Jíst tři dny to samé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.9.21 12:19

Max. 2 dny po sobě. Když se stane, třeba i třetí den, ale to většinou nedáme, fakt na to není chuť, byť to bylo sebelepší, a jídlem pak krmíme domácí zvířátka - nevyhazujeme do koše. Pokud 2 a 3 den, tak jsou to většinou jídla, která se dají jíst s jinou přílohou. Guláš (chleba, knedlík, těstoviny), omáčky (těstoviny, knedlík, rýže) nebo prostě jídla, ke kterým se dá kombinovat jiné přílohy (saláty, brambory, hranolky).

Můj muž druhý den sní to samé, zvlášť pokud mu to chutná, to se i těší. Můj tatínek tohle třeba neměl rád, již druhý den si stěžoval, že je zase to samé, třetí den se toho jídla pak už ani nedotknul.

Kolega z práce zase říká, že mu to nevadí, jen prostě musí měnit přílohy. ;)

Chápu tvou přítelkyni, že chce aby se to snědlo, ale chápu i tebe, že už ti to třetí den nejede (zvlášť tohle jídlo, nic osobního :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.21 12:20
@Anonymní píše:
Mne se líbí jak jsem zlinčován, že nic nedělám a ona není soukromá kuchařka… Já domu nosím peníze, peru prádlo, starám se komplet o psa, luxuju a meju záchod. Plus vše technické a manuálně náročné. Tak klid :D

Jasně, všechno je v pořádku, jen tvoje žena je dlouhodobě frustraovanáý tvou bohorovností a tím, že většina té rutinní, otravné a těžké práce je na ní a ty ji ještě sekýruješ.

Jestli si to nepřisznáš, tak se pak nediv, že vám partnerství nebude fungovat.

Té práce j v domácnosti daleko víc, ty to nevidíš a ne - nepodílíš se rovným dílem. A tvoje žena s tím není spokojená, ale neumíte o tom komunikovat, abyste našli takové řešení, které by vedlou k dlouhodobé spokojnesto obou.

Vezeš se a ještě si připadáš jako ušlechlitý a obětavý a týraný zlou kuchařkou, co ti nepodstrojuje podle tvých přesdstav.

JEstli nepřehodnotíš svůj přístup. tak se pak nediv.

Ta hádka, ve které teď jste není o zapečeném květáku, ale o tom, že tvoje žena není spokojená a že na její frustraci máš velký díl viny.

Ignoruj to a pak spláčeš nad vídělkem.

Pro hodně tupé jedince- tady je to vysvětlení v komixu.

https://www.facebook.com/…57355229764/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.9.21 12:21
@Pudloslava píše:
Stane se - stane se taky, že se to jídlo úplně nevydaří, ale vyhazovat poživatelné jídlo je zločin proti lidskosti. Zamrazit, zavařit, nebo alespoň donést nějakému bezdomovci. když jsem na to moc nóbl.

Taky bych nevyhodila. Prostě se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
30.9.21 12:22

Já sama ohrivane jídlo v podstatě nejim, takže vařím přesně, aby nic nezbylo. Občas mi to ujede a je jedna nebo výjimečně i dvě porce navíc, tak si to bud vezme muž na obed nebo to snim já :lol: proste nějak se to sní, ale rozhodne toho není tolik, abychom to museli jist čtyři dny. To byl tedy hodně blbej odhad :P to bychom nedali ani jeden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
30.9.21 12:25
@Anonymní píše:
Mne se líbí jak jsem zlinčován, že nic nedělám a ona není soukromá kuchařka… Já domu nosím peníze, peru prádlo, starám se komplet o psa, luxuju a meju záchod. Plus vše technické a manuálně náročné. Tak klid :D

I kdybys dělal úplně všechno a ona jen koukala na televizi, tak tu dostaneš čočku, že má chuděra určitě na TV málo kanálů. Buď v klidu, tři dny staré oschlé a zvětralé jídlo nežer. Nežiješ v chlívku abys to žral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
30.9.21 12:26

To co popisuješ bych nejspíš nejedla ani ten první den, natož 3 dny za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
30.9.21 12:26

To jsou starosti. Tak to výhoď no. Jako a jim jídlo druhý, max. třetí den. A to i jídlo, které mám ráda. Kdyby nebylo zbytí, tak to sním i ctvtyz, ale nepochutnam si. Manžel je schopen jíst guláš týden. Mě by se už navalovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
30.9.21 12:29

Já jim nerada jídlo 2 dny po sobě, no když se to stane, tak se nepo.. Manželovi to vůbec nevadí, tomu řeknu, že to už vyhodím (4. den) a on že ne, že to sní. :mrgreen:

Ale trochu milosrdné lži ve vztahu nikdy nikomu neublížilo. Bez keců si jídlo vem, v práci vyhoď a zajdi si na oběd. Bez diskuzí na epipi. Oba spokojení, oba šťastní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
30.9.21 12:30

Třetí den už bych to taky nejedla. Se domluv s někým z práce a vyměňte si obědy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
30.9.21 12:33
@Ou píše:
tvoje žena je dlouhodobě frustraovanáý tvou bohorovností
nepodílíš se rovným dílem
tvoje žena s tím není spokojená
neumíte o tom komunikovat
tvoje žena není spokojená a že na její frustraci máš velký díl viny
Ignoruj to a pak spláčeš nad vídělkem

Dej si chvilku pauzu od internetu, zas ti hrabe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
30.9.21 12:33

Jak to pročítám, asi jsme výjimka, ale běžně vaříme na 2-3 dny, oba pracujeme na sebe, takže nemáme obědy v práci, jídlo jsme vyhazovali pouze jednou, když lednička vypověděla službu a zkazilo se, nějaké moje vnitřní nastavení by mi nedovolilo vyhodit jídlo, které se dá sníst :think:

• Citovat
  • Upravit
22043
30.9.21 12:35
@Ou píše:
Jasně, všechno je v pořádku, jen tvoje žena je dlouhodobě frustraovanáý tvou bohorovností a tím, že většina té rutinní, otravné a těžké práce je na ní a ty ji ještě sekýruješ.

Jestli si to nepřisznáš, tak se pak nediv, že vám partnerství nebude fungovat.

Té práce j v domácnosti daleko víc, ty to nevidíš a ne - nepodílíš se rovným dílem. A tvoje žena s tím není spokojená, ale neumíte o tom komunikovat, abyste našli takové řešení, které by vedlou k dlouhodobé spokojnesto obou.

Vezeš se a ještě si připadáš jako ušlechlitý a obětavý a týraný zlou kuchařkou, co ti nepodstrojuje podle tvých přesdstav.

JEstli nepřehodnotíš svůj přístup. tak se pak nediv.

Ta hádka, ve které teď jste není o zapečeném květáku, ale o tom, že tvoje žena není spokojená a že na její frustraci máš velký díl viny.

Ignoruj to a pak spláčeš nad vídělkem.

Pro hodně tupé jedince- tady je to vysvětlení v komixu.

https://www.facebook.com/…57355229764/

Na Ou-knihomolku jsme zvyklí - sprosté výlevy už jsme taky zažili a naučili se je ignorovat - do psychoterapie vstupujeme všichni dobrovolně už předem - ale tuhle zdivočelou hysterku byste si, @admin, opravdu mohli třeba pro změnu zklidnit.

Jinak tady nad „vídělkem“ spláče především zdravý rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
30.9.21 12:35

Můj manžel by to dal, ale já ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
30.9.21 12:40
@LilyJane píše:
Třetí den už bych to taky nejedla. Se domluv s někým z práce a vyměňte si obědy :D

No v pátek v poledne si určitě někdo s chutí dá něco, co se vařilo v pondělí večer 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
30.9.21 12:41
@dicentra píše:
Jak to pročítám, asi jsme výjimka, ale běžně vaříme na 2-3 dny, oba pracujeme na sebe, takže nemáme obědy v práci, jídlo jsme vyhazovali pouze jednou, když lednička vypověděla službu a zkazilo se, nějaké moje vnitřní nastavení by mi nedovolilo vyhodit jídlo, které se dá sníst :think:

Přesně. Navíc v lednici jsou většinou zbytky od minimálně dvou večeří a tak se to dá prostřídat.

Ale taky existují mrazáky doboha. Pokud je něčeho moc, tak to prostě zmrazím - jako chilli nebo jambalayu nebo guláš - a za pár týdnů to zas chutná každýmu.

A když je nejhůř tak to dám psovi, velkej pes je v tomhle poklad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria