Dědictví a adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5571
20.11.21 18:07
@Anonymní píše:
No, jenomže já se ho nechci ptát, jak to chce. Nechci, aby měl pocit, že ho pohřbívám, ale rakovina je mor naší rodiny a když nad ní někdo vyhrál, stejně se znovu vrátila a ještě silnější. Na druhou stranu bych ráda věděla, jak to chce. Pokud chce, aby ten člověk opravdu dostal polovinu, tak OK, ale upřímně si to nemyslím. Děda byl člověk, který dělal investice pro rodinu a to to dítě neměl šanci poznat a není pokrevně potomek. Navíc, děda je zásadně proti prodeji majetku a nejspíš by k němu muselo dojít, protože ten člověk nemovitosti v ČR asi chtít nebude.

ty musíš mít aspoň modrou krev, když pořád meleš o nepokrevním potomku. :roll: Pokud byl adoptován, tak může být třeba Mickey Mouse, tak je podle zákona jeho vnuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21846
20.11.21 18:11

Tak pokud se děda pohybuje v investičních nemovitostech, tak bych z něj zas nedělala blba, co nechápe, co obnáší dědictví, kdo je neopomenutelny dědic apod. Spíš bych řekla, že už to má dávno zařízené, sepsané, peníze na notáře připraveny, jak se tady některé starostky obávaly. Lidé, kteří spravují větší majetky se o peníze umí postarat, mají informace a přemýšlejí dopředu. Určitě nečeká, až jej chamtivá vnučka dostrká k notáři, se slovy a piš, všechno mé vnučce Filoméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
20.11.21 18:15

@mado Tleskám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
20.11.21 18:25
@Anonymní píše:
No, jenomže já se ho nechci ptát, jak to chce. Nechci, aby měl pocit, že ho pohřbívám, ale rakovina je mor naší rodiny a když nad ní někdo vyhrál, stejně se znovu vrátila a ještě silnější. Na druhou stranu bych ráda věděla, jak to chce. Pokud chce, aby ten člověk opravdu dostal polovinu, tak OK, ale upřímně si to nemyslím. Děda byl člověk, který dělal investice pro rodinu a to to dítě neměl šanci poznat a není pokrevně potomek. Navíc, děda je zásadně proti prodeji majetku a nejspíš by k němu muselo dojít, protože ten člověk nemovitosti v ČR asi chtít nebude.

Ono ti ale nakonec nezbyde nic jiného, než se zeptat, nebo počkat.
Pokud je ti to blbý se ptát, tak to nahoď nějakou oklikou při vhodné příležitosti, ale když sama píšeš, že dělal investice pro rodinu, tak by se tématu vyhýbat nemusel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 18:29
@mado píše:
Tak pokud se děda pohybuje v investičních nemovitostech, tak bych z něj zas nedělala blba, co nechápe, co obnáší dědictví, kdo je neopomenutelny dědic apod. Spíš bych řekla, že už to má dávno zařízené, sepsané, peníze na notáře připraveny, jak se tady některé starostky obávaly. Lidé, kteří spravují větší majetky se o peníze umí postarat, mají informace a přemýšlejí dopředu. Určitě nečeká, až jej chamtivá vnučka dostrká k notáři, se slovy a piš, všechno mé vnučce Filoméně.

Strašně chamtivá, tak chamtivá, že jsem se svoje bydlení zaplatila sama, bez tatínka i bez dědečka, i když možností jsem měla až, až. Je mi úplně jedno, co si tady o mě kdo myslí. Já mám svědomí čisté, já jsem tady se svojí rodinou vždycky byla, vždycky pro ně byla a nikdy jsem si od nich v dospělosti nic nevzala.
Spíš jsem si udělala obrázek o zdejších diskutujících, kterým přijde v pořádku, se o svoji rodinu nezajímat. Styděla bych se hledat výmluvy.

• Citovat
  • Upravit
5075
20.11.21 18:30
@Karamba2020 píše:
Ono ti ale nakonec nezbyde nic jiného, než se zeptat,

Takže vypisuji anketu: ptali jste se potencionálních zůstavitelů, jak to bude s dědictvím? Za mě: já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
20.11.21 18:34
@Anonymní píše:
Spíš jsem si udělala obrázek o zdejších diskutujících, kterým přijde v pořádku, se o svoji rodinu nezajímat.

Ty se o svou rodinu zajímáš ve smyslu, jak to bude s dědictvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
20.11.21 18:36
@Anonymní píše:
Strašně chamtivá, tak chamtivá, že jsem se svoje bydlení zaplatila sama, bez tatínka i bez dědečka, i když možností jsem měla až, až. Je mi úplně jedno, co si tady o mě kdo myslí. Já mám svědomí čisté, já jsem tady se svojí rodinou vždycky byla, vždycky pro ně byla a nikdy jsem si od nich v dospělosti nic nevzala.
Spíš jsem si udělala obrázek o zdejších diskutujících, kterým přijde v pořádku, se o svoji rodinu nezajímat. Styděla bych se hledat výmluvy.

O rodinu se nezajímal, protože tvoje babka rozhádala celou rodinu, pomlouvala otce dětí, že se s ním nikdo nechtěl stýkat. Syn odešel do zahraničí, kdyby měl své dítě bylo by to v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 18:41
@Luboš P píše:
Ty se o svou rodinu zajímáš ve smyslu, jak to bude s dědictvím.

Jasně i na tenis jsem s ním vždycky chodila jenom proto, aby mi jednou něco zanechal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 18:43
@Jolka86 píše:
O rodinu se nezajímal, protože tvoje babka rozhádala celou rodinu, pomlouvala otce dětí, že se s ním nikdo nechtěl stýkat. Syn odešel do zahraničí, kdyby měl své dítě bylo by to v pořádku?

Jaká babka? Jak si dovoluješ tak mluvit o někom, koho neznáš?

• Citovat
  • Upravit
5075
20.11.21 18:47
@Anonymní píše:
Jasně i na tenis jsem s ním vždycky chodila jenom proto, aby mi jednou něco zanechal.

To je v pořádku, víš jak na dědka. Na co se teda ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
20.11.21 18:47
@Anonymní píše:
Jaká babka? Jak si dovoluješ tak mluvit o někom, koho neznáš?

Pomlouvat před dětma jejich otce, milující matka a babička nedělá. Ano za mě hrozná, nenávistná osoba a ty seš po ní. Děda ještě neumřel a už počítáš co zdědíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 18:51
@Jolka86 píše:
Pomlouvat před dětma jejich otce, milující matka a babička nedělá. Ano za mě hrozná, nenávistná osoba a ty seš po ní. Děda ještě neumřel a už počítáš co zdědíš.

Kde se kupují ty křišťálové koule? Víš úplný houby, jak to bylo a o mě taky

• Citovat
  • Upravit
21316
20.11.21 18:54

Kolik roků má ten potenciální dědic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
20.11.21 18:55
@Anonymní píše:
Kde se kupují ty křišťálové koule? Víš úplný houby, jak to bylo a o mě taky

Sama jsi psala, že se tvůj děda s vlastními dětmi nestýkal, že je jejich matka naočkovala proti němu. O tobě jediné co chceš je dostat potvrzení, že adoptivní syn tvého strýce nemá nárok na žádné dědictví. Se celá třeseš na tvé dědictví.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová