Dáváte teď děti do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
55
9.11.20 15:44
@Pears206 píše:
Teď to ale nejde, Školky jsou otevřené jen k vůli tomu, aby nekrachka ekonomika. Doufam, že Plaga vyslyší ten otevřený dopis a do školky půjdou jen děti, kde není jiná možnost a ne děti rodičů na RD, OCR se skolakem, homeoffice nebo v katantene, která se ale nevztahuje na dítě, k vůli socializaci, která teď má jít stranou. Ve skolkach se covid začíná dost rozmahat a jejich otevření je komplikace hlavně pro zaměstnance.

Ekonomika je dávno v hajzlu, školky jsou jen proto, že to jsou nejmenší děti, u kterých je mizivá schopnost se pohlídat sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
9.11.20 15:45
@milwinka píše:
@Krista15 Já si teda myslím, že škola je důležitější než školka, že vzdělání má přednost, takže nechápu proč to neudělali třeba naopak -zavřít školky a nechat v provozu školy, to by mi teda vyhovovalo mnohem víc.

Obojí má svůj smysl, jak školka tak škola. Zavírat se nemělo ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
9.11.20 15:53
@Krista15 píše:
Ekonomika je dávno v hajzlu, školky jsou jen proto, že to jsou nejmenší děti, u kterých je mizivá schopnost se pohlídat sami…

Tak kdyby plošně zavřeli školky, na OČR by šlo ještě víc lidí z kritické infrastruktury-zdravotnictví, sociální služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
9.11.20 16:28
@Krista15 píše:
Ano, školáci jsou doma a to je taky chyba.

Mě to jako chyba nepřijde, lepší než karanténa pořád dokola, nedejboze aby to přitáhly domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.11.20 09:02
@Pears206 píše:
Tak kdyby plošně zavřeli školky, na OČR by šlo ještě víc lidí z kritické infrastruktury-zdravotnictví, sociální služby.

Ano, proto jsou školky otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.11.20 09:05
@jita22 píše:
Mě to jako chyba nepřijde, lepší než karanténa pořád dokola, nedejboze aby to přitáhly domů.
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
10.11.20 13:18
@Krista15 píše: :zed:

Copak se ti nezdá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
11.11.20 09:23
@jita22 píše:
Copak se ti nezdá?

Ale nic, každého věc, názor, okolnosti, zdraví atd. Nevím jaká je Vaše situace - nekomentuju. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
13.11.20 19:32
@Krista15 píše:
Obojí má svůj smysl, jak školka tak škola. Zavírat se nemělo ani jedno.

No to jo, neměli zavírat nic. Ale teda pro mě, jakožto rodiče prvňáčka a školkoveho dítěte, je to teda velký rozdíl, kdo z nich zůstal doma s tatínkem. Když přijdu v 17hod z práce a mám prvňáčka učit čtení, psaní, počítání, on už se takto v podvečer nedokáže moc soustředit, ale má denně dohnat učení, co by se normálně učil ve škole celé dopoledne. Zatímco u školkoveho syna je to „bez práce“, i kdyby byla školka zavřená, tak ho tolik věcí učit nemusím, barvy a tvary už zná, nemusel by nic dohánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
18.11.20 09:46
@milwinka píše:
No to jo, neměli zavírat nic. Ale teda pro mě, jakožto rodiče prvňáčka a školkoveho dítěte, je to teda velký rozdíl, kdo z nich zůstal doma s tatínkem. Když přijdu v 17hod z práce a mám prvňáčka učit čtení, psaní, počítání, on už se takto v podvečer nedokáže moc soustředit, ale má denně dohnat učení, co by se normálně učil ve škole celé dopoledne. Zatímco u školkoveho syna je to „bez práce“, i kdyby byla školka zavřená, tak ho tolik věcí učit nemusím, barvy a tvary už zná, nemusel by nic dohánět.

Kdyby uvažovali, nechali by otevřené 1. třídu, 9. třídu poslední ročník středních škol. Tihle jsou nejvíce ohrožení na vzdělání a jejich dalším vývoji. Opravdu to tady těm ročníkům nezávidím a rodičům už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
18.11.20 10:27

@Krista15 Souhlasím! Bohužel mi přijde, že ve vládě není jedince, který má selský rozum!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.11.20 10:43
@Mauša5218 píše:
@Krista15 Souhlasím! Bohužel mi přijde, že ve vládě není jedince, který má selský rozum!

Jo, nejvíc stresu v současné době není z viru, ani z těch samotných omezení, ale s čím zase vláda přijde, že bude platit další den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.11.20 08:46
@Mauša5218 píše:
@Krista15 Souhlasím! Bohužel mi přijde, že ve vládě není jedince, který má selský rozum!

Oni selský rozum nemusí používat, protože nejde o ně a o jejich děti. Kdyby se jich to osobně týkalo, dělají opatření jinak. Neumí se vžít do kůže obyčejného člověka, kterého každé uzavření, zrušení ať už čehokoliv doslova zabíjí. Kdyby takhle uvažovali tak rozhodují jinak. Všechno co dělají je více ubíjející na úkor zdravých než nakažených. A to neříkám už vůbec, že nakažený neznamená automaticky nemocný a infekční. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová