Jíst tři dny to samé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106144
30.9.21 12:44
@Anonymní píše:
Přítelkyně v pondělí večer dělala jídlo, zapeceny brambory s kvetakem, vajickem, slaninou. Jenže to neodhadla a udělala toho asi moc. Jim to od úterka a zitra jsem chtěl jít na oběd, ale ona, že mi napakuje ještě zbytek… Když jsem řekl, že už to nechci a ani nevím, jestli to bude dobrý a nezkažený, tak řekla, že dává lednici na hodně malou teplotu a že jsem zhýčkaný.
Když ji na to upozorním, vyletí na mě. Mám chuť si to vzít a vyhodit to pak někam do zachoda… ale chtěl bych tomu předejít do budoucna. Jenže se bojím, že bude zase scéna. Ženy, co tu jste, taky děláte jídlo na 4 dny, nebo jsem opravdu rozmazlený od maminky? Nemáme děti, takže je to jen pro nás dva

Kdyz mi to chutna jim to klidne 4 dny
Kdyz ne leti to do kose.
Co je na tom k řešení. Priste var ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775

To bych ráda, ale spíš mám opačný problém, u nás málokdy zbyde od oběda na večeři.
K tématu - třetí den bych stejné jídlo už nejedla. Vlastně stalo se mi to třeba u polévky, na kterou třeba zrovna nemá rodina chuť, tak buď zamrazím nebo vyhodím.
Je třeba z toho dělat drama? Zrovna to jídlo, co popisuješ je levná záležitost, tak nevím, proč to tak hrotíte. Dejte sousedům, jestli to nechtějí pro psa a je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752

Klidně jím jídlo i víc dní než 3, když je ho dost a chutná mi. Nicméně obvykle vařím na dva dny, na třetí den už to vyjde málokdy. Ale vždy všechno sníme, vyhazuju jen minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
@Ou píše:
Jasně, všechno je v pořádku, jen tvoje žena je dlouhodobě frustraovanáý tvou bohorovností a tím, že většina té rutinní, otravné a těžké práce je na ní a ty ji ještě sekýruješ.

Jestli si to nepřisznáš, tak se pak nediv, že vám partnerství nebude fungovat.

Té práce j v domácnosti daleko víc, ty to nevidíš a ne - nepodílíš se rovným dílem. A tvoje žena s tím není spokojená, ale neumíte o tom komunikovat, abyste našli takové řešení, které by vedlou k dlouhodobé spokojnesto obou.

Vezeš se a ještě si připadáš jako ušlechlitý a obětavý a týraný zlou kuchařkou, co ti nepodstrojuje podle tvých přesdstav.

JEstli nepřehodnotíš svůj přístup. tak se pak nediv.

Ta hádka, ve které teď jste není o zapečeném květáku, ale o tom, že tvoje žena není spokojená a že na její frustraci máš velký díl viny.

Ignoruj to a pak spláčeš nad vídělkem.

Pro hodně tupé jedince- tady je to vysvětlení v komixu.

https://www.facebook.com/…57355229764/

Doma zastávám většinu těch rutinních otravných činností sama. Ale že bych byla tak frustrovaná, že bych některé členy rodiny nutila jíst 3 dny furt to samý, to se mi za 25 let ještě nestalo :mrgreen:.
Mimochodem ani já bych to nechtěla 3. den jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106144
30.9.21 12:46
@Anonymní píše:
To nestiham, mám práci i 10 hod denně a starám se doma o spoustu jiných věci

Tak si neco objednej, a vpraci si jidlo zajistuj sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
30.9.21 12:47

Vařím do sklenic. Vaříci dám do zavařovačky, zavřu. Ono se to „zavaří“ jakoby a takto mi to v lednici vydrží i měsíc. Takže jím většinou každý den něco jiného. A taky se stane že pak týden nevařím nebo v lednici se nahromadí sklenice s jídlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.9.21 12:51

Ne to bychom nepozreli. Tvoje zena je prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
30.9.21 12:55

Já na to normálně dostala chuť. :jazyk: Já mám asi nějakou úchylku, ale mně právě zapečený jídla chutnají fakt pořád. Dokud teda nejsou zkažený, to je jasný. Třeba miluju žemlovku. Upeču jí veliký pekáč. Půlku dám do mrazáku, zbytek do lednice a jím ji fakt furt. A když ji dojím, tak to nevydržím, vyndám ji z toho mrazáku a zase jsem schopná ji jíst dokud je. Stejně tak i ty zapečené brambory. Ty sice do mrazáku nedávám, ale mně snad víc chutnají druhý a další den, než čerstvé. Já vím, že jsem divná, takže rodinu nechám žít a jíst jak chce. Nicméně jídlo nevyhazuju nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
30.9.21 12:57
@KalamityJohn píše:
Přesně. Navíc v lednici jsou většinou zbytky od minimálně dvou večeří a tak se to dá prostřídat.

Ale taky existují mrazáky doboha. Pokud je něčeho moc, tak to prostě zmrazím - jako chilli nebo jambalayu nebo guláš - a za pár týdnů to zas chutná každýmu.

A když je nejhůř tak to dám psovi, velkej pes je v tomhle poklad :mrgreen:

Také nevidím jediný důvod, proč jakékoliv přebytečné jídlo vyhazovat, mrazák má doma každý, omáčky jde snadno i zavařit do sklenic, ani mě nenapadlo, že někdo považuje jídlo třetí den pomalu za jedovaté, přitom guláš má teprve tu správnou chuť ;)

• Citovat
  • Upravit
34322
30.9.21 12:58

Obcas se stane, tak se to sni nebo zamrazi, no boze. V nejhorsim pes.

Ale meli byste to normalne probrat, ne se kvuli takove kravine dohadat.
Ze se neumite normalne domluvit je daleko vetsi problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
30.9.21 12:58

@Paoloska moje mamka také tak vaří - a zapečeného jídla dělá vždycky pekáč, a taťka to jí, až se to dojí - a chutná mu to pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.9.21 13:00

@Ou chtěla jsem ti napsat, ať nehrotíš, ale koukám, že už to za mě udělaly jiné.
Z jednoho většího množství uvařeného jídla uděláš pomáhu týrání. Neblázni.
Ten komix je sice docela zajímavej a má určitou myšlenku, na druhou stranu nevím, jestli je jeho cílová skupina zrovna v týhle diskusi.

Zakladateli, jíst čtyři dny zapečenej květák, to už by mi taky nebylo.
Můj chlap by už ten třetí koukal, jestli to už není moc starý a nejspíš by to nechtěl. I já bych byla na hraně…a to sním skoro cokoliv a mám kachní žaludek.
Když řekneš: " Peťo, heleď, já už to čtvrtý den fakt jíst nechci, co nedáme dneska, tak prostě holt vyhodíme, projednou se nic nezblázní, příště toho udělám(e) míň".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
30.9.21 13:01
@Ou píše:
Jasně, všechno je v pořádku, jen tvoje žena je dlouhodobě frustraovanáý tvou bohorovností a tím, že většina té rutinní, otravné a těžké práce je na ní a ty ji ještě sekýruješ.

Jestli si to nepřisznáš, tak se pak nediv, že vám partnerství nebude fungovat.

Té práce j v domácnosti daleko víc, ty to nevidíš a ne - nepodílíš se rovným dílem. A tvoje žena s tím není spokojená, ale neumíte o tom komunikovat, abyste našli takové řešení, které by vedlou k dlouhodobé spokojnesto obou.

Vezeš se a ještě si připadáš jako ušlechlitý a obětavý a týraný zlou kuchařkou, co ti nepodstrojuje podle tvých přesdstav.

JEstli nepřehodnotíš svůj přístup. tak se pak nediv.

Ta hádka, ve které teď jste není o zapečeném květáku, ale o tom, že tvoje žena není spokojená a že na její frustraci máš velký díl viny.

Ignoruj to a pak spláčeš nad vídělkem.

Pro hodně tupé jedince- tady je to vysvětlení v komixu.

https://www.facebook.com/…57355229764/

ou, ou - výdělek se píše s tvrdým :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
30.9.21 13:03
@Anonymní píše:
Přítelkyně v pondělí večer dělala jídlo, zapeceny brambory s kvetakem, vajickem, slaninou. Jenže to neodhadla a udělala toho asi moc. Jim to od úterka a zitra jsem chtěl jít na oběd, ale ona, že mi napakuje ještě zbytek… Když jsem řekl, že už to nechci a ani nevím, jestli to bude dobrý a nezkažený, tak řekla, že dává lednici na hodně malou teplotu a že jsem zhýčkaný.
Když ji na to upozorním, vyletí na mě. Mám chuť si to vzít a vyhodit to pak někam do zachoda… ale chtěl bych tomu předejít do budoucna. Jenže se bojím, že bude zase scéna. Ženy, co tu jste, taky děláte jídlo na 4 dny, nebo jsem opravdu rozmazlený od maminky? Nemáme děti, takže je to jen pro nás dva

zrovna tohle jídlo si nedovedu představit poživatelné po dvou dnech… :poblion: A ne, 4 dny se u nás nejedlo nikdy nic. Max dva. Většinou se ale všechno vyluxuje na první dobrou :lol:

Příspěvek upraven 30.09.21 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
30.9.21 13:04
@zrcadlo píše:
No v pátek v poledne si určitě někdo s chutí dá něco, co se vařilo v pondělí večer 8o
:mrgreen: my máme v práci Bulhary, ti by mlaskali nad domácím jídlem :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria