Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13311
9.7.26 19:29
@Anonymní píše: Více

Jaký si to uděláš, takový to máš. S takovým člověkem bych neměla žádné dítě, natož 3. Co tě k tomu vedlo. Ty s ním být nemusela, ale jak k tomu přijdou ty vaše tři děti, že jejich fotr drží tak zkrátka…a nejen je, ale i jejich mámu. A co na ten váš život říkají tvoji rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
9.7.26 19:30
@zrcadlo píše: Více
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11040
9.7.26 19:31

A kde jste vzali, ze nejmladsi ma 6?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.26 19:52

Ale jo, ono z toho vyjit pujde. Sama jsem zazila dobu kdy jsem byla nez penez. Vychazela jsem z 2000 na mesic po uhrade bydleni na uplne vsechno a to jsem jeste studovala, takze obcas nejake penize jsem musela platit na veci do skoly. U nich deti maji otcem placene obedy, takze velke jidlo je otazka jen vikendu. Ale jako fakt si neumim predstavit timhle zpusobem zivit deti. Jako fakt ne. Tenhle zivot znamenal obri baleni nejlevnejsich nejlepe proslych testovin, nejlevnejsiho toustaku, prochazejici cinsky polivky a dal na co zbylo v akcich a proslym, obleceni jen z druhy ruky, boty vietnamci, brala jsem i kdyz mi nekdo dal vyrazeny na donoseni. Kosmetika to nejlevnejsi co v drogerce bylo. Teda jako nejlevnejsi kartacek, pasta, mydlo a sampon, to bylo vsechno Vcetne nejlevnejsiho praciho prasku, prostredku na nadobi a konec. Vysavac jsem taky dlouho nemela, koberce jsem uklizela mokrym hadrem na smetaku. Atd. Clovek prezije fakt s hodne malem, ale ne s detma proboha. Coz obleceni, to se poridi z druhy ruky skoro zadarmo, ale boty jsou uz horsi, a co ji, to nechci radsi vedet. Jestli nemaji domaci kdyz jsou zemedelci.

• Citovat
  • Upravit
16300
9.7.26 19:54
@Tarena píše: Více

No podle nastavené částky rodičáku ho má nastavený do šesti let věku dítěte, což je tak trochu blbost, že? Takže buď předtím pobírala třeba 15tis. a teď už jí nezbývá, nebo prostě kecá. Rozhodně nemůže dlouhodobě pobírat rodičák jen 4tis. měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11040
9.7.26 19:58

@zrcadlo no tak malokdo si nastavi castku na celou dobu stejne. Tedy malokdo finacne gramotny. Jen tedy pokud drive mela vyssi částku, tak je divne to nezminit.

Jinak tedy castka se menila a i doba cerpani. Do.roku 2024 bylo 300 tisic, ale mohl se cerpat do 4 let. Pak bylo 350 tisic,.ale jen do 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
9.7.26 19:59

no vidíš, zakladatelka z toho dá i čočky a kadeřnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194

A jaké to byly roky, ono totiž jídlo po roce 2022 skokově zdražilo. A pokud jsi vystačila kdysi s 2000 pro sebe, těžko to můžeš dnes aplikovat na pět lidí. To by i tehdy, v levnějších dobách, bylo za 10000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269

no však právě, prostě zakladatelka udává nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
9.7.26 20:00
@DivícíSeŽena píše: Více

a ještě by bídačili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11040
9.7.26 20:01
@stinga píše: Více

Ja treba mela rodicak 2000, minimum je 50 mesicne
Ale tedy nebrecela jsem na emiminu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16300
9.7.26 20:07

Ale asi jsi ho nepobírala na tři děti po sobě a nepsala, že celou dobu žiješ z…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
9.7.26 20:09

a živila jsi z toho 5 lidí? a zbylo ti jistě i na nehty a kadeřnici doufám ;)
(neber to vážně ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15495
9.7.26 20:10

Když už se ptáš, tak divný jste oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11040
9.7.26 20:11

Vzdyt to pisu, ze jsem nebrecela. :mrgreen:

Ale tedy predhaneni se, kdo utrati min za jidlo je taky mistni kolorit. To nekdo hodi 6 tisic na jidlo mesicne je prece pohoda a pak za 10 stranek se dozvis, se dostavaji pul kravy, 3/4 prasete, jidlo v praci, v restauraci, donaskq a ve skole do te castky prece nepočítají, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí