Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
15.1.15 15:43

@Menora
A víš, že mě napadlo to samé? :D ale já to tady říkám furt, v jedné věci (diskuzi) se s jedním člověkem můžu přít do krve (ale slušně) a v druhé si můžeme notovat. A já tuším, že jsme na sebe už v dobrém někde padly, jen už nevím, kde to bylo. S tím číslem ChH, když jsem to viděla, přišlo mi to stejně smysluplné a efektivní, asi jako hodinová výstražná stávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
15.1.15 15:47

@Camael
Já vím. V jedné diskuzi jsme si rozuměly. Myslím, že to bylo nějaké téma o rodičovské dovolené, ale ruku do ohně bych za to nedala. Ale také si to pamatuju.
Víš co, já jsem toho názoru, že karikatura čehokoliv, kohokoliv, dobře, nemám nic proti, je to naše kultura, jsme na to zvyklí, je to tak, ale jak říkám, co chtěli dokázat autoři včerejšího čísla ChH, nechápu. Jedna věc je svoboda slova, druhá věc je ignorance.

• Citovat
  • Upravit
461
15.1.15 16:00

Karikatury

@Camael píše:
@E-líza
Tak já osobně nemám ráda islám a muslimy, ale tedy s tou nevhodností karikatury taky souhlasím. Nemůžu si pomoct, ale svoboda slova je jedna věc a to, že to slovo může někomu ublížit (urazit ho), je věc druhá. Když někdo řekne, že moje máma je stará tlustá kráva, taky se mě to dotkne. A teď, je tohle svoboda projevu? Taky mi přijde zbytečný trefovat se někomu do náboženského symbolu, když zrovna tenhle je středobodem celé jejich existence.

Taky jsem toho názoru, že karikatury tohoto typu jenom přilévají olej do ohně. Svoboda slova je jedna věc, ale každá svoboda s sebou nese i odpovědnost. Když bych si byla vědoma toho, že kvůli nějaké karikatuře může zbytečně zemřít mnoho nevinných lidí /nejenom já/, tak bych to velmi zvažovala, jestli to je opravdu tak nutné otiskovat takové věci. Zvlášť, když víme, s jakou skupinou lidí máme do činění. Jistěže každého uráží, když někdo zesměšňuje věci, které jsou pro něj „svaté“, ale né každý kvůli tomu vraždí. Fanatismus je víra bez lásky. Škoda, že se velmoci a všichni lidé nedokážou domluvit na tom, jak do budoucna vyřešit muslimy, kteří se tak velmi přemnožili a zradikalizovali, protože jinak to bude brzy takový mega problém, že už bude pozdě. Tato ideologie to má přímo „v programu“ dobýt a zotročit celý svět. Měla by se tahle „víra“ zakázat stejně jako fašismus a ti, kteří by to nechtěli respektovat, bez milosti vyhostit. Mají k dispozici dalších asi 52 muslimských států, tak nevím, co dělají tady a všude kolem, když je to pr ně tady tak hrozné a nepřijatelné, dokonce je neskutečně uráží všechno, co je vlastně naší identitou. Takže tady opravdu končí „legrace“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.1.15 16:08

Je to jenom karikatura, cili normalnimu cloveku a ani jeho nabozenstvi nemuze vadit…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.1.15 16:09
@Reginaa píše:
Taky jsem toho názoru, že karikatury tohoto typu jenom přilévají olej do ohně. Svoboda slova je jedna věc, ale každá svoboda s sebou nese i odpovědnost. Když bych si byla vědoma toho, že kvůli nějaké karikatuře může zbytečně zemřít mnoho nevinných lidí /nejenom já/, tak bych to velmi zvažovala, jestli to je opravdu tak nutné otiskovat takové věci. Zvlášť, když víme, s jakou skupinou lidí máme do činění. Jistěže každého uráží, když někdo zesměšňuje věci, které jsou pro něj „svaté“, ale né každý kvůli tomu vraždí. Fanatismus je víra bez lásky. Škoda, že se velmoci a všichni lidé nedokážou domluvit na tom, jak do budoucna vyřešit muslimy, kteří se tak velmi přemnožili a zradikalizovali, protože jinak to bude brzy takový mega problém, že už bude pozdě. Tato ideologie to má přímo „v programu“ dobýt a zotročit celý svět. Měla by se tahle „víra“ zakázat stejně jako fašismus a ti, kteří by to nechtěli respektovat, bez milosti vyhostit. Mají k dispozici dalších asi 52 muslimských států, tak nevím, co dělají tady a všude kolem, když je to pr ně tady tak hrozné a nepřijatelné, dokonce je neskutečně uráží všechno, co je vlastně naší identitou. Takže tady opravdu končí „legrace“.

co tady delajI? maji jediny ukol neverici psi, coz jsme my, bud nas obratit na svou viru a nebo vyhubit..siri islam delohami svych plodnych zen.

• Citovat
  • Upravit
6525
15.1.15 16:33

@KackaDoup No jenze podle islamu nesmi zobrazovat ani cloveka, ani zvire, natoz proroky nebo Allaha. Takze uz jenom to muze byt urazlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
15.1.15 16:36
@KackaDoup píše:
Nas maly se hodne boji zahalenych zen s mrizkou, kdyz byl malinky rval ze jdou bubaci..takze ne, tohle sem opravdu nepatri…a tezko se tohle vysvetluje malym detem, proc musi byt pani schovana :roll: a v cernem jak smrt,

Taky to tak u nás v rodině a všude naokolo vnímáme. Třeba šátek by mi nevadil, ale z jakého důvodu chodí ty ženy jako bubáci?! Měla bych i problém s takovým člověkem komunikovat, to je jako když mluvíte s někým přes zeď. Krom toho, obličej by měl být z mnoha důvodů vidět, to bych jim teda fakt netolerovala, mimo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.1.15 16:38

@Black Cat ve Francii? proc? co je jim po tom co si bezverci kresli? a jsme zas u toho..

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.1.15 16:40
@Reginaa píše:
Taky to tak u nás v rodině a všude naokolo vnímáme. Třeba šátek by mi nevadil, ale z jakého důvodu chodí ty ženy jako bubáci?! Měla bych i problém s takovým člověkem komunikovat, to je jako když mluvíte s někým přes zeď. Krom toho, obličej by měl být z mnoha důvodů vidět, to bych jim teda fakt netolerovala, mimo jiné.
:palec: presne tak
  • Citovat
  • Upravit
Menora
15.1.15 16:52
@Black Cat píše:
@KackaDoup No jenze podle islamu nesmi zobrazovat ani cloveka, ani zvire, natoz proroky nebo Allaha. Takze uz jenom to muze byt urazlive.

On je v tomhle judaismus hodně podobný, tahle dvě náboženství jsou od podstaty anikonická. Ale je fakt, že v realitě už to tolik dodržované není, co se zobrazování člověka nebo zvířat týká, co je ale posvátné pro Židy i muslimy, je zobrazování proroků a samotného Boha.

• Citovat
  • Upravit
461
15.1.15 16:55
@KackaDoup píše:
co tady delajI? maji jediny ukol neverici psi, coz jsme my, bud nas obratit na svou viru a nebo vyhubit..siri islam delohami svych plodnych zen.
…No oni šíří islám Bohužel i dělohami našich žen 8o, které jim rodí další muslimy, protože i když se muslim ožení třeba s křesťankou, tak děti jsou automaticky a bez pardonu muslimové. Krom toho si to naše holky neuvědomují, ale ony si mohly svobodně vybrat, za koho se provdají, kdežto jejich dcery si budou moci vzít jedině muslimy, takže se chudinky maminkám asi mnohdy pěkně poděkují, zato, jak jim to zavařily a prakticky mnohdy zničily život. Mimochodem, viděli jste to už někdy obráceně - aby muslimové nebo/ muslimky/ třeba u nás se oženili a přestoupili kvůli manželce na křesťanskou víru??!! To je z oblasti sci-fi, protože za odpadnutí od islámu je smrt… :!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.1.15 16:57

Já na to koukám takhle, legrace (humor, chcete-li) je vtipný jen pokud přijde vtipný všem stranám. Tohle je spíš smutné. Já bych jim taky příliš neustupovala, ale vše má své hranice. Pokud přece vím, že někomu něco skutečně hodně něco vadí, tak to nedělám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
15.1.15 16:59

.

Příspěvek upraven 07.02.15 v 23:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.1.15 17:01

@Reginaa ano,presne tak..vsechno jim slape naprosto perfektne..a nebudeme se uz brzy stacit dvit jako v jinych zemich…napriklad muj odkaz o Svedsku.Mam tam kamarada…a to co vypravi me chladnou nenechava, napriklad pocty znasilneni…pristehovalci…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.1.15 17:02
@Amys píše:
Já na to koukám takhle, legrace (humor, chcete-li) je vtipný jen pokud přijde vtipný všem stranám. Tohle je spíš smutné. Já bych jim taky příliš neustupovala, ale vše má své hranice. Pokud přece vím, že někomu něco skutečně hodně něco vadí, tak to nedělám :nevim:

vzdycky si neco najdou,,a kdyz nenajdou zase to udelaji…proc se nedavno vyhodilo dite? a vzalo sebou desitky lidi…proc???proc asi.
http://www.ceskatelevize.cz/…ene-63-lidi/
120 sem,120 tam

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová