Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My případné nesnězené přebytky dáváme slepicím sousedů od kterých kupujeme vajíčka. Je hezké vidět, že někomu chutná úplně vše co uvařím
![]()
Zrovna přemýšlím, jaké jídlo bych já považovala za poživatelné, kdyby bylo vařené v pondělí a snažila se to sníst v pátek…
Noooo, možná guláš?
Jinak pro mě je hrana ty tři dny, od pondělí večer by čtvrtek ráno byl fakt max. Pak bych měla strach, že to bude zasmrádlé, osušené, zkažené. Čtyři dny starý vařený brambory?
O pátým vůbec nemluvím.
@Anonymní píše:
To nestiham, mám práci i 10 hod denně a starám se doma o spoustu jiných věci
tak buď drž pusu a krok, nebo si namaž chleba, nebo si běž koupit oběd - restaurace s meníčkama jsou v každé dolníhorní
@stinga píše:
tak buď drž pusu a krok, nebo si namaž chleba, nebo si běž koupit oběd - restaurace s meníčkama jsou v každé dolníhorní
Ale vzdyt to on chtel a dostal kartac
si myslim, ze je rozdil mezi setrnosti a tim byt popelnice.
@Anonymní píše:
Přítelkyně v pondělí večer dělala jídlo, zapeceny brambory s kvetakem, vajickem, slaninou. Jenže to neodhadla a udělala toho asi moc. Jim to od úterka a zitra jsem chtěl jít na oběd, ale ona, že mi napakuje ještě zbytek… Když jsem řekl, že už to nechci a ani nevím, jestli to bude dobrý a nezkažený, tak řekla, že dává lednici na hodně malou teplotu a že jsem zhýčkaný.
Když ji na to upozorním, vyletí na mě. Mám chuť si to vzít a vyhodit to pak někam do zachoda… ale chtěl bych tomu předejít do budoucna. Jenže se bojím, že bude zase scéna. Ženy, co tu jste, taky děláte jídlo na 4 dny, nebo jsem opravdu rozmazlený od maminky? Nemáme děti, takže je to jen pro nás dva
na víc dní dělám jen polívky a třeba guláš, omáčky. Ale teda od pondělka bychom to snědli ve středu nejpozdějc. Cokoliv zapečenýho se sýrem už ohřívaný není dobrý. Tím že je tam vajíčko, tak to bych teda nejedla už ani včera.
Jestli chceš předejít nedorozumění do budoucna, tak si o tom na rovinu promluvte. A ve vaření se můžete střídat.
onehdy jsem v reakci na jinou diskuzi chtěl založit ironické téma, že se mi vylila sklenice s vodou a co mám dělat.
Ale evidentně mě zakladatel předběhl.
Zrovna brambory a vajíčko ohřívané nic moc. 2 dny tak ještě, ale třetí den bych to nechtěla.
Dvakrát nemám žádný problém, třikrát jenom, když to je vyjímečně dobré. Platí i pro to, co vařím já… ![]()
@Diagnoza2 píše:onehdy jsem v reakci na jinou diskuzi chtěl založit ironické téma, že se mi vylila sklenice s vodou a co mám dělat.
@zrcadlo píše:
No v pátek v poledne si určitě někdo s chutí dá něco, co se vařilo v pondělí večer
Tak samozřejmě, že je to za podmínky, kdy je jídlo v pohodě. Ne nějaké zkažené. A tomu druhému bych to řekla „hele, je to z pondělního večera, já už se toho přežral, nechceš ty?“
Já to tak taky jednou v práci udělala, už nevím s jakým jídlem, ale dva dny jsem ho obědvala a třetí jsem řekla, že to už prostě nedám, že to vyhodím. No slyšel mě kolega a hned se nabídnul, že mi s likvidací pomůže. Jako díky mi pak donesl kafe ![]()
Vždycky se dá nějak domluvit…a když to nejde, tak to holt nejde a s klidnou duší to vyhodím.
@Diagnoza2 píše:onehdy jsem v reakci na jinou diskuzi chtěl založit ironické téma, že se mi vylila sklenice s vodou a co mám dělat.
já mám chuť vždycky založit diskusi, že se mi chce na velkou, ale že nevím, protože se mi nechce jít - jako použít nohy - ženy, co mám dělat?
anebo Chce se mi smrkat, co mám dělat?
@dicentra píše:
Také nevidím jediný důvod, proč jakékoliv přebytečné jídlo vyhazovat, mrazák má doma každý, omáčky jde snadno i zavařit do sklenic, ani mě nenapadlo, že někdo považuje jídlo třetí den pomalu za jedovaté, přitom guláš má teprve tu správnou chuť
přesně - guláš, nebo ohřívané, lehce připečené halušky se zelím, daleko lepší, než čerstvé.
@Pudloslava píše:
přesně - guláš, nebo ohřívané, lehce připečené halušky se zelím, daleko lepší, než čerstvé.
jooo, nebo opečené špagety na pánvi druhej den. Druhej. Né pátej
![]()
Neni od věci, když už je jasné, že je toho moc, zamrazit to hned a ne až když se to pomalu kazí.
Na dva dny vařím běžně. Na tři dny pouze řízky a guláš a sobě těstovinový salát. Ohřívané brambory jsou ale teda nic moc už když si je dám na večeři. Jinak třeba přílohy jako vařené brambory, rýže a těstoviny vařím pokaždé čerstvé.