Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
snad se nebudete zlobit.. ale stále si vás sem tam čtu a snad vám i dodám trochu naděje! Já byla ve všech třech CARech v Ostravě. 1.Gyncentrum, 2. Fertimed, 3. Eurofertil.. Do EF jsem přecházela již s vyčerpanými IVF, takže přicházela v možnost jen minimálka, první byla o ničem, taková spíše zkušební, ale hlavu jsem nevěšela, 2.minimálka s pomocí Fostimonu už byla úúplně luxusní a takové výsledky, jako u toho pokusu jsem nikdy neměla, krásně rostoucí HCG,.. dvojčátka!!! I když jsem to už pomalinku vzdávala a asi v té hlavě jsem to už opravdu pomalu ale jistě uzavírala, najednou to prostě vyšlo!!! Takže po celkem skoro 6-ti letech snažení, dvou potratů a 5.IVF máme doma už 3,5leté dvojčata holky, Vše jen díky pana Dr. Jaroše. Nechcu mu tady dělat nějakou reklamu, nevím, jak se to po 4 letech, co jsem EF opustila, změnilo, ale já mám jen dobrou zkušenost a moc vám tady všem přeju jen a jen sílu, aby jste to nevzdávaly, vydržely a věřily, že to prostě výjde!!! I když je to velice těžká cesta, ale věřte, určitě se vše v dobré obrátí!!!
Ahoj snažilky z EF, taky vás chci povzbudit.1.IVF nám nevyšlo (dávali mi 1 embryo), ale zamrazili jsme ještě 3 a vyšel mi hned 1.KET A byl zrovna pátek 13
Od té doby už číslo 13 mám za šťastné. Těhotenství bezproblémové a nyní máme skoro 18. měsíčního chlapečka
A narodil se samozřejmě 13! Doporučila jsem EF i kamarádce a za měsíc bude mít holčičku (z 1.IVF) inseminace jim nevyšly a ani vzhledem k věku nechtěla „marnit“ čas. Znám i předškolní holčičky dvojčátka z naší MŠ, které jsou „dílem“ Mudr. Jaroše.
Takže neklesejte na mysli…musí to vyjít. A v EF vědí jak na to.
Jsem fakt ráda, že jsme s manželem zrovna chodili do CAR EF. ![]()
Holky já se taky přidávám, máme taky dílko Dr. Jaroše
, no my teda tři. První už 11 leté, ještě z Gyncentra a pak 2,5 leté dvojčátka.
Nemohu nereagovat těm všem co Vám to vyšlo to za srdce moc přeji
. ale je strašně divné, že v poslední době je tady málo děvčat co by tady hledaly nějakou pomoc a spíše píšete vy, kterým to vyšlo, chápu, že chcete pomoci těm, kterým to fakt nejde a naděje už jim umírá
, bohužel je také chápu, tato diskuze je od toho, aby si děvčata pomohla jak už ve zlém tak i v dobrém.
a kdo to tady čte ví, jak my na tom jsme, jen pro info min. měsíc jsem byla přirozeně těhu a nepotřebuje člověk k tomu ani EF, vím stává se to, člověk má myšlenky úplně jinde atd, jen s tím rozdílem, že v EF nám byl doporučen dárce a nebo pak i náhradní vajíčko, a sama teď vím, že je vše v pořádku, že jsme schopni zplodit dítě
, jen to, že já jej mám problém asi nějak donosit, ale o tom to tady není, prostě nás ta veliká sranda stála 620 tis, použit dárce a o psychice a času ani nemluví, ale co člověk nezkusí tak nemá, prostě je to kapitola mého a našeho života a jsme zase o kus dál, lehčí o pár peněz, za které mají hodné sestřičky plat, ale chápu je to jejich práce a nemám proti nim vůbec nic, byli super, ale o tom to fakt není, jen můj názor nic víc ![]()
Tak ja osobne zatim taky stesti nemam mam za sebou dva IVF a 1 ket ted se chystame na druhy. ale stale to nevzdavame dokonce poprve se ted v krvi ukazala mala hodnota HCG coz prej znamena ze se to tak trosku povedlo jen se to zas hned pustilo. ale e to poprve co tam aspon nejaky naznak byl. zatim to vypada ze problem je u manzela ma nejake odchylky v hlavickach spermii. Kazdopadne ja osobne taky znam dve blizke osoby kterym se a jedne dokonce loni podarilo a to a treti pokus IUI hold meli holky stesti
a ted kdyz jsem sla na krev tak mi sestra rikala ze nas bylo 8 a ztoho maji 4 pozitivni krev. takze mozna na tom neco bude ze hold u kazde to trva jinak dlouho no.
@fenomena holky je to těžké jinak se to řeší, když člověk nemá žádné dítě, jinak když zž člověk má doma puberťáka
, jako bezdětná nevím jak bych to řešila, těžko říct ![]()
Ahojky devcatka, je tady nekdo, kdo se chysta v lednu na et nebo ket? ![]()
@Evenka možná já na ket ale uvidím v pátek co mu řeknou jsem po nepovovedenem ET a nějak se nechcou dozrát foliky aby mohl být ket v přirozeném cyklu v pátek se rozhodne jestli jdem teď nebo až v únoru ![]()
@fenomena ja jdu v patek taky na kontrolu a uvidime, jestli bude vsechno v poradku, tak dalsi tyden by mohl taky byt transfer. Tak drzim palusky at nam to vyjde a muzeme se pak povzbuzovat pri cekani na //. ![]()
@Evenka
taky tak
doufám že to konečně vyjde tak si pak dáme vědět jestli se příští týden potkáme ![]()
@fenomena ahojky, jak dopadla kontrola? Ja zrovna sedim v cekarne. ![]()
Resila jsem pres byvalou spoluzacku, ktera zije ted v Brne. Nahodou jsem se s ni setkala a pokecaly jsme. Doporucila mi jednu svou znamou - mrknete na sanatorium Helios Brno. Jako prvni na co se me ptali bylo vysetreni imunity
Drzim pesti.