Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MisaHanuska píše:
@kdochcekam Tak tohle bude asi o názoru. Pro nás je ples, kino, divadlo prostě zábava a nerozlišujeme ji na banální a „lepší“. Nebudu nutit manžela jít na ples, když vím, že by to tam proseděl.
Tak ples není jenom o tanci. Z velké části, je to i o posezení s kamarády. Takže se dobře pobaví i netanečníci a netanečnice.
@radkka píše:
No právě, předmětem diskuze je výjimečná akce, na kterou se oba těšili a protože ona nemůže, tak jí zakáže i partnerovi. Tím spíš,když je to výjimečná situace bych partnerovi přála, aby si to užil i za mě. My plánovali jít spolu na Rammstein, vzhledem k dvojčatům to neklapne, koukám, že bych měla manžela přikovat k topení.
Nebuď tak ostrá.. Ona to myslí dobře. Přát partnerovi aby si to užil i za mě. Když nemůžu, je snad základ dobrého vztahu. Stejně tak jako, se postarat o polovičku když jí není dobře. A případně se dobrovolně a rád vzdát té výjimečné situace. Chce to jen najít ten správný klíč.. ![]()
@Honza 12 píše:
Nebuď tak ostrá.. Ona to myslí dobře. Přát partnerovi aby si to užil i za mě. Když nemůžu, je snad základ dobrého vztahu. Stejně tak jako, se postarat o polovičku když jí není dobře. A případně se dobrovolně a rád vzdát té výjimečné situace. Chce to jen najít ten správný klíč..
Bídák nebude sedět u ženy s rýmou a modlit se za její přežití
Já to chápu, pokud o něco jde, když jsem ležela doma po operaci, manžel se nehnul z domu a byla jsem ráda, že ho u sebe mám, ale nevidím důvod, proč by u mě měl sedět, když si jen tak z nudy řeknu, že mu zkazim večer a nepůjdeme na ples.
@Honza 12 Jinak. My když spolu chceme trávit večer, tak to bude zábava, která nás bude bavit oba. Těch příležitostí je zoufale málo kvůli hlídání. A právě ples není věc, která by nás bavila oba.
@MisaHanuska píše:
@Honza 12 Jinak. My když spolu chceme trávit večer, tak to bude zábava, která nás bude bavit oba. Těch příležitostí je zoufale málo kvůli hlídání. A právě ples není věc, která by nás bavila oba.
Jaký si to uděláte.. ![]()
@Honza 12 Přesně. Každému co vyhovuje. Ale soudit v této oblasti mi přijde prostě dětinské. Co vyhovuje jednomu, druhému se může zdát nevyhovující ![]()
@kdochcekam To je taky pravda, ale třeba u nás hraje roli to hlídání. Zrovna nedávno to vypadalo, že na koncert budu muset jít sama. Hlídání i druhé, které bylo v záloze prostě na poslední chvilku (2 dny před akcí)odřeklo. Mrzelo by mě to, protože to byl dárek od manžela k narozeninám. Ale co by se dalo dělat. On by určitě chtěl, abych šla a on pohlídal děti. A to je taky akce, která se nebude opakovat v nejbližší době.
@kdochcekam píše:
Co to s váma sakra je? Je vám jedno že partner onemocní a na ples jdete bez něj? Opravdu nechápeš, proč by ti to mělo být líto? Je vám to lhostejné? Je vám jedno jestli je partner doma nemocný nebo jde s vámi?![]()
Proč ho teda máte, když je to jedno???
jedná se o akci kam plánovali jít spolu, jsou koupené lístky, jdou i přátelé… s tím, že jeden onemocní se nepočítalo, ale měl by dopřát tomu druhému, aby se šel pobavit alespon jeden z páru. Jak píše Honza dál lístek nějaké kamarádce, aby měl doprovod.
@MisaHanuska píše:
Já teda nevím, ale mě připadá naprosto normální, že se chodí partneři/manželé bavit i odděleně. Manžel třeba vyloženě nerad tančí, zatímco já to mám obráceně. Jsou taky filmy, na které bych ho do kina prostě netahala, lepší je to s kamarádkama. Co je na tom zlého?
řekla bych, že dost chlapů nerado tančí… kvůli tomu už si nikdy nepůjdeme zatancovat nebo tam tahat partnera, kterého to nebaví?
@Honza 12 píše:
Jo a ještě.. Je to blbí, že nemůže se mnou, že jsem se na to těšil, že si to užijeme spolu. Ale dokážu se dobře pobavit i bez ní.
To asi jo, ale mně by teda bylo blbý, jít sama zrovna na ples, kam jdou všichni v páru, přišla bych si tam jak křen
Ale já teda kdybych měla jen trochu kašel, jako zakladatelka, taky bych šla, neodradilo by mě to, pokud bych neměla horečku, či neumírala.
Přítel taky jednou šel na ples beze mě, ale šli sami dva s kamarádem, nebylo to tak, že kamarád by šel s partnerkou a přítel jim tam křenil.
@Venetia píše: řekla bych, že dost chlapů nerado tančí… kvůli tomu už si nikdy nepůjdeme zatancovat nebo tam tahat partnera, kterého to nebaví?
Vždyť to píšu. Proč bych nemohla jít tančit s kámoškama, když to manžela nebaví?
@Sonarka píše:
To asi jo, ale mně by teda bylo blbý, jít sama zrovna na ples, kam jdou všichni v páru, přišla bych si tam jak křenAle já teda kdybych měla jen trochu kašel, jako zakladatelka, taky bych šla, neodradilo by mě to, pokud bych neměla horečku, či neumírala.
Přítel taky jednou šel na ples beze mě, ale šli sami dva s kamarádem, nebylo to tak, že kamarád by šel s partnerkou a přítel jim tam křenil.
Prej křenil.. To není rande dvou, kde třetí je za křena. Většinou je to zábava, kde se baví všichni se všema kamarádama. A v partě ani nesleduješ, jestli se zrovna bavíš, s někým kdo přišel sám, nebo přišel s partnerkou.. Ty to nějak selektuješ? Pokuď to ovšem není nějaký repre ples, kde se jede stylem, že dvojice je tam více méně pro sebe, a občas se jen tak nějak s ostatníma baví, jen jak velí společenská konvence, jak to nazvat? Zdvořilostní konverzace. Takovej to ale jistě nebude. To by tam nechtěl i když nejde jeho ženská. Po třetím panáku případné ledy povolí. ![]()
@Honza 12 píše:
Prej křenil.. To není rande dvou, kde třetí je za křena. Většinou je to zábava, kde se baví všichni se všema kamarádama. A v partě ani nesleduješ, jestli se zrovna bavíš, s někým kdo přišel sám, nebo přišel s partnerkou.. Ty to nějak selektuješ? Pokuď to ovšem není nějaký repre ples, kde se jede stylem, že dvojice je tam více méně pro sebe, a občas se jen tak nějak s ostatníma baví, jen jak velí společenská konvence, jak to nazvat? Zdvořilostní konverzace. Takovej to ale jistě nebude. To by tam nechtěl i když nejde jeho ženská. Po třetím panáku případné ledy povolí.
Nj, tak dejme tomu…ale tady jde o to, že ve vztahu by měla fungovat nějaká ohleduplnost a zakladatelku to evidentně mrzí, že jde bez ní, určitě se taky těšila a pokud by jsme byli domluveni s partnerem, že někam jdeme spolu a on pak nemohl a vyloženě by mi neřekl sám od sebe, ať jdu i bez něj, tak bych prostě z loajality zůstala s ním doma, vždyť mi nakonec nic neuteče, vztah je pro mě přednější, než zábava. Jde o to, jestli mu zakladatelka řekla, že jí to mrzí. Třeba on netuší, chlapi jsou hrozně neempatičtí.
Hezký příklad se nám teď stal o víkendu, dcera byla domluvená s bratránkem, že u něj přespí, jenže v sobotu ráno jí volala kamarádka, jestli nechce přijet k ní na spaní a dcera hned, že jo, celá nadšená a přítel pravil - ale slíbila jsi to už Pájovi, tak přece to nemůžeš zrušit, jen proto, že jsi dostala lepší nabídku, sliby se mají plnit a Páju by to mrzelo…hrozně mě tím mile překvapil. Ale je pravda, že hodně lidí, jak je vidno i v téhle diskuzi, tohle neřeší a jsou tzv. kam vítr, tam plášť
A nějaká ohleduplnost, či city partnera jsou jim celkem putna, hlavně, že oni se budou dobře bavit.
@Sonarka píše:
Nj, tak dejme tomu…ale tady jde o to, že ve vztahu by měla fungovat nějaká ohleduplnost a zakladatelku to evidentně mrzí, že jde bez ní, určitě se taky těšila a pokud by jsme byli domluveni s partnerem, že někam jdeme spolu a on pak nemohl a vyloženě by mi neřekl sám od sebe, ať jdu i bez něj, tak bych prostě z loajality zůstala s ním doma, vždyť mi nakonec nic neuteče, vztah je pro mě přednější, než zábava. Jde o to, jestli mu zakladatelka řekla, že jí to mrzí. Třeba on netuší, chlapi jsou hrozně neempatičtí.
Hezký příklad se nám teď stal o víkendu, dcera byla domluvená s bratránkem, že u něj přespí, jenže v sobotu ráno jí volala kamarádka, jestli nechce přijet k ní na spaní a dcera hned, že jo, celá nadšená a přítel pravil - ale slíbila jsi to už Pájovi, tak přece to nemůžeš zrušit, jen proto, že jsi dostala lepší nabídku, sliby se mají plnit a Páju by to mrzelo…hrozně mě tím mile překvapil. Ale je pravda, že hodně lidí, jak je vidno i v téhle diskuzi, tohle neřeší a jsou tzv. kam vítr, tam plášťA nějaká ohleduplnost, či city partnera jsou jim celkem putna, hlavně, že oni se budou dobře bavit.
Jasně tohle beru. A nepsala ona, že je v tom spíš její žárlivost, proto z toho není nadšená.. A teď se ptala, co s tím. Zakázat? Nezakázat? Poslat ho tam? Věřit mu?… ![]()
Já nevím, mě to přijde, že se to zase zdramatizovalo…
Já myslím, že na jednu stranu neni nic na tom, kdyby si chlap chtěl zajít někde s kamarádama..
Na druhou stranu, bych chlapovi nebránila, pokud by byly doma lístky, jenom proto, že ležím.. Ale zase si myslím, že je jiné jít někde parta lidí, na koncert, nebo nějakou oslavu než na plese. Na ples bud samotna parta lidi a ne chodit sám s páry.. To mi fakt přijde, jako dělání křena.. ![]()
My třeba jedni šli tak, že byly dvě dvojice a a pak dva páni- nešli jako spolu, ale prostě u stolu se bavit. Ale jako jít s mužem a s náma jeho kamarád, tak to mi přijde ujedté to se nezlobte ![]()
Takže za mě.. nechala bych to na chlapovi… to, že by mě to bylo líto- ano bylo, ale zase mi přijde docela směšné- já nejdu, nepůjde a ni on.. to fakt nedělám..
jenom by mě zajímalo, co mají názor, že by jít neměl, jeslti když se na něco těší- těšily, jeslti by se jim ulevilo, jenom pomyšlení, že nejde i on.