Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já bych chtěla 12-13 na svatební váhu abych mohla nosit snubák.
Na jaře mi kila padali sami vydržela jsem si jídlo zapisovat na Stobu téměř dva měsíce, navíc jsem denně najezdila kočárkem 7-12km. Kočárkem už tolik jezdit nejde já se rozežrala, prostě ostuda. S čím bych ráda pomohla je jak ten jídelníček přizpůsobit kojení. Můžu třeba bílý jogurt normální místo nízkotučného? No nejhorší bude první nákup, abych si to pak doma připravila a nemusela každou chvílí odbíhat do obchodu.
Xmerssy to jsi ty na fotce? Sluší navíc docela pěkný objektiv
Vcielka píše:
Já bych chtěla 12-13 na svatební váhu abych mohla nosit snubák.Na jaře mi kila padali sami vydržela jsem si jídlo zapisovat na Stobu téměř dva měsíce, navíc jsem denně najezdila kočárkem 7-12km. Kočárkem už tolik jezdit nejde já se rozežrala, prostě ostuda. S čím bych ráda pomohla je jak ten jídelníček přizpůsobit kojení. Můžu třeba bílý jogurt normální místo nízkotučného? No nejhorší bude první nákup, abych si to pak doma připravila a nemusela každou chvílí odbíhat do obchodu.
Co se týče těch jogurtů, tak Havlíček doporučuje klidně i jogurty kolem 3% tuku - bílé activie jsou o.k.
Havlíček je super ![]()
Zrovna podle něho jím už čtvrtý týden, výhoda je v tom, že je tam všechno co mi chutná, nijak se nemusím přemáhat jíst to nebo ono, je to poměrně jednoduché si nakoupit a ta jídla pak připravovat, nezabere to moc času, i když vařím jiná jídla rodině.
Je to prostě jen o vůli ![]()
Asi záleží na tom, z jaké váhy člověk hubne, to pak jde rychleji nebo naopak pomaleji. Já až tak nemám problém s nadváhou jako se špatnými stravovacími návyky…dojídání po dětech a přežírání se večer
A díky těmhle novým stravovacím návykům jsem to odbourala a jsem na sebe tvrdá ![]()
Není to žádná dieta, ale zdravý životní styl…to je rozdíl od všech těch nesmyslných diet, kde se jí jednostranně nebo třeba málo jídla, pak následuje jo-jo efekt, tady podle mě nic takového nehrozí…samozřejmě člověk nemůže čekat, že po 2 měsících začne zase žřát jako předtím ![]()
Vcielka píše:
Já bych chtěla 12-13 na svatební váhu abych mohla nosit snubák.Na jaře mi kila padali sami vydržela jsem si jídlo zapisovat na Stobu téměř dva měsíce, navíc jsem denně najezdila kočárkem 7-12km. Kočárkem už tolik jezdit nejde já se rozežrala, prostě ostuda. S čím bych ráda pomohla je jak ten jídelníček přizpůsobit kojení. Můžu třeba bílý jogurt normální místo nízkotučného? No nejhorší bude první nákup, abych si to pak doma připravila a nemusela každou chvílí odbíhat do obchodu.
Ano, to jsem já na fotce, děkuji ![]()
Já na první nákup jedu dnes, ale do penny, krom penny a lidlu tu nic nemame a do Brna se ted nedostanu…
Zhubnout bych chtela urcite min. 15kg…tak snad to pujde…
Jak v Penny nevím, ale v Lidlu se dá nakoupit dost věcí, já tam nakupuji ráda ![]()
ještě k tomu fitthalu…tam se jenom zaregistrujete a pak vám to určí, kdy a jak cvičit? Musí se to nějak platit nebo tak něco?
Já jsem začala v tomto duchu vařit celé rodině. Právě, jak jsi psala, není to dieta, ale zdraví životní styl a ten chci pro celou rodinu. Takže manžel to nemá navážené, ale snídaně a večeře máme společné. Obědy má v práci a svačiny nemá, takže si nepříjde ani pod dietním dohledem.
AknelinkaO píše:
Havlíček je super
Zrovna podle něho jím už čtvrtý týden, výhoda je v tom, že je tam všechno co mi chutná, nijak se nemusím přemáhat jíst to nebo ono, je to poměrně jednoduché si nakoupit a ta jídla pak připravovat, nezabere to moc času, i když vařím jiná jídla rodině.
Je to prostě jen o vůli![]()
Asi záleží na tom, z jaké váhy člověk hubne, to pak jde rychleji nebo naopak pomaleji. Já až tak nemám problém s nadváhou jako se špatnými stravovacími návyky…dojídání po dětech a přežírání se večer
Není to žádná dieta, ale zdravý životní styl…to je rozdíl od všech těch nesmyslných diet, kde se jí jednostranně nebo třeba málo jídla, pak následuje jo-jo efekt, tady podle mě nic takového nehrozí…samozřejmě člověk nemůže čekat, že po 2 měsících začne zase žřát jako předtímA díky těmhle novým stravovacím návykům jsem to odbourala a jsem na sebe tvrdá
Já v podstatě vařila docela zdravě i předtím, ale některá jídla, co vařím dětem (omáčky, zahuštěné polévky apod.) prostě u Havlíčka nejsou
Takže někdy navařím stejně pro všechny, jindy 2 jídla…ale rozhodně si nemůžou lidi stěžovat, že tu přípravu nestíhají, to je jen výmluva ![]()
Ahoj holky! Já Havlíčka „držím“ od ledna a mám dole čtyři kila. Ale jen jsem si pročetla jídelníčk (celý, na mimibazaru část chybí) a upravila si ho podle sebe. Jde tam o vyrovnaný poměr živin a ne o přesné potraviny. U nás se ani většina nedá sehnat a Havlíčkovi šlo hlavně o to, aby to bylo pestré, což já nepotřebuju. Takže jsem si tam vybrala několik dní, které jakoby opakuju (plus tam má dny, které jsou volnější, zřejmě kvůli zabránění jojoefektu). A cvičím téměř každý den pilates. Našla jsem si na internetu videa a manžel každý večer půl hodinky hlídá děti a já cvičím ![]()
Jinak na konci tam chybí toto (mám to uložené v počítači) - důležitý je ten dovětek!!!:
59.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Toastový chléb hrubozrnný 1 plátek = cca 30 g, lehce opéct v toasteru
1 ks Vejce slepičí
15 g Sýr tvrdý 20% t.v.s.
Sýr nastrouhat najemno, rozšlehat s vajíčkem a připravit na teflonové pánvi jako omeletu možno dochutit oblíbeným kořením a přidat kousek zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
90 g Banán 1 malý kus
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
100 g Kuřecí prsa Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
48 g Pohanka celozrnná Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit (vařit 1 min, poté nechat 20 min odstát po pokličkou v horké vodě)
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Pangasius filet bez kůže Připravit na grilu, bez tuků, s oblíbeným kořením
100 g Brambory rané Uvařit ve slupce nerozvařit
100 g Karotka a kukuřice Podusit
Karotku a kukuřici zakapat panenským olivovým olejem
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá
DOPLNĚK KE KAŽDÉMU DNI
1,5-2 l Tekutiny Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje
10 g Oříšky a semínka Nepražené, bez polev sníst v průběhu dne, ne večer
60.den:
Dneska končíme. Kdo chce, může pokračovat od počátku znova, takže může brát dnešek jako junk-food den a do odpoledne si sníst vše, na co bude mít chuť a večer pokračovat známou, odlehčenou večeří dle vzoru:
VEČEŘE
300 g Zelenina čerstvá
3 plátky Knackebrot
PROTOŽE SNÍTE VÍC, JE TŘEBA I VÍCE PÍT:
2-3 l Tekutiny Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje
Průměrné celodenní nutriční hodnoty redukčního stravovacího režimu:
Bílkoviny: 72 g 295 kcal 22%
Tuky: 36 g 335 kcal 25%
Sacharidy:175 g 717 kcal 53%
Celkem 1350 kcal 100%
Upozornění: nejedná se o individuální stravovací režim, ale o paušálně upravenou stravu, vycházející z průměrných dat a všeobecných doporučení, ale nerespektující věk, tělesnou kompozici, denní režim, sportovní aktivity a předchozí stravování konkrétní osoby. Tento stravovací režim slouží jako model pro další, individuální úpravu !!
* Osoby, které za sebou mají řadu nízkoenergetických dietních programů (pod 1200-1000 kcal, tj. pod 5000-4000 kJ) by měly zmenšit velikost všech porcí o cca 10-20%. * Naopak osoby, navyklé na vyšší energetický příjem (nad 1900-2000 kcal, tj. nad 7900-8400 kJ), by měli velikost všech porcí navýšit o cca 10-20%.
V průběhu redukčního programu je třeba sledovat poměr aktivní hmoty a tělesného tuku. Pokud dochází k výraznému úbytku aktivní hmoty (svalové tkáně), je třeba zvýšit příjem energie, především ve formě komplexních sacharidů !! Jinak hrozí vznik jo-jo efektu !!
Pozor vzorové jídelníčky obsahují ořechy, mléčné výrobky a lepek !! Vzorové jídelníčky nelze považovat za součást ozdravného programu při různých typech onemocnění.
Součástí redukčního programu MUSÍ být i pohybová aktivita, přiměřená věku, hmotnosti a zdravotnímu stavu
Jinak moje pravidelná snídaně:
ovesné vločky, slunečnice (či dýně…) a jako doplněk pár brusinek nebo hrozinek, zaliju mlékem a dám na minutu a půl do mikrovlnky. Vůbec to nesladím a je to výborné! Pokud jste byl někdo zvyklý na sladkou kaši, tak zezačátku slaďte medem nebo třtinovým cukrem (to je lepší varianta) a postupně ubírejte. Já už bych to sladké nesnědla. Jinak je to mnohem levnější a míň kalorické, než kupované musli ![]()
alisee píše:colafit píše:taky jsem si to nastavila od pondeli
ten fithall se mi líbí. Začnu cvičit od pondělí, zítra jedu na běžky, takže nebudu mít čas. Mimochodem kolik tak chcete kg zhubnout?
a zhubnout bych potrebovala 8kg
Já se přidávám, na fithallu jsem si nastavila plán Zeštíhlení, a začnu cvičit od pondělí. Jídelníček od Havlíčka taktéž. ![]()
Teda vy jste skvělé, věřím že vaše zkušenosti a rady mi pomůžou a ráda bych zapojila i manžela, ten raději nejí . Já to nechápu někdy je schopný se až navečeřet protože nestíhá. Když je o víkendu doma a nasnídá se tak se hrozně diví že má v poledne hlad. Mít jeho jídelníček jdu si to hodit. Je to pěkně stavěný chlap 88kilo není moc ,ale věk je znát, posilka ho nebaví a břicho mu vadí. Proto když se přehoupne přes 90 hnusně hladoví.
Pracuje ve stresu a nepravidelně, já se snažím vařit zdravě, i tak to dopadá že to dojídám sama protože se už někde něčím zaplácl a pak kynu. Od oběda nemá hlad a pak v devět šmejdí a raději to zaspí.
No nic jdu rychle cvičit než se malý vzbudí ještě mně čeká i žehlení
V pondělí se zvážím, změřím abych mohla vidět výsledky.
Pište dál vaše rady jsou super, hlavně zkušenosti jsou k nezaplacení. Jak jsem psala já ještě kojím takže to musím také upravit.
Vcielka píše:
Teda vy jste skvělé, věřím že vaše zkušenosti a rady mi pomůžou a ráda bych zapojila i manžela, ten raději nejí . Já to nechápu někdy je schopný se až navečeřet protože nestíhá. Když je o víkendu doma a nasnídá se tak se hrozně diví že má v poledne hlad. Mít jeho jídelníček jdu si to hodit. Je to pěkně stavěný chlap 88kilo není moc ,ale věk je znát, posilka ho nebaví a břicho mu vadí. Proto když se přehoupne přes 90 hnusně hladoví.
Pracuje ve stresu a nepravidelně, já se snažím vařit zdravě, i tak to dopadá že to dojídám sama protože se už někde něčím zaplácl a pak kynu. Od oběda nemá hlad a pak v devět šmejdí a raději to zaspí.
No nic jdu rychle cvičit než se malý vzbudí ještě mně čeká i žehlení
V pondělí se zvážím, změřím abych mohla vidět výsledky.
Pište dál vaše rady jsou super, hlavně zkušenosti jsou k nezaplacení. Jak jsem psala já ještě kojím takže to musím také upravit.
Taky kojím a hodlám ještě kojit, myslíš, že snad je jídelníček nám nevhodný, nebo jak to budeš upravovat ![]()
Amabilis, to souhlasím, určitě je nejlepší individuální plán na míru ![]()
Ale bavila jsem se s jednou známou, co dělá nutriční poradkyni, a ta mi právě říkala, že tenhle jídelníček je obecně docela dobrý…ono každý si to může přizpůsobit podle sebe, že ![]()
Komu se nechce dělat doma müsli, já kupuji 1kg v Lidlu, je taky neslazené.
Vcielka, z Tvého manžela by měl Havlíček asi radost
Nejdůležitější je jíst pravidelně po malých porcích.
Jsem zvědavá, jak se Ti to bude líbit, mně je při té stravě rozhodně líp, necítím se tak přejezená ani mně kupodivu moc nehoní chutě na sladké, které miluju. A jak jsou tam ty volné dny, tak se dost držím i v ty, prostě se mi nechce se znovu přežírat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat