Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Antonie Bolavá píše:
Holky, jen k té mouce a manku. Ona tam sice bude mít o 12 Kč víc, ale tapokladna (a nejspíš ani ta prodavačka) neví, že ta mouka bylajen jedna, takže na manko tonebude mít vliv.Neříkám, že to má vliv na manko v pokladně, ale na manko v zásobách to vliv má. Pokud je víc krádeží zboží, (a jako že asi je), tak stále ve zboží něco chybí, ale takto se jim sníží manko v zásobách. Rovnice - ukradené zboží=méně peněz v pokladně, namarkování určitého zboží vícekrát=snížení manka v zásobách.
@Laurren píše:
@KlaraBoch Nechápu, proč nedáš dítěti něco na uklidnění už před vstupem do obchodu. A dítě ti ječí neustále i doma a všude jinde? Takže je v klidu jen když jí? U nás v některých odchodech mají vysloveně napsáno - zákaz konzumace před zaplacením zboží.
@Krasavicaa píše:![]()
![]()
![]()
![]()
Tak velký dítě neumí chodit po svejch?
Ja bych rekla, ze tam vidim jeste i starsi…ale to je jedno, kdyz v tom chtej sedet at sedej
berou to zase jako sanci se po case v necem povozit ![]()
@Crystal87 jo hubenej je
akorát menší problém bývá narvat tam ty jeho boty vel. 30., ale jak se povede to, tak už pohoda
@Burj Chalifa @Krasavicaa ne pravidelně, ale zejména když bereme třeba to autíčko, tak tam je místo v autě, a v košíku sedátko, tak mladší zabere auto, a starší chce aspoň do vozíku, tak proč ho tam nedat
jinak narozdíl od mladšího není líný na krok, ve 4,5 letech mi nějakých 7km ujde v pohodě, a když se chce v obchodě svézt, tak proč mu to nedopřát, za 2 roky už to nepůjde
a do normálního vozíku jde, když tam nechce sedět mladší, jinak 2 vozíky kvůli němu nebereme, to zase ne ![]()
@Laurren píše:
@KlaraBoch Nechápu, proč nedáš dítěti něco na uklidnění už před vstupem do obchodu. A dítě ti ječí neustále i doma a všude jinde? Takže je v klidu jen když jí? U nás v některých odchodech mají vysloveně napsáno - zákaz konzumace před zaplacením zboží.
zrovna s tímhle jsem měla problém, protože pokud dítě vejde do obchodu s nakousanou sušenkou v ruce, prodavačka ji chce při odchodu automaticky markovat nezajímá ji že už jsme s ní přišly, takže u nás je vyloženě lepší mu tu sušenku rozbalit až v krámě
@Hanka79 píše:
Ja bych rekla, ze tam vidim jeste i starsi…ale to je jedno, kdyz v tom chtej sedet at sedejberou to zase jako sanci se po case v necem povozit
Pokud se chtějí vozit, vemte je na pouť ![]()
@slavuska1 píše:
@Crystal87 jo hubenej jeakorát menší problém bývá narvat tam ty jeho boty vel. 30., ale jak se povede to, tak už pohoda
@Burj Chalifa @Krasavicaa ne pravidelně, ale zejména když bereme třeba to autíčko, tak tam je místo v autě, a v košíku sedátko, tak mladší zabere auto, a starší chce aspoň do vozíku, tak proč ho tam nedat
jinak narozdíl od mladšího není líný na krok, ve 4,5 letech mi nějakých 7km ujde v pohodě, a když se chce v obchodě svézt, tak proč mu to nedopřát, za 2 roky už to nepůjde
a do normálního vozíku jde, když tam nechce sedět mladší, jinak 2 vozíky kvůli němu nebereme, to zase ne
Se sněhulemi je to nadlidský výkon ![]()
@slavuska1 píše:
@Crystal87 jo hubenej jeakorát menší problém bývá narvat tam ty jeho boty vel. 30., ale jak se povede to, tak už pohoda
a do normálního vozíku jde, když tam nechce sedět mladší, jinak 2 vozíky kvůli němu nebereme, to zase ne
no boty jsou děs i u menších:Dmně se tam cpe blbě ted i malej, protože mi tam překáží můj pupek ![]()
@Laurren píše:
před vstupem do obchodu? třeba proto, že to nechcí platit 2 krát, tam kde jsme to koupila, a pak v obchodě, kde to zkonzumoval
své jídlo do obchodu zásadně nevnáším, nestojí mi to za ty pohledy, že jsem to tam ukradla, nebo snědla, a pak to nenahlásila k zaplacení. i kdybych to nahlásila na info, tak aby si to prodavačka ověřovala, když uvidí dítě zadrobený od koláče, prostě trapas no
to mu radši dám věc z obchodu, kterou následně nahlásím.
@blecha72 píše:
Se sněhulemi je to nadlidský výkon
to jsem ani nezkoušela..my teda když jdem do města nebo na nákup tak mají lepší boty, co jsou čistý a ne sněhule… a malej jezdí v kočárku, takže je má suchý a čistý…ale když jedou jen s tatínkem, tak netuším jak to vypadá.. ![]()
@Crystal87 píše:to je fakt, mladšího 28. tam nejdou o moc líp..a pupek už pomalu ale jistě taky začíná překážet, a bude ještě mnohem hůř, i když to u tebe taky
no boty jsou děs i u menších:Dmně se tam cpe blbě ted i malej, protože mi tam překáží můj pupek
@blecha72 píše:
Se sněhulemi je to nadlidský výkon
vloni to ještě šlo, při troše snahy, uvodíme letos ![]()
@Crystal87 píše:
no boty jsou děs i u menších:Dmně se tam cpe blbě ted i malej, protože mi tam překáží můj pupek
Kolik dětí ještě plánuješ? ![]()
@Krasavicaa píše:
Kolik dětí ještě plánuješ?
já už žádný:D a doufám že chlap už taky skončil
proč? ![]()
@Crystal87 My to máme do „města“ na delší procházku. Když jedeme na kole, v zimě bobovat, stavíme se zároveň do obchodu. Druhé boty nenosíme, ani nezačneme.