Jíst tři dny to samé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
604
30.9.21 18:37

Ja mohu jist jedno jidlo max dva dny po sobe (a vetsinou ani to ne, spis varim na jeden den), jinak bych to uz asi nedala. 4 dny mi prijde teda fakt moc, ale treba je tak pritelkyne zvykla z domova a nebo to byla jen nahoda, ze toho zrovna udelala hodne.
Kazdopadne je potreba to probrat spolecne a hlavne v klidu a bez vycitek a osocovani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
30.9.21 18:45

Štvrtý deň by som to určite nejedla, aj keby to nebolo skazené. Max. 2 dni, inak vyhadzujem, nezmrazujem, to by sme aj tak nejedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
30.9.21 19:49

Čtyři dny starý jídlo už bych taky nejedla a to zhýčkaná si myslím nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
30.9.21 20:34
@Anonymní píše:
Přítelkyně v pondělí večer dělala jídlo, zapeceny brambory s kvetakem, vajickem, slaninou. Jenže to neodhadla a udělala toho asi moc. Jim to od úterka a zitra jsem chtěl jít na oběd, ale ona, že mi napakuje ještě zbytek… Když jsem řekl, že už to nechci a ani nevím, jestli to bude dobrý a nezkažený, tak řekla, že dává lednici na hodně malou teplotu a že jsem zhýčkaný.
Když ji na to upozorním, vyletí na mě. Mám chuť si to vzít a vyhodit to pak někam do zachoda… ale chtěl bych tomu předejít do budoucna. Jenže se bojím, že bude zase scéna. Ženy, co tu jste, taky děláte jídlo na 4 dny, nebo jsem opravdu rozmazlený od maminky? Nemáme děti, takže je to jen pro nás dva

Tak priznavam, ze jsem na jidlo nahna a kdyz obcas neco prezenu a dojidani je jen na me, tak to dojidam maxim jednou, pak to leti do kose :oops: stydim se ale vice nedojidam..takze nez dojizdet 4 tak jsem radeji bez jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
30.9.21 22:51
@Ou píše:
Jasně, všechno je v pořádku, jen tvoje žena je dlouhodobě frustraovanáý tvou bohorovností a tím, že většina té rutinní, otravné a těžké práce je na ní a ty ji ještě sekýruješ.

Jestli si to nepřisznáš, tak se pak nediv, že vám partnerství nebude fungovat.

Té práce j v domácnosti daleko víc, ty to nevidíš a ne - nepodílíš se rovným dílem. A tvoje žena s tím není spokojená, ale neumíte o tom komunikovat, abyste našli takové řešení, které by vedlou k dlouhodobé spokojnesto obou.

Vezeš se a ještě si připadáš jako ušlechlitý a obětavý a týraný zlou kuchařkou, co ti nepodstrojuje podle tvých přesdstav.

JEstli nepřehodnotíš svůj přístup. tak se pak nediv.

Ta hádka, ve které teď jste není o zapečeném květáku, ale o tom, že tvoje žena není spokojená a že na její frustraci máš velký díl viny.

Ignoruj to a pak spláčeš nad vídělkem.

Pro hodně tupé jedince- tady je to vysvětlení v komixu.

https://www.facebook.com/…57355229764/

Na čem frčíš?

Jinak vzhledem k tomu, jak jsi tu vždy doporučovala nějaké knihy, taky ti jednu doporučím. Vídělek a komix…
 https://www.kosmas.cz/…o-pravopisu/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.9.21 23:06
@safina píše:
Uvědomte si vy, že v jídle s rostoucím časem stoupá množství škodlivých látek, některá jídla nejsou vhodná k jídlu už po několika hodinách, třetí den je to už docela hazard, zejména, když někdo nabírá jídlo olízanou lžící. Citliví jedinci můžou pouze jídlo čerstvé, např. kvůli histaminu, vadí jim i konzervy. A pak jsou tu samozřejmě patogenní organismy, co se v podobných jídlech zákonitě tvoří. Někdo má kachní žaludek a zvládne jídlo staré 3 dny, jiný by po něm už měl problémy.
Není to tak dávno, co nějaký Belgičan zemřel, protože snědl týden starou polévku z lednice.
Tohle opravdu se zhýčkaností nemá nic společného, to je zdravý rozum.

Jenze prave diky tomu setkavani s patogeny je clovek odolny.
Spousta lidi je opravdu zhyckana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5258
30.9.21 23:11

Drž pysk a bašti co ti dá, když nejsi schopen uvařit sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
30.9.21 23:36

No to není zrovna její případ, manžela má bílého, fungují jako normální rodina, oba chodí do práce. Ani případ jejích rodičů, od kterých si tento zvyk přinesla.

@mado píše:
@Anik oni to nemají v krvi, oni jsou rozmazlení tim, že nic nemusí dělat a furt se jim sype, kdyby si má svoje živobytí měli vydělat svou práci, tak by hodpodařili jinak.
Je to obyčejná rozcapenost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.10.21 13:43

@Anka1313 ale on si chtěl další ten obstarat jídlo sám, že už nechce, jenom byl tvrdě napomenut, že prostě třetí ten musí, že to zkažené neni, :mrgreen: chtěl si někde zajít
Jak ve školce pěkně a ještě řekni, že nechceš, a budeš nevděčný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.10.21 13:50
@mado píše:
Božínku, ty máš hrozné problémy. Přítelkyně ti, jak malému harantovi, chystá svačiny a milostpán to bude řešit na emiminu, zda to má sníst nebo vyhodit :roll:

Jo, to je k popukani tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
1.10.21 13:57

Hele, já vařím pro celou rodinu - dítě, sebe a manžela a sobě a manželovi chystám ještě svačiny a obědy do práce. člověk, který ví, co to stojí (nejen peněz, ale i času a energie) by se takhle neptal a na emiminu už vůbec ne. Ten, kdo ví, co to obnáší by za krabičku ještě poděkoval.
Prostě to množství neodhadla, to se stane.
Pokud si toho jídla, její snahy a práce nevážíš a máš na to morál a peníze, klidně to hoď do koše a jdi někam na oběd.
Ale předtím bych Ti doporučila zkusit si její roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
1.10.21 14:25

@azaleila Jezis, nedramatizuj to. Ctyri dny stare jidlo by jedlo jen prase, bez ohledu na to, kdo to jidlo pripravoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
1.10.21 14:55

Tak zkažené to nebude, jen už to nebude ono a upřímně, já vařím na každý den, teda když nejsem do večera v práci… Výjimečně máme něco i druhý den… Jsem asi rozmlsaná, ale nejedla bych raději nic, než to samé 4 dny :lol: :think: 8o Hlavně já nejsem moc omáčkový typ, ani zapékací… Nejraději mám přírodní maso a zeleninu. A to se jaksi moc ohřívat nedá. Nejím ani ohřívané kuře, divně to smrdí.
Takže být tebou, řeknu přítelkyni, že si něco obstaráš sám, pokud je problém, vařit obden… Ale třeba to jen neodhadla a bylo jí líto to vyhodit… Tak to někdo musel schytat :lol:

• Citovat
  • Upravit
9880
1.10.21 16:01

Jako ono je vcellku jedno, jak to kdo má, někdo jí jídlo jeden den, nědko i čtyři dny, ale spíš se divím, tomu přístupu..
Neposloucháš, si nevděčný, a on zase že ji narovinu řekne, nezlob se, třetí den to jíst nebudu nebo kolikáty, jeslti chceš zabal si to sama, já si zajdu.. Jaké výmluvy? :nevim:
Jestli hned na začátku se budou bát říct, jak to mají, tak to neni dobré.. Ona by si neměla hrát na nějakou trpitelku, on zase, že je něco ok, a nadávat bokem..
Jak jsem psala u nás si řeknem slušně, i negativní věci, neříkáme, jak je všechno v pohodě a pak za zády nevíme co s tím.

Příspěvek upraven 01.10.21 v 16:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
1.10.21 16:08
@VitaminC píše:
@azaleila Jezis, nedramatizuj to. Ctyri dny stare jidlo by jedlo jen prase, bez ohledu na to, kdo to jidlo pripravoval.

no, víš… ono to není tolik o tom jídle, jako o tom přístupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí