Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pak už jsou i knížky, které se orientují jen přímo na speciální okruh focení. Záleží pak už jen na tobě, jakým směrem pujdeš ![]()
tak už jsem na 99% rozhodnutá koupit zrcadlovku
Asi se to opravdu vyplatí. Já i hodně cestuji a pak mi je líto, že jen díky technice nemám tak super fotky, jak bych si představovala. Tak snad to zvládnu
Ono je to pak znát i na kvalitně fotoknih apod, které si nechávám dělat. Teď mám jednu krásnou „římovku“ a díky nekvalitě si ji nemůžu nechat udělat jako obraz (na plátno), jelikož by to nevyšlo v nejlepší kvalitě, což samozřejmě nechci.
taky děkuji, zrcadlovku mám už od podzimu, ale u mě se buď fotka povee, či ne
ráda fotím na makro, v menu se moc nevyznám, takže ob jednávám knihu díky ![]()
SandraM píše:
tak už jsem na 99% rozhodnutá koupit zrcadlovkuAsi se to opravdu vyplatí. Já i hodně cestuji a pak mi je líto, že jen díky technice nemám tak super fotky, jak bych si představovala. Tak snad to zvládnu
Ono je to pak znát i na kvalitně fotoknih apod, které si nechávám dělat. Teď mám jednu krásnou „římovku“ a díky nekvalitě si ji nemůžu nechat udělat jako obraz (na plátno), jelikož by to nevyšlo v nejlepší kvalitě, což samozřejmě nechci.
Na kvalitě to bude znát určitě ![]()
viky23 píše:
taky děkuji, zrcadlovku mám už od podzimu, ale u mě se buď fotka povee, či neráda fotím na makro, v menu se moc nevyznám, takže ob jednávám knihu díky
Makro je super věc, když má člověk správný sklo, jsou fotky moc krásný a člověk vidí i to, co normálně by si nevšiml … makro svět je prostě úžasný. Ta kniha pomáhá vysvětli i techniku focení, co jak nastavit atd, je to dobrá volba ![]()
super těším se jak malý mimino, já fotila krásný fotky i s kompaktem, jak jste tu psaly clona atd…to nevím co to je
a mimi na cestě tak se musím něco přiučit, talent snad mám
fotečky mám pěkné, některé se mi třeba nezdají…
ale opravdu to chce fo´táku porozumět, mám základní objektiv i fo´ták pro začátečníky sony a290, časem až budu umět pořádně chci lepší objektiv
viky23 píše:
super těším se jak malý mimino, já fotila krásný fotky i s kompaktem, jak jste tu psaly clona atd…to nevím co to je![]()
a mimi na cestě tak se musím něco přiučit, talent snad mám
fotečky mám pěkné, některé se mi třeba nezdají…
ale opravdu to chce fo´táku porozumět, mám základní objektiv i fo´ták pro začátečníky sony a290, časem až budu umět pořádně chci lepší objektiv
Tak pokud je mimi na cestě, tak nejdříve gratuluji a hlavně se nezapomeň nechat nafotit od někoho na památku. On ten základní objektiv chvilku vydrží, ale pak člověk pozná co ta zrcadovka umí a chtěl by toho zkusit víc. A od toho se pak odvíjí koupení dalšího objektivu a hraček k tomu
Jinak krásné fotky se dají udělat čímkoliv, důležitý prvek je ten, kdo to drží v ruce. A o tvé šikovnosti nepochybuji, člověk si musí umět práci pochválit i zkritizovat ![]()
viky23 píše:
jak říkám na makro mi to jde asi nejlíp
Po přečtení knížky ti půjdou dobře i ostatní focení … chce to hlavně čas a trpělivost ![]()
no nafotit by mě někdo měl…manža fotí tím stylem že prostě mačká ani se nedívá co fotí
![]()
lucienne píše:
viky se nafotíme navzájem ne?
No a hned je o focení postaráno ![]()
viky23 píše:
no nafotit by mě někdo měl…manža fotí tím stylem že prostě mačká ani se nedívá co fotí![]()
No to je chyba, tak to ho to focení asi moc nebaví … tak to už je potřeba obětovat čas a hledat v jiných vodách, kdo fotí ![]()
doporučuju alespoň chvilku sledovat komentáře v galerii na www.fotoaparat.cz jsou tam sice hodně přísní, ale člověku otevřou oči… najednou vidí chyby i tam, kde by si jich dříve nevšiml…
díky angie. koukala jsem na to… jeste mam dotaz na nejakou dobrou duši. přijde mi že ten foťák hrozně dlouho ostří. na nějaké statické věci to neva ale momentku s tím vážně nevyfotím
jak fotíte momentky? nebo psy, rychlé děti atd… ![]()