bude to těžký teda. Ale holt rodičovství obnáší i toto…
@Bábrdl píše:
zeťák ti může bejt ukradenej, když k tobě bude jezdit dcera s vnoučaty
ale když se zašprajcuje snacha, vnoučata neuvidíš a po sérii prudění (ty posloucháš mátku? jsi mamánek, já chci chlapa), může přestat jezdit i syn
já vím no. A když to tu tak pročítám, nemyslím jen tuhle diskuzi tak z toho mám i celkem strach.
@areca píše:
@Litta no tak já to na naše taky několikrát zkoušela -poradit a vždycky na mě koukají stylem, co ty můžeš vědět např. o tom jak se pere. Já jsem toho vživotě vyprala víc jak ty…
a je to naprosto přirozený, fakt si myslím že my budem uplně stejný ![]()
@CokeLady píše:ÁMEN
Tos vystihla naprosto přesněKdo bydlí s rodiči, tak s nimi bydlí proto, že je to finančně velmi pohodlnější. Zajímalo by mě, kolik dělá % těch, co bydlí s rodiči nezištně, protože je mají tak rádi a mají všichni tak bezva vztah, že jsou spolu, i když by měli pár mega na vlastní bydlení, případně kdo bydlí u rodičů jen proto, aby se o ně mohl starat.
Lidský jedinec by se měl zapojit do společnosti, vydělávat si sám na vlastní jídlo a bydlení. Dokud není schopen se osamostatnit co se týče bydlení, je tedy závislý na rodičích a stále tak zůstává závislým harantem, kterému by maminka měla poradit, jak se koupe dítě.
Drtivá většina lidí, co bydlí s rodiči jsou vychcánkové, kteří jsou moc líbí na to se osamostatnit, více pracovat aby měli vlastní bydlení a soukromí. Jestli to ti rodiče chtějí a vztahy jsou dobré, je to fajn. Ale tyto situace, kdyse mladí ještě otvírají hubu jsou brutální.
@K-Black píše:
můj dům, nějak žiji dejme tomu 30 let, a pak najednou mám uplně změnit svůj život, své zvyky? koupání byl příklad, já koupu, vždycky jsem koupala každý den, i před 20 lety. Snacha/dcera nebudou chtít koupat každý den, tak logicky mi to přijde divné
Víš co vy jste tady většinou „postižený“ tím, že nějakou tchyni/mámu máte. Tak máte horkou hlavu, vrací se třeba vzpomínky, já ne, já na to koukám jako dospělá, postarší matka a potencionální tchyně. Kdyby byl synek po svém otci, tak už jsem bába. Já neříkám že bych jim kecala co mají mít k večeři, jakou barvu kočárku, kde má stát postýlka, ale vím že budu taky radit. Prostě to tak je po generace a nic se na tom nikdy nezmění.
To jo, to máš pravdu! Ale pořád si myslím, že by tam měla nějaká domluva fungovat. Pokud mladá řekne: Hele, maminko, děkuji za radu, je mi to ale nepříjemné a ráda bych si to dělala po svém, když si nebudu vědět rady, můžu se vás zeptat?
Tak a maminka/tchýně by to měla vzít a pochopit a respektovat - je přece dospělá a rozumná.
Bohužel většina tchýní se spíš urazí a zabejčí
Je fakt, že dnešní tchýně takové jsou, protože když ony byli „mladé“, doba byla jiná a ony musely šlapat jak rodiče pískali.. alespoň většina z nich. Vidím to i na své mamce, ta jako mladá šlapala podle babky (své tchýně) a dnes, když se ohlédne, tak řekne, že tenkrát jí to přišlo normální, ale dodnes jí to žere..
@K-Black píše:
@Bersaba slovo tchyně se už pomalu řadí mezi vulgární slova![]()
nj, tak s tím taky počítám, mám dceru, ale víš jak? síly ubývají a zeťák bude jura
ať začnou staroši laskavě chodit do posilovny a na nějaké to bojový umění, udělali holky, tak teď nás budou chránit před zeťákama.
Ale myslím, že žádný zeťák není jako snacha, když to tady tak čtu. Ikdyž, já jsem dobrá snacha, doufám, tchýni ctím jako mámu svého manžela, jakýkoliv projev lásky k mým dětem vítám, každý člověk, který je miluje obohacuje jejich životy, a když má tchýně rady, a že je o dvě generace starší než já, takže ty rady fakt někdy stojí za to, tak se usměju, poděkuju a zapomenu. A je kliiiid. A moje tchýně se na oplátku snaží být hodnou tcýní. A obě mílujeme mého muže a mé děti.
@vasa13 píše:
No zakladatelka mně nepřipadla zrovna dvakrát dobrosrdečná
No jo no.. ale napsala toho příliš málo na jakýkoliv soud.. Mě se právě na emiminu přestává líbit, že každý každého hned odsoudí a zepsuje, niž by věděl více..
@Lejaa píše:
To jo, to máš pravdu! Ale pořád si myslím, že by tam měla nějaká domluva fungovat. Pokud mladá řekne: Hele, maminko, děkuji za radu, je mi to ale nepříjemné a ráda bych si to dělala po svém, když si nebudu vědět rady, můžu se vás zeptat?
Tak a maminka/tchýně by to měla vzít a pochopit a respektovat - je přece dospělá a rozumná.
Bohužel většina tchýní se spíš urazí a zabejčíJe fakt, že dnešní tchýně takové jsou, protože když ony byli „mladé“, doba byla jiná a ony musely šlapat jak rodiče pískali.. alespoň většina z nich. Vidím to i na své mamce, ta jako mladá šlapala podle babky (své tchýně) a dnes, když se ohlédne, tak řekne, že tenkrát jí to přišlo normální, ale dodnes jí to žere..
Tak s tímto souhlasím.
Když mi mamka vykládá, jak jí babička ( její tchýně) řekla ať si jde pleny pověsit ven ( venku mrzlo) a mamka šla a udělala to a pak nadávala, když je zmrzlé sundávala, co jí to babka poradila. Prostě se jelo, tak jak jim ti starší řekli.
No já bych tam prostě nešla. Poděkovala bych za radu a udělala si to podle sebe. Možná to bylo i věkem Mamce bylo 19, což mě už dávno není…
@Lejaa píše:
Bohužel většina tchýní se spíš urazí a zabejčíJe fakt, že dnešní tchýně takové jsou, protože když ony byli „mladé“, doba byla jiná a ony musely šlapat jak rodiče pískali.. alespoň většina z nich. Vidím to i na své mamce, ta jako mladá šlapala podle babky (své tchýně) a dnes, když se ohlédne, tak řekne, že tenkrát jí to přišlo normální, ale dodnes jí to žere..
souhlasím s prvním. Nesouhlasím s druhým, dnešní snachy jsou zblblé, vem si co se dá číst tady, to já beru jako průřez. Plus co vidím v okolí, buď se tchyně stará moc, nebo málo, všechno je špatně! Já prostě pořád žiju v tom, že ke starší generaci by měla být nějaká úcta. Moje tchyně, nevycházíme spolu, nestýkáme se. Jí to tedy vyhovuje, není to ani babička ani maminka(mého muže) ale nikdy bych ji nezakazála se stýkat s mými dětmi nebo s manželem. A i přesto že ji nemám ráda, hodně mi ublížila tak k ní pořád chovám úctu jako k matce mého muže, starší ženě. Takže když bude potřeba naběhnu, pomůžu, zařídím ale kamarádit se nebudu, ale taky ji nebudu nikde pomlouvat, sama nevím jaká budu já.