Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klidně i víc dní, nevadí mi to. Však je to jen potrava pro hříšný tělo. ![]()
Za 3 dny se jídlo v ledničce nezkazí. Asi by bylo dobré se chovat slušně, přítelkyně ti uvařila a není to žádná její povinnost, můžeš vařit i ty. Že na to nemáš už chuť chápu, ale dá se to říct slušně a ne že nejdřív zprudíš jí a pak ještě jídlo, se kterým se dělala, vyhodíš.
Ahoj,
mám stejný problém a jídlo 3 den už opravdu nejím i kdyby zkažený nebylo. 2 dny a jde to do koše, když se toho udělá víc nebo se to prostě nestihne sníst. ![]()
Něco dělám ve velkým a pak dám do mrazáku, když nejsem doma chlap si to vyndá a mají oběd, ale brambory k těm jídlum nepatří ![]()
@Anik oni to nemají v krvi, oni jsou rozmazlení tim, že nic nemusí dělat a furt se jim sype, kdyby si má svoje živobytí měli vydělat svou práci, tak by hodpodařili jinak.
Je to obyčejná rozcapenost.
Jinak když nebyly děti vařila jsem pouze o víkendu nepekla. Prostě jsem stejně jako muž chodila so práce a kolikrát ani doma nespala a spala v bytě v místě práce a domu jezdila jen na víkendy. Muž si neměl pro lem vyprat sám uvařit sám.
My jíme stejné jídlo 2 až 3 dny. Nebo toho alespoň uvařím víc a střídáme to.
Ono ti to nechutná?
Moje zkušenost je, že dobré stejné jídlo by manžel jedl klidně i více dní než jen ty 3 dny za sebou (ale to by samozřejmě už bylo zkažené).
No fuj. Jime jidlo maximalne dva dny. Tzn. uvarim dopoledne v pondeli, zbytky vyhazuju v utery vecer.
Vymez se zavcas jinak z tebe udela popelnici.
@mado píše:
Božínku, ty máš hrozné problémy. Přítelkyně ti, jak malému harantovi, chystá svačiny a milostpán to bude řešit na emiminu, zda to má sníst nebo vyhodit
Založit o tom diskuzi, to je úsměvné. ![]()
Mne se líbí jak jsem zlinčován, že nic nedělám a ona není soukromá kuchařka… Já domu nosím peníze, peru prádlo, starám se komplet o psa, luxuju a meju záchod. Plus vše technické a manuálně náročné. Tak klid ![]()
@mado píše:
@Anik oni to nemají v krvi, oni jsou rozmazlení tim, že nic nemusí dělat a furt se jim sype, kdyby si má svoje živobytí měli vydělat svou práci, tak by hodpodařili jinak.
Je to obyčejná rozcapenost.
takovýhle rasistický žvást, který jhasně ukazuje jak hloupá jsi a nevíš nic o jiných kulturách.
Rituální čistota - žužipeň je hodně stará tradice, která jaksi má celkem logické kořeny jak z původní vlasti, tak ze zvyklostí z kočovného života.
Jestli máš na to překročit to prázdno a nesnášenlivost co máš v hlavě, tak si přečti třeba tohle.
http://digilib.k.utb.cz/…_2012_dp.pdf?…
Ale myslím si že se jen rozčílíš za konfrontaci s těmi žvásty co sem píšeš.
Šíříš omezenou nenávist, kopeš bez znalosti základů do marginalizované skupiny, kterou omezení lidi používají jako hromosvod pro svoji frustraci.
@admin - takovéhle rasistické hejty zcela mimo téma diskuze jsou v souladu s pravidly serveru?
@Anonymní píše:
Přítelkyně v pondělí večer dělala jídlo, zapeceny brambory s kvetakem, vajickem, slaninou. Jenže to neodhadla a udělala toho asi moc. Jim to od úterka a zitra jsem chtěl jít na oběd, ale ona, že mi napakuje ještě zbytek… Když jsem řekl, že už to nechci a ani nevím, jestli to bude dobrý a nezkažený, tak řekla, že dává lednici na hodně malou teplotu a že jsem zhýčkaný.
Když ji na to upozorním, vyletí na mě. Mám chuť si to vzít a vyhodit to pak někam do zachoda… ale chtěl bych tomu předejít do budoucna. Jenže se bojím, že bude zase scéna. Ženy, co tu jste, taky děláte jídlo na 4 dny, nebo jsem opravdu rozmazlený od maminky? Nemáme děti, takže je to jen pro nás dva
Jídlo dělám klidně i na týden, když na to přijde - ale nejíme ho za sebou ![]()
Většinou si dáme dvakrát, max. 3× po sobě, přebytečné porce jdou do mrazáku a jindy jako když se najdou.
Stane se - stane se taky, že se to jídlo úplně nevydaří, ale vyhazovat poživatelné jídlo je zločin proti lidskosti. Zamrazit, zavařit, nebo alespoň donést nějakému bezdomovci. když jsem na to moc nóbl.
@Ou píše:
takovýhle rasistický žvást, který jhasně ukazuje jak hloupá jsi a nevíš nic o jiných kulturách.Rituální čistota - žužipeň je hodně stará tradice, která jaksi má celkem logické kořeny jak z původní vlasti, tak ze zvyklostí z kočovného života.
Jestli máš na to překročit to prázdno a nesnášenlivost co máš v hlavě, tak si přečti třeba tohle.
http://digilib.k.utb.cz/…_2012_dp.pdf?…
Ale myslím si že se jen rozčílíš za konfrontaci s těmi žvásty co sem píšeš.
Šíříš omezenou nenávist, kopeš bez znalosti základů do marginalizované skupiny, kterou omezení lidi používají jako hromosvod pro svoji frustraci.
@admin - takovéhle rasistické hejty zcela mimo téma diskuze jsou v souladu s pravidly serveru?
Ty jsi pít nepřestala, co?
Jidla třeba s omackou ano, kde se daji stridat prilohy, ale ty tri dny max..neco s vajíčkem urcite ne. To uz se mi moc nechce ani ten druhy den, ctvrty den uz bych se bala trochuo zdraví. Vyhodila bych to a koupila si jidlo, predpokladam, ze to zas tak casto neni.
Příspěvek upraven 30.09.21 v 12:21
Když. Udělám jídla moc dám do krabičky a ihned po vychladnutí zamrazim do krabiček.. a pak se to prostě bytahne a ohřeje jindy. Jinak třeba šunkofleky by muž mohl jíst furt ale třeba kuře s kaší nebo činu dva dny po sobě ne.