Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
dredy ne - ničí vlasy, roztrhané kalhoty - záleželo by jak moc, decentně bych zvládla (bylo to i za mého mládí), kalhoty se sníženým sedem - nelíbí se mi, ale respektovala bych to, stejně tak holinky.
Dredy ničí vlasy zhruba stejně jako jejich oholení nebo špatná péče o dlouhé, takže to je akorát o tvém aktuálním názoru. Je to zhruba stejné jako kalhoty se sníženým sedem - ty u malých dětí jsou nevhodné pro správný vývoj chůze a postoje, ale to tak moc neřešíš. A o tom to právě je ![]()
@smurfka píše:
až budou chtít..co kdyby chtěli ted? např ve 4 letech?
Klidně. Kdyby moc chtěly, koupím křídy na vlasy a pohrajeme si. A klidně nazeleno.
V čem je problém?
A světe div se, dovolila jsem jim ve 3 letech vzít si na hlavu paruku. Ó jsem to ale krkavčí matka ![]()
Byť se vám to nelíbí, myslím, že se k tomu babička postavila tak, že když nemá rozum máma… Víte, ony jsou děti opravdu hodně zlé a poslat dítě do první třídy s dlouhými vlasy, znamená jej naprosto zbytečně vystavovat riziku, že si to nějaký hajzlík vezme jako záminku a začne jej šikanovat, strhne s sebou ostatní a celá docházka na základní škole se může proměnit v peklo. V lepším případě jej může označit za outsaidera a s touto nálepkou pak dochodit základku. Lidi/děti nemají obecně rády jinakosti, platí nějaký řád/pravidla ať psaná či nepsaná; snazší je žít podle tohoto řádu/pravidel - pro všechny. Když se někdo rozhodne vybočovat, OK, ale ať s sebou nestrhává i své děti, protože ty to odskáčou vždycky nejvíce.
@hanka.br. píše:
Na diskuzích tady je blbý, že diskutující nejsou schopni se držet tématu. Já vlastně vůbec nevím, jestli jsi na straně zakladatelčiny sestry, babičky, nebo jestli je to už jenom obecně o výchově.
Obecně o výchově, diskuze už holt pokročila
k babičce jsme se skoro všechny vyjádřily, že to je špatně - nezávisle na názoru na konkrétní styl výchovy, babička udělala dost šílenou věc, která ač se to nabízí, v daném případě nemá moc společného s názorem na dlouhé vlásky, prostě přestřelila.
@smurfka píše:
tak staré dítě ještě nemám a už ted se toho děsím..( když vidím co ted puboši nosí )..snad nebude až tak ovlivnitelný a bude se tržet toho co zná..ale to si mužu zatím jen přát..
Když přestaneš být tak úzkoprsá, jistě zvládneš pubertu svých dětí mnohem líp než si teď myslíš ![]()
@Gina108 píše:
Klidně. Kdyby moc chtěly, koupím křídy na vlasy a pohrajeme si. A klidně nazeleno.V čem je problém?
A světe div se, dovolila jsem jim ve 3 letech vzít si na hlavu paruku. Ó jsem to ale krkavčí matka
Růžovou? A dovolila jsi jim s tím potom jít i do školy nebo do divadla? ![]()
@Gina108 píše:
Klidně. Kdyby moc chtěly, koupím křídy na vlasy a pohrajeme si. A klidně nazeleno.V čem je problém?
A světe div se, dovolila jsem jim ve 3 letech vzít si na hlavu paruku. Ó jsem to ale krkavčí matka
já nemluvím o křídách..mluvím o barvě případně henně případně barvícím šamponu..
@Gina108 píše:
Když přestaneš být tak úzkoprsá, jistě zvládneš pubertu svých dětí mnohem líp než si teď myslíš
Pokud rodič ponechá na škole pochopení toho, že ne vždy se celý svět přizpůsobí dítěti, pak z toho vznikají docela solidní potíže a rodič je ten první, který by si měl odskákat neschopnost jeho dítěte pochopit, že je supr mít vlastní názor, ale občas je vhodné dodržovat nějaká pravidla. Bohužel dnes už se na to asi nehledí, což je koneckonců vidět i na tom, jak jsou děti oblíkány na vážnější akce. A argument „to je jeho styl“ neberu, já taky mám nějaký styl, ale to neznamená, že si na promoci vezmu minisukni a průsvitné tílko s velkým výstřihem…
@Gina108 křídy jsou dočasné, to opravdu nemá s barevním nic společného ![]()
Neviidm nic špatného na tom aby už malé dítě si vybralo oblečení samo
. malá začala fakt brzo a problém to neni, jde se mnou a vybere si sama co se jí líbí
. V roce jsem jí dala béžové tričko s obrázkem medvídka pú po synovi a nechtěla, měla to jen na doma a zařídila si to. Polila se úmyslně vodou
Tak chodí se mnou, naposled si vybrala jarní bunda, na mě až moc světlá ale má ji
U bot vždy jich vyberu víc a pak at si vybere jaké chce. Proč by si nemohla rozhodnut jaké triko chce? Vim jké barvy jediné preferuje tak ani jinou barvu už nenabízim, prostě bych to na ní nedostala
Nejstaršímu je to fuk ale vim co se mu líbí tak dle toho vždy vybíram. ten b nejraději nekupoval nic, prý stačí to co má
a prostřední neřekne ale taky vim jaké obrázky má rád a jelikož potřebuje nový batůžek na jídlo do školky tak jsem mu sehnala s mašinkou Tomáš a jakou měl radost, nekoupim mu s autama když vim že raději Tomáše
a u malé je to lepší než abych koupila něco co se mě líbí a ona řekla že je to fuj tak raději at má vše růžové a fialové
. jen manžel vždy protáčí oči když nejsem doma a ona než si vybere jen kalhotky tak do skříně kouká 10 minut
@lucenka nebo kousavé kamaše
. V tomhle nechávam volnost alespon vim že to bude nosit, proto nemá ani jedny tepláky
. mě by se taky nelíbilo kdyby mě někdo koupil oblečení které se mě nelíbí a ještě mě nutil ho nosit ven
![]()
@LadyLada píše:
Byť se vám to nelíbí, myslím, že se k tomu babička postavila tak, že když nemá rozum máma… Víte, ony jsou děti opravdu hodně zlé a poslat dítě do první třídy s dlouhými vlasy, znamená jej naprosto zbytečně vystavovat riziku, že si to nějaký hajzlík vezme jako záminku a začne jej šikanovat, strhne s sebou ostatní a celá docházka na základní škole se může proměnit v peklo. V lepším případě jej může označit za outsaidera a s touto nálepkou pak dochodit základku. Lidi/děti nemají obecně rády jinakosti, platí nějaký řád/pravidla ať psaná či nepsaná; snazší je žít podle tohoto řádu/pravidel - pro všechny. Když se někdo rozhodne vybočovat, OK, ale ať s sebou nestrhává i své děti, protože ty to odskáčou vždycky nejvíce.
Zastaralý názor jak děravá bota. Už tu byl protinázor jedné pedagožky, která měla dlouholeté zkušenosti s dětmi. Si to dohledej a budeš-li chtít, tak svůj názor upgraduj. Šikana není o zjevu, oběti šikany nemají problém s vzhledem, ale s nízkým sebevědomím. Vím, že už bylo pár pokusů o to, ho synovci zašlapat, ale on se nikdy nedal, napak mi příjde, že ho blbý kecy (hlavně z řad dospělých) naopak posílily, protože se naučil rozlišovat kdo je povrchní pako a kdo ne a adekvátně na to uměl vždy reagovat a ještě se u toho dobře pobavil.
@smurfka píše:
já nemluvím o křídách..mluvím o barvě případně henně případně barvícím šamponu..
Trvalou barvu bych jim asi rozmluvila - ale to je docela scifi - už jsi viděla čtyřleťáka, co tuší, co je trvalá barva?
![]()
@Anonymní píše:
Zastaralý názor jak děravá bota. Už tu byl protinázor jedné pedagožky, která měla dlouholeté zkušenosti s dětmi. Si to dohledej a budeš-li chtít, tak svůj názor upgraduj. Šikana není o zjevu, oběti šikany nemají problém s vzhledem, ale s nízkým sebevědomím. Vím, že už bylo pár pokusů o to, ho synovci zašlapat, ale on se nikdy nedal, napak mi příjde, že ho blbý kecy (hlavně z řad dospělých) naopak posílily, protože se naučil rozlišovat kdo je povrchní pako a kdo ne a adekvátně na to uměl vždy reagovat a ještě se u toho dobře pobavil.
Přesně tak, ale mám pocit, že LadyLada je, co si pamatuji z jiných diskuzí, již babičkovského věku. ![]()
@LadyLada píše:
Ty máš zlé děti? Pak je to problém tvých děti a řeš ho. Já třeba mám děti hodné. V mých třídách taky zlé děti nejsou, takže nesouhlasím - děti nejsou zlé.
@Gina108 píše:
Trvalou barvu bych jim asi rozmluvila - ale to je docela scifi - už jsi viděla čtyřleťáka, co tuší, co je trvalá barva?![]()
![]()