Čím fotíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
4.8.11 13:29
Ajuše píše:
Já bych se asi bazarovýho zboží bála, pokud nemáš možnost si ho vyzkoušet. Ono je i lepší, zajít někam do prodejny a tzv. si je ochmatat i když to půjdeš třeba později koupit na internet. Jako jestli se ti správně drží, jestli ti vyhovuje umístění tlačítek atd. Já měla třeba problém, že mám malou ruku a některé se mi dost špatně držely.
Ale kamarád má zrcadlo z druhé ruky, s tím, že to chtěl původně na focení noční oblohy. Má na těle několik vad, které ale byly v popisu prodeje uvedeny. Už si nepamatuju co přesně. Objektivy dokupoval tuším nové a je celkem spokojený.

Super poznatek, než něco koupím, tak jít do prodejny a všechno to osahat. Aby jsi náhodou nekoupila něco, co ti nebude vyhovovat, bude veliký nebo těžký. Na to jsem zapoměl, to je dobrá rada :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.8.11 13:34

Ondrez díky :oops: :mrgreen:. Jen tak mimo téma, ty se tomu focení asi věnuješ víc viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.8.11 13:42

No již nějakých pár let ano. Začínal jsem na Zenitu a přešel pak na digitály. Focení je můj velký koníček a baví mě to. Je to pořád něco novýho co vyzkoušet a s čím experimentovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
5.8.11 08:20

Tak to s tebou souhlasím. Fotky mě baví, jen mám pořád problém zachytit přesně to co mám v hlavě. Ta technická stránka mi dělá problémy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
7.8.11 00:53

Jenom bych podotkla, že kromě kvalitní zrcadlovky ( osobně mám Nikon D90,pevnou Nikkor 50/f1,8 - krásná kresba,Nikkor 50-200 a z druhé ruky seťák Nikkor 28-80,a ještě Sigmu na macro) to chce vytrénovat taky cit pro kompozici a sebekritiku…rozmazané fotky a useknuté kusy těl rovnou mazat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
8.8.11 13:25

děkuji za radu :) useknuté ruce moc nefotím, ale s kompozicí celkově možná trochu problém bude…neexistují nějaké knížky, kde bych něco vyčetla? :)

• Citovat
  • Upravit
44
8.8.11 13:36

Knížek existuje mnoho a mnoho … stačí si vybrat. Zajdi do nějaké fotografické prodejny a velice rádi poradí, s čím začít. A nebo si něco přečíst i na internetu, ten je toho plný.

Příspěvek upraven 08.08.11 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
8.8.11 13:37

a nějaký tip by nebyl? :-) pro začátečníky…

• Citovat
  • Upravit
44
8.8.11 13:39

Osobně doporučuji toto:
http://www.megapixel.cz/…prace-s-dslr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.8.11 13:43

No a nebo co je ještě lepší … najdi v okolí někoho, kdo taky fotí ať ti základy všeho ukáže a vysvětlí v praxi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
8.8.11 14:01

to by bylo asi lepší, ale i za tip na knížku moc děkuji :) Mrknu se po ní!

Ty se focením živíš? Nebo je to koníček? Vypadá to, že se v tom hodně orientuješ :)

• Citovat
  • Upravit
44
8.8.11 14:27

No spíš je to velký koníček a kdo ví, třeba se tím časem začnu živit. S kamarádem máme na půl atelier a tak občas fotím i tam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
8.8.11 14:32

fakt? to je skvělé :-)
a co fotíte? děti? :)

• Citovat
  • Upravit
12272
8.8.11 14:40

Já mám Sony A33. Je a není to zrcadlovka :mrgreen: Zatím jsem neměla moc času na prostudování návodu, ale co už jsem vyzkoušela, tak jsem spokojená. Dala jsem si limit, že lepší objektiv si koupím, až se to pořádně naučím. Je fakt blbý, že je to velká brašna a s dítětem je to pak problém, když mám nahánět dítě s foťákem v ruce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.8.11 14:40

Tak třeba minulý týden jsem fotil jednu nastávající maminku, v pátek svatbu a v sobotu jednu modelku, která chtěla fotky pro přítele. Děti jedině až svoje, to se mi ještě nepoštěstilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová