Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
844
10.3.14 21:06

@lvanka Jasné, také mi pizza z tofu moc nejede a dělám ji jen když chci ušetřit OO na jiné mňamky. Pizza : 2 PL tvarohu, 2PL OO, 1 vejce, sůl, trochu prdopeče. Zamíchat, udělat malou pizzu na pečící papír, péct asi 5 minut, na to rozdušená rajčata, die kečup ana to vše možné dle chuti. Na závěr to přeleji rozšlehaným vejcem s čenekem a zapeču asi 10 min. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76046
10.3.14 21:08

Jo, a nikdy jsem nemela rada rum, prestoze mi to bylo kamarady namorniky durazne zazlivano (Kdo nema rad rum, nema rad lidi!) Vzdycky jsem byla radsi za asociala a k rumicku lekarskemu jsem si nikdy nevytvorila vztah. Zato ted zbryndam rumovou trest do kde ceho pocinaje tiramisu az po tvarohovy kolacky. Muj abstinenci zmatenej mozek ji zrejme vyzaduje jako placebo. Dcera povidala, ze tuhle na nekom videla triko s napisem PREKVAP JATRA! DEJ SI VODU. A od te doby mi ho intenzivne shani. :mrgreen: Ja myslim, ze je to zbytecny, moje jatra uz druhej mesic z prekvapeni nevychazeji. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.3.14 21:09

@sirikit Jo, jsem v pohodě, jen mi váha strašně kolísá a lítá nahoru dolů jako šílená, tak mě to trochu nervuje. Ale vím, že jakmile jsem jednou viděla nulu, tak tam už koncem tohoto týdne bude, píši si dle tebe každý den do kalendáře váhu, je to krásné počteníčko :lol: Jaká panna cotta? Co je to za lahodu co mi nějak unikla? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.3.14 21:12

@sirikit Když jsme u toho rumu, hodně používáš nějaký příchutě. Dnes jsem se snažila si nějakou koupit, ale nějak jsem si nevěděla rady. Co si mám pořídit? Už mi to sladký bez chuti a zápachu leze na nervy, kakao a skořici nemohu už ani cítit :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76046
10.3.14 21:40
@JaniceB píše:
Jinak doporucuju:

Vyborny dezert

http://www.dukanovadieta.com/index.php?…

Zde! A pro tresti a aromata si zabehni do drogerie Teta, nekacej se, fakt jich tam maji neskutecnej vyber. Horka mandle, sladka mandle, merunka, broskev, malina, jahoda, ananas, rum, griotka… Staci par kapek, jsou ze slunecnicoveho oleje, tak at si zas nenaborime hospodareni s tuky. Ale ta chutova pestrost je k nezaplaceni. Ja dneska panacottu viz vyse pojednala s cervenou zelatinou (takze vysledek ruzova) a prichut lesni jahoda a pri ochutnavani jsem mela extatickou iluzi ovoce! Hmmm… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
10.3.14 21:54

@sirikit Zkus rajsky protlak…:-) To jsem si tam dneska placala ja a celekm to uslo. Sice to nejaky cukr ma - ale to ma treba i sojovy maso a tak. Myslim, ze dostat se na 0% cukru uplne nejde. To ten kecup ma urcite taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
10.3.14 21:59

Jinak holky…co myslite - nemuze ta trocha cukru v ruznych potravinach narusit tu ketozu??? Jako ze treba v tom protlaku je prave 2,9 g cukru na 100 g, v sojovym mase je 13 g na 100g a tak…a nebo ty krabi tycinky, ty taky rozhodne nejsou dia. Tak nemuze se to nejak rozhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76046
10.3.14 22:09

@JaniceB Asi jo, nejspis mas pravdu. Ty jsi to tu uz psala a ten protlak jsem dneska prehazovala v ruce jak horkej brambor. Odradil mne presne ten cukr ve slozeni, cos o nem psala ted. Dokonce uz jsem od Helen tak zblbla, ze jsem si nakoupila v Bille beskydsky jogurt s 0,1% tuku, ale normalne to tece! Bud at nam sem postavi Tesco, nebo zas prejdu k Hollandii!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76046
10.3.14 22:25

Ted myslim, ze mas pravdu s tim protlakem, ne s tim zrusenim ketozy minimem cukru. Fakt ale je, ze aspon trocha tech blbejch sacharidu je ve vsem, takze je potreba byt ve strehu. Ja myslim, ze tuk nam zastavi hubnuti, protoze telo pro tvorbu ketonu muze vyuzit tuk z jidla misto svuj vlastni. Naopak moc cukru nas vyhodi z ketozy, protoze telo se muze vykaslat na tvorbu demo sacharidu ketonu, kdyz se zas jednou stastne dostane k original cukru. Takze muj vyklad Dukanovy teorie je ten, ze na oboji musime davat bacha, ale sacharidy jsou vetsi zlo, protoze po poklesku se zas 3 dny dostavame do ketozy. A uz dobrou a prizniva cisla rano na vaze. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
11.3.14 07:08

Dobré ráno Dukanky, tak zase hlásím můj další skok na 70,7 Kg, to se z toho fakt picnu :pocitac: Ale pozor!!! Moje oblíbené džíny mi padají, je to krásné. Tak krásný den s Dukanem a já letím nakrmit bezdomovce a potom hurá do Tety pro nějaké příchutě. Díky :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
11.3.14 07:22

Ještě něco o ketóze, což mi včera řekla moje kamarádka lékařka a dietoložka. Ketózaje tedy stav, kdy tělo jede výhradně na vlastní tuk, brání se tak nedostatku sacharidů, začne vytvářet ketony(ty nahrazují cukr), které potom cestují po těle a vyživují buňky. K vytvořené ketózy je potřeba příjem sacharidů méně než 50g za den, jinak nastává tzv. plateau, tj. stav zastavení hubnutí nebo okamžité zvýšení váhy. A pozor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, aby ketóza nastala, musí dojít nejenom k omezení přísunu sacharidů, ale musí být zajištěn přísun kvalitních tuků. Tak to mě rozhodila, radila mi, abych v žádném případě nejedla jen nízkotučné věci, doporučila do 5% tuku, jinak dostanu tělo do stavu vyhladovění a způsobím si vážné zdravotní problémy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.3.14 07:50

@rehe A presene to jsem nekde cetla…taky bych to tucny a nizkotucny tak nehrotila a klidne si dalami kvalitni jogurty. Zkusim ten clanek najit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.3.14 07:52

@rehe Ty hele…ty chodis krmit bezdomovce nebo pracujes v nejake takove organizaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.3.14 07:54

@sirikit No jo…jenze cukry mas i v nizkotucnym mliku. I v tech jogurtech. Ve vsem. Takze je to pak vubec mozny se v te ketoze poctive udrzet?

Jinak 4 den mi vaha stoji…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
11.3.14 08:04

@JaniceB No jo, jsem terénní sociální pracovnice Naděje. Jsou hubený jako lunt a stále mají hlad a já se tu trápím Dukanem :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková