Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
teda Lio , ty jsi se rozjela!!
Holčičky máte fakt nádherný!!! A Dominička má stejně vlásků jako měli ti naši - oba dva! Je to zvláštní, ale Niky s Lukáškem byli po narození téměř stejní, sestřičky měly občas problém je i rozeznat (pokud nebyli rozbalení, samozřejmě
). Teď jsou každý absolutně jiný - Nikolka tátova a Lukášek má podobu do naší rodinky. Lukáškovi z původních vlásků zbylo jen takový číro nahoře, ve 4 měsících už to vypadalo jak přehazovačka, tak jsme ho vzali (lehce) mašinkou, teď má krásnýho ježka a už má i hodně nových vlásků. Nikolce nevypadaly vůbec, ani se jí nestihlo vzadu prošoupat takový to klasický kolečko - rychle jí rostly nový. Zato teď tam má kolečko pěkný - jak mele hlavou, ty dlouhý vlasy se šíleně zamotávají do sebe, takže to vypadá jak dredy a jediný, co se s tím dá dělat, je vzít nůžky a šmik.
A navíc myslím, že pro mimi háro moc velká výhra není. Niky totálně nesnáší vysoušení, do dneška si na to nezvykla a pokaždý se vzteká. A učesat něco tak živýho jako naše dcerunka, je skoro nadlidskej výkon! ![]()
Barva očí - LUkáškovi se zbarvily strašně brzo do čokoládově hnědých, snad ve 2 měsícíh a už mu tak zůstaly. Nikolce se pořád ještě lehce mění, momentálně je to taková hnědo- zeleno- šedá. A vlásky jim trošku zesvětlaly,ale jen tak o odstín, měly je oba skoro černé, teď má Luky přesně mojí barvu (světle-středně hnědou) a Niky taťkovu (tmavě hnědou).
Chození k doktoru - problém s krmením před poradnou jsme řešily hodně dlouho. Naši broučkové absolutně odmítali jíst byť jen o čtvrt hoďky dřív, než měli ten „svůj“ čas. Záviděla jsem kámoškám, co jim dětičky byly ochotný baštit v podstatě kdykoliv jim šoupli prs (nebo láhev).
Režim - na režim je pro ty tvoje berušky ještě brzo. Zatím nejspíš ještě pořádně nechápou, co se to s nima vlastně stalo a ty bys po nich chtěla, aby už chápaly, co znamená den a co noc. O nutnosti režimu u dvojčat se všude strašně moc píše, tolik, že jsem si až připadala jako nemožná matka, když ještě asi ve 3 měsících bylo u nás skoro každý den všechno jinak. A pak se to najednou upravilo tak nějak samo. Cca od 4 měsíců máme režim tak dokonalý, až mě ten stereotyp někdy štve.
![]()
No, to jsem se rozjela i já. Radši už končím. Pohlaďte bříška a mimísky!! Dobrou!
""http://lilypie.com/pic/061211/spWT.jpg":http://lilypie.com/…211/spWT.jpghttp://b1.lilypie.com/JehQp1/.png
Ahojky.
Helli , Lio , krááásnééé fotečky, krááásnééé děti.....
![]()
Taky tady něco přidám:
Tři sestry (po příjezdu z porodnice):
Raději to hned odešlu, holky se začínají hlásit o svá práva
.....
Lioness ,
ty ses hezky rozjela, Tvá reportáž byla zcela vyčerpávající. (Tím nemyslím, že by její čtení mě vyčerpávalo…
)
Čím Domču přikrmuješ? Mateřským mlékem nebo něčím jiným?
My kojíme plně, mlíka je dost, jen já si začínám připadat jako výkonná dojnice
.
Když jsme byli přesně týden po propuštění z porodnice u dětského na kontrole, byly týdenní přírůstky 280g u Adélky, což je normálka, ale neuvěřitelných 440g u Elišky. Ona je sice pilný dychtivý savec, ale skoro si říkám, že se někde u vážení stala chyba… Každopádně, nás na vážení nechtějí, na další kontrolu máme přijít až v šesti týdnech. No sláva, mám o trauma méně, ty „zájezdy“ k doktorům s dvojkama, to je fakt expedice - na tom se shodneme do puntíku všechny
. Dost na tom, že musíme ve čtvrtek na ortopedii…
Mně svědění nepřešlo, nemám vyloženě vyrážku, ale kůže na pažích, hrudníku, místy na břiše a na nohou kolem kotníků je nesnesitelně podrážděná - svědí, pálí a štípe. Zítra jdu opět ke kožnímu, zatím na ty moje potíže nezabralo nic, např. tekutý pudr, ten mě vysušuje a pak vše svědí ještě více, to už mi lépe svědčí nějaký krém.
Zatím ahoj, musím končit, Eliška řve…
PAPA
ahoj holčiny, jak se dávají ty fotky sem, určitě už se o tom někde psalo, ale já už to zapomněla
taky jsem vám chtěla něco poslat.
Ahoj Dito ,
holky jsou tak krásné! A připadají mi starší ![]()
Na to svědění jsem se teď ptala PA a doporučovala ať ještě zkusím kalciovou mast - tak třeba ti to pomůže
![]()
Pitrsko , fotky sem vložíš takto:
Snad jsem to napsala dobře… když tak mě holky opravte
![]()
díky Zuziko, věděla jsem to až po to okopírování adresa, ale dál jsem nevěděla, tak to zkusím. Chtěla jsem vám poslat moje 3 chlapy v chalupě, tak snad to půjde:
Šikulka
A máš doma teda dva krásné kulíšky a velkého sympaťáka
![]()
Zuziko ,
já jsem asi totálně beznadějný případ
. Kalciovou mast mi dali v porodnici. Nijak zá:,–(ně nepomohla…
![]()
Pitrsko ,
těm Tvým chlapům to fakt sluší…
![]()
A kluci jsou jeden modroočko a druhý hnědoočko, že jo?
Kampak nám zmizely těhulky Míša a Kuželka? Že by už…?
Taky mě docela děsí kde je Míša s Kuzelkou
Snad ještě nerodí… ještě máme chvilku čas!
Ahojky!!!
Tak zase na skok! ![]()
Dituš, holky jsou úžasné!!! Ony jsou jednovaječné? Přijdou mi si dost podobné!
A Barča je celá ty!!! Fakt moc hezká holčina!
Jo a k vyrážce - když jsem nervózní nebo nestíhám, tak celá svědím. Například před expedicí k dětské Dr. To je samé oblíkání a svlíkání a to pak jsem celá upocená a hnedle svědím.
A naší Domču dokrmuju umělým hypoalergenním mlékem. Ale teď už skoro 2 dny se snažíme kojit, Domča začala malinko poslouchat. Ale pro změnu vůbec nekaká. ![]()
Helli, váš páreček je prostě úžasný! Malá je tak nádherně vlasatá! Věřím, že je to nepraktické, ale je to nádhera! Jsem moc zvědavá, jak se nám holky vybarví. Ale Alexka je celá já, když jsem byla mimi a Domča je celej manžel. Občas si jí i pletou i s chlapečkem. Nemá tak jemný rysy jako Alexka. ![]()
Pitrsko, díky za rady po SMS!!! Jsi zlato!
No, vypadáme u Domči na prdíky. Ve ČT jdeme do poradny, tak to s Dr. proberu. Musím pořídit tu rektální rourku.
A ten čajík zkonzultuju!
Já piju nějaký čaj granulovaný pro kojící od Hippu a taky od Lerosu. Na střídačku.
A taky Gravimilk. Mňam, ten mi moc chutná.
No, vidíš, jsi šikula, jak jsi sem vložila fotečku!
Kluci jsou všichni fešáci! ![]()
Kdepak jsou fakt holky? Kuželka s Míšou? ![]()
Zuzi, pak napiš, jak dopadla kalciová mast! ![]()
Tak hezký večer holky, já jdu ještě šoupnout jídlo do trouby, ať máme na zítra vařeno!
Holky spí. Juchůůůůů!!!
(Dnes v noci vydržely od půl jedenácté do půl páté!!!!!)
To byla asi náhoda.
Šest hodin v kuse. ![]()
papapa
Dito díky za pochvalu
, jsou to parádní chlapy, každej jinej, to jo, jeden modrý a druhý hnědý oči, to to máme hezky rozdělený
Pamatuju si, když jsem byla těhotná a říkali jsme si že by to byla sranda, kdyby jeden měl hnědý oči a druhý modrý, a i vlasy mají každý jiný. Každý má něco jiného a vůbec i povahou jsou jiný.
Holky, taky už jsem si říkala co Míša s Kuželkou!!! je to divný, dlouho se neozvali, tak snad je vše OK, třeba se válí někde v nemocnici
nějak čuchám další dvojčátka ve vzduchu......
No ne Lio, ty už to máš pěkně zmáknutý
čajík zkonzultuj, uvidíš. My ho také dávali. A čaje pro kojící jsou také dobré, tam jsou taky dobrý bylinky.
Ahoj holky, tak jsme dnes po očkování, dostali jsme nakonec tu šetrnější vakcínu infanrix zdarma, tak uvidíme. Dnes jsem při obědě zjistila, když Romík jedl lžičkou, že mu roste zoubek a já pořád proč tak občas řval a teď ještě to očkování k tomu, no uvidíme. Jinak tady je pěkná sněhová nadílka, měli jsme co dělat aby jsme dojeli. no a takhle vypadali naši sněhuláci:
Ahoj holky… taky mi dalo fušku to všechno přelouskat.
Já jsem v Krči a mám teda kolotoč, že teprve dneska jsem se tak nějak skonsolidovala a mám trochu času.
Taky zkusím podle návodu uložit nějaké foto, ale ti vaši drobečkové - už všichni vyvinutí jsou prostě úžasní.
U nás je to zatím jen o papání, kakání a měření teploty - pořád dokola.
Holkám byly včera 2 týdny a začínají se spravovat, jak váhou tak jsme začali pořádně kojit. Zatím ne obě najednou, ale po sobě a tak 3 denně si vypijou celou dávku - jinak odstříkávám a tím je pak dokrmuji. Takže za ty 3 hodiny co je tu režim mi zbyde cca 1 hodina pro sebe - na spaní, mytí jídlo a ostatní.
Sestry nám už nepomáhají, mají tu menší děti, bez maminek, které potřebují jejich péči.
Už se docela dost těším domů, na svůj režim a domácí pohodu.
S břichem to taky nejde tak rychle, jak jsem čekala… mám zatím pěknou pneumatiku. Maskuju to natáhnutýma teplákama a obrovskýma kalhotka co mi koupil manžel.
Taky přemýšlím o těch stahovacích, aby se mi ten pupek stáhnul a děloha vrátila tam kde má být.
Jinak kila ještě mám, ale s tímhle kolotočem jdou sami dolů - kolikrát mi tady odnesou jídlo, protože kojím nebo odstříkávám.
No a jinak to tu teda není o co stát - jídlo je šílené, samá dieta… hrůůůza.
Otoky opadly do týdne po porodu a ostatní kila jdou taky dolů. Jsem najednou taková lehká!! ![]()
Jizva je OK, nebolí… jen mám naní stroupky které večer ve sprše loupu.
Jinak rady dle místní Dr na prdíky:
Zkouším sem teda vložit ty fotky… tak uvidím