Chlap na ples s kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3379
20.1.17 08:20

@takymanžel pokud jsi 30 let ženatý tudíž žádný mladík a jsi odkojený starou školou, tudíž by jsi měl vědět něco o plesové etice. A ples je opravdu párová záležitost. Holt když jeden doma onemocní, tak se sveze bohužel i druhý, ale to je úděl. Lístky se dají udat s trochou vůle nebo holt propadnou. A plesů je od ledna do března mraky, takže když jeden ples nevyjde, vyjde další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
20.1.17 09:05
@Honza 12 píše:
Dá se na to podívat i jinak. Z druhého pohledu by se dalo říct, že ta ženská má kašel a tak chce být doma, a ignoruje pocity partnera, že by tam chtěl jít klidně i sám. Kdo určí, kdo má slevit za svých přání. Co je správnější? Já třeba nevidím důvod, proč neposlat partnerku se bavit. Nevidím moc důvod proč by neměla jít na domluvenou akci, když už jsou i koupený lístky. Ještě bych mohl napsat, že žárlivost jako důvod, k tomu aby ho nikam nepustila, je už vůbec těžko obhájitelný. Jediný a pro mě podstatný důvod, co mě napadá, aby ten chlap nešel, by bylo to, že by té ženské bylo doma sama smutno a přála si jeho společnost.

Tak to se jaksi dá předpokládat, že jí doma bude smutno, když si pokašlává a popíjí čaj sama u televize, zatímco její partner na plese, na který se celé dny těšila vytáčí jiný ženský. Ano, jsou typy, který jsou tak trochu fatalisti a řeknou si: „no co, bude další“ a víc to neřešej. Ale to zakladatelka evidentně není. A neřekl bych, že ignoruje pocity partnera, jen jí to prostě mrzí. A co je správnější? To se sice objektivně posoudit nedá, ale ano, ona by měla „ve jménu lásky“ sedět na zadku a tiše se užírat, ale ten partner by zas měl zůstat doma a věnovat se ji aby jí to nebylo líto. Ono to je právě o tom pochopení toho druhého a chtění aby se cítil co nejlépe. Samozřejmě to nejde vždycky, ale takovýhle zdánlivě drobný ústupky se v letitém manželství vyplatí. Samozřejmě musí být oba naladěni podobně a ocenit co pro ně ten druhý dělá.
@Lychee13 Víš, tohle co jsem se pokusil vysvětlit, jsou právě ty letité zkušenosti. Ale pokud jste opravdu oby takové povahy, že to vážně neřešíte, tak to vůbec neber v úvahu, máte holt jiné nastavení a netvrdím, že vám to nebude fungovat. Ale vztah zakladatelky dřív nebo později, to „sobectví“ partnera nějak poznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.1.17 11:23
@Lychee13 píše:
Ano, to tu chybělo. Jen lidé 50+ mají patent na rozum a každý, kdo má jiný názor, je mimo. :roll:

Tvůj čas taky přijde. Jen se toho ještě dožít. :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
3487
20.1.17 12:05
@Kobliha51 píše:
Tvůj čas taky přijde. Jen se toho ještě dožít. :pankac: :pankac:

To už doufám, že mě moje děti odpojí od internetu, abych tam neplácala nesmysly ve stylu „Počkej, až…“. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
20.1.17 14:44
@Lychee13 píše:
To už doufám, že mě moje děti odpojí od internetu, abych tam neplácala nesmysly ve stylu „Počkej, až…“. :mavam:

Dočkej času, jako husa klasu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.1.17 14:48
@takymanžel píše:
:mrgreen:

Příspěvek upraven 26.03.19 v 02:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
20.1.17 14:49

Víceméně s partnerkou chodíme pařit každý sám a druhý vždycky hlídá děti. Jsme spolu deset let a všechny akce dopadly v pohodě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.1.17 14:54
@takymanžel píše:

Nebo toto. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.1.17 16:13
@Lychee13 píše:
To už doufám, že mě moje děti odpojí od internetu, abych tam neplácala nesmysly ve stylu „Počkej, až…“. :mavam:

Ta slova jistě použiješ dříve, než budeš ve stavu, že tě bude muset někdo od něčeho odpojit. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3487
21.1.17 16:31
@Kobliha51 píše:
Ta slova jistě použiješ dříve, než budeš ve stavu, že tě bude muset někdo od něčeho odpojit. :mavam:

Já je i dokonce používám, ale ve spojitosti se synem, protože je můj a protože ho vychovávám. Od cizýho člověka vychovávat nepotřebuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.1.17 16:46
@Lychee13 píše:
Já je i dokonce používám, ale ve spojitosti se synem, protože je můj a protože ho vychovávám. Od cizýho člověka vychovávat nepotřebuji. ;)

Tak to je pak úplně v pořádku. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí