Čím fotíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
23.8.11 19:50
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
ondrez píše:
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazí :-) A to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu :mrgreen:
taky pozor na kompozici, více místa by mělo být vpředu před „čumákem“ objektu

No to jsi mě pobavila, prej kompozice. :mrgreen: Jsem byla ráda, že jsem to vybleskla, jen jsem zkoušela a tohle auto jsem vyblejskla dvakrát a hold vyšla ta druhá fotka, když už bylo autíčko dál :wink: Ale je fakt, že mě se tahle fotka líbí tak jak je. Je to prostě zachycení odjíždějícího auta. Kdybych měla víc místa před čumákem, tak by to bylo zachycení přijíždějícího auta :wink: Jasně kompozice je důležitá věc, ale myslím, že to chce i trochu citu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
23.8.11 20:26
kolozubka píše:
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
ondrez píše:
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazí :-) A to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu :mrgreen:
No to jsi mě pobavila, prej kompozice. :mrgreen: Jsem byla ráda, že jsem to vybleskla, jen jsem zkoušela a tohle auto jsem vyblejskla dvakrát a hold vyšla ta druhá fotka, když už bylo autíčko dál :wink: Ale je fakt, že mě se tahle fotka líbí tak jak je. Je to prostě zachycení odjíždějícího auta. Kdybych měla víc místa před čumákem, tak by to bylo zachycení přijíždějícího auta :wink: Jasně kompozice je důležitá věc, ale myslím, že to chce i trochu citu.

Pokud se ti tak líbí, tak je to v pořádku… já bych ho umístila spíše v pravém dolním rohu, ne teda hned u okraje, ale na zlatém řezu a pokud by bylo z tohoto úhlu, tak by to pořád bylo odjíždející auto… takto ti vyjíždí z obrazu, nevede oko diváka celou fotografií… ale jak říkám, důležité je, že jsi spokojená ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.8.11 20:36

důležité je že se to líbí tobě a když budeš mít čas a chuť, zkus to udělat někdy i tak, jak píší druzí … a takovou fotku můžeš zkusit dát třeba i do černobíla či takového starého nádechu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.11 20:46
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
ondrez píše:
No to jsi mě pobavila, prej kompozice. :mrgreen: Jsem byla ráda, že jsem to vybleskla, jen jsem zkoušela a tohle auto jsem vyblejskla dvakrát a hold vyšla ta druhá fotka, když už bylo autíčko dál :wink: Ale je fakt, že mě se tahle fotka líbí tak jak je. Je to prostě zachycení odjíždějícího auta. Kdybych měla víc místa před čumákem, tak by to bylo zachycení přijíždějícího auta :wink: Jasně kompozice je důležitá věc, ale myslím, že to chce i trochu citu.
Pokud se ti tak líbí, tak je to v pořádku… já bych ho umístila spíše v pravém dolním rohu, ne teda hned u okraje, ale na zlatém řezu a pokud by bylo z tohoto úhlu, tak by to pořád bylo odjíždející auto… takto ti vyjíždí z obrazu, nevede oko diváka celou fotografií… ale jak říkám, důležité je, že jsi spokojená ty

Tak tedy moc ti nerozumím, jak bys ho umístila v pravém dolním rohu, když před autem je žalostně málo místa na fotce. Když to oříznu, bude auto přes celou fotku 8-o Já to sem nedávala kvůli kompozici, ale kvůli tomu, co sem dával odkaz ondrez. Tu fotku jsem nijak neořezávala. Je jak byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
23.8.11 20:49

kolozubko asi bylo myšleno že to mělo byt vyfocene jinak, ne oříznuté :wink: ale je jasny že je člověk rád že to vubec nejak vyfotil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.11 20:52
lucienne píše:
kolozubko asi bylo myšleno že to mělo byt vyfocene jinak, ne oříznuté :wink: ale je jasny že je člověk rád že to vubec nejak vyfotil :mrgreen:

No ale to jsem přeci psala 8-o Já to sem přeci vůbec nedávala kvůli kompozici 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
23.8.11 20:56

vždyt jo, jen ti rikam jak to mysleli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
23.8.11 20:57
kolozubka píše:
lucienne píše:
kolozubko asi bylo myšleno že to mělo byt vyfocene jinak, ne oříznuté :wink: ale je jasny že je člověk rád že to vubec nejak vyfotil :mrgreen:
No ale to jsem přeci psala 8-o Já to sem přeci vůbec nedávala kvůli kompozici 8-o

jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.11 21:09
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
lucienne píše:
No ale to jsem přeci psala 8-o Já to sem přeci vůbec nedávala kvůli kompozici 8-o
jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…

Kamenovat ne, ale docela slušně mě kritizuješ kompozici na fotce, kterou jsem sem dávala za úplně jiným účelem. Nebo ty snad znáš víc mých fotek a máš pocit, že v tomto směru potřebuji tvojí kritiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
23.8.11 21:17

Ahoj, promiňte, že se vkrádám do diskuze, ale neměli byste tip, co si pořídit jako nástupce stařičkého canon powershot A80? Jsem naprostej amatér, fotila jsem věšinou na automat, či nějaký režim, sem tam makro, hodně čb portréty kamarádek a jejich dětiček, ale chtěla bych se naučit víc s foťákem pracovat… uvažovala jsem o Canonu PowerShot SX30 IS, ale nevim, zdali to není pro mě zbyteně drahej špás :nevim: vyloženě zrcadlovky se asi pro start bojim. Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
23.8.11 21:27
kolozubka píše:
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
lucienne píše:
Kamenovat ne, ale docela slušně mě kritizuješ kompozici na fotce, kterou jsem sem dávala za úplně jiným účelem. Nebo ty snad znáš víc mých fotek a máš pocit, že v tomto směru potřebuji tvojí kritiku?

Jasně, beru na vědomí, že o rady nestojíš… Promiň, už neřeknu ani slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.11 21:33
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
lucienne píše:
Promiň, už neřeknu ani slovo

Mluv si jak je ti libo. Já už sem stejně nic dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.11 21:36
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
Angie-shy píše:
kolozubka píše:
lucienne píše:
Jasně, beru na vědomí, že o rady nestojíš… Promiň, už neřeknu ani slovo

O rady jsem stála, ale o rady ohledně toho sledování, proto jsem sem dávala tu fotku… Jestli máš nějaký moudro k tomu, tak za něj budu ráda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
23.8.11 21:36
ondrez píše:
Jo tyhle canony jsou snad nesmrtelný a vydrží vše :lol:

Potvrzuju já mám Cannon eos 300d se seťákem 18-55. Mám ho už asi 8let a je nesmrtelnej. Úžansej to stroječek :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.8.11 08:07
jabarka píše:
Ahoj, promiňte, že se vkrádám do diskuze, ale neměli byste tip, co si pořídit jako nástupce stařičkého canon powershot A80? Jsem naprostej amatér, fotila jsem věšinou na automat, či nějaký režim, sem tam makro, hodně čb portréty kamarádek a jejich dětiček, ale chtěla bych se naučit víc s foťákem pracovat… uvažovala jsem o Canonu PowerShot SX30 IS, ale nevim, zdali to není pro mě zbyteně drahej špás :nevim: vyloženě zrcadlovky se asi pro start bojim. Díky za názory

Pokud se zrcadlovky bojíš, tak ten foťáček co jsi vybrala je určitě hodně kroků v před. Když si ho pořádíš a naučíš se ovládat třeba i v manuálním režimu, tak pozdější přechod na zrcadlovku by ti neměl dělat moc velký problém. Určitě to žádný špás není a šel bych do toho. Zajdi si do prodejny, odzkoušej si ho, ohmatej a uvidíš že budeš mile překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová