Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Angie-shy píše:kolozubka píše:taky pozor na kompozici, více místa by mělo být vpředu před „čumákem“ objektuondrez píše:Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazíA to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
No to jsi mě pobavila, prej kompozice.
Jsem byla ráda, že jsem to vybleskla, jen jsem zkoušela a tohle auto jsem vyblejskla dvakrát a hold vyšla ta druhá fotka, když už bylo autíčko dál
Ale je fakt, že mě se tahle fotka líbí tak jak je. Je to prostě zachycení odjíždějícího auta. Kdybych měla víc místa před čumákem, tak by to bylo zachycení přijíždějícího auta
Jasně kompozice je důležitá věc, ale myslím, že to chce i trochu citu.
kolozubka píše:Angie-shy píše:No to jsi mě pobavila, prej kompozice.kolozubka píše:taky pozor na kompozici, více místa by mělo být vpředu před „čumákem“ objektuondrez píše:Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu
No jestli můžu poradit, tak se na nějaký režim sport či další režimy co tam jsou vyprdněte. Pokud fotíte pohybující se předmět, je potřeba zkusit panning. Popis je zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Panning
A když už bych fotil nějaký rychle se pohybující předmět a nešlo to panningem, tak dejte fotoaparát na M ( mauální nastavení ), dejte vyšší ISO, menší clonu a velmi rychlý čas a sekvenční snímání. Ten rychlý čas vám pejska zmrazíA to že máte většinu fotek rozmazaných , je zcela normální. U pohybujících se věcí je velmi vysoké procento odpadu, ale určo se tam vždy nějaká hezká fotka najde.
Jsem byla ráda, že jsem to vybleskla, jen jsem zkoušela a tohle auto jsem vyblejskla dvakrát a hold vyšla ta druhá fotka, když už bylo autíčko dál
Ale je fakt, že mě se tahle fotka líbí tak jak je. Je to prostě zachycení odjíždějícího auta. Kdybych měla víc místa před čumákem, tak by to bylo zachycení přijíždějícího auta
Pokud se ti tak líbí, tak je to v pořádku… já bych ho umístila spíše v pravém dolním rohu, ne teda hned u okraje, ale na zlatém řezu a pokud by bylo z tohoto úhlu, tak by to pořád bylo odjíždející auto… takto ti vyjíždí z obrazu, nevede oko diváka celou fotografií… ale jak říkám, důležité je, že jsi spokojená ty
důležité je že se to líbí tobě a když budeš mít čas a chuť, zkus to udělat někdy i tak, jak píší druzí … a takovou fotku můžeš zkusit dát třeba i do černobíla či takového starého nádechu ![]()
Angie-shy píše:kolozubka píše:Pokud se ti tak líbí, tak je to v pořádku… já bych ho umístila spíše v pravém dolním rohu, ne teda hned u okraje, ale na zlatém řezu a pokud by bylo z tohoto úhlu, tak by to pořád bylo odjíždející auto… takto ti vyjíždí z obrazu, nevede oko diváka celou fotografií… ale jak říkám, důležité je, že jsi spokojená tyAngie-shy píše:No to jsi mě pobavila, prej kompozice.kolozubka píše:taky pozor na kompozici, více místa by mělo být vpředu před „čumákem“ objektuondrez píše:Zkoušela jsem, ale chce to cvik. Většinou to je rozpatlaný. A to jsem fotila veterány, co jely pomalu
Tak tedy moc ti nerozumím, jak bys ho umístila v pravém dolním rohu, když před autem je žalostně málo místa na fotce. Když to oříznu, bude auto přes celou fotku
Já to sem nedávala kvůli kompozici, ale kvůli tomu, co sem dával odkaz ondrez. Tu fotku jsem nijak neořezávala. Je jak byla.
kolozubko asi bylo myšleno že to mělo byt vyfocene jinak, ne oříznuté
ale je jasny že je člověk rád že to vubec nejak vyfotil ![]()
lucienne píše:
kolozubko asi bylo myšleno že to mělo byt vyfocene jinak, ne oříznutéale je jasny že je člověk rád že to vubec nejak vyfotil
No ale to jsem přeci psala
Já to sem přeci vůbec nedávala kvůli kompozici ![]()
kolozubka píše:lucienne píše:No ale to jsem přeci psala
kolozubko asi bylo myšleno že to mělo byt vyfocene jinak, ne oříznutéale je jasny že je člověk rád že to vubec nejak vyfotil
Já to sem přeci vůbec nedávala kvůli kompozici
jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…
Angie-shy píše:kolozubka píše:jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…lucienne píše:No ale to jsem přeci psala
Kamenovat ne, ale docela slušně mě kritizuješ kompozici na fotce, kterou jsem sem dávala za úplně jiným účelem. Nebo ty snad znáš víc mých fotek a máš pocit, že v tomto směru potřebuji tvojí kritiku?
Ahoj, promiňte, že se vkrádám do diskuze, ale neměli byste tip, co si pořídit jako nástupce stařičkého canon powershot A80? Jsem naprostej amatér, fotila jsem věšinou na automat, či nějaký režim, sem tam makro, hodně čb portréty kamarádek a jejich dětiček, ale chtěla bych se naučit víc s foťákem pracovat… uvažovala jsem o Canonu PowerShot SX30 IS, ale nevim, zdali to není pro mě zbyteně drahej špás
vyloženě zrcadlovky se asi pro start bojim. Díky za názory
kolozubka píše:Angie-shy píše:Kamenovat ne, ale docela slušně mě kritizuješ kompozici na fotce, kterou jsem sem dávala za úplně jiným účelem. Nebo ty snad znáš víc mých fotek a máš pocit, že v tomto směru potřebuji tvojí kritiku?kolozubka píše:jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…lucienne píše:No ale to jsem přeci psala
Jasně, beru na vědomí, že o rady nestojíš… Promiň, už neřeknu ani slovo
Angie-shy píše:kolozubka píše:Promiň, už neřeknu ani slovoAngie-shy píše:Kamenovat ne, ale docela slušně mě kritizuješ kompozici na fotce, kterou jsem sem dávala za úplně jiným účelem. Nebo ty snad znáš víc mých fotek a máš pocit, že v tomto směru potřebuji tvojí kritiku?kolozubka píše:jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…lucienne píše:No ale to jsem přeci psala
Mluv si jak je ti libo. Já už sem stejně nic dávat nebudu.
Angie-shy píše:kolozubka píše:Jasně, beru na vědomí, že o rady nestojíš… Promiň, už neřeknu ani slovoAngie-shy píše:Kamenovat ne, ale docela slušně mě kritizuješ kompozici na fotce, kterou jsem sem dávala za úplně jiným účelem. Nebo ty snad znáš víc mých fotek a máš pocit, že v tomto směru potřebuji tvojí kritiku?kolozubka píše:jasně že ne, já tě přeci nechci kamenovat, myslela jsem to tak jak to napsal odrez, jako návrh jak to třeba zkusit příště…lucienne píše:No ale to jsem přeci psala
O rady jsem stála, ale o rady ohledně toho sledování, proto jsem sem dávala tu fotku… Jestli máš nějaký moudro k tomu, tak za něj budu ráda ![]()
ondrez píše:
Jo tyhle canony jsou snad nesmrtelný a vydrží vše
Potvrzuju já mám Cannon eos 300d se seťákem 18-55. Mám ho už asi 8let a je nesmrtelnej. Úžansej to stroječek
![]()
jabarka píše:
Ahoj, promiňte, že se vkrádám do diskuze, ale neměli byste tip, co si pořídit jako nástupce stařičkého canon powershot A80? Jsem naprostej amatér, fotila jsem věšinou na automat, či nějaký režim, sem tam makro, hodně čb portréty kamarádek a jejich dětiček, ale chtěla bych se naučit víc s foťákem pracovat… uvažovala jsem o Canonu PowerShot SX30 IS, ale nevim, zdali to není pro mě zbyteně drahej špásvyloženě zrcadlovky se asi pro start bojim. Díky za názory
Pokud se zrcadlovky bojíš, tak ten foťáček co jsi vybrala je určitě hodně kroků v před. Když si ho pořádíš a naučíš se ovládat třeba i v manuálním režimu, tak pozdější přechod na zrcadlovku by ti neměl dělat moc velký problém. Určitě to žádný špás není a šel bych do toho. Zajdi si do prodejny, odzkoušej si ho, ohmatej a uvidíš že budeš mile překvapená.