Dědictví a adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4164
21.11.21 12:30
@jezz1e píše:
A ještě připojím - babička má taky investiční nemovitosti. A její syn má bio dceru, která ho ale nemá zapsaného v rodném listě, takže po něm ani po babičce ze zákona dědit nebude. Nestýkají se od jejích 10 let.A já se naopak cítím trapně, že ona a její děti narozdíl ode mě a sestry z babičky majetku nikdy nic nedostaly ani za života a nedostanou ani po smrti.Holt to má každý nastavené jinak.

Tak zrovna tohle můžete napravit se sestrou samy a rozdělit se s ní o dědictví, tomu asi nic nebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
21.11.21 12:36
@Karamba2020 píše:
Tak zrovna tohle můžete napravit se sestrou samy a rozdělit se s ní o dědictví, tomu asi nic nebrání.

Samozřejmě, že to tak nejde. Dědici se mohou dohodnout, ale biolsestra není právně příbuzná, právně je cizí (otcovství není určeno) osoba, tedy není dědic, takže se není s kým dohodnout. Jediná možnost je část dědictví darovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.11.21 12:41
@Luboš P píše:
Samozřejmě, že to tak nejde. Dědici se mohou dohodnout, ale biolsestra není právně příbuzná, právně je cizí (otcovství není určeno) osoba, tedy není dědic, takže se není s kým dohodnout.Jediná možnost je část dědictví darovat.

No však.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
21.11.21 16:54

Je uplne jedno, jake jsou vztahy. Deda mel 2 deti a bez ohledu nebo mozna s ohledem na vechno deni v minulosti proste chce svuj majete rozdelit mezi ne.
Jestli zakladatelko nemas minimalne 2 deti a navic jsi jedinacek, tak to proste neppchopis. Navic jsi ovlivnena tim, ze prarodice ti byli rodici.
Ja bych mozna i tipla, ze stryc dite adoptoval proto, aby dal nesiril geny sve rodiny.
Jinak zivot neni fer a lidi zdaleka nepremysleji stejne. K cemu bude dedovi, ze po jeho smrti zdedi nebo nezdedi majetek adoptovany vnuk?
Takze to neni o nem, ale jenom o tvem pocitu nespravedlnosti a krivdy.
A jen tak mimochodem, malokdo vi, jak to v zivote nasich predku doopravdy bylo. Co se rekne nahlas je jedna vec. Skutecnost to byt nemusi ani z rychliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.11.21 23:06

@Karamba2020 Já jsem pro, ale problém je, že se s ní nestýká právě ani strýc a nepřeje si to, tvrdí, že nemá ani kontakt (v RL není zapsán, protože pro její rodinu nebyl dost dobrý, tak je samozřejmě uražený). Já se sestrou si pamatujeme jen křesní jméno. Jako za života babičky a strýce to nemá smysl řešit, když jsem to nadhodila, byla z toho jen hádka. Babi vcelku zazdívá i dalšího vnuka, přestože ten se o ní stará, ale s tím už určitou tichou dohodu o dorovnání těhle rozdílů máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová