Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby melo byt dedictvi napul s utulkem pro bezdomovce, bude v tom rozdil?
Ja bych asi byla rada, ze vubec neco dostanu, coz neni samozrejmost, a neresila bych, jestli nekdo dalsi dostal taky. Neni to moje.
My z toho pribehu muzeme taky usoudit, ze se o dedu zajimas hlavne kvuli dedictvi a doufas, ze proto, ze se staras, tak dostanes vic a nebo lepe vsechno. ![]()
Deda muze chtit pres vse zle, aby se jinemu vnouceti dobre darilo a druhemu vnouceti se to nemusi libit.
@Tarena píše:
Potomci dedy jsou mrtvi. Jsou jen 2 vnuci. Jeden od dcery a jeden od syna.
Deda ma nekolik invesicnich nemovitosti a polovina asi neni pro jednoho dost.
Píše, syn dědy žije v Holandsku, tak asi žije? Porcovat medvěda, když ještě žije celkem hnus. Ty máš jaký příbuzenský vztah, máš nárok na dědictví nebo jen chceš, aby adoptivní nedostal nic?
Příspěvek upraven 20.11.21 v 14:57
@kateka.1 píše:
@Luboš P to je samozřejmé-ja jsem to myslela v tom smyslu neopomenutelneho dedice-v pripade zaveti. Kdyz je mrtvy a jeho nezletile dite bude pravdepodobne dedit jenom 1/4, ikdyz je nezletily.
Ano, je to tak.
@prokr píše:
Akorát Ty, které jde jenom o to, zda by to nešlo nějak zařídit abys shrábla všechno se oháněj morálním hlediskem
Ale já to nepotřebuju. Reálně, kdyby tu půlku zdědil soused, je mi to úplně jedno. Soused je mu totiž bližší člověk, než ten adoptivní vnuk. Letenky nejsou dráha záležitost a na pohřeb babičky si taky nikdo ani nevzpomněl, ale celá ulice přišla.
@Anonymní píše:
Ale já to nepotřebuju. Reálně, kdyby tu půlku zdědil soused, je mi to úplně jedno. Soused je mu totiž bližší člověk, než ten adoptivní vnuk. Letenky nejsou dráha záležitost a na pohřeb babičky si taky nikdo ani nevzpomněl, ale celá ulice přišla.
A kolik je mu vlastne let? Mluvi cesky?
@zrnko píše:
Kdyby melo byt dedictvi napul s utulkem pro bezdomovce, bude v tom rozdil?
Ja bych asi byla rada, ze vubec neco dostanu, coz neni samozrejmost, a neresila bych, jestli nekdo dalsi dostal taky. Neni to moje.
My z toho pribehu muzeme taky usoudit, ze se o dedu zajimas hlavne kvuli dedictvi a doufas, ze proto, ze se staras, tak dostanes vic a nebo lepe vsechno.
Deda muze chtit pres vse zle, aby se jinemu vnouceti dobre darilo a druhemu vnouceti se to nemusi libit.
Ale já bych raději nedostala nic. Vůbec ten majetek nepotřebuju. Starám se proto, že ho mám ráda a nikdy jsem si od něj nevzala nic, než dárek pod stromeček nebo na narozeniny.
@Tarena píše:
Mluvi cesky?
Nemluví, ale proč to sem pletete? Ten kdo neumí česky, by neměl dědit?
@Luboš P píše:
Nemluví, ale proč to sem pletete? Ten kdo neumí česky, by neměl dědit?
To bylo na to, ze po nem chce aby sem jezdil. Zda se vubec s dedou domluvi.
@Tarena píše:
To bylo na to, ze po nem chce aby sem jezdil. Zda se vubec s dedou domluvi.
A já se snad v ČR narodila s tím, že umím anglicky nebo německy? Ne, naučila jsem se to. Stejně jako děda umí jazyky.
@Anonymní píše:
Ale já bych raději nedostala nic. Vůbec ten majetek nepotřebuju. Starám se proto, že ho mám ráda a nikdy jsem si od něj nevzala nic, než dárek pod stromeček nebo na narozeniny.
Třeba to má děda dávno všechno pořešený a rozhodnutý, ale ty píšeš, že se k dědictví nevyjadřuje a nikdo se ho neptá. Takže třeba jednou budeš příjemně překvapená, že ty vztahy/nevztahy v rodině v závěti zohlední. Pokud ne, bude řešeno dle zákona.
@Karamba2020 píše:
Třeba to má děda dávno všechno pořešený a rozhodnutý, ale ty píšeš, že se k dědictví nevyjadřuje a nikdo se ho neptá. Takže třeba jednou budeš příjemně překvapená, že ty vztahy/nevztahy v rodině v závěti zohlední. Pokud ne, bude řešeno dle zákona.
Aby nebyla prekvapena, kdyz ted vse odmita, ze deda usoudi, ze nic nepotrebuje.
@Anonymní píše:
A proč by sem měl jezdit? Dědečka vůbec nezná, je to pro něho cizí člověk v cizi zemi… A není na tom nic špatného - když už, tak je vina na straně jeho rodičů, kteří v jeho dětství zabránili ten vztah vybudovat.
Proč by se měl najednou zajímat o úplně cizího člověka v úplně cizí zemi, jejímž jazykem ani nemluví? Naopak – kdyby to začal teď dělat, byl by vypočítavý.
Každopádně nic z toho, cos napsala, nemění jeho nárok na dědictví, až dědeček zemře.
@Tarena píše:
Aby nebyla prekvapena, kdyz ted vse odmita, ze deda usoudi, ze nic nepotrebuje.
Kdyby to odkázal ZOO nebo nějaké charitě, bude mi to vážně úplně jedno. Sama ročně investuju nemalé prostředky na charitu a kdyby to udělal děda, tak nebudu mít jedinou námitku. Nějaký hrníček na památku by mi jako dědictví stačil, po babičce mám taky.
@Anonymní píše:
Kdyby to odkázal ZOO nebo nějaké charitě, bude mi to vážně úplně jedno. Sama ročně investuju nemalé prostředky na charitu a kdyby to udělal děda, tak nebudu mít jedinou námitku. Nějaký hrníček na památku by mi jako dědictví stačil, po babičce mám taky.
Ty jsi skoro svata. Tak ze te to tak zere.
@mag píše:
Ty jsi skoro svata. Tak ze te to tak zere.
Nejsem svatá, ale jak vypadají hyeny jsem viděla už po smrti babičky. Hyena si po ní přijela vzít i parfém, který jsem jí dala jako dárek k Vánocům, ale na hrob kytku nepřinesla, natož přijít na pohřeb.