Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75853
25.3.15 18:59
@Denis11 píše:
Jůůů zelnačka jooo?? :jazyk: :jazyk: :jazyk: mňáááám!! Bože na tu mám chut už takovou dobu!! To je super nápad..ale taky si tam dám místo párku kuře, tuřín seženu v kauflandu třeba? A guarka je ten kukuřičnej škrob?? :D

Já tam dávám místo párku zauzenou vysokoprocentní šunku, nezahušťuju - jak je tam spousta zelí, beztak v tom stojí lžíce, a tuřín taky nedávám.
Ve finále vmíchám 10% zakysanou smetanu a pak to žeru tři dny. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
25.3.15 19:01

@LydiaD dekujuu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
25.3.15 19:04

@sirikit juuu :jazyk: tak do toho jdu hned zitra asi :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75853
25.3.15 19:13

A jinak holčičky, byla jsem vám nevěrná. :oops: :oops:
Tady se onehdá nic nedělo, tak jsem brousila po nových diskuzích a zaujalo mně
„Jím málo nebo moc - zase to hubnutí“.
Vlezla jsem tam, během dne se to tam krásně rozjelo, a trošku propagovala Dukanku, jak jinak. Ovšem se staženým ocasem se vracím zase zpátky k vám do bezpečí super receptů, očesaných sachrů a tuků a žádného počítání.
Ne, že by mně vypískaly, ale zjistila jsem, že na vědecké metodiky hubnutí, které frčí „tam venku“ intelektuálně nestačím.
Ty brďo. Makra. Bazální metabolismy. Kolik přesně pít při jaké výšce/váze. Kolik přesně Kj jíst. Kolikrát za den. Poměry vitamínů a minerálů. Překyselení organismu.
Soda bicarbona a citrón nalačno.
Posilování vs. kardio a tepová frekvence. :roll: :roll: :roll:
Zbaběle jsem zdrhla a je mi jasné, že kdyby šlo hubnout fakt jen takhle složitě, budu tlusťouš nadosmrti. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
25.3.15 19:46

Krasne receno :mrgreen: :mrgreen: taky jsem to tak zkousela a fakt je to mazec :mrgreen: dukan je proste nej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
25.3.15 19:51
@sirikit píše:
A jinak holčičky, byla jsem vám nevěrná. :oops: :oops:

Tak a teď se mi rozbušilo srdce jako u dvousloví: Deris a Liberec :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vždycky je dobrý počíst si i jinde.
Jak je to moc vědecký, tak mě to nebere.
Navíc jsem toho v mém životě už vyzkoušela tolik, že jsem si nakonec vybrala to obehrané:
V jednoduchosti je krása :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Škoda, že se to netýká i intelektu, bych byla hvězda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dneska usilovně vzpomínám na @Zoufalka :nevim:
Jak se jí asi daří? Škoda, že někdy nezajde :,(

• Citovat
  • Upravit
157
25.3.15 20:03

@LydiaD
Ale to vis, ze budu hledat dal. Za prve me to bavi a za druhe, co bych pro tebe neudelala, no ne? :hug:
Vcera jsem teda prisla s malym z hriste nejaka vymrzla, tak jsem behala jen na elypticalu, ale o aspon jsem si to hledani predstavovala :mrgreen:

Holcicky moje, stava se vam nekomu, ze vas z jidla pali zaha? Me to nikdy nedelalo, ale ted u Dukana obcas jo. Docetla jsem se, ze to prave muze delat nadbytek bilkovin ve strave, tak nevim. Mate s tim nektera zkusenosti? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
25.3.15 20:03

@Máca 69 @Denis11 Guarová guma je nějaká přírodní vláknina či co a zahušťovadlo. Dá se to koupit ve zdravé výživě. Ideální použití je přisypávat ze slánky, jinak má tendenci hrudkovatět. Tuřín v Kauflandu, momentálně v akci ;-)

@LydiaD Vidíš,to by mě nenapadlo. Přitom vím, že někdo dává uzený místo klobásy :think: díky za tip

@sirikit Tuřín určitě zkus. Nevím jak na přílohu, ale v té zelňačce je místo brambor lepší než máslovka, protože se tak rychle nerozvaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
25.3.15 20:06
@Pobuďátko píše:
Holcicky moje, stava se vam nekomu, ze vas z jidla pali zaha?

Mě žáha pálila, když jsem měla těch 90 kg a víc.
Nikdy jsem na to netrpěla, přišlo mi to až s nadváhou.
A trápilo mě to docela často.
A teď, jak zase kila ubyla, pálení žáhy zmizelo. Úplně.
Ani jsem si to neuvědomila.
Až teď, když se na to ptáš.
Tak nevím jak holky, ale já to u Dukanjky nepociťuju.

• Citovat
  • Upravit
157
25.3.15 20:12
@LydiaD píše:
Mě žáha pálila, když jsem měla těch 90 kg a víc.
Nikdy jsem na to netrpěla, přišlo mi to až s nadváhou.
A trápilo mě to docela často.
A teď, jak zase kila ubyla, pálení žáhy zmizelo. Úplně.
Ani jsem si to neuvědomila.
Až teď, když se na to ptáš.
Tak nevím jak holky, ale já to u Dukanjky nepociťuju.

Já jsem na to právě vůbec netrpěla, dokonce ani v těhotenství ne a teď mě to tak jednou za dva až tři dny chytne, tak mě právě zajímalo, jestli to některá máte podobný. Není to nijak tragický, ale celkem otravný, to zas jo :)

@Denis11

Velká gratulace, seš šikula :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
25.3.15 20:21

@Pobuďátko dekujuu :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75853
25.3.15 20:46

@Denis11 Taky jsem na žáhu netrpěla. :think:
@LydiaD No na tu diskuzi se běž schválně někdy ve volné chvíli kouknout.
Zakladatelka má 78/160,drží zřejmě nějaký ty propočítaný jídelníky a řešila, proč jí váha neleze dolů. Jestli jí moc nebo málo kj a že doufala, že když je silnější, pofrčí jí to dolů rychleji.
Načež se rozjela diskuze, že „silnější“ znamená BMI přes 35,což ona nemá, takže silnější není. :zed: :zed:
Znáš mně - obratem jsem jí vypočetla, že má BMI přes 30,což už asi nejde označit ani slovem silnější a utěšování nikdy nikomu s nadváhou nepomohlo. Dostala jsem mírný pojeb, že to je příspěvek o ničem a už to frčelo: jestli to nejsou svaly, protože hodně cvičí. Voda. Překyselení organismu. Teď všecky ty výpočty.
Hlava mi šla do piruety a vzala jsem kramle.
Ty holky byly fajn, nic proti ničemu. Prostě braly hubnutí těžce vědecky a nikdo nemůže za to, že já jsem mlsnej primitiv. :think:
Ale fakt, když si představím, jak si odvážím chleba, šunku a rajče a pak budu měřit čas, kdy si mám dát 0,5 dkg rýže a čtvrtku jabka, pak 40 minut kardio a 20 posilko… to bych prostě nervově nevydržela.
Načež ti stejní lidi mi argumentují, že oni by nepřežili bez těstovin a bez brambor.
Každej jsme prostě jinak praštěnej. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
25.3.15 21:02

@sirikit
Hm…BMI 31 jsem měla při mých „slavných“ 95 kilech.
Při tomhle BMI moc svalů nevymyslíš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Taky mi váha dolů nelezla.
Ale je pravda, že já jsem to s tím vážením a počítáním držela už poněkolikáté a tělu to už zkrátka bylo fuk :nevim:
To se už chystalo na chvilku, kdy mě to přestane bavit a já zase naberu i těch blbých pár kilo, tímhle způsobem shozených.
Plus mi samozřejmě nějaké to další ještě přidá od cesty :mrgreen:
No, zlatá dukanka, říkám to pořád :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
75853
25.3.15 21:36

@besi2010 Já dělám zelňačku tak, že si na lžíci oliváče osmahnu cibulku, jak jen to jde dozlatova, lehce popráším sladkou paprikou, promíchnu a hned zaliju vývarem, ať paprika nezhořkne, nasypu do toho misku na proužky nakrájeného zelí z hlávky, osolím, dám kuličkové nové koření, kuličky pepře, trošku kmínu, bobkový list, pokud mám „ostrou“ náladu, pak i špetku chili. Máčknu pár stroužků česneku. Načež dloooouze vařím, klidně dvě tři hoďky. V poslední třetině vaření přihodím nakrájenou zauzenou šunku, úplně ve finále vmíchám zakysanou smetanu a už nevařím. Podle chuti dosolím, pokud mi polívka přijde málo kyselá, dokápnu kapku octa a mám. Druhý den je ještě lepší, třetí den nejlepší. :P :P :P
Brambory tam nepostrádám, takže nenahrazuji tuřínem ani dýní. To je to přenastavení šoupat v hlavě: přílohy mám zařazený jako fuj, brambory v polívce taky.
I bramboračku dělám s kedlubnou. ;)
Ty jo ale TUŘÍN?? 8o 8o Tahle diskuze je mi nevysychajícím zdrojem nápadů na nové suroviny v kuchyni. :pankac: :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75853
25.3.15 21:51

@LydiaD Mně tam ta diskuze připomněla Baculku. Jak se radovala nad androidovou aplikací, která jí připomíná, kdy pít, takže ona tím pádem zhubla kilo. 8o
Taky si tam holky tuhle appku chválily.
Jenže já jsem drsoň a ráda nazývám věci pravými jmény.
Když vážím 18 kilo nad výšku v cm, žádnou vodou a svaly si to prostě zdůvodnit nejde, protože jsem jednoduše tlustá. A takovýto poplácávání po rameni: „Nejséééš!
Dyť vypadáš dobře! Ty vůbec hubnout nepotřebuješ, to je jenom zadržená voda…“,to je falešný kamarádství.
Ať už je to cokoli, já se chci pohybovat v parametrech normální váhy podle BMI, ať už je přežité nebo ne. Nebo vážit to, co mám v centimetrech nad metr, když už to níž nejde. Žádný utěšování známých a lhaní sama sobě ničemu nepomůže.

Víš, co byl ten rozhodující impuls něco zásadního se sebou udělat pro mně?
Drbaly jsme s Věrunou naši další společnou známou a kámoška se vší upřímností:
„No, ona má fakt dobrou postavu a divnej ksicht. A ty máš hezkej ksicht a blbou postavu.“ :roll: :zed: :zed: :cert:
Já v rychlým sledu uraženost - nevěřícný tak dělá si srandu, dyť já zas tak blbě nevypadám.. - asi se s ní přestanu kamarádit, když je takhle hnusná! :cert: :cert:
A nakonec vztekle odhodlaný: Tak já ti ukážu blbou postavu! :pankac: :pankac:
Načež jsem si našla Dukanku a vrhla se do ní.
Po prvních sundaných kilech jsem jí to řekla a ona se kácela, že se mi nedá nic říct a že to tak vůbec nemyslela.. :andel: :andel:
Nemyslela, znám ji. Dobře to myslela. A nikdy jí za tu pravdu, co řekla, nepřestanu bejt vděčná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková