Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky Marcino a Perloo,
holky, fakt jste to pekne napsaly… jedeme si pro miminko… ja se take tak citim, a nepripoustim si, ze by to nevyslo…
V polovine zari, asi 10 dnu po zavedeni vajicek… jestli se teda nejake oplodni… se stehujeme za ocean, a spolecne s pritelem se tesime na tu cestu… odletime jako par a vratime se pristi rok snad jako rodina? ![]()
Zitra jdu na prvni kontrolu a jsem mooooc zvedava, co mi reknou. I kdyz se do diskusi moc nezapojuji, (vlastne hrozne nerada chatuji), ale sleduji je pravidelne a je mi dobre. Diky.
Helca
LOVELY (+LAGUSKA )
Obdivuji vás a tak trochu i závidím, pracovat a vůbec žít v zahraničí, to byl vždycky můj sen, ale neměla jsem dost odvahy.
![]()
Lovi a jak dlouho už žiješ ve Švýcarsku? Máš tam hodně kamarádek? Začátky byly asi krušné, že?
![]()
SUTKA
Díky za zprávu. Snažím se být co nejvíce v pohodě
, ale tenhle můj problém není otázkou pár dní nebo dokonce týdnů, potřebuji měsíce, momentálně jsou to už 2měsíce, co se ani nesnažím o mimi
![]()
PERLA
Tak vidíš, že je vše ok.Já to tušila. Oni ti doktoři vědí, co dělají. Takže pořád buď takhle pozitivní a vše dobře dopadne
![]()
Já jsem taky cítila takový tlak na vaječníkách, jak zrála vajíčka. Až do punkce jsem normálně cvičila (jsem cvičitelka), ale den před punkcí už jsem večer radši sehnala záskok, bála jsem se, aby mi ty folíky nepraskly
![]()
VLADKO
Jo jo pěkně jsme to oslavily, vínečkem zase
![]()
Jinak je MS bez problémů a mě to hodně zvedlo sebevědomí. Zase už prostě věřím a vím, že jednou v pohodě otěhotním a možná i bez pomoci lékařů.
![]()
Ostatní taky moc zdravím, už nemám více času se rozepisovat.
Daria
FILO
Až teď jsem si přečetla tvůj přísvěvek, to zní zajímavě, za oceán..kam přesně? Mě taky moc láká cestování
![]()
A vůbec tvůj příběh zní tak zajímavě…jedete jako pár, zpátky jako rodina, napsala jsi to moc hezky a mám skoro slzu v očích ![]()
Daria Valcigolera
Ahoj Filo
Takze tebe to taky ceka??!!tak drzim palecky.Kam jedete zaocean??My jsme s manzou zili 5let v USA v Chicagu a nejradsi bych se tam vratila,ale uz to neni tak jednoduche.Do jakeho CARu chodis???Ja si jedu zitra pro injekce tak punkce bude asi tak v zari,tak to budem na tom podobne ne??
![]()
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím, s nováčkama se vítám, ale nestíhám na všechny reagovat…diskuze o manželovi…zrovna včera jsem na vás myslela, doma to bylo napnutý, je to všude asi stejné…
Darjo, je fajn, že „funguješ“ - musíš mít velikou radost !!! Super !!!
Stimulky - držím Vám palce!!! Máte krásný počty vajíček nebo nanučků !!!
Já byl včera taky na Ko a mám asi 8-10 vajíček. Jsem z toho smutná, nebudou nanuky a dost mě to sebralo
Bojím se, aby vůbec byl ET ![]()
Minule mi Dr. říkal, že bude kolem 15-20 folíků, nakonec bylo odsáto jen 8 a vajíček bylo 6. Oplodnily se (ICSI) jen 3 a na ET zbyly jen 2 a z toho nic nebylo.
DOUFÁM, že budou kvlaitní i když jich moc není !!!! On počet ale asi tak rozhodující není - vzpomínám na Poju, ta jich měla 18 a nakonec na ET byly jen 2 a také nic. Ach jo, jsou to pořád trápení…
Držte mi palce kočky moje
letím na EKG a zítra zas na Ko folíků…
Jo a Perlo - v Gestu se před OPU nepřespává, po něm se leží 2 hodiny a domu. Po ET se leží 3 hodiny a taky domů
Mějte se bájo, pa A*
Andri neboj, to bude určitě OK
Já měla jen 5 folíků, z toho 5 vajíček a oplodnili se všechny. 2 mi dali, ty bohužel se neujaly, ale zbylé 3 máme v ledničce
Když jich není tolik, tak zase budou kvalitní
![]()
Holky stimulky, držte se
a za nedlouho se budete jistojistě těšit ze //
![]()
Šelmina ![]()
Andri, co blbnes, 8-10 vajicek je prece uzasne- ja mela 4, 3 se oplodnily,1 zmrazily, 2 vlozily a z jednoho je ted 18.t.t!!!
HOlka, ty bys vubec nemala tyhle diskuze cist, ty jsi desny plasan, a misto aby jsi se po pravu radovala,kolik mas vajicek tak zas plasis.!!!!
Koukej k tomu uz pristupovat pozitivne a pak vse dobre dopadne a nehledej porad hnidy, kde se co nepodari!!!!
DRZIM PALCE!
Andri,neboj to je v poho,co by si chtěla
Já měla 9 vajíček ,8 oplodněno a zůstali dvě
,které mi zavedli a zbyla nám Sofinka,tak neboj ,neboj
![]()
Holky,vás tady je nových
,hlavně hlaste všichni //
díky za povzbuzení…včera se na ten počet právě Dr. netvářil, tak proto jsem byla smutná, ale beru to jak to je.
Šutko - já a plašan? Jo, možná v květnu při 1.IVF, ale teď rozhodně ne, naopak to do teď šlo nějak kolem mě…možná to tak včera vyznělo, ale jsem jen unavená a ten strach, že to nevyjde a nebudou nanuci, tu samozřejmě je a představa 3.pokusu - posledního se mi prostě nelíbí…
Minule jsem to brala jako Perla a holky = že si jdu pro miminko. Ta rána byla tak velká, že = teď jdu na pokus a buď to vyjde nebo ne, s tím nic nenadělám a Dr. taky ne. Až se příroda rozhodne, tak to bude
Budu doufat a věřit, ale taky už teď nejsem tak naivní, prostě realista ![]()
ahoj holky, zdravim!
zase nestiham!
Andri, at to vyjde!
drzte se vsichni!
Ahojky,
Tak nějak mám taky takový pocit, že si pojedu pro mimi. A ono to tak je. Ale pokud to nevyjde, tak to prostě uchodím
.
Takže hurráá na to
Ahojky Andri,
uvítala bych i kdyby to letělo o něco rychleji. Hlavně v práci už to nějak nezvládám, nějak mi už začíná být ukradená ![]()
Jinak 8-10 vajíček je naprosto krásných
To určitě budou moc krásný emrijka. Už máš přesný termín pro OPU? Už to máš opravdu za pár
tak hurá na to
Děkuju, určitě tam alespoň jeden mrňousek bude
minule bylo těch 8 a zbytek malý, teď to vypadá jen na těch 8, ale třeba budou kvalitnější
Už se moc těšim!!! Já myslela, že standart je tak 15 !!! Teda dle výrazu a poznámek Dr. po všerejším Utz, víš?
Já už zítra dopo budu doma, ale prac.telefony si beru do postele a v poledne jedu na KO. OPU je naplánováno předběžně na Pá - So nebo Po. Počítám se So nebo Po (minule jsem to měla stejně se stimul.a vyšlo to také až na Po). NO a u Tebe je na čase jít na mateřskou
když Tě to neba ![]()
Takže ty 1.9.??? Budeme si držet palce navzájem
A jdete do 2 nanučků?
Holky víte proč mi to teď vyjde
? O víkendu máme s manžílkem výročí !!! A není hezčí dárek, než spolození miminka - zkumavčátka
![]()
Andri, prosim, přestaň na mne šišlat, fakt jsem Sutka a ne ŠUTKA!!!!To zní fakt divně