Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Ti, co jsou sami a partnera nemají… To je snad úplně jiná situace.
Asi četl nepozorně, protože tohle mě zarazilo taky
.
@Kobliha51 píše:
Psal jsem obzvlášť ti.. To znamená, že jsme neodmítli něčí přítomnost, jen proto, že jeho partner nemohl přijít. A nikdo se na něj nijak divně nedíval. ![]()
@Honza 12 píše:
Psal jsem obzvlášť ti.. To znamená, že jsme neodmítli něčí přítomnost, jen proto, že jeho partner nemohl přijít. A nikdo se na něj nijak divně nedíval.
V podstatě je to jedno. Pokud je to výjimečná událost, no tak to někdy prostě takhle vyjde. Nelíbilo by se mi to, pokud by to bylo často. Jak se partneři začnou chodit bavit každý sám, nedopadne to dobře. Nehledě k tomu, že pak nemají společné zážitky, společné přátele. To mohli zůstat single. A znáte to, příležitost dělá zloděje. Že ostatním je to jedno, to je přece úplně normální. Každý si svůj vztah řídí sám a do jiného mu v podstatě nic není.
@Honza 12 píše:
U nás nikdy nevadilo, když šla partie zapařit na ples, že někdo dorazil sólově. Obzvlášť ti, co jsou sami a partnera nemají. Stejně se nakonec trsá hromadně. Takže se to tam ztratí. Tolik asi k plesu. Nerozebírám otázku péče o nemocného milovaného partnera, kterému je třeba strašně zle.
Hele Hanzi…a kde Ty se vždycky nacházíš…?
Na vrchu tý hromady a nebo vespod?..)
@crempus píše:
Hele Hanzi…a kde Ty se vždycky nacházíš…?
Na vrchu tý hromady a nebo vespod?..)
Podle toho co zní za song.
@Kobliha51 píše:
V podstatě je to jedno. Pokud je to výjimečná událost, no tak to někdy prostě takhle vyjde. Nelíbilo by se mi to, pokud by to bylo často. Jak se partneři začnou chodit bavit každý sám, nedopadne to dobře. Nehledě k tomu, že pak nemají společné zážitky, společné přátele. To mohli zůstat single. A znáte to, příležitost dělá zloděje. Že ostatním je to jedno, to je přece úplně normální. Každý si svůj vztah řídí sám a do jiného mu v podstatě nic není.
Chodíme se bavit každý sám celou dobu našeho vztahu (samo, že někdy vyrážíme spolu) a ještě nám to vztah nezničilo
Společných zážitků máme mraky.
@radkka píše:
Chodíme se bavit každý sám celou dobu našeho vztahu (samo, že někdy vyrážíme spolu) a ještě nám to vztah nezničiloSpolečných zážitků máme mraky.
Jenže to je dlouhodobý proces. S dětma a v dlouhodobém vztahu to jde zpravidla postupně do kopru.
@Takyjedna píše:
Jenže to je dlouhodobý proces. S dětma a v dlouhodobém vztahu to jde zpravidla postupně do kopru.
Mám stejný názor.
@Takyjedna píše:
Tak já vám dám za pár let vědět. Znám takhle fungujících s štastných párů dost. Nevim, proč bych měla běhat za manželem jak pejsek.
@radkka píše:
Tak já vám dám za pár let vědět. Znám takhle fungujících s štastných párů dost. Nevim, proč bych měla běhat za manželem jak pejsek.
Tady nejde o to běhat za manželem jako pejsek. Měla jsem na mysli období, kdy přijdou děti, a jeden z manželů to nechce akceptovat, a jede si ve stejném módu
jako předtím, a většinou je pak žena zavřená sama doma s malinkými dětmi,
a je jí to pochopitelně líto. K tomu děti celé noci brečí, kojení, hormony, zoubky, a nastanou velké problémy. Samozřejmě ti to nepřeji, ale stačí si přečíst X diskuzí tady na EM. Věřím, že vy to zvládnete. ![]()
@radkka píše:
Jsme s chlapem 10 let a máme to stejně. Chodíme každý sám, ale i společně. Nikdy bych mu nedala ultimátum, že buď bude doma, nebo budu ocáskovat s ním. Stejně tak by mi ho nedal ani on.
Zakladatelka měla jen kašel, takže kdyby chtěla jít, mohla. Nechtělo se jí, tak nevím, proč kazit i partnerovi večer s kamarády, na který se určitě těšil. Kdyby měla horečky, je jasné, že partner zůstane doma, ale opravdu nechápu, čím bych pomohla partnerovi s kašlem. ![]()
@Lychee13 To je pořád ještě v pohodě, těch 10. To je člověk, když si najde správný protějšek, ještě v takovém stavu zamilovanosti. Já jsem myslela opravdu dlouhý vztah, kdy to už jede v zajetých kolejích a stagnuje, na obzoru se už nerýsují žádné výrazné změny, které ty dva čekají (max. další školy dětí, nebo vnoučata, nic budujícího) tam je potřeba si najít čas na společné zážitky, protože jinak to podle mě odumře. Já nikde neříkám, že člověk se člověk nemá chodit bavit sám. Psala jsem to v příspěvku před x stránkama. Jenom by si neměl člověk odvykat na takovou tu slušnost a kolegialitu. Měl by ji pěstovat už od začátku, těžko se pak zvyká na jiný model chování. V tomhle konkrétním případě je přece řešení tak jednoduchý. Třeba, že budu doma a opečovávat nemocnou manželku v případě manžela, nebo se přemůžu, když nejsem moc nemocná a půjdeme aspoň na chvilku - v případě manželky, nebo to třeba odložíme.
@radkka píše:
Ok, akorát nevím, jestli budu za tolik let, kolik myslím já, ještě na emiminu. To spíš v nějakém e-důchoďáku.
Já holt ty vztahy beru vážně. 10, 15 let, to pro mě není žádný důkaz.
Ber to tak že to bude jako nóbl posezení u piva. nebo vína, když to má být nóbl.
možná si zatančí s ženou svýho kámoše, ale tak ta je přece zadaná, většina tam bude mít partnera, a když by si zatančil s nějakou úplně cizí tak to přece ještě nic neznamená. taky jsem byla na plese pouze s kamarádkami a přitom chlapa mám, ale on nemohl..taky jsem si zatancovala s pár kluky ale ve vší počestnosti ![]()