Řeči tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7965
4.1.14 21:02

@Gabrielaaa ja ji fak mela rada jeste jsem si rikala ze se mam ze mam hodnou tchynku no nic ted delam ze nemam zadnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.14 21:44
@Gabrielaaa píše:
@phoma to tak to je hustá, většinou podle mě ale mají něcoi do „sebe“ i ty druhé strany, není totiž pravidlo tchyně=svin*

To není pravidlo. Mám kolem sebe spoustu spokojených vztahů snacha-tchyně. Ale stejně tak není pravidlo, že si dvě ženský musí rozumět, a to především když jde o jednoho chlapa.
Já jsem proti té své taky nic neměla a normálně jsem s ní komunikovala. Ovšem do té doby, než jsem zjistila, jak o mně všude promlouvá a že neustále přesvědčovala manžela, aby se se mnou rozešel, jaká jsem hrozná a jak bude nešťastný a už si to taky všechno radši nepamatuju. Od té doby je to prostě TCHYNĚ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9318
4.1.14 22:08
@RadkaCh píše:
To není pravidlo. Mám kolem sebe spoustu spokojených vztahů snacha-tchyně. Ale stejně tak není pravidlo, že si dvě ženský musí rozumět, a to především když jde o jednoho chlapa.
Já jsem proti té své taky nic neměla a normálně jsem s ní komunikovala. Ovšem do té doby, než jsem zjistila, jak o mně všude promlouvá a že neustále přesvědčovala manžela, aby se se mnou rozešel, jaká jsem hrozná a jak bude nešťastný a už si to taky všechno radši nepamatuju. Od té doby je to prostě TCHYNĚ :nevim:

asi tak. plus to co uz sem psala.

jenze ja ji to nemam za zle. muz za to chlast a dluhy.

jen moje dite nikdy nedosane na hlidani a dokud nebude samo dost rozumny nebude sni samo. neverim ji. bohuzel.
jak uz nekdo psal muz ji snad „nesnasi“ vic nez ja. za to co mu delala a rikala.

taky ho stvala proti me, vlastne celou rodinu. ruku v ruce se sagrovou. te se hodim kdyz neco potrebuje.
i ji sem sebrala sluzku a penezenku a taxikare.

njn sem mrcha. prestovsechno ji preju k svatku, narozkam. donedavna psala info o vnukovi a i o nas. ptala se jestli neco nepotrebuje a kupovala darky - neni to o darcich, ale me by byla hamba nekoupit aspon drobnost nebo treba foto v ramecku.
muz prestal hulit a chlastat, vyrovnal dluhy co mel vicemene diky ni, nasel si slusnou praci, vzal si me, ma dite, pekny byt, auto. jezdime na dovolene. sporime a vedem si dobre

ony nemaj nic, jen dluhy a sebe. chapu, ze je to stve z prisly o sponzora.

ja se i tchyne ptala co proti me ma, co sem ji udelala. stvala ho proti me jeste me neznala. prvni navsteva byla.az dlouho potom co sme.byli spolu. a predemnou me pomlouvala a shazovala.

snad budu jednou dobra tchyne

edit: ma proti me vsechno pry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.1.14 23:02
@MDK píše:
Taky máš super tchýni. :cert: Moje tchýě je zlá, sobecká a lakomá ženská. :zed: :zed: :zed:

jsem rada ze moje tchyne neni unikat najde se jich hooodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.1.14 23:04
@siamka7 píše:
@sedanka já mám tchyni strašnou svini :cert:

je nejsem sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.1.14 23:13
@Gabrielaaa píše:
Zajímalo by mě jaké vy jste snachy… :roll:

ja ji nechavam vypovidat se ale ji to evidentne je jedno, co se tyce deti jen poucuje (nas babicky rozmazovaly) a ona je vychovava nebo co jako bych to nedokazala ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.1.14 23:25

Holky ted me jeste napadla jedna vec moje straaasa tchyne jednou prisla a povida mi (uz kdyz jsme meli Tadeaska) hele vezmu prcka ven aby ste si uzili(ja byla davno tehotna jen nejvetsi drbna z ulice to nevedela- moje tchyne) a povida mi uz by ste meli zapracovat na dalsim miminu abych mohla vozit kocar (v zivote se mi nestalo ze by mi Tadeaska nekdy vozila a ted uz i co mame Jachymka tak nikdy nic ) a ted vysvetleni ona prisla uplne v pohode ozrala a chtele vzit Tadika ven, chapete to? tu drzost? Lukas ji okamzite vyhodil a nazval ozralou k*. tohle kdyz ji jednou ze vzteku Luky vryl do hlavy posilala ho buhvikam a tvrdila jaka je abstinentka ze od 30ti let nepije a kdesi cosi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16989
5.1.14 06:37

Holky, já asi nejsem ta nejlepší snacha na světě, alespoň né pro tu mou.. Nestala jsem se její dcerou a nehodlám ji poslouchat.. mám svou tvrdou hlavu a chráním si soukromí.. jako babičku ji respektuji, ale ona by nejraději byla druhá máma..Nicméně oproti těm vašim je zlatá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
5.1.14 06:49
@Gabrielaaa píše:
Zajímalo by mě jaké vy jste snachy… :roll:

Já tě chápu. Jasně, že nemůže být pravda jen na jedné straně, ale řeknu ti, že jsme si za svůj život „užila“ docela dost špatného a nikdy mě nic tak nesrazilo na kolena, jak moje tchýně. Skončila jsme díky ní i na AD, takže to hovoří za vše!

Já jsme dost nekonfliktní, myslím. Ale, aby mě někdo neustále řídil život, poučoval, jak vychovávat děti a to doslova, přestože ona se těm svým nikdy nevěnovala(a to vím nejenom od přítele, ale i od jeho sestry), v životě nám nedala nic, tím nemyslím peníze, ale prostě NIC!

Dám příklad jeden za všechny. Pekla cukroví na vánoce, my přijeli s dárkama, sedli jsme si, tchán kolem nás lítal, ona jen seděla a pak povídá, že letos pekla, ale jak nás zná, máme určitě doma lepší a před náma šla a celou krabici cukroví nasypala do odpadkového koše. 8o Prostě ani se nezeptala, já bych ráda ochutnala a určitě jí to pochválila, ale ona prostě bezdůvodně udělá tohle a má radost, jak nás uzemnila, že prostě od ní nedostaneme nic!

Takhle se chová pořád, ale přijede k nám, začne mi prolézat lednici, co by kde snědla(přitom já mám vždy minimálně napečeno, když přijede)nikdy mi nic nepochválila, s dětmi si zásadně nehraje. Naposledy, když byli s tchánem u nás, tak tchán koupil synovi křupky. Podal je tchýni, aby je vnukovi dala sama. Syn si hrál v obyváku na zemi, ona přišla mezi dveře a nekecám, asi z dálky 2 metrů ty křupky po klukovi HODILA!!! :cert: :cert: Nepodala, prostě HODILA! Zůstali jsme všichni na ni koukat, ale ona se jen otočila, sedla v kuchyni ke stolu a pustila se do „ochutnávky“ mé bábovky a pití kafe.

Nebudu to více rozepisovat. Myslím, že kdo má něco podobného doma, chápe! A ty @Gabrielaaa máš tchýni dobrou, tak buď šťastná, ale prosím neodsuzuj nás ostatní. Já zrovna, co se týče tchýně nemám potřebu si vymýšlet a něco zveličovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
5.1.14 06:55
@sedanka píše:
ja ji nechavam vypovidat se ale ji to evidentne je jedno, co se tyce deti jen poucuje (nas babicky rozmazovaly) a ona je vychovava nebo co jako bych to nedokazala ja

Jj, třeba moji mamku syn zbožňuje(dcera už taky a je jí 13m),přitom mamča je bývalá ředitelka jeslí(takže má své zásady a taky to není přímo babička, která vše dovolí),ale tchýni syn nechce nikdy dát ani pusu(musím ho vždy tajně přemlouvat),aby nebyla ostuda. Přitom ona o to pusu nestojí, ale jen kdyby jí pusu kluk nedal, to byl bylo zle a milion řečí, jak jsem kluka špatně vychovala. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
5.1.14 06:57

@RadkaCh @phoma @e-lili Vítejte do kluku! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
5.1.14 06:59
@Králičice píše:
Holky, já asi nejsem ta nejlepší snacha na světě, alespoň né pro tu mou.. Nestala jsem se její dcerou a nehodlám ji poslouchat.. mám svou tvrdou hlavu a chráním si soukromí.. jako babičku ji respektuji, ale ona by nejraději byla druhá máma..Nicméně oproti těm vašim je zlatá ;)

Alespoň takhle nějak, bych si to já představovala. :think: Máš štěstí. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16989
5.1.14 07:08

@MDK - navíc i když bydlí cca 30 minut autem, nastavila jsem celodenní návštěvy cca 1× za 14 dnů. Víkendů je málo a musí pochopit, že pořád nechceme lítat po návštěvách.. že chceme být chvíli i sami..S tím, že další vnoučata má na druhém konci republiky a to od dcery, takže teď trošku bojujeme ;) Ale je fakt, že svou rodinu miluje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
5.1.14 07:40

@Králičice Tiše závidím. :oops: Já tady mám tchýni(díky tchánovi, který je hodný a taky nás má moc rád)každý týden a od jara do podzimu někdy jezdí i o víkendu. :roll: Takže si jí užiju až moc. Teď teda nejezdí, tchán je vážně nemocen se srdcem a je to hodně špatné, takže jezdit nebudou. Tchána je mi líto, ale jsem ráda, že tchýni neuvidím. Ta by k nám v životě sama nepřijela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
5.1.14 08:01

Tak přemýšlím, jaký já to mám vlastně vztah se svou tchýní… ideální určitě není. Ale nebydlíme spolu, tak těch pár návštěv během roku… Navíc manželova rodina k nám nejezdí - když už, tak maximálně jednou ročně… Takže se tam častěji stavujeme my. Tchýně je svá - např. byla u ní její dcera s malým synem. My s manželem jsme si s malým povídali a já se ptala, jaké zná básničky atd… po čase jsme se od tchyně dozvěděli, že jsme z malého dělali blbce, že jsme po něm chtěli básničky a sami mu žádnou neřekli… Při další návštěvě jsme si s malým už tolika nehráli a nevěnovali mu tolika pozornosti s obavou, že bychom z chudála malýho, pětiletýho, zase dělali hlupáka, kdybychom se ho na něco zeptali… a po čase jsme se dozvěděli, že chudák malej, že si ho vůbec nevšímáme…
A nebo - v bytě máme zatím jenom provizorní starší kuchyňskou linku (na novou se chystáme, ale doposud na ni nebylo), ale tchýně s tím má problém - ona totiž má linku 40 let starou a úplně jí stačí, kdežto my musíme mít novou (= tou novou myslí tu provizorní!)!!! Tak to nevím, jak zareaguje, až opravdu budeme mít tu podle našich představ…
Před svatbou jsme rozváželi výslužky - moje mamka něco pekla, většinu jsme objednávali, tchýně se ani nezeptala, jestli něco (ne)chceme upéct a pak se strašně divila, že nedostali výslužku…
Nebo - doma v bytě 3+1 má 2 pokoje totálně zarovnané, že se do nich nedá téměř vstoupit, ale chodí poklízet do domu, který tchán přepsal manželovi a který je teď momentálně prázdný…
No, ono je takových perliček víc, ale teď si nemůžu vzpomenout… Zpočátku z toho bývám vytočená a říkám si „a dost“, ale jsem ´splachovací´, tak si to sice pamatuju, ale necítím nějakou velkou zášť, jen si říkám, jak je to zbytečné… Vždyť ten život tak rychle utíká…

Ovšem jedna známá má tchýni… :cert: :cert: :cert: :cert: Jediné štěstí té známé je, že to nikdy nebyla a nikdy nebude její oficiální tchyně, protože to by bylo peklo na zemi v pravém slova smyslu!!! Když se konaly námluvi, kde byli snoubenci a oboje rodiče, tak ženichova matka celou dobu mlátila rukama do stolu a vykřikovala, že nevěsta je neschopná, nic nedělá, a navíc je stará a to na všechno - na dálkové studium VŠ, na svatbu, na právě očekávané dítě,… no jo, 26 let, to už je člověk za zenitem, to je jasný… Naštěstí ke svatbě nakonec nedošlo!!! Ctěné skorotchýni se ale nikdo neodvážil oponovat - její manžel a syn si to nedovolí a druhá rodina toto vůbec nečekala, takže byli spíš paf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová