Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mado píše: Více
Jídlo kupuje ale jen zakladatelka ne? Už se v tom ztrácím
Nn, ona pak dodala, že chlap kupuje taky za 1000 týdně v kaufu, ale především svoje věci.
Ještě mě napadá-i když to není moc košer. Jít do práce, chlapovi nakecat, že bere třeba 0 3000 míň a ty 3000 si pak v klidu odkládat a nemít strach, že mi na ně sáhne.
Pochybuju, že on se svou finanční gramotností se bude pídit po tom, kolik přesně zakladatelka vydělá.
A je pravda, co už tu zaznělo, že za 12 let doma, jí práce dá nový směr a náboj.
@izabe píše: Více
Má zahradu, zvířata, sousedy, kteří protisluzbou nosí proviant.
Pokud bude žít ve městě v paneláku, aby zvládla logistiku kolem děti, tak si těžko vyjde na dvůr, posbírá vajíčka, k tomu vytrhne na zahonku pórek, cibuli, utrhne rajčata a papriky a má pro děti večeři i bez koruny v kapse. Když jen tohle půjde koupit, tak je nejmíň na 200.
Je živí hospodářství. Takže nebude mít skoro alimenty a přijde o hospodářství a zahradu.
Zemědělec, který někomu poseká pole, tak za to dostane protislužbu nebo proviant a ne fakturu do účetnictví. Takhle ona bude v daleko větším mínusu, než je teď.
Kdyby to bylo vymyšlené a chtěla se obohatit, sáhla by zakladatelka úplně po všech nabídkách, co tu v pátek zazněly a psala SZ, což neudělala, mohla mít zdarma kosmetiku, oblečení, věci pro děti… Pocházím z regionu - a i nyní žiju podobném - kde přesně takhle některé rodiny žijí, takže opakuju, že pokud si to většinová společnost neumí představit, tak to neznamená, že tak někdo reálně nežije.
Navíc si zakladatelka v ničem neodporuje, i ty peníze na jídlo psala původně „já v Lidlu“ a částku.. že dokupuje i manžel (jinde) pak jen doplnila, nevylučuje se to.. stejně jako se nevylučuje věk dětí ani další údaje…
Vím, že je tu dost diskusí vymyšlených, ale zrovna tahle je dle mne opravdu pravdivá a těmhle ženským se odchází velmi špatně, často ani celý život neodejdou vůbec… Ano, chlap platí bydlení (to je zřejmě čistě jeho - tuto otázku zakladatelka bojkotuje), energie, část jídla, obědy ve škole… Čili opět celkem častý model, že na zbytek padne rodičák ženské a chlap si přijde jako extra super živitel a ještě to matce společných dětí vyčítá…
Myslím, že už ji nebaví potvrzovat, že je to pravda, ale už jsem psala, že již prostý fakt, kolika soudným ženským celá story přijde totálně neuvěřitelná, by jí měl otevřít oči… Jsem 100% přesvědčená, že on se nezmění a nebude si jí vážit nikdy. I kdyby byla nabarvená a oblečená v Armani.
Nenapsala, jestli to výživné teda vytiskla a promluvila s ním o případném rozvodu, ale tipuju, že i přes avizaci, že Ano, to neudělala, takže to přesně vypadá, že v tom kolotoči pojede dál… Její volba.
A ohledně práce si narovinu neumím představit logistiku někde z vesnice, jak by to bylo s dojížděním, autem, případně nemocností dětí a očr… vím, jak těžko se vrací kolegyně po 2 dětech, vždy jsou tak dva tři roky totálně nepoužitelné, navíc pořád doma na očr se školkovými dětmi, mají s tím dost co dělat i při 2 dětech (všechny), takže při 3 si to na plný úvazek a bez pomoci manžela či babičky neumím představit.
Každopádně jí držím palce, i když si myslím, že zásadním způsobem situaci bohužel nezvrátí. Možná až děti odrostou.. Ale to může přijít známý model : Když už jsem to vydržela tak dlouho, tož tak už dožiju ![]()
@Lucy75 Psala, že bydlení je na půl. Mě by na tom nejvíc trápily případné dluhy a půjčky, o kterých ani nevím. Manžel žije v módu, ono to nějak dopadne. A to, že děti musí vyrůstat v dost napjaté atmosféře (nedostatek financí, uhoněná matka, a nezájem otce). A ne, nevytiskla to. Psala, že nejdřív si najde práci, a pak právníka.
@Zvedava1 nemusela hned vyhrožovat rozvodem, když to zatím takhle řešit nechce, spíš mu ukázat, na kolik by mu to vyšlo,
ale je fakt, že pokud přiznává cca nulu, tak to s výživným slavné nebude, i kdyby mu to soud vypočítal podle místa, času a profese obyklého příjmu… Škoda, že se nešla svěřit aspoň těm rodičům, třeba by oni sami nabídli nečekanou pomoc a řešení té situace…
A dluhy vzniklé za SJM by mne děsily v této situaci opravdu hodně.
Jako účetní vůbec nepřemýšlí. Co znám účetní, tak mají i ve svém životě vše sakra dobře spočítané a pořádek ve financích…
Příspěvek upraven 12.07.26 v 10:01
@Lucy75 myslím, že o bydlení psala jako SJM, zkusím to dohledat.
@Lucy75 jenže bez chlapa na tom bude hůř, než je teď. Tři děti, obr díra v životopisu, asi nežije v metropoli, kde má vše na dosah, od nabídky práce po logistiku s dětmi. Sama na tři děti někde v cizím prostředí, bez peněz, bez sociálních vazeb. Úplně nevím, jak si odchodem a rozvodem polepší.
Dávky taky nemáš hned a různě se to mění, opožďují se, musíš pořád něco dokládat.
@mado Jistě, proto jsem hned v pátek psala možnosti, jak a kam se obrátit, sama by to nezvládla.. Začít měla primárně u mámy, ta to celé zřejmě tuší.
@Lucy75 píše: Více
Pokud z ní vychovávali zakřiknutou hodnou holčičku, tak ji řeknou, že to musí vydržet, kvůli dětem. A že všude je něco.
Vždyť kdyby se s ní o tom chtěli bavit, už to dávno udělají a nevymyšlejí si teorie, že nakupují moc oblečení, které jim není a nabízejí ho dceři.
Oni moc dobře vědí, jak ona na tom je. Přilepšují jí a vnukům, ale víc asi dělat nebudou mít kapacitu.
to je samozřejmě možné…
proto vychovávejme ze svých dcer sebevědomé bytosti, prosím…
@Lucy75 píše: Více
No a myslis, ze nesebevedoma zena, výchova v tomto prostredi (a svym prikladem) sebevedomou dceru? Zvlast, kdyz muz jede kult syna? A mozna i jeho rodina? Tohle je zacarovany kruh a přerušit ho musi matka tech dcer.
Tady v diskuzi až tak zakřiknutě nevypadá. Ale to je dobře, může si to tady natrénovat. Každopádně, pokud s tím chce něco dělat, nějak začít musí. A to kontaktováním neziskovek, aby ji právník poradit, jaké má vůbec možnosti. A vůbec nemusí doma vyhrožovat rozvodem. Na rodiče se nemá obrátit proto, aby ji sponzorovali, ale aby ji morálně podpořili.
@Zvedava1 píše: Více
Nevypadá, ale to taky byva. To jsou ty priklady sefu, ktere doma drzi zkratka manzelka a pak si to treba vybijeji na zamestnancich. Preneseni konfliktu.