Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
25.3.15 23:32

@sirikit, hostiny jsem si dělala z věcí, které mi chutnají méně, abych nepřekročila množství a nepřecpala se. Na kombinace toho nejlepšího jsem si netroufla, víš, co se pak děje? Zbude mi maso, které nedokážu sníst, sním jen tu přílohu, u které sténám blahem (myšleno tedy vše - obilovina, luštěnina, zelenina, prostě maso zbude, už mi to nějak nejede), jídlo nemá pak ty úplně nejlepší dukaní parametry. Takže jsem zatím dělala tyhle věci odděleně.

Obávám se, že ve čtyřce právě Dukan ani tak nepředvídá, že by se mohly stát naším dominantním zdrojem živin obiloviny, pořád si přeje ty bílkoviny, ale ten poměr se u mě téměř jistě zvrhne.
S povolením něčeho čas od času máš jistě pravdu, ale pokud po něčem přiberu a pak několik dní zase klidním hladinu, tak ta frekvence asi nebude tak žhavá. Zatímco tahle strava mě ohrožuje, jedla bych tak od rána do večera - jako dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75854
25.3.15 23:49

@Kdoule A jo. Takže tě vlastně táhne nevyvážená strava zas do opačného extrému: sacharidů spousta, i když těch složitějších.
Těžko říct, mně maso jak známo nevadí, a teď si žádné poměry ničeho nehlídám.
Některé dny mám výrazně víc zeleniny, pak mně zas chytne masová přeháňka…
Jsem všežravec, jím, na co mám aktuálně chuť a nejsem líná si to uvařit.
Takže vlastně nemám žádné soukromé pokušení, které by mně neodolatelně přitahovalo a na kterém bych pravidelně nebezpečně ulítávala.
Tuhle jsem měla žravku a normálně jsem si vyndala z mražáku zmrzlinu creme brulée, pro kterou mám teda obr slabost. Já vím, že by mně Dukan zkopal, ale ujídala jsem ji lžící. Večer. :oops: Byla by toho tak mistička, odhaduju, naprosto žádné výčitky jsem neměla, snědla jsem to s maximální chutí, váha ráno neměla námitek.
A teď je přede mnou zbylé creme brulée zas minimálně na měsíc úplně v bezpečí.
Pochutnala jsem si, stačilo.
Kubu třeba s žádným masem nejím, protože se mi k tomu maso chuťově nehodí.
Tuhle ve špenátových palačinkách taky žádné maso nebylo.
Dneska naopak jsem během dne snědla 3 kuřecí stehna z vývaru. :mrgreen:
Jestli s Dukanem něco opravdu mám, pak je to pestrá strava. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.3.15 08:31

@Kdoule
Takže zatím žádný rychlý cukry?
Já jsem myslela, že přesně na to chceš svoje tělo aspoň trochu připravit, než půjdeš do práce. Že tam po rychlých cukrech občas musíš sahnout.
A co vlastně ta práce?
Pamatuju si dobře, že jsi měla jít od března?
Věřím, že je to peklo, pokud člověk přibírá i po dlouhých sachrech.
Pak není moc odvaha zkoušet nějaký větší prasárničky.
A ovoce jíš?
Vzpomínám, že Ti hodně chybělo a že jsi se těšila až ho ve trojce budeš dlabat.
Já právě takhle někdy už zahazarduju, protože nechci tělu dávat úplný minimum.
A i když se tvářím, že jsem ještě ve dvojce…. Už to tak moc není.
O víkendech si už někdy dopřeju slušný vylomeniny.
Ale omlouvám si to tím, že kdybych byla ve trojce, tak bych to pojala jako hostinu a hotovo.
Takže jsem v poslední době ochutnala ledacos, včetně vynikajících bramboráků s uzeným a sladkostí, které s Dukanem nemají nic společnýho.
Přítelkyně staršího synka výborně peče a občas něco o víkendu (bohužel) přinese.
Chlap peče vynikající chleba, zkoušel kvůli mně jenom ze žitné mouky a je to teda lahoda.
Tohle je můj sen a cíl.
Pět dní v týdnu sekat latinu a ty zbylé dva si trochu popustit uzdu.
A jestli to takhle bude fungovat, budu šťastná jako blecha.
V té trojce ty hostiny rozhodně dělat chci.
Nebudu teda dělat nějakých 5 chodů, mě ke štěstí bude stačit bez výčitek snědená příloha.
A pivko na terásce :mrgreen:
S tímhle snem skočím do té trojky a budu doufat, že váha se bude držet tam, kde je.
Budu si testovat, kam až mě to pustí a doufám, že se budu pohybovat v mantinelech, ve kterých budu šťastně jíst brambory, rýži, čočku a ovoce.
Myslela jsem si, že Ty už dávno v tomhle jídeláku jedeš, takže pro mě to je taky obrovské překvapení, že jsi něco takového teď dělala poprvé.
A že se třeba bojíš sníst batáty, nevím jak moc se výživově liší od brambor…
Brambory přece už dávno jíš, ne?
Já bych to musela vyzkoušet, nevydržela bych to, kdybych na to měla chuť a ve trojce by mi to chybělo.
Jak se znám… 2× – 3× bych to zkusila.
Pokud bych dostala pokaždé stejně nafackováno, stáhla bych křídla a věděla bych, že tudy cesta nevede.

• Citovat
  • Upravit
6740
26.3.15 12:11

@besi2010 ano tuřín, chtěla jsem ho zmínit, zda ho můžem taky mě lákal v kaufu bohužel jsem pro něj nedojela, ale ty tuřínové hranolky bych chtěla prubnout, zkoušelajsi něco z něj, jaké to bylo? :kytka: :kytka: @sirikit bože kde se to couráš, to jsou prostě mašiny, chápeš v hlavě kalkulačka a fitnes stroj v kabelce, jako todle přece není pro nás víš že my načteme a pak už saháme zkušeně, ale takhle… ale zase super vědět že jsem se zahnízdila v dobré diskuzi :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
26.3.15 12:15

@Kdoule :hug: :hug: já vím že jsi to myslela dobře, a doufám že ten skok příjde brzy jinak mne čeká skok z okna, dnešní noc opět výživná, ale kamna vyhasínají :mrgreen: takže běžná pruda bez teplot :pocitac: :pocitac: :kytka: Kdoulíku já jsem te´d v dukance hrozná jako zpustila jsem se z trojdy do skoro čtverky, včera tataráka ktomu topinky né moc ale byly, jinak se přes den snažím ale vždy tamněco není košér, no a zatím to jde, ale jako váha vyskočí pak spadne a le samo pod 63 nejde :nevim: :nevim: přeji ti aby se ti to stabilizovala a mohla ses více rozšoupnout, mimochodem jsem taky tak trošku pečivový a přílohový typ (brambory) alezatím se držím, fakt jsem si zvykla, ale nesmím usnout na vavřínech :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
26.3.15 12:50

@LydiaD s těmi budíky jsi to vystihla, to je dobrý nápad :mrgreen: :mrgreen: ale já bych musela být hluchá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
26.3.15 16:51

@harfa no zatím právě jen místo brambor do té zelňačky, ale teď jsi mě přivedla na ty hranolky! To určitě zkusím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
26.3.15 18:33

@LydiaD, ale to jo, já jsem hostiny dělala celou dobu, akorát jsem zjistila, že díky těm vánocům, jak šla váha nahoru (a od 12.1. jsem měla polovinu trojky za sebou), jsem přetáhla o víc než měsíc dobu, kdy jsem měla jen jednu hostinu týdně. Pořád jsem chtěla tu váhu dotlačit o to kilo níž a už dvě přílohy týdně k té hostině ji vždycky zhouply o něco nahoru. Já v hostinách mám rychlé cukry, myslím, že jsem to tu psala víckrát - hlavně zmrzlinu, parkrát domácí pečení (naposled jsem dělala prvně takové skvělé muffiny ze tří druhů čokolády pro vzácnou návštěvu, to jsem si jeden na hostinu ulila a byl fantastickej, však jen ta kvalitní čokoláda mě stála asi 150 korun a bylo to znát, že v tom té kvalitní čokošky je hodně), jednou má dávná láska metro-dezert, v posledním měsíci pořád jedu v ořechových tyčkách (ořechy nebo semínka v medu). Rychlý cukry tam rozhodně jsou. Ovoce jím podle pokynů, ale ne s velkou chutí. Mám v tomhle takové skoro makrobiotické ladění, v zimě prostě není u nás ovocná sezona, jablka mám ráda kyselá a to se hodně špatně shání. Na ovoce mívám velkou chuť v létě, jak dozrává to naše sezonní, v tomhle jsem si dukanku špatně loni načasovala.
Nešidila jsem podle dukaních pravidel nic. Holá pravda je, že mám o kilo víc, než jsem měla minimum a po některé hostině nebo občas bezdůvodně to vyskočí klidně o kilo a půl nahoru a nemůžu říct, že je to hezký pocit, když to tam pak třeba 3 dny straší.

S prací je to odloženo a do kdy, to se uvidí, všechno řídím podle malé. Ona má zatím výlučně bezmléčné stravování, je jasné, že chystání její stravy, jakmile začnu dělat, bude mít pro mě přednost. Moje pokušení doma k jídlům popsaného typu je dané hlavně tím, že denně vařím dvě teplá jídla pro malou, ta má na talíři vždy luštěninu, tepelně upravenou zeleninu a obilovinu a někdy to tak moc voní… je to lákadlo. Kdybych to vařit nemusela, lákadlo by logicky nebylo (nebo by nebylo stále přítomné).

Já vám ženy všem přeju, že vám váha nedělá kotrmelce, když jíte volně a svobodně a ať to tak zůstane, nicméně moje váha se tak dokonale nechová a nechovala se tak extra dokonale ani ve dvojce na konci, vycházím prostě z toho, jak to vidím na své váze. Trojku nešidím a jsou dny, kdy mám na váze dvě kila nad minimem jen z naprosto běžné doporučené trojkové stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
26.3.15 18:43

@harfa, Harfi, moc ti to přeju, aby ten tvůj kulíšek změnil program, aspoň třeba prodlužující se lepší období (i když pak to zhoršení je horší než mokrou hadrou přes ústa), jsou to pěkní vykukové a občas tyrani, někteří víc než jiní.
Měla jsem i kamarádku, která byla výjimkou z pravidla, že druhé dítě bývá hodné za odměnu po takovémto typu raracha, a tu jsme teda otevřeně litovaly všechny, to si snad nikdo nezaslouží, když tohle nastane. Ještě že i ona měla zbytek humoru někde hluboko a sama s oblibou říkala, že je ta výjimka potvrzující pravidlo.

Při tvojí váze (myšleno poměr výška/váha) si tedy myslím, že tvoje zkoušené tělo a psychika prostě jen hledá nějakou hranici, kde má nějaké rezervy, musí se cítit v trvalém ohrožení. Na druhou stranu moje tělo nemá vůbec důvod něco takového zažívat, takže si držím naději, že s jarem se začne chovat konečně trochu benevolentně a s příchodem slunce si nebude chtít každé deko hamounsky držet navždy. Ale tak co, chovám se slušně, dukaní pravidla neporušuju, víc s tím moc nenadělám, tak prostě budu pozorovatelem. Stejně s tím houby co jiného nadělám, no ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.3.15 21:16

@Kdoule
Tak to chápu, že to nechceš pokoušet.
Já jsem se vážně zprvu lekla, že jsi hostiny vůbec žádné nedělala.
No ono je to vlastně přesně to, to jsem Ti psala.
Metoda pokus, omyl, co můžu a co už tělo nedává.
Já zatím nevím, co to se mnou ve trojce udělá.
Ale pokud by se mi váha chovala jako Tobě, tak bych taky týdně 2× hostinu dávala v obavách.
Je to boj.
Je to boj navždy :nevim: Člověk musí zkoušet, kam ho to až pustí.
A pamatuju si, že jsi psala, že máš ráda kyselá jablíčka.
Mám to stejně.
A chutná mi všechno kyselý, v podstatě nezralý :mrgreen:
Tvrdý hrušky, nedozrálý švestky, jen to píšu a už se mi stahuje pusa a slintám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Miluju nedozrálý, tvrdý angrešt.
Pěstuje ho naše bábina s dědou a smějí se, že od té doby, co jsem jim vkročila do rodiny, neměli v puse angrešt.
Protože jim ho sním než dozraje.
Kromě loňska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To jsem si opravdu nevzala nic, ale trpěla jsem jako pes.
Navíc miluju čerstvý, na zahrádce utržený hrášek.
A to pan Dukan promine, ale ten si letos dám taky.
Ale zase… jestli Ti ta váha drží a máš plus kilo, tak to je přece úspěch.
Hlídat se asi budeme muset pořád ;)

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
26.3.15 21:27
@Pobuďátko píše:
Zjistila jsem, ze kdyz se ztratim, budu muset jit opacnym smerem, nez si myslim, ze je spravne, protoze na 99% me muj vyplestenej mozek proste vede presne na opacnou stranu, nez chci :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nezapomínej v tomhle případě na Murphyho zákony :mrgreen:
Ale jinak mě holky bavíte.
Já žiju v mém bydlišti 23 let, odstěhovala jsem se z Liberce v mých 21 letech.
A dodneška jsem schopná zabloudit v našem nejbližším městečku (bydlím na vesnici)
Asi s tím nic nenaděláme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hlavně, že večer vždycky trefíme do svojí postele :mrgreen: :mrgreen:
Zatím… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
157
26.3.15 21:47
@LydiaD píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nezapomínej v tomhle případě na Murphyho zákony :mrgreen:
Ale jinak mě holky bavíte.
Já žiju v mém bydlišti 23 let, odstěhovala jsem se z Liberce v mých 21 letech.
A dodneška jsem schopná zabloudit v našem nejbližším městečku (bydlím na vesnici)
Asi s tím nic nenaděláme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hlavně, že večer vždycky trefíme do svojí postele :mrgreen: :mrgreen:
Zatím… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja mam pocit, ze na me jsou vsechny zakony kratky, ja proste jak vystrcim cumak z domu, je zle :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
26.3.15 22:09

@LydiaD, jóóóó, kyselý, to je i moje krevní skupina :pankac: :pankac: :pankac:, loni v Chorvatsku jsem ten druhý týden jela v ovoci stylem druhé půlky 3F a zrovna jsme občas potkali u cesty takové megaryngle, veliké jak jablka a podtržené po tureckém stylu, prostě hodně zelené uvnitř, červené venku, ježiš, to byla extáze. :andel: A angrešt, tím mě neprovokuj, ten jsem vždycky chodila babičce lupat nedozrálý, pořád mě strašili, že budu nemocná, když jím podtržený ovoce, ale kdo to má vydržet? Akorát teď nemám kam na něj chodit, velká chyba.

Nemysli, že nejsem smířená s hlídáním se, ale cítím, jak se tělo teď v této době projevuje touhami po opačném polu, než tu skoro rok s vámi jím. Jsem bílkovin v živočišné podobě přesycená. Čtyřku mám za rohem, teoreticky by tělo mělo už něco unést :think:, jenomže třeba 3× denně, no nevím. Zase si říkám, pořád lepší než běžnější česká strava typu bílé rýže, knedlů, halušek, omáček, vepřového. Proti tomu jsou luštěniny kombinované se zeleninou a celozrnnou obilovinou vlastně výhra. Já jsem cca před 6 týdny začala zase ochutnávat, co pro malou vařím (zbytek rodiny ochutná jen občas něco, trvají víc na české klasice), abych mohla dělat nové kombinace, a láká mě to tedy hodně, jíst to s ní. Skoro bych řekla, že moje tělo podvědomě ví, že je období masopustu a tělesné očisty a tak by mi ty bílkoviny rádo dočasně vymluvilo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75854
26.3.15 22:32

@Bibiana1 Ještě nakukuju, než zalezu…
Už malá dolítla? V šoku jsem koukala na zprávy, ježiši, to spadlý éro nebyla technická závada. To spadlý éro byla masová vražda. Je mi holky normálně zle, fakt. :poblion: :poblion:
Hoď sem, že jsou děcka v pořádku, než odfrčíš pobíhat, a v sobotu samozřejmě kolektivně držíme palce.
Než se ožereme na plech na Lydiinu počest! :kytka: :kytka: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.3.15 22:34

@sirikit
Ty jo, koukala jsem na ty zprávy taky.
Divný to celý je :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...