Jíst tři dny to samé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
30.9.21 17:21
@aiwwa píše:
pátý den? když jsou v tom vajíčka? twl, to bych se bála už dát i psovi. Ale já myslím, že tady nejde o to jídlo, ale spíš o problém v komunikaci.

Jestli to má v lednicce, tak to nevadí., může být i týden. Jestli někde venku, to bych nejedla samozřejmě už stejný den večer.
Nejenze mají problém v komunikaci, ale taky si moc nenaslouchaji. Když on řekne, že už to nechce, tak proč mu to nutit? Ona si to kůže taky dojíst. Pokud nechce vařit, tak on si udělá má ten den neci svého nebo si něco koupi.
A proc muž píše kvůli takové banalite dotaz na emimino? Jestli to spíš nepíše ta jeho partnerka z pohledu muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
30.9.21 17:34
@aiwwa píše:
pátý den? když jsou v tom vajíčka? twl, to bych se bála už dát i psovi. Ale já myslím, že tady nejde o to jídlo, ale spíš o problém v komunikaci.

Ac myslim, ze nejsem nijak zvlast rozezrany a vybiravy, tak tohle jidlo bych mel problem jist ohrivane i druhy den. :nevim:

Souhlas, blba komunikace. Proste bych to vyhodil a neresil to. Propriste bych se domluvil co se uvari anebo uvaril sam, kdyz pani ma tak mizernej odhad na porci pro 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
30.9.21 17:36
@neznamnick píše:
Váš příspěvek a několik dalších tu v diskusi bohužel krásně ilustrují naši západní zhýčkanost. V Evropě se průměrně vyhodí 25% obyvatel, tedy množství jídla pro 200 000 000 LIDÍ.Uvědomte si to, až zas vyhodíte jídlo jen proto, že ho jíte už třetí den.

Uvědomte si vy, že v jídle s rostoucím časem stoupá množství škodlivých látek, některá jídla nejsou vhodná k jídlu už po několika hodinách, třetí den je to už docela hazard, zejména, když někdo nabírá jídlo olízanou lžící. Citliví jedinci můžou pouze jídlo čerstvé, např. kvůli histaminu, vadí jim i konzervy. A pak jsou tu samozřejmě patogenní organismy, co se v podobných jídlech zákonitě tvoří. Někdo má kachní žaludek a zvládne jídlo staré 3 dny, jiný by po něm už měl problémy.
Není to tak dávno, co nějaký Belgičan zemřel, protože snědl týden starou polévku z lednice.
Tohle opravdu se zhýčkaností nemá nic společného, to je zdravý rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.9.21 17:41

Jediné co sním tři dny po sobě, tak je bramborový salát nebo guláš. Jinak nic. Mi se pravidelně podaří, že uvařím na dva dny. To bereme všichni. Ale víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106176
30.9.21 17:48
@topazio píše:
Zakladateli a to je takhle stále? Jedno jídlo na více dní? Snad máš pusu a můžeš si s partnerkou o jídle promluvit.

Pokud si necham vyvarovat, tak se asoon zdrzet komentaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.9.21 17:57

Kdybych to otočila, a partner něco uvařil, a třetí den by byl nafouklí, že to nechci, tak bych to fakt jist nechtěla..
U nás se jí jídlo dva dny, kdyby byl na třetí den, tak se manžela zeptám, jestli to chce, nejde o servis, a le taky nechci, a by se chlap bál otevřít pusu a říct narovinu, že na to chut nemá..
Třetí den neberu, že y byl nevděčný a vymyselný, sama bych v této situaci radši porci přenechala..
Zrovna vejce bych jedla ten den max druhý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.9.21 18:00
@DanielaD píše:
jedná se pouze o tři dny, o pátku není zatím zmíněno

No vařila to v pondělí večer a chce mu to zítra zabalit do práce do krabičky… Takže v patek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.9.21 18:06

Já bych na tvém místě ji něco řekla, mě zase zaráží kolik žen, prostě uvaří, a bere to jako by nevím co dělaly a ted myslím na několik dní… Ten chlap, ji to neřekl hnusně, a nebo, že by ji buzeroval, prostě třetí den se mu to příčí jíst..
Já si pamatuji, jak jsem chodila k tchýni na oběd a ze slušnosti jsem jela, co se mi příčilo jíst, ze slušnosti, přece nebudu něco říkat, když navaří.. Myslím, že by to nemělo tak být..
My si s mužem normálně řeknem, jak něco,, berem bez toho, aby se jden urazil, a citil se důležitě, že něco zapeče..
A beru to z obou pohledů.. Stalo se, že i manžel třeba udělal snídani a já neměla chut, tak si vzaly děti, já vypila kávu, a řekla, že orpavdu nechci, nedovedu si představit, že by mi dal kázání, že mám držet pusua jíst, když mi to milostivě připravil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106176
30.9.21 18:08
@astoret píše:
@Lelanda99 vařit neznamena stat u sporáku hodiny přece, neumim si představit navařit kotel nečeho a pak to do sebe futrovat x dní :nevim:

Podle toho co varis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.9.21 18:10

Kup ji menší nádobí na zapékání, ať nedělá takové sloní množství. U nás většinou vařím já. Po tolika dnech bych to sama vzala a zanesla sousedovic prasatům.
Rozhodně bych rodinu nenutila, ať jí tolik dní po sobě jídlo. Navíc staré jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
30.9.21 18:11
@Venetia píše:
Pokud si necham vyvarovat, tak se asoon zdrzet komentaru

a až to bude plesnivý, tak už by se ozvat mohl?
Já teda v partnerském vztahu vyvařuju z jiného důvodu, než abych to pak partnerovi cpala celý týden a ještě mu omlátila o hubu, že není dost vděčný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.9.21 18:14

@ivašot. asi tak.. beru, kdyby byl na ni drzý buzeroval ji, ale jako toto je přístup jak k malému děcku- jez.. a řekni něco, nevděčníku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
30.9.21 18:16
@Venetia píše:
Podle toho co varis

Tak nepředpokládám, že pracující žena vyvařuje v pondělí večer karlovarský, houskový a kynutý knedlík a nepasíruje svíčkovou. Zase z toho vaření nedělejme nucené práce někde za Uralem.

• Citovat
  • Upravit
148666
30.9.21 18:20

Jíst tři dny to samé není katastrofa. Horší je nemít tři dny vůbec nic k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.9.21 18:22

A ona to jí třetí den?? Když na to chut už fakt nemáš, at si to zabalí ona, a ty si zajdi ve městě na menu :nevim:
Jako jeslti se ještě urazí, že to nejíš, nevím, možná to ještě bere všechno moc osobně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí