Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravim!
Nejprve vsem drzim palce, protoze at ktera dela co dela, hlavne ze chce zhubnout, udelat neco se sebou a zacit. A tom to vsechno je.
Presto bych rada pridala par zkusenosti ci podnetu k zamysleni.
Ziji uz ctvrt stoleti v cizine, ale to je fuk, vsude na pracovisti mezi zenami vladne jedno jedine tema - dieta… Jestli jsou kolegyne cerny nebo bily, blond nebo z Indie… ![]()
Neznam pochopitelne tu firmu co vyrabi nebo prodava tu ketodietu v CR. Ale to je fuk, vsak jde jenom o jedine - totalni zmenu stravy.
1. Nikdo na svete neobejde zakon fyziky - pokud chcete zhubnout musi byt mene input a vice output. Je to tak jednoduche az je to blbe…Bohuzel. Kdyby to bylo jinak dalo by se vymyslet perpetum mobile.
2. Dobry pomer je zmena stravy + vice pohybu. Nic noveho pod sluncem. Stravou se dokaze tak 70% a pohybem 30% dojit k cili. Cili ta strava je absolutne rozhodujici, jde to i bez cviceni a pohybu, to jo, ale s trochou vice pohybu je to efektivnejsi. Tento pomer je podle me zajimavy a kryje se i s tim, co nektere tady pisou - cvicim a presto nehubnu… Bez upravy stravy velmi velmi tezka vec… Tolik by normalni clovek nikdy neubehal aby zneutralizoval vsechny kremrole… ![]()
3. Proteinova dieta dava absolutne smysl, alespon pro fazi redukcni. Mam s tim dobre zkusenosti. Ale pozor. Ne vse co si myslime ze je bilkovinove je bez sacharidu. Vykaslat se na vsechny jogurty, syry, mlecne vyrobky, mleko (z hlediska vedy mleko neni napoj ale potravina…proc asi?), nebot i kdyz je to s mene tukem je v tom laktoza (mlecny cukr…). Dale zadne ovoce (fruktoza… ), proste nic co vypada zdanlive nevinne…
4. Cili jist jenom zeleninu a dobre (netucne) maso a ryby. To teda neni moc, ale jde to. Zcela vynechat vsechny prilohy - to je fakt fuska… Navic maso moc rada nemam, jim ho minimalne. Takze to neni jen tak. Mimochodem idealnim zdrojem bilkovin jsou stare dobre lusteniny - fazole, cocka. S tim se da udelat ledacos, polivky… numusi to byt porad jenom brokolice…
5. Zkusit cvicit. Ja chodim na cely den do prace, z domu rano v 7:30, domu v 18 hod, dve decka. Na nejake litani do fitka nemam fakt cas. A neni nutno. Staci doma. Koupit si gymnastickou podlozku muze snad kazdy, ta se sroluje a strci do kouta nebo pod postel a hotovo. Tod veskera investice. Na internetu je spousta idealnich cviceni. Ale pozor - chce to fakt poradny work out, kliky, sklapovacky… a tak ze se cloveku chce po tom chcipnout… Ja si u toho pustim neco banalniho vecer v televizi a makam. Tak 3× tydne. To staci. A casove to je pro kazdeho jiste k zvladnuti.
Tak asi tak. Piju rano k snidani a v praci v poledne proteinovy drink (napr. Almased, je k dostani v Nemecku v drogeriich, je sice drazsi ale velmi efektivni, chut teda dost des…) a vecer si varim zeleninu - polivky, smazim vajicka, rybu tak 2× tydne, to mi staci… ![]()
Nekdy si k tomu drinku v poledne dam v praci i trochu sunky. Kdyz me chytne hlad tak vlaknina aby naplnila zaludek. A pit a pit a pit… Bez toho to nejde.
Je to o nervy vymyslet porad nova jidla, kdyz je to porad jenom zelenina, ale jde to…
A tema jojo-efekt?
Kdyz zacnete po diete zrat jako pred tim - tak pribere kazdy. Pokud po diete si clovek zvykne zit jakz takz zdrave tak to neni dramaticke. Ale to je kazdeho rozhoduti.
Preji vsem hodne uspechu!!
@areca @matiee Ahoj holky, díky za optání, včera už byl skoro úplně dobrej, no dnes v noci buch, od 3 hod zvracení, asi 10X, takže jsme byli všichni vzhůru, včetně malé. Dcerka to měla před 2 dny, takže asi nějaká viróza, mě klepne, jsme skoro pořád doma, návštěva pouze 1X LÍDL, takže jestli to měl ještě z nemocnice, nebo z nějakého prsknutí…naštěstí to vypadá, že to byla jednodenní záležitost(zvracení),ale malá dote´d nechce vůbec jíst, tak jsem zvědavá, co syn(je čím dál hubenější, kdyby mu člověk mohl aspoň 2 kilča dát ).V neděli bychom měli odjet na dovču, snad se zbrchají.
@glorča teda vy si teda užíváte…
No tak snad bude brzy líp. Já si kolikrát s dětma dvěma dětma připadám už jako dětstká sestra na oddělení, když něco potká oba dva. Pořád jenom měřit, podávat kapky, prášky, hlídat atd. Je to náročný. Tak se drž.
Holky já jsem teď ráno celkem demotivovaná. Jedu druhou fázi Ketodiet a dokonce jsem tento týden přidala i sport ( kruhový trénink 2×) a váha jde nějak nahoru. Ve středu ráno po prvním cvičení jsem měla 69,9kg. To jsem byla šťastná, že už je na začátku šestka. No ale ve čtvrtek ráno 70kg to jsem byla zase cvičit a dnes 70,3kg. No mě jako omejou. Žádné chyby si nejsem vědoma. Jím pořád stejně. Já tomu nerozumím a mám dnes po náladě teda. Jediné čeho jsem si vědoma, že jsem měla včera kaši a tyčinky ve stejný den. V plánu od ketodiet je to teda normálně povolené, ale myslím, že tady se psalo, že by se neměly jíst ve stejný den. Ale mě to nějak nedošlo. Dala jsem si ráno kaši a pak potřebovala do města na pochůzky a vzala jsem automaticky tyčinky a až odpoledne mi došlo, že jsem asi neměla. Ale že by to až tak ovlivnilo váhu?
Co si o tom myslíte?
Příspěvek upraven 19.06.15 v 11:01
Ahoj holky, už delší dobu sleduji, co si tu píšete a hodně mě to motivovalo rozhodnout se pro Ketodiet. Tak jsem si řekla, že jsem taky něco napíšu a třeba to bude motivovat i někoho dalšího.
Dneska je to 9. den co to držím a mám dole 4,5kg. No mohu říct, že první 2-3dny to bylo utrpení ty koktejly jsem nemohla ani cítit, doslova jsem je pila na ex, abych necítila jak chutnají, ale od 3. dne jsem v Ketóze a nevím zda i to pomohlo, ale paradoxně od té doby mi koktejly už chutnají. Celý den jsem na koktejlech krom oběda, kdy mám polévku a k večeři občas omeletu.
Jinak ráda bych shodila ještě 14kg takže je přede mnou ještě dlouhá cesta.
Chtěla jsem se zeptat, myslíte, že by byl velký problém kdybych během 1.fáze snědla maso. Jedeme na prodloužený víkend a nechce se mi v restauraci pít koktejly, navíc tam bude celá rodina a nechci jim vysvětlovat co to piju. Tak mě napadlo, že bych si dala večer maso s povolenou zeleninou. Co myslíte?
@areca napadlo mě není to tím, že jsi začala cvičit a tím pádem se ti tvoří svaly a myslím, že jsem někde četla že svaly váží víc a tím pádem i lehce přibereš, ale zase svaly by ti měli pomoci spalovat tuky, tak pokud je to tím, tak bych se nebála a nenechala se tímhle odradit.
Každopádně všem moc držím palce jen tak dál holky ![]()
Ahoj,
ano, svaly vazi mnohem vic nez stejny objem tuku, takze pokud poctive cvicis a budujes svaly tak mozna i priberes na vaze. Ale to je jenom mezidobi, absolutne v pohode. Cim vic svalu (teda ne Schwarzenegger…
) tim lip, nebot telo na udrzeni teploty svalu potrebuje mnohem vic energie nez na udrzeni teploty stejneho objemu tuku. Takze spaluje vic - hubne se lip. Pokud drzis dietu a cvicis a kratce priberes na vaze tak je to vyborne, to jsou ty svaly…
@Klarkulka1 @Radka68 díky za reakce…
Já nevím. Myslíte, že by to bylo tím cvičením? Byla jsem zatím jen dvakrát od začátku diety. A to tento týden v úterý a ve čtvrtek. Že by to bylo tak rychle?
@Radka68 myslíš, že je to jen dočasný efekt a že váha půjde dál normálně dolů?
Ahoj Areco,
samozrejme je to jenom domenka. To by clovek musel merit pomer svalove a tukove hmoty a videt jak se ten pomer vyviji. V podstate alespon 1× tydne. A velmi presne. To je ale v praxi pro normalniho cloveka nerealizovatelne.
Dost zalezi na tom co/jak cvicis. Neni cviceni jako cviceni.
Napr. kardiotrening neni tak idealni pri hubnuti jako posilovani svalu (tim nechci rict ze kardio - behani, kolo, vytrvalost vseho druhu jsou spatne, jsou vyborne pro zdravi - srdce atd., ale nam jde ted o cilene hubnuti…).
Pro cilenou a pokud mozno rychlou upravu postavy je vhodnejsi posilovani. Nevim co jsi delala.
Zkus trebas koupit DVD na nejaky narocny workout - urcite v CR nabidka je - a cilene to delat - body weight training. Nebo ve fitku cilene posilovat.
Hlavne se nenachat odradit, kdyz to hned neklapne!!! A nehresit v jidle. Ja vim, ze se to lehko rekne, ale jenom kdo neprestane, ten dojde k cili!!! Vydrz, stoji to za to, ver mi.
Zapomela jsem dodat: znam to presne - rychly upadek vahy, pak totalni stop - i kdyz drzim prisne dietu a cvicim - a pak to zase pokracuje dolu - a to pak uz sice pomaleji ale trvale.
Vtip je v tom, tu dobu kdy se to zastavi to nevzdat. Delat jako by nic a pokracovat. Je to mentalni vec.
@Radka68 tak nejsem z toho úplně v depresi a nehodlám si dnes smažit k obědu řízek
Jsem hodně zvědavá na zítra, co se ukáže na váze. No a jestli půjde zas nahoru, tak už asi depku trochu mít budu…ale to nebudeme předbíhat. Dnes jsem měla normálně kaši, koktejl a mám nachystaného na oběd pangase a cuketu. Takže dietu jedu normálěn dál.
Cvičení mám myslím kombinované. Chodím na kruhový trénink. Nevím jestli znáš… Mě to vyhovuje. A trenérky se snaží o kombinaci cviků. Některé stanoviště jsou kardio a jiné posilovací.
Tak ty deprese znam az moc dobre… U me trva to zastaveni dobrej tyden. To je potom fakt o nervy…
To cviceni zni dobre, u toho zustan. Eventuelne dopln doma 1× tydne posilovanim. Ale to s tou vahou fakt tak je. To jde o to neprestat!!! A davej pozor s tou stravou - i s pripravou aby nebyla moc tucna ta priprava - nejaky smazeni atd…
Kdyz tak trebas tip: tu rybu napr. nechat jeste na papirove kuchynske uterce okapat ten tuk…at se vsakne do papiru.
@areca Ahoj,já si myslím, že jsi jen víc zavodněná, přidala bych v pití. Jinak mě třeba váha taky stagnovala, skoro 14 dní(úbytky byly minimální, výkyvy nahoru a dolůklidně kilo),taky to bylo v době, kdy jsem si začala přidávat vlastní jídlo. Taky záleží na tvém cyklu, nemáš před menzes? Mě váha 10 dní před a pak pár dní při ní taky skoro stojí, někdy i skoro 1kg přiberu, ale pak se to zase rozhýbe a vcelku fofrem.Nic bych nedělala jinak, stravu dodržuj, přidej v pitném režimu, zvlášť když potíš při cvičení. Ono trošku i víc solení zadržuje vodu…Doporučuje se vážit se 1× týdně, ale já to taky nevydržím, jen už jsem se s tím smířila, že chvílemi to jde dolů velmi rychle a pak řeba týden nic ![]()
@Klarkulka1 Ahoj,klidně si dej maso se zeleninou, jen alkohol bych vynechala, je to blbé, ale v první fázi by tě zastavilo i decko vínka(vyzkoušeno mnou)
.Kup si lehkou kolu nebo kolu zero ať máš náhradu alkoholu ![]()