Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3913
12.7.26 17:53
@884135 píše: Více

Bohužel musím souhlasit. Je třeba počítat s nejpravděpodobnější možností, no, a tou tenhle růžový scénář spíš nebude :) Vlastně si nedokážu představit, kde by na takového chlapa i jen narazila při svém vytížení doma, a když ani nechodí mezi lidi. Vím, že se podobně „zachránění“ novým partnerem děje, ale v téhle situaci je to dost naivní představa, uznávám. Reálně je v pozici levné pracovní síly, troufám si říct až otrokyně. A kdo vlastní otroky, tak si je na řetězu drží hodně zkrátka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
12.7.26 18:09
@LunaP píše: Více

Ta kamarádka byla nezaměstnaná a měla 3 vlastní děti, a pak si pořídili 4. společné? Ty jo, to bych chtěla vidět, kdyby tu napsal chlap, že je nezaměstnaný, zatím ženatý, má 3 děti ve společné péči a hledá ženu, co by se ho ujala, protože jinak se od manželky neutrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
12.7.26 18:39

@WhiteCrow já přesně vím, jak to myslíš a fakt to tak někdy funguje - že se ženská odhodlá šparný vztah ukončit až díky novému chlapovi, ale to ji právě nikdy nenaučí stát na vlastních nohou a postarat se sama o sebe..

A může to dopadnout jako u mé známé (moc pěkná, ale velmi naivní), kterou takhle „zachránil“ chlap, ona měla dvě děti s 2 otci - ochlasty a násilníky, co ji bili.. třetího si vzala za muže, třetí dítě.. a co myslíš - zase chlastal a byl k ní agresivní (i ke starším dětem).. princem se stal čtvrtý, opět opilec, s tím se rozešla, tam dítě naštěstí nestihla, ale stalkoval ji, propíchal gumy na autě apod… Prostě některé ženy ty vzorce furt a stále a pořád opakují a přitahují… Neumí se postarat samy o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
12.7.26 19:14
@Lucy75 píše: Více

Je to tak, souhlas. Myslela jsem to spíš tak, že by obě věci dělala současně a nespoléhala se jen na nového nabíječe, samozřejmě. Ono se ale taky může stát, že i když se osamostatní po finanční stránce, tak pokud nepochopí ty vzorce a nezačne mít sebehodnotu, přitáhne si dalšího parazita. Tohle je totiž běh na dlouhou trať a ten vhodný chlap by mohl být určitá zkratka. Ale samozřejmě platí to, že nejspolehlivější je se spoléhat hlavně na sebe.
Ona to má blbé v tom, že nemá ani vindru, ale hlavně ani nemá z čeho šetřit. Dejme tomu, že i kdyby teď začala makat, tak odejít může odhadem tak za rok minimálně, spíš víc. S tím, že by mu zatajila svůj příjem. Na jejím místě bych si prostě zkusila půjčit u rodičů a zároveň si začala hledat práci. Půjčka v její situaci není nic ponižujícího, na vlastní nohy se postaví potom, na to bude mít času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.7.26 19:51
@jita22 píše: Více

nový chlap by ze tří dětí taky asi nebyl nadšený :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.7.26 19:52
@Zvedava1 píše: Více

to jsou ti lidi s životním mottem „Nějak se to udělá“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 20:40
@stinga píše: Více

Ja mela 4, kdyz jsem se seznamila se soucasnym manzelem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25192
12.7.26 20:54
@Anonymní píše: Více

Tak to je světec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
12.7.26 20:57
@Anonymní píše: Více
Ty jo 8o Kde se takový muži hledají?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 23:55

Já věřím, že je možný zvládnout to, ale je nutný, aby se člověk postavil na vlastní nohy a našel v sobě motivaci se kousnout a zvládnout tu zodpovědnost sám za sebe (a děti) makat na sobě a změnit to. Ale každý to v sobě nemá..

Spoléhat se na záchranáře je v podstatě pořád ta stejná strategie. Jen pak doufáš, že ten další bude lepší… ale pořád je to pasivní role, kdy jenom čekáš kdo tě zachrání …

Měla jsem šíleného škrta jako prvního muže. Odcházela jsem s igelitkou a na první kauci jsem si musela půjčit. Ale kousla jsem se a prostě jsem byla rozhodnutá, že to nějak dáme. První rok byl těžkej, ale pak už to šlo jenom nahoru.

Nicméně nemůžu si pomoct, ala přijde mi hodně zvláštní, že by člověk prohlédl až po 3. dítěti … I když poslední dobou už jsem slyšela tolik neuvěřitelných příběhů, že možná ani ne … :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24651
13.7.26 11:49

Zakladatelko, co nového? Kombajn už je doma nebo jste to jinak vykomunikovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
13.7.26 12:38
@Amandine píše: Více

Myslím, že zakladatelka už nás má plnou pudel a neozve se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
13.7.26 13:04

@miss_teeque myslím si to samé.. ale třeba překvapí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
13.7.26 13:16
@miss_teeque píše: Více

Ovšem čte pečlivě, o tom nepochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 14:08