Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Niki91 píše:
@sirikit recept byl v knize od dukana.. 2 vejce, 120g tvaroh (sýr), 2PL droždí, 2PL kuk. škrob
Aháá - já tu receptovou knihu nemám a tohle vůbec neznám, tak to dobrou chuť. ![]()
@Kdoule Hodně slušný..
![]()
Vždyť říkám, že tímhle tempem půjdeme v říjnu do třetí spolu.
A co posloucháš ty? My ti něco v jukeboxu vyhrabem, neboj. Třeba já mám vysloveně širokej hudební záběr, opravdu nemůžu jenom jazz a dechovku, jakkoli u jazzu sebekriticky uznávám, že je to těžká a určitě neuvěřitelně kvalitní hudba. Ale mé sluchové buňky k ní doposud nedorostly a zkrátka nejsem hodna. ![]()
Jináč to beru šmahem (ne úplně šmahem, vybraný skladby) počínaje vážnou přes country, nějakej ten v mých uších kvalitní popík, klidně i takový divočiny jako Scooter a Ramsteini, rock všeobecně moc ráda, o Landovi jsem přesvědčena, že je geniální… - v kontrastu k tomu všemu francouzské šansonky včetně současných viz Indila… a pak písničkáři jako je Nohavica, Plíhal a ten spolek.
Akorát že heavymetal light
mně při mém živějším způsobu života nabíjí nejvíc. Když frčím někam za prací, potřebuju být plná energie, nahozená… a ne sentimentálně vláčná jako příkladně po Enye.
Já bez muziky nemůžu existovat, ale zas jsem maximálně tolerantní.
O Lidunce v tomtéž nepochybuju, jen se jí nesmíš sápat na toho Silvestra po Derisovi a nic se ti nestane.
![]()
@LydiaD píše:
Nic lepšího jsem nenašla:![]()
![]()
Ten je krásnej!! Napiště někdo adminovi, ať si ho zařadí do nabídky smajlíků, že ho tady neustále potřebujeme!
@Niki91 Jo? Já tu knihu mám, ale hnedle zkraje jsem si zamilovala ten otrubovej chlebík, dlouho jsem dělala mikrovlnkovej a teď mám období „toustového“,– úplně stejný recept, jen ho dělám z dvojité dávky a přidávám 1 PL pšeničných otrub, ono je to s nimi dobřejší. Namáznu na pečák, peču dozlatova a mám to na dva tři dny. Výborný!
@sirikit otrubový je taky výborný.. ale já jako závislák na pečivu ( jím ho sice v malém množství, ale ráda ke každému jídlu) jsem ráda, že si můžu dát i otrubový i ten v jeden den
i když jsem po něm tak napraná, že nemám na další ani pomyšlení a to jsem zbouchla jen 1/4…jinak jsem četla v diskusi, že jsi držela 5/5 střídání dní. Myslela jsem si že by to mohlo být účinější, ale nejsem si jistá jestli bych neměla problém to vydržet. ŠLO TO? Jinak asi budu muset najet na 1/1
@sirikit píše:
@JaniceB Uhm,to je fakt, a asi ani to hopsání by nebylo úplně nejlepší..
Tak musíš vymyslet něco jinýho. Třeba jógu nějakou nebo tak, i mírnej zápřah na to břicho můžeš.
Hele, vy se necháte lehce dojmout, ale teď to tady naopak bude lítat!
Nemyslete si, že to „chap chap“ budu poslouchat jenom já sama! Když trpět, tak hezky všecky, já vám dám!![]()
Mně to v květnu daleko víc bavilo, když jsme se tu po ránu svěřovaly, co kterou z nás víc bolí.![]()
@Niki91 To střídání 5/5 šlo… přišlo mi to praktičtější z hlediska nákupu zeleniny, že jsem ji jako během těch pěti dnů snědla a pak jsem zas najela na BD - a taky jsem si myslela, že to bude účinnější.
Ale to teda nebylo. Pak tu holky v diskuzi probíraly, že podle echt Dukanova postupu je správné jedině 1/1,tak jsem na to s obavami najela a hubnutí se mi rozjelo daleko líp. Já už jsem tu teda několikrát psala, že jsem hubla pomalu, zřejmě s ohledem na věk a předchozí opakované diety. Ale 1/1 mi fakt přijde jako nejlepší: zeleninu tak nějak užírám průběžně, zeleninová záležitost (teď třeba zapečené cuketové nudle s masem) na mně v ledničce přes ten 1 BD počká a člověku to střídání připadne takové přirozenější. Zeleninka obden… Zkus, co ti bude vyhovovat, ale za sebe bych po zkušenostech opravdu doporučila 1/1.
@sirikit ok půjdu do toho.. on psal i v knize že rozdělil lidi na dvě skupiny jedni jedli 5/5 druzí 1/1 a všichni měli stejné úbytky ale ty 5/5 to častěji vzdávali.. Jinak mé tělo je nějaké zmetené. místo abych měla po 7 dni 1 fáze úbytek tak jsem přibrala. asi se nebudu vážit každý den, moc se sleduji ![]()
@sirikit píše:
@harfa Tak jo, zalozime virtualni bar „Post Dukanum,“Zivot po Dukanovi" nebo neco tak, behem trojky nazev vypilujem." Na zminene sekce se nenasilne rozdelime primo na baru, jedni budou konzultovat s druhymi, tech nekolik, ktere si udrzi idealni vahu, bude za drobny poplatek radit on line vyzivovym poradcum, Kaspi s Janice budou kojit u nealkoholickeho mojita a Lydia nam k tomu bude poustet heavymetal a Linkiny. Az bude mit Kaspi a Bibi narozky, pozvem Krajca, na Silvestra dorazi Helloweeni jako prekvapeni vecera a Deris se s Lydii vyfoti. A da ji pusu, Bibiana ji rozdycha a pak se my ostatni pudeme koukat ven na ohnostroj a hrdlicky nechame o samote, maji si toho tolik co vypravet.![]()
Nekdo proti?![]()
![]()
skvěle vystiženo:-) už se těším na příštího silvestra ![]()
Děvčata byla to opravdu samá voda a navíc asi přispěla i Ms večer se přihnala… dnes ráno 61,2 (kilčo vyčůráno) no ale hřešení zavírám do skříně až do štědrého dne, vždycky mi to tak snadno neprojde ![]()
Dneska peču zásobu housek zase na týden tak jdu na to a pak ještě udělám nálet na Kauf ty otruby jsou za polovic, takže je musím mít:-)
@Niki91 píše:
Jinak mé tělo je nějaké zmetené. místo abych měla po 7 dni 1 fáze úbytek tak jsem přibrala. asi se nebudu vážit každý den, moc se sleduji
Ono není špatné si zvyknout denně vážit, ale musíme přijmout, že tělo se bude chovat podle našich představ a naší logiky. Občas tam je přírůstek, hlavně hospodaření s vodou máme my ženy v popisu práce. Stačí večer trochu slanější večeře (mně se ke konci 1F takto povedla slanější uzená makrela a váha mi pak stála 3 dny) a voda se drží jak přikovaná.
Nevážit se má tu nevýhodu, že člověk neví, jaký pohyb váha vykonala. Můžeš se zvážit v pondělí a v pátek a mít úplně stejnou váhu, ale nevíš - stála celou dobu, tudíž nedělám někde chybu? Nebo celou dobu klesala a zrovna v pátek tam je plus 600g, takže zřejmě z něčeho voda? Nebo mezitím stoupala a v pátek je to už pokles? Nevíš. Já jsem zvolila raději vědět, i když zrovna nemůžu říct, že bych se s nelogickými poskoky váhy já vyrovnávala snadno. Ale zase jsem vychytala některá jídla, po kterých mi váha skáče a vím, co mi váha dělá po tolerovaných potravinách (moje tělo moc nekamarádí se škrobem)…
Příspěvek upraven 15.09.14 v 09:55
@Niki91 Klid,to bude s největší pravděpodobností voda.
Mám zkušenost, že když jsem to přehnala s nasolením třeba tofu pizzy nebo plátku kuřecího, váha mi šla spolehlivě nahoru, i když bych dala do ohně obě ruce, že jsem jinak v jídelníku neudělala chybu. Má na to vliv i stav hormonů v těle, ty jsi chviličku po porodu, tak to vůbec nevím, jak se to v tobě hormonálně vaří…
Skoro všecky máme zkušenost, že jsme si tu třeba týden 14 dnů zoufaly, že nám váha stojí nebo vylezla nahoru - a pak přišel skok dolů o kilo nebo i víc.
Psychicky se na to připrav a těmihle poryvky se nenech rozhodit. Není tu nikdo, kdo by dlouhodobě dodržovat povolené a nezhubl. Fakt nikdo.
![]()
@ajaja79 píše:
Myslim Majdi, ze to bude voda, pokud si jedla slanej, tak je to jasny, zitra je to fuc.a proc nezkusis gutalax? Ten fakt zabere, vecer si das kapky nebo kosticku a rano v klidku jdes. Ja teda spolehlive vim, ze kdyz to u me jaksi nejde, tak si dam kefir, nebo jogurt a pak kafe…
to zabere vzdy, to ti je holka fofr
mozna bys to mohla zkusit taky
@ajaja79 jéé tak to děkuju za rady, asi teda koupim gutalax
na mě kefír nezabírá, piju ho často. Jednou jsem měla u moře takovou zácpu, že jsem jedla fíky a zapíjela je kafem s mlíkem - ani to se mnou nehlo.. ![]()
@sirikit píše:
To je rozumný. A ještě si kup štěně. Myslím to vážně.
Bobánek se zblázní štěstím, barák budete stejně potřebovat zabydlet a až budeš vytírat šestnáctou loužičku toho dne a autoritativně po stotřicáté osmé za odpoledne tvrdit štěněti, že kousat tě do achilovky je fuj!!,na krvavou kámošku ani nevzdechneš. A počkej, jak tě při ranních nevolnostech rozptýlí chundelatý klubko kousající tě do zadku!
Včera mi Dada pobaveně vyprávěla, kterak měli s přítelem příjemnou chvilku ve vaně. Svíčičky, vínečko, miluju tě… miluju tě víc… ne, to není možný, já tě miluju víc… a najednou žuch, cák. Lexie (za týden 5 měsíců) usoudila, že bez ní se žádný důvěrnosti odehrávat nebudou a aktivně se zapojila: hupsla za nimi do vany, hezky hačala, líbilo se jí, jak má pěkně v teple prdelku a střídavě hrdličkám olizovala kolena.![]()
![]()
Štěně je solidní, nervy ti uklidní.
@Kdoule jéé kdoulíku, to jsem ráda že ti to tak jde!
hurááá snad to tak bude pokračovat ![]()
@Niki91 hele tady někdo tady psal že drží 2/2 kvůli vaření že je to jednodušší, jeden den si uvaříš a sníš, druhý den dojíš zbytky. Takže já to dělám teď takhle ![]()
@sirikit @Kdoule Děkuju za uklidnění
Já se s tím prostě musím poprat. Když vidím ty vaše fota tak mě to žene kupředu. prostě kočky ![]()
A já držím 1/1, i když kdyby moje zažívání lépe tolerovalo 2 BD za sebou, tak bych taky viděla jako výhodnější 2/2, kvůli vaření. Takto by to na mě ob den taky počkalo, to ne že by se zkazilo - ale nevydrží to, neb je mi to sež..áno hlavou rodiny, která by si to přece nedovolila, ale když vidí, že to tam leží i druhý den mnou nepovšimnuté, tak na to asi nemám chuť a už by se to zkazilo? ![]()