Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
9.9.14 00:46

Holky, zajímalo by mne, kam se to posune další generaci. Třeba se bude na nějakém budoucím emiminu řešit, že „je naprosto v pohodě, když spíš se svým čtrnáctiletým synem v posteli, ty jsi matka a ty se rozhodneš, kdy ho přestaneš vnímat jako svého malého chlapečka“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
9.9.14 07:27
@Bábrdl píše:
Holky, zajímalo by mne, kam se to posune další generaci. Třeba se bude na nějakém budoucím emiminu řešit, že „je naprosto v pohodě, když spíš se svým čtrnáctiletým synem v posteli, ty jsi matka a ty se rozhodneš, kdy ho přestaneš vnímat jako svého malého chlapečka“. :lol:

Buď v klidu, ona to generace dnešních 40-60 zvládne hravě taky ;) hodně žen má velký problém odstřihnout chlapečkům pupeční šňůru klidně ve 30 anejradši by mu utírali zadek ještě do 50. Bavím se všeobecně. Fakt je ten, že tento trend narůstá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
9.9.14 10:11

@sarusa4 Víš, mě by fakt zajímalo co dítěti může způsobit za újmu, když ho veze babička, teta nebo kamarádka v kočárku… Jako upřímně pětiměsíčnímu dítku je úplně fuk, kdo ho veze v kočárku a určitě mu nikdo neubližuje. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
9.9.14 10:44

Byla jsem velice překvapena, když mě kamarádka řekla, že její dcera nechce, aby povozila vnučku. Fakt jsem zírala a tady čtu, že děti babičce,ne.Jako kdyby ty babičky těm dětem něco udělaly. Já byla vždycky moc ráda, když se někdo nabídl, že bude vozit. Vždyť ty babičky se také těší na miminko a chtějí se pochlubit vnoučetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.9.14 10:54

@Lenka-K-85 tomu nerozumíš, by je přece uhranula čarodějnice jedna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.9.14 10:56
@Lenka-K-85 píše:
@sarusa4 Víš, mě by fakt zajímalo co dítěti může způsobit za újmu, když ho veze babička, teta nebo kamarádka v kočárku… Jako upřímně pětiměsíčnímu dítku je úplně fuk, kdo ho veze v kočárku a určitě mu nikdo neubližuje. :nevim: :roll:

Zakladatelka sama psala, že prostě žárlí. Že babičky na dítě dělají ksichtíky a ono se směje, zatímco ona je unavená, nemá chuť dělat ksichtíky a bojí se, že jí ho „vezmou“. Jenže dítě není hračka, je to nový člověk a mělo by normálně navazovat vztahy se svým okolím a jinými lidmi, než matkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
9.9.14 10:57

Mám měsíční dítě. Rve mi srdce, když ho tu někdo chová, vozí v kočárku. Jsou to prostě hormony - tohle je moje dítě, na které mi nemá kdo co sahat, natož, aby ho někam vezl.

Samozřejmě ho babičky, tetičky chovají, vozí, starší dcera ho veze na procházku, ukázat kamarádkám, rozumem chápu, že tohle je to normální a běžné a nedělám s tím žádný ciráty.
Ale ty pocity uvnitř, to silné pouto k dítěti, to vědomí, že je jen moje, jsou fakt peklo, když má to dítě někdo jiný. Ono to časem přejde, ale já tu zakladatelku (obnovitelku) diskuze chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
9.9.14 11:00
@Bábrdl píše:
Zakladatelka sama psala, že prostě žárlí. Že babičky na dítě dělají ksichtíky a ono se směje, zatímco ona je unavená, nemá chuť dělat ksichtíky a bojí se, že jí ho „vezmou“. Jenže dítě není hračka, je to nový člověk a mělo by normálně navazovat vztahy se svým okolím a jinými lidmi, než matkou :nevim:

tak bude muset taky dělat ksichtíky :mrgreen:,to je směšné :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
9.9.14 11:25
@Bábrdl píše:
Zakladatelka sama psala, že prostě žárlí. Že babičky na dítě dělají ksichtíky a ono se směje, zatímco ona je unavená, nemá chuť dělat ksichtíky a bojí se, že jí ho „vezmou“. Jenže dítě není hračka, je to nový člověk a mělo by normálně navazovat vztahy se svým okolím a jinými lidmi, než matkou :nevim:

Mě by celkem zajímalo, kolik zakladatelce je let?
Já měla syna v 23letech a kdyby někdo vozil jednou za týden kočárek byla bych nejšťastnější člověk na světě :mrgreen:

Žárlení fakt nerozumím, já bych měla radost, že se o něj všichni zajímají, můj syn byl, až jako třetí vnouče v naší rodině, takže už to bylo prostě jen další vnouče a nikdo kolem toho tolik nenadělal a mě to trošku mrzelo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.9.14 11:32
@Lenka-K-85 píše:
Mě by celkem zajímalo, kolik zakladatelce je let?
Já měla syna v 23letech a kdyby někdo vozil jednou za týden kočárek byla bych nejšťastnější člověk na světě :mrgreen:Žárlení fakt nerozumím, já bych měla radost, že se o něj všichni zajímají, můj syn byl, až jako třetí vnouče v naší rodině, takže už to bylo prostě jen další vnouče a nikdo kolem toho tolik nenadělal a mě to trošku mrzelo :oops:

Tak to bohužel bývá. První je hvězda, ostatní už tolik ne. Leda když se povede třeba po dvou klucích holčička. Nebo naopak. :think: Z toho si nic nedělej. I rodiče nejvíc nadělají s prvním, to má nejvíc fotek, nové věci, nechtějí ho dávat na hlídání atd. No a ty další už berou podstatně sportovněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.9.14 12:02
@Veverkaaa píše:
Já vím, ze to asi moc prozivam a asi jsem si potřebovala přečíst i tyto komenty. Vím, ze syn neni věc.. ale mam proste pocit, ze mi ho všichni „berou“ a mam trosku strach, ze bude mit raději všechny ostatní než me. Já se moc nevyspim a ne vždy mam silu na něho dělat opicky, kdežto ostatní ano a on se s nimi porad směje :roll:
:lol: no to si piš, že ti dokonce za 2 roky klidně řekne, že tě nemá rád a že chce jít bydlet k babičce, tetě, prostě komukoli, kdo mu občas zavěnuje kousek svého času.
A potom se hrout´ ty blázínku.
Chápu, že se ti to moc nelíbí, zatím jsi ve stadiu, kdy převládají víc ty ochranitelské pudy, ovšem vše se dá domluvit.
Jen se tomu do budoucna nebran´, nikdo ti ho neukradne, časem sama poznáš, že i když jako malé dítě občas pronese něco, co tě zabolí, zároven´sama pochopíš, že TY tu vždy budeš ta první- ta máma. At´se směje na koho chce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
9.9.14 12:06

@Veverkaaa Prosim tě bud ráda, že někdo vozit dítě chce. A uživej si čas bez dítěte. Dítě nepotřebuje pořád pusinkovat. Dokonce je to pro dítě zdravý nebýt pořád s mámou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
9.9.14 20:43
@mladákarotka píše:
ony ty tchyne asi nebudou tak špatny když vychovali naše partnery ktere milujeme:) jen je to tchyne a to se musí už jen ze sportu :lol:

Přesně tenhle pocit mám taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
10.9.14 09:16
@Lenka-K-85 píše:
@sarusa4 Víš, mě by fakt zajímalo co dítěti může způsobit za újmu, když ho veze babička, teta nebo kamarádka v kočárku… Jako upřímně pětiměsíčnímu dítku je úplně fuk, kdo ho veze v kočárku a určitě mu nikdo neubližuje. :nevim: :roll:

Když ho veze v kočárku nějaká spolehlivá příbuzná, tak mu to žádnou újmu nezpůsobí. Ale jak píšu zase po svých zkušenostech se nedivím, že může mít někdo obavy. Když jde jenom o to, aby se dítě nesmálo víc než s mámou -tak to bych neřešila.
Já jsem si taky myslela, že povozit spící dítě ulicí není zas takový problém. Pro někoho je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
10.9.14 09:37
@mojmira píše:
Byla jsem velice překvapena, když mě kamarádka řekla, že její dcera nechce, aby povozila vnučku. Fakt jsem zírala a tady čtu, že děti babičce,ne.Jako kdyby ty babičky těm dětem něco udělaly. Já byla vždycky moc ráda, když se někdo nabídl, že bude vozit. Vždyť ty babičky se také těší na miminko a chtějí se pochlubit vnoučetem.

To jsem si taky myslela. Já si chvíli odpočinu a uvařím, miminko se prospí na čerstvém vzduchu, babička si povozí. Ostatně takhle mi to podával i můj manžel. Byla jsem celkem v klidu, než jsem zjistila, že babička v rámci chlubení u každé kamarádky s kočárkem zastaví-miminku sundá (na začátku února) rukavičky a čepici a rozbalí ho, aby ho i ostatní mohli vidět vcelku nebo s ním jede do supermarketu, nebo prostě hned jedou k nim na kafe.Pak mi vrací ubrečený úplně mokrý dítě s tím, že mi ušetřila plínku za 5 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová