Čím fotíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
24.8.11 08:10
lucienne píše:
vždyt jo, jen ti rikam jak to mysleli :-)

Přesně tak, chce to zkoušet a zkoušet. Fotit tak, aby se to líbilo hlavně tomu kdo to fotil. Praxí se člověk naučí nejvíce a posune ho to zase o kus dál. Vyzkoušet si tu fotku takhle i takhle a pak se rozhodnout, co je lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.8.11 08:11
PETRUCHA píše:
ondrez píše:
Jo tyhle canony jsou snad nesmrtelný a vydrží vše :lol:
Potvrzuju já mám Cannon eos 300d se seťákem 18-55. Mám ho už asi 8let a je nesmrtelnej. Úžansej to stroječek :palec: :-D

Jo tyhle vydrží fakt hodně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
24.8.11 08:16

jee holky neperte se :mrgreen: mohli byste mi zkritizovat muj prvni pokus o autoportrét at si zchladíte žáhu? :palec: fotila jsem zatím pouze v práci produktové foto, jinak s ničím jiným nemám zkušenosti. zajímá mě co byste udělali jinak. díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.8.11 09:48

Mně osobně se ta fotka docela líbí, možná bych to udělal trochu intimnější, otevřel oči a za tebou bych to více začernil. Ale jinak fajn práce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
24.8.11 09:57

díky. myslíš místo světlého pozadí celé černé? s očima jsem nevěděla co, tak jsem koukala na bříško, ale vypada to jak kdyz mam oci zavrene. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.8.11 09:58

Na můj vkus je ten stín za tebou moc tvrdý. Líbilo by se mi to tak, aby trošinku vylézala kontura postavy, zvlášť v oblasti vlasů splýváš s tím stínem za sebou. Taky bych to maličko ořízla před tebou, aby tam nebylo tolik té prázdné stěny, udělala bych něco s tím flekem ve spodním levém rohu a horním pravém rohu. Jinak tahle fotka by se mi líbila v sépii a ty zavřené oči se mi naopak líbí. Přijde mi to takové intimní, pěkné :palec: No ale sama vidíš, že já jsem tu byla sepsutá, takže to ber fakt jen jako moje pocity z tvojí fotky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
24.8.11 10:03

díky kolozubko :hug: ty fleky vyladim. ja je nevidim na svym pc ale kdyz jsem to poslala manželovi tak jsem je tam taky videla :nevim: takže to musim nějak retušnout bez toho abych to viděla :mrgreen: zatím mi dělá problém práce se světlem, jak sem byla osvícená zepředu, tak to za mě tak tvrdý stín hodilo. akorat nahore jsem ho trochu přidělala protože ten stin hlavy vypadal prapodivně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.8.11 10:07
lucienne píše:
jee holky neperte se :mrgreen: mohli byste mi zkritizovat muj prvni pokus o autoportrét at si zchladíte žáhu? :palec: fotila jsem zatím pouze v práci produktové foto, jinak s ničím jiným nemám zkušenosti. zajímá mě co byste udělali jinak. díky :hug:

hezká fotka, akorát světelně by to chtělo dotáhnout, aby to bylo intimnější, tohle osvětlení mi přijde moc ostré, ale svícení je na focení skoro ta nejtěžší věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
24.8.11 10:09

díky saroya. je to napálené reflektorem, ted už na něm mám bílý deštník tak to snad bude lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.8.11 10:12

no když to rozptýlíš, tak to bude ok, na autoportrét myslím, že je to zdařilé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.8.11 10:14
Saroya píše:
no když to rozptýlíš, tak to bude ok, na autoportrét myslím, že je to zdařilé

Souhlasím, když světlo zjemníš, tak to bude mnohem lepší a jak je již psáno, na to že je to autoportrét je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.8.11 10:19
lucienne píše:
díky kolozubko :hug: ty fleky vyladim. ja je nevidim na svym pc ale kdyz jsem to poslala manželovi tak jsem je tam taky videla :nevim: takže to musim nějak retušnout bez toho abych to viděla :mrgreen: zatím mi dělá problém práce se světlem, jak sem byla osvícená zepředu, tak to za mě tak tvrdý stín hodilo. akorat nahore jsem ho trochu přidělala protože ten stin hlavy vypadal prapodivně :lol:

Tak mě problém práce se světlem nedělá, protože jaksi s naší dvouletou dračicí si můžu nechat zajít chuť, takže se spíš soustředím na focení pohybujících se objektů :mrgreen: Nebo fotím kytky na zahradě, ty aspoň nezdrhají, tedy pokud nefouká vítr a ten teď fouká hodně často :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.8.11 10:21

A co zkusit odraznou desku? Mám jí koupenou, ale zatím jsem jí nevytáhla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
24.8.11 10:25

jo tu odraznou desku jsem taky dostala, ale nevim jak se s ni pracuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.8.11 10:31
lucienne píše:
jo tu odraznou desku jsem taky dostala, ale nevim jak se s ni pracuje :oops:

jde o to jakou odraznou desku máš a kolik má povrchů. Já ji používám jak v atelieru když potřebuji tak hlavně na focení venku. Je to o tom, že díky odraženému světlu zní, vyplníš stíny třeba na obličeji. Podle toho jakou barvu povrchu zvolíš, tak takový je výsledek … já mám desku 5v1. A když třeba někde odraznou desku položíš, odrazíš od ní blesk, tak ti to světlo také zjemní, ale jsou tam někdy velké stráty světla, to je ten deštník podle mého lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová