Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sthan píše:
A jsi dost odhodlaný na to ztratit malého ?když by se ukázalo ,což se asi ukáže ,že není tvuj ,tak na něj po rozvodu nebudeš mět žádné právo .
já vím že můj není, oba to doma víme. Vím že bych na něj neměl nárok, a vím že bych to těžce nesl, ale asi ne víc těžce, než že budu mít někde papírového syna, které stejně kvůli té dálce uvidím jednou za nějaký čas a nebudu mu moct dát všechno to co bych svému dítěti dát chtěl. Má to pak nějaký význam ? Někomu to může přijít divné, ale podle mě nemá. Žena se taky začala trápit myšlenkama, které vždy říkala že jí netrápí a trápili jen mě. Problém je, že díky jejímu bývalému se okruh lidí, kteří vědí jaká je situace rozrostl natolik, že je strašně velká šance, že se to k tomu dítěti jednou dostane. Ale kdy a jak ? Má se mu to říct dřív ? Jak ? kdy ? Možná jsou její obavy oprávněné že to nebude jednoduché a bojí se toho, ale to je život a dá se to řešit i jinak než tak jak to udělala ona, alespoň já si myslím.
ano, je na to 6 měsíců a došlo by k výmazu z RL. Alimenty bych tudíž neplatil.
Tvoje žena řeší problémy dost radikálně- teda neřeší, spíš utíká.
Holt někdo to tak má.....Bylo by fajn, kdybyste si mohli o všem vklidu pormluvit, probrat vše co by mohlo v budoucnu nastat a zvážit zda to má smysl
Jak psala Verenika,tak s tebou zametá a ví, že ty jí zobeš z ruky a má v tobě jistotu.
Já už bych jí nevěřila i kdyby mi slibovala hory doly!!
Chová se nedospělě!!
Já bych věřila i tomu, že se takhle zachová zase a pak znovu..a ty se z toho jednou nakonec sesypeš totálně..
Na nic bych nečekala a začla si žít svůj život bez ní, když tak zbaběle i s prckem utekla!! ![]()
byron píše:
No tak já bych nepolemizovala o tom, jaká je matka, matka může být dobrá!Je mi líto, že si neuvědomuje, že bys por ně udělal všechno a žes dítě přijal.........
No joo ale co když mu zase naslibuje a za půl roku se sebere a řekne mu, že s ním nechce být vůbec, co pak??
..Má pak nějaký smysl, to teď lepit, když se už tolikrát spálil?
Mě spíš svým jednáním velmi velmi zklamala.
Ale máš pravdu, i moje žena vždycky říkala že máme obrácené chování muž-žena.
Její bývalý byl v tomhle naprostý opak mě, kašlal na ní, zahýbal jí apod., i přesto s ním byla 7 let. Někdy mě napadá že pro ní možná nejsem dost velký hajzl a že někoho takového potřebuje, někoho kdo ji bude říkat co musí a nesmí. Ale já takovej být nechci.
Co se prcka týče, miluji ho nejvíc ze všeho, ostatně jsme ho chtěl i přes to všechno a hodně to pro mě znamenalo. Vzhledem i k mému stavu a tomu že mi je 35 si moc nedovedu představit taky začínat někde znovu. Bůhví jak a kdy by to s rodinou dopadlo.
Na druhou stranu, zůstat otcem dítěte v této situaci, tak bych si připadal že jsem tu nebyl pro nic jiného něž peněžně zabezpečit jí a prcka. a to uráží zase mě. Jako otec jsem se cítil na víc. I proto uvažuji o tom popření otcovství.
Zdravím, vím, že asi nebude moc hezké, co zde napíši. Pro větší objektivnost jsem příběh přečetla také manželovi. Naše rada je stručná, co nejdříve požádat o rozvod a popření otcovství, protože manželka je evidentně nezralá a neví, co chce a nedokáže se zbavit vazby k bývalému příteli (čemuž se nyní nelze divit, neboť jej má prostřednictvím synka pravděpodobně stále v paměti). Místo toho, aby byla šťastná, že našla takového chlapa, jako jste vy (a můj názor, podle toho, co jsem zde četla, že musíte opravdu fajn chlap a takových moc není), má neustále roupy a asi ji přitahuje „bývalý“. Mohl byste totiž dopadnout dost bledě - ona se vrátí k bývalému a vy budete x let platit na prcka, který není váš a třeba ho ani nebudete vídat…vše k tomuto zatím směřuje a proto začněte prosím v této věco jednat. omlouvám se, ale chtěl jste názor…tohle už asi nemůže podle mě fungovat. po tolika zradách a podrazech. přeji hodně sil!
Tak jsem to přečetla
, bylo to opravdu dlouhé a myslim si že prostě ví že ty na ní vždycky počkáš a tím pádem ona si může dovolit kdykoliv odejít a třeba se zase vrátit. Dělat ze sebe blbce bych nedokázala
. Spíš je otázka co si opět chce promýšlet a jestli váš vztah má vůbec nějakou budoucnost když důvěra tam asi nebude. aby se ještě nevrátila zpět k bývalému
. Asi yb to chtělo navážno si promluvit že takhle to dál nejde, navíc až dítě bude větší tak ani pro něj by to nebylo moc dobrý aby každou chvíli bydlel jinde
. držim palce at se to nějak v klidu vyřeší ale nevidim v tom budoucí život. Už ta něvěra by pro mě byl konec vztahu ![]()
Na debaty bohužel u ní když už vůbec tak dojde až ve stavu totální krize, kdy už je všechno v troskách. V tu dobu už jsem ale samozřejmě já v takovém stavu kdy přemýšlím jestli to vůbec má cenu o něčem debatovat.
Problém je, že těch debat byla spousta, vždy uznala že mám pravdu a že se chová blbě a je si toho vědomá, ale vždy to udělá znovu.
Sama tvrdí že asi ještě nedospěla, jen je blbý že tímhle trápí i lidi kolem sebe
a asi jí to zas tak moc nevadí, když to dělá dokola.
Ale v ženských se asi tolik nevyznám a nechápu tudíž jejich pohnutky, i to byl důvod proč píši sem. I když nevím co chci slyšet za odpověd.
Vidím to tak,že absolutně neví,co chce a hlavně koho chce.Každopádně si neváží toho,co jste pro ní udělal a že toho nebylo málo podle toho,co píšete a nezaslouží si to.Příjmete jí po několika nevěrách, ze kterého vzešlo dokonce miminko a ona se vám odvděčí takhle??.Ted už se nedivím,že vám došla trpělivost a nebylo by od věci jí dát najevo to samé,co dává ona vám-to,že nevíte,zda s ní ještě chcete být,nečekat pořád na její výlevy z otevřenou náručí apod. Možná by jí došlo,že vás nemá tak jistého.Je to těžké, zvlášt,když je v tom mimčo
Přeju hodně štěstí ![]()
verenika píše:
Já dočetla,je mi to moc lítoAle z popisu té ženy mám pocit,že má v tobě jistotu,že ví,že ty na ní počkáš ať se stane cokoliv.Prostě s tebou pěkně zametá.Promiň,cítím to tak
![]()
![]()
Asi bych čekala jak se rozhodne,nevolala do té doby a pak kdyby se chtěla vrátit tak si jasně vyříkat co a jak.Nench se sebou manipulovat,ona moc dobře ví,že ty při ní budeš stát a to není zase až tak dobře
Ona při tobě nestojí v dobrém i zlém,utekla zbaběle a nedospěle
Přesně takhle to cítím i já,je si mooc jistá tím,že o ní bude pořád stát ![]()
Asi bych se snažila to co nejdřív řešit s ní,jestli s tebou chce byt ,nebo jestli tě má jen jako sponzora .Malý je ještě hodně malinký ,takže něco mu ted říkat nemá smysl .Ikdyž bys to vyřešil tím vymazem z rodného listu a vy se i pžez to dali dohromady,vždy to jde nějak napravit .A máš pravdu s tím ,že žít s vědomím ,že nemůžeš dát dítěti co chceš je hrozné.
michaela1808 píše:
Zdravím, vím, že asi nebude moc hezké, co zde napíši. Pro větší objektivnost jsem příběh přečetla také manželovi. Naše rada je stručná, co nejdříve požádat o rozvod a popření otcovství, protože manželka je evidentně nezralá a neví, co chce a nedokáže se zbavit vazby k bývalému příteli (čemuž se nyní nelze divit, neboť jej má prostřednictvím synka pravděpodobně stále v paměti). Místo toho, aby byla šťastná, že našla takového chlapa, jako jste vy (a můj názor, podle toho, co jsem zde četla, že musíte opravdu fajn chlap a takových moc není), má neustále roupy a asi ji přitahuje „bývalý“. Mohl byste totiž dopadnout dost bledě - ona se vrátí k bývalému a vy budete x let platit na prcka, který není váš a třeba ho ani nebudete vídat…vše k tomuto zatím směřuje a proto začněte prosím v této věco jednat. omlouvám se, ale chtěl jste názor…tohle už asi nemůže podle mě fungovat. po tolika zradách a podrazech. přeji hodně sil!
Stim musim naprosto souhlasit.
No Michaela 1808 to napsala nejlíp, abys pak tvrdě nedopadl
a nakonec se ti ona i bejvalej nesmáli a tys platil jak mourovatej na mrně a níkdy ho vlastně pořádně ani nebueš mít u sebe!
No tak já bych nepolemizovala o tom, jaká je matka, matka může být dobrá!
Je mi líto, že si neuvědomuje, že bys por ně udělal všechno a žes dítě přijal.........