Čím fotíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
22.8.11 12:58

Pak už jsou i knížky, které se orientují jen přímo na speciální okruh focení. Záleží pak už jen na tobě, jakým směrem pujdeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
22.8.11 12:58

tak už jsem na 99% rozhodnutá koupit zrcadlovku :) Asi se to opravdu vyplatí. Já i hodně cestuji a pak mi je líto, že jen díky technice nemám tak super fotky, jak bych si představovala. Tak snad to zvládnu :) Ono je to pak znát i na kvalitně fotoknih apod, které si nechávám dělat. Teď mám jednu krásnou „římovku“ a díky nekvalitě si ji nemůžu nechat udělat jako obraz (na plátno), jelikož by to nevyšlo v nejlepší kvalitě, což samozřejmě nechci.

• Citovat
  • Upravit
17715
22.8.11 13:03

taky děkuji, zrcadlovku mám už od podzimu, ale u mě se buď fotka povee, či ne :nevim: ráda fotím na makro, v menu se moc nevyznám, takže ob jednávám knihu díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.11 13:10
SandraM píše:
tak už jsem na 99% rozhodnutá koupit zrcadlovku :) Asi se to opravdu vyplatí. Já i hodně cestuji a pak mi je líto, že jen díky technice nemám tak super fotky, jak bych si představovala. Tak snad to zvládnu :) Ono je to pak znát i na kvalitně fotoknih apod, které si nechávám dělat. Teď mám jednu krásnou „římovku“ a díky nekvalitě si ji nemůžu nechat udělat jako obraz (na plátno), jelikož by to nevyšlo v nejlepší kvalitě, což samozřejmě nechci.

Na kvalitě to bude znát určitě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.11 13:13
viky23 píše:
taky děkuji, zrcadlovku mám už od podzimu, ale u mě se buď fotka povee, či ne :nevim: ráda fotím na makro, v menu se moc nevyznám, takže ob jednávám knihu díky :palec:

Makro je super věc, když má člověk správný sklo, jsou fotky moc krásný a člověk vidí i to, co normálně by si nevšiml … makro svět je prostě úžasný. Ta kniha pomáhá vysvětli i techniku focení, co jak nastavit atd, je to dobrá volba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
22.8.11 13:16

super těším se jak malý mimino, já fotila krásný fotky i s kompaktem, jak jste tu psaly clona atd…to nevím co to je :lol: :mrgreen: a mimi na cestě tak se musím něco přiučit, talent snad mám :palec: fotečky mám pěkné, některé se mi třeba nezdají… :nevim: ale opravdu to chce fo´táku porozumět, mám základní objektiv i fo´ták pro začátečníky sony a290, časem až budu umět pořádně chci lepší objektiv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.11 13:23
viky23 píše:
super těším se jak malý mimino, já fotila krásný fotky i s kompaktem, jak jste tu psaly clona atd…to nevím co to je :lol: :mrgreen: a mimi na cestě tak se musím něco přiučit, talent snad mám :palec: fotečky mám pěkné, některé se mi třeba nezdají… :nevim: ale opravdu to chce fo´táku porozumět, mám základní objektiv i fo´ták pro začátečníky sony a290, časem až budu umět pořádně chci lepší objektiv

Tak pokud je mimi na cestě, tak nejdříve gratuluji a hlavně se nezapomeň nechat nafotit od někoho na památku. On ten základní objektiv chvilku vydrží, ale pak člověk pozná co ta zrcadovka umí a chtěl by toho zkusit víc. A od toho se pak odvíjí koupení dalšího objektivu a hraček k tomu :-) Jinak krásné fotky se dají udělat čímkoliv, důležitý prvek je ten, kdo to drží v ruce. A o tvé šikovnosti nepochybuji, člověk si musí umět práci pochválit i zkritizovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
22.8.11 13:26

jak říkám na makro mi to jde asi nejlíp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.11 13:29
viky23 píše:
jak říkám na makro mi to jde asi nejlíp

Po přečtení knížky ti půjdou dobře i ostatní focení … chce to hlavně čas a trpělivost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
22.8.11 13:30

viky se nafotíme navzájem ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
22.8.11 13:31

no nafotit by mě někdo měl…manža fotí tím stylem že prostě mačká ani se nedívá co fotí :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.11 13:38
lucienne píše:
viky se nafotíme navzájem ne? :lol:

No a hned je o focení postaráno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.11 13:39
viky23 píše:
no nafotit by mě někdo měl…manža fotí tím stylem že prostě mačká ani se nedívá co fotí :roll: :lol:

No to je chyba, tak to ho to focení asi moc nebaví … tak to už je potřeba obětovat čas a hledat v jiných vodách, kdo fotí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
22.8.11 19:40

doporučuju alespoň chvilku sledovat komentáře v galerii na www.fotoaparat.cz jsou tam sice hodně přísní, ale člověku otevřou oči… najednou vidí chyby i tam, kde by si jich dříve nevšiml…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
22.8.11 20:29

díky angie. koukala jsem na to… jeste mam dotaz na nejakou dobrou duši. přijde mi že ten foťák hrozně dlouho ostří. na nějaké statické věci to neva ale momentku s tím vážně nevyfotím :zed: jak fotíte momentky? nebo psy, rychlé děti atd… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová