Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já takto přidávám do zakysané smetany právě česnek, malinko soli, nebo kopr. Úžasné k masu. Ale myslím, že by to šlo i k joguru, pokud se zakysaná smetana nesmí.
Podle mé dcery, která je nutriční sestra se nemáme vážit, je to demotivující. Daleko lepší je, měřit si obvod a prý to vypovídá daleko více nežli celé vážení. Jen podotýkám, že moje dcera před 6 lety vážila 98 kg. Sama si naordinovala dietu a dnes váží 56 kg, které si stabilně drží už 3 rokem. Jen říká, že není ani tak umění zhubnout, jako si váhu udržet. Všem přejí moc moc úspěchů.
![]()
Zbyl mi balíček Ketodiet, jestli má někdo zájem, tak napište zprávu.
Řecký jogurt ma nejvíce tuku ze všech jogurtů
ale tuky ti určitě neuškodí, dokonce i ten tvaroh si dej klidně tučný. V Ketodiet ti tuky jedině pomůžou ![]()
@serania
no ono to vazeni a mereni jde ruku v ruce. Ale mimochodem si i trochu odporujete. Rikate nevazit a v nasludujicich vetach hned udavate vahu jako informacni kriterium…
![]()
Ale nic ve zlym, v celku mate samozrejme pravdu. Zhubnout je jedna bitva. Ale potom si dlouhodobe tu vahu udrzet - to je potom teprve vyhrana valka… ![]()
Info kriterium bylo pouze, kolik dcera vážila a na kolik se dostala tím, že vlastně jedla, jako by byla diabetik. Jídlo 5 x za den v malých dávkách (nízko sacharidové) a fungovalo to také. Já se tak začala stravovat také..
Příspěvek upraven 12.01.16 v 10:56
@serania
gratulace! Ano, o tom to je - vynechat ty sacharidy a neprezirat se. To hubnuti pak prijde samo. Ale kdyz si clovek uvedomi kde vsude ty sacharidy jsou…
@4341 Ten řecký který kupuji a myslím a tady zmiňuji je OK. Zde je odkaz… myslím že rozhodně nemá ani tisícinu toho co imitace a jestli myslíš ten z lídlu, no tak ten je o ničem… ten se díš jeden a máš kilo nahoře…
Radko, děkuji. Presne jak rikate. Uvedomit si, kde vsude ty sacharidy jsou. Musim uznat, ze se snazim, ale taky to obcas nevyjde. Neni to uplne striktni. Dcera mi vzdycky rikala „mami, jako bys byla diabetik“. Ani to neprehanet s tuky, ale kazdopadne mi zduraznovala, ze light potraviny urcite ne! Podle ni jsou jeste pro telo horsi, nez si dat normalni syr v primerenem mnozstvim tuku do 30% klidne. Bile jogurty jim klidne do 3% tuku. Ale zase, nesmim ho snist pul kila
. Moje maminka je diabetik a klidne si obcas da 75% cokoladu. Vubec s ni nema podle mereni cukru problem.
Tak doufam, ze jste vydrzela tu oslavu ![]()
Ten od Milka je jediný řecký jogurt s takovým složením, ty pravé jsou vážně hlavně z tuku. Ale jak už jsem řekl, tuk je kamarád, toho bych se vůbec nebál, je třeba si hlídat hlavně ty sacharidy.
Holky, jak jste na tom s uzeninama? Já jsem se dneska neudržela a snědla jsem spekacek
ooooo jak byl výbornej
Dáváte si něco krom masa když grilujete?
@viccca já fakt né. Ikyž opečený špekáček je pro mě delikatesa, ale fakt jsem za těch 6týdnů diety ještě neměla nic nepovoleného. Prostě si vždy řeknu, že mi to za to nestojí. A možná i proto jsem o 2,5kg niž než je plán.. ![]()
Já měla krizi minulý týden, kdy jsem doma vařila uzený s br. kaší. To jsem měla fakt co dělat, aby se do toho uzeného nezakousla…Ale dokázala jsem to… ![]()
A maximum pro mě bylo v neděli, kdy jsem dělala chlapovi pizzu se vším, co mám ráda..slanina, hermelín, niva, olivi apod. a nedala jsem si… A to už teda koukal i on, jelikož pizza je moje no.1…
Ale závidím, že jsi si pochutnala na špekáčku. Na dietu to určitě mít extra vliv nebude. Určitě nepřibereš, jen asi neshodíš za následující týden, tolik kolik by jsi shodila bez špekáčku… Takže bych se tím extra netrápila
Presne tak. „Light“ potraviny jsou totalni blbost. Tedy obzvlaste mlecne vyrobky. To je sice trochu mene tuku, ale hromada cukru… U syru do 30% tuku vse celkem v pohode, zalezi ale vzdy na mnozstvi.
Navic telo neni schopno brat vapnik z mleka a mlecnych vyrobku do te miry, jak myslime. To je marketing mlecneho prumyslu…V praveku taky nemeli kravy a jaky meli kosti - protoze se hybali…
Vapnik je i v mnoha druzich zeleniny…
„Ligt“ ma smysl tam, kde se usetri cukry - napr. v napojich jako kola. Ale zase plno umelych sladidel a dalsich desu… Ale to stejne nepiju.
Oslavu jsem prezila, nastesti tam byla i misa se sunkou a trocha zeleniny jako dekorace, tak jsem to tak nenapadne prezila..
Mne se nechce nikomu nic moc vykladat…
@Radka68 já to mám taky tak. Nikomu se mi to moc vykládat nechce… Když se mě někdo ptá, co dělám, že tak hubnu, tak říkám, že si hlídám jídlo atd. Proteinový nápoj vidí kamošky vždy po cvičení, ale to není zas tak zvláštní ho po cvičení pít, takže to se neptají…jinak nikdo moc neví, že držím přímo tady tu dietu..
Příspěvek upraven 30.06.15 v 12:10
Jiste. Do toho nikomu nic v praci neni. Doma je to neco jineho. Tam me dcery jeste podporujou. Ale musim doma varit, tak to je nekdy blby, ale da se to. Kdyz grilujeme tak si dam jenom maso a salat, kdyz je neco jineho tak to nejak obejdu…
A do prace si nosim v mikrotenovem sacku odvazenou porci prasku-drinku, jak ostatni odejdou do kantiny na obed tak si to v kuchynce namicham s vodou a vypiju. To nikdo ani nepostrehne a je klid. Akorat jsem si koupila takovy rucni slehac - je to myslim na slehani mlika do kafe - tim se to super namicha a nejsou v tom takovy kousky. Ten slehac je na baterky, je to maly, stalo to par €. Ten drink je potom takovy kremovity, mnohem lip mi to chutna.