Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2384
10.7.26 11:49
@Fitsun píše: Více

Tady se nebavíme o většině lidí, ale o jednom konkrétním člověku, který zřejmě nemá jinou možnost. Kdyby ji měla, počítám, že by si taky dovolila víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
10.7.26 11:54
@Anonymní píše: Více

Kolik vydáváš na sebepéči - kadeřník, kosmetika, dekorativka, třeba vůně pro radost…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
10.7.26 11:55
@KáťaKašpi píše: Více

Ale to víme, že ne všichni chlapi jsou stejní jako od zakladatelky ;) to jsi neřekla nic nového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
10.7.26 11:57
@Hanča1234 píše: Více

Oblečení dokážu sehnat prakticky zadarmo a jestli jde dvakrát ročně na zastřihnutí konečků, tak to taky žádná pálka nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
10.7.26 11:59

@KKubula tak super, to si jedna z mála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
10.7.26 12:01
@Hanča1234 píše: Více

Já neříkám, že tak žiju nebo že bych tak žít chtěla. Ale to vědomí, že to dokážu, je upřímně řečeno docela uklidňující.

Zvládla by to asi většina lidí, kdyby musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 12:04

Nevím jestli mám sílu se tady pořád obhajovat. Obhajuji se pořád doma, proč jsem tak nevděčná a nestačí mi můj rodičák a přídavky. Tady se mám obhajovat jak je možné že s tím vyžiju? Musím a nikdo se mě na názor neptá. Jak tu bylo psáno, že se mi má důvod vysmívat kvůli vzhledu, nemyslím si, že jsem nějaká ošklivá zrůdička. Jednou mi paní v nemocnici řekla že jsem moc hezká ženská že by mi 3 děti netipla. Jo mohla bych 10-15 kg zhubnout a být hubená, ale s tímhle životem to prostě nejde. A to že si myslím že je narcis nebo manipulátor už jsem psala. Když člověk poslouchá jenom kritiku, začne tomu postupně věřit. Jako já tomu, že fakt je třeba normální že takhle žiju, bydlet mám kde, jídlo mám, elektriku a poplatky řešit nemusím, tak co si pořád stěžuju a vadí mi? Zkuste to poslouchat rok dokola a uvidíte co si začnete myslet. Celý den se nezastavím a on mi řekne, když máš čas sednout si na gauč ke kafíčku, máš času dost. Atd. Atd. Asi končím s mou obhajobou, protože jako to on nechápe doma, tady je zase opak a já se můžu jen obhajovat.

• Citovat
  • Upravit
258
10.7.26 12:08

Zeptám se na intimní věc, jak je na tom váš milostný život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
10.7.26 12:13

Obhajovat se tady nemusíš. Rady jsi dostala. Je na tobě co s tím uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
10.7.26 12:13

Takže věčně unavená obtloustlá, patrně zanedbaná mamina bez sebepéče, výdaje na sebe nula. Je otázka času, kdy hlava rodiny zahne a provalenou nevěru okomentuje tím, že o sebe měla víc dbát, aby nebyla domácenka šedivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
10.7.26 12:14

A co se stane, kdyz nenakoupíš jídlo, a místo toho koupíš drogerii? A uvaříš jen lto tebe a děti? Už sis vyhledala nějaké nezuiskovky, kde ti může právník poradit zdarma? Kdy budeš nastupovat do práce, máš už neco jistého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
10.7.26 12:15
@884135 píše: Více

Co máš porad s tou váhou :roll:? I kdyby vážila nevím kolik, takhle by se k ní neměl chovat nikdo, ani manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
10.7.26 12:16

Fakt nemusíš. Vysvětlila jsi toho dost.
Můžeš to tady brát jako trénink, abys to dokázala i v reálu. :palec:

A ještě jeden tip, který může být fajn, kdyby tebe samotnou náhodou přepadly pochybnosti, jestli si náhodou fakt neválíš šunky: zkus si měsíc psát, kolik toho každý den děláš. Ne každou prkotinu typu nakrájela jsem cibuli, ale cokoliv trvá víc než 10 minut, to tam napiš. Možná budeš sama překvapená, kolik toho děláš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
10.7.26 12:16
@884135 píše: Více

Zase buďme realisté :mrgreen:, kdo by takového škrta chtěl? Navíc on nejspíš také nebude etalon elegance a intelektu. Milenka, to jsou výdaje a ty tady pán nerad, nehledě na to, že typ buran vyhovuje málokteré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
10.7.26 12:17

Zakladatelko, já tě chápu a obhajovat se nemusíš. Hodně lidí to nechápe proto, že tohle prostě k žití opravdu není, takže si nedokážou představit jak se dá takhle fungovat.
A jak z toho ven? Hned jak malý půjde do školky nástup do práce. Zkusila bych opravdu ještě pár měsíců vyžít tak jak jsi byla zvyklá doteď ale ostatní peníze bych si dávala bokem. Ať máš nějakou finanční rezervu.
Bokem k zaměstnání můžeš dělat účetnictví i někomu jinému a za peníze. Na toho blba bych se už vyprdla. Vydělané peníze bych ale neinvestovala do toho baráku, nebo do něj. Máte ho vůbec v SJM? Nebo je vše jeho?
Tvoje superschopnost v celé té mizérii je ta, že dokážeš vyžít z mála. Nemám strach, že po rozvodu na tom budeš hůř. Naopak si polepšíš po všech stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí